Skocz do zawartości

Podłogi, posadzki

Panele podłogowe, podłogi drewniane, parkiety. Zadaj pytanie ekspertowi.

212 tematów w tym forum

• 4 odpowiedzi
    • 329 wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 475 wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 3,7k wyświetleń
  1. Posadzki żywiczne 1 2 3

• 137 odpowiedzi
    • 216,8k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 636 wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 912 wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
  2. Bąble na wylewkach

• 4 odpowiedzi
    • 3,7k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
  3. Wylewka

• 1 odpowiedź
    • 2,9k wyświetleń
  4. Wylewka miksoretem

• 10 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
  5. Pracownia w piwnicy

• 22 odpowiedzi
    • 3,7k wyświetleń
    • 19 odpowiedzi
    • 4,2k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 5,5k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 4,1k wyświetleń
  6. Nierówna wylewka

• 7 odpowiedzi
    • 3,8k wyświetleń
  7. Strzelające panele

• 5 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
    • 17 odpowiedzi
    • 4,7k wyświetleń
  8. ślepa wylewka

• 3 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
    • 28 odpowiedzi
    • 5,9k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 10,9k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 4,2k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 5k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 3,4k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 4,6k wyświetleń
  9. Płyty PIR

• 7 odpowiedzi
    • 7,9k wyświetleń
    • 12 odpowiedzi
    • 6,1k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 4,2k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 5,3k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 3,8k wyświetleń
    • 16 odpowiedzi
    • 12,5k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 6,2k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 4,2k wyświetleń
  10. Styropian na podłogę,

• 0 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 12,8k wyświetleń
  11. Szeleszczące panele

• 9 odpowiedzi
    • 6,2k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 5,8k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 4,6k wyświetleń
  12. Budowa podłogi.

• 2 odpowiedzi
    • 4,4k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 4,3k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 5,1k wyświetleń
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Niestety teraz są takie ceny,  Trójmiasto 12-16 tyś. i jeszcze terminy trzeba czekać. 
    • Cześć,   Bardzo zaskoczyły mnie ceny od wykonawców, gdzie za poniższy projekt chcą 10-15 tysięcy W RADOMIU.   Warunki pracy podręcznikowe. Wszystko idealnie proste, kąty, poziom, brak starych instalacji, bo to mieszkanie w stanie deweloperskim. - Elektryka i hydraulika gotowa w miejscach na to przewidzianych - Grzejnik zainstalowany - Brak ościeżnic - Osprzęt daje wysokiej jakości     Wycenie podlegają następujące prace:   - Położenie płytki rektyfikowanej 80x80cm w łazience i kuchni (~16 m2) - Położenie płytki (około 45x60) tylko w strefie prysznica i toalety (~4m2)  - Gładzie lub tynki na pozostałych ścianach w łazience + malowanie (>20m2)  - Instalacja WC + zabudowa rezerwuaru - Instalacja Umywalki i armatury - Instalacja Prysznica z odpływem liniowym lub klasyczny brodzik  - Inne drobne prace np. instalowanie oświetlenia natynkowego, luster, wieszaków     Czego chcieć więcej? To najprostszy z możliwych projektów do wykonania. Czy ceny są przesadzone, czy faktycznie tyle to teraz kosztuje?   Jeśli tak, to rzucam pracę programisty   podłoga w kuchni:   łazienka cała:
    • Komentarz dodany przez zewschodu: jak mówią handlowcy pompy gaz i kotły z podajnikiem to wygoda i komfort w użytkowaniu za który trzeba zapłacić nic poza tym , ja użytkowałem już wszystko poza pompą aż sam zrobiło sobie kocią na węgiel który odpiera nie tylko ciepło ze spalania ale i późniejszy żar i gdyby nie celowe zawyżanie cen węgla byłby najekonomiczniejszym źródłem ogrzewania w naszym klimacie , w całym tym zamieszaniu nie chodzi o ekologie ale o kasę z technologi i uzależnienie od niej , jedynym alternatywnym źródłem jest elektrownia atomowa a tej nie mamy i mieć nie będziemy bo są Niemieckie panele i pompy ewentualnie gaz z Nord Stream który też jest z Niemiec . Cała ta burza w szklance wody jest tylko Polskich mediach portalach i opłacanych politykach spekulujących coraz wyższymi kosztami życia a to jest możliwe przez ignorancje społeczeństwa które mając klapki na oczach nie widzi jak znowu wypychani jesteśmy w bagno Polska została wepchnięta do wojny z Rosją paliwo , broń ,amunicja utrzymanie 9 milionów uchodźców z terenów nieobjętych wojną inflacja rosnąca w związku z tym i absurdalnie wysokie ceny a na koniec ręka w nocniku bo ktoś będzie musiał za to zapłacić i jak ktoś myśli że USA nam zapłacą albo bankrut ukraina to powinien udać się do lekarza specjalisty i tu nie chodzi o popieranie Rosji bo jest ona takim samym mordercą jak ukraina ale o życie nasze i przyszłych pokoleń . Od 2012 roku pisałem o wojnie na ukrainie w tedy byłem wariatem i co wojna niestety jest faktem a teraz jeżeli nasze podejście się nie zmieni to pomimo iż nie spadają na nas bomby i nie niszczą naszych fabryk to koszt utrzymania tej wojny będzie taki sam .
    • Komentarz dodany przez zewschodu: jak mówią handlowcy pompy gaz i kotły z podajnikiem to wygoda i komfort w użytkowaniu za który trzeba zapłacić nic poza tym , ja użytkowałem już wszystko poza pompą aż sam zrobiło sobie kocią na węgiel który odpiera nie tylko ciepło ze spalania ale i późniejszy żar i gdyby nie celowe zawyżanie cen węgla byłby najekonomiczniejszym źródłem ogrzewania w naszym klimacie , w całym tym zamieszaniu nie chodzi o ekologie ale o kasę z technologi i uzależnienie od niej , jedynym alternatywnym źródłem jest elektrownia atomowa a tej nie mamy i mieć nie będziemy bo są Niemieckie panele i pompy ewentualnie gaz z Nord Stream który też jest z Niemiec . Cała ta burza w szklance wody jest tylko Polskich mediach portalach i opłacanych politykach spekulujących coraz wyższymi kosztami życia a to jest możliwe przez ignorancje społeczeństwa które mając klapki na oczach nie widzi jak znowu wypychani jesteśmy w bagno Polska została wepchnięta do wojny z Rosją paliwo , broń ,amunicja utrzymanie 9 milionów uchodźców z terenów nieobjętych wojną inflacja rosnąca w związku z tym i absurdalnie wysokie ceny a na koniec ręka w nocniku bo ktoś będzie musiał za to zapłacić i jak ktoś myśli że USA nam zapłacą albo bankrut ukraina to powinien udać się do lekarza specjalisty i tu nie chodzi o popieranie Rosji bo jest ona takim samym mordercą jak ukraina ale o życie nasze i przyszłych pokoleń . Od 2012 roku pisałem o wojnie na ukrainie w tedy byłem wariatem i co wojna niestety jest faktem a teraz jeżeli nasze podejście się nie zmieni to pomimo iż nie spadają na nas bomby i nie niszczą naszych fabryk to koszt utrzymania tej wojny będzie taki sam .
    • Wyciszę, zamortyzuję, zabezpieczę, szafki kuchenne i drzwi przesuwane w szafie IKEA przed uszkodzeniem i zużyciem.
    • Aranżacja kuchni nigdy nie jest łatwą sprawą i zawsze powinna być dobrze przemyślana. To pomieszczenie, które powinno być przede wszystkim praktyczne i zapewnia odpowiednią ilość miejsca do swobodnego gotowania i przechowywania niezbędnych akcesoriów. Jednak warto, aby kuchnia miała swój własny niepowtarzalny styl, dzięki czemu przebywanie w niej będzie czystą przyjemnością. Zwłaszcza że to często właśnie kuchnia staje się sercem domu. Urządzając kuchnię, dobrze jest postawić na jeden styl, a prawdziwym hitem w aranżacji kuchni stał się styl vintage. Jak urządzić kuchnię w stylu retro? Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/wystroj-wnetrz/kuchnia/a/106277-jak-urzadzic-kuchnie-w-stylu-vintage-inspiracje-i-aranzacje
    • Jak tym zacząłeś to trzymaj się jednego producenta żeby oczka się nie robiły.    1. PRZYGOTOWANIE PODŁOŻA Przed rozpoczęciem spoinowania należy odpowiednio przygotować powierzchnię styków płyt. Płyty powinny być trwale przymocowane do konstrukcji nośnej, suche, pozbawione pyłu, kurzu. Ostre krawędzie należy sfazować, odpylić i zagruntować Gruntem Uniwersalnym ŚMIG K-15. W narożnikach i kątach obsadzić kątowniki. 2. WYPEŁNIANIE Przestrzeń pomiędzy krawędziami należy wypełnić masą C-50 za pomocą szpachelki, trzymając ją pod kątem umożliwiającym dokładne wciśnięcie masy w szczelinę. Pozostawić do wyschnięcia. Po 24 godzinach nałożyć kolejną warstwę masy C-50. 3. WYGŁADZANIE Ostateczne wygładzenie z powierzchnią płyty należy wykonać po całkowitym wyschnięciu zaprawy, poprzez szlifowanie siatką poliwęglanową lub papierem ściernym nr 80-150. Celem ułatwienia procesu szlifowania do wykonania warstwy wykończeniowej zaleca się stosować gładź szpachlową ŚMIG A-2 lub A-6. 4. KOLEJNA WARSTWA Jeżeli powierzchnia pierwszej warstwy nie jest idealnie równa zaleca się miejscowe uzupełnienie, bądź nałożenie cieńszej warstwy masy. Przed nałożeniem kolejnej warstwy gładzi, a także przed rozpoczęciem prac malarskich koniecznie należy usunąć pył z powierzchni lub związać go z podłożem. 5. WYKAŃCZANIE Przed nałożeniem kolejnej warstwy zaprawy, a także przed rozpoczęciem prac malarskich należy usunąć pył lub związać go Gruntem Uniwersalnym K-15. Dla uzyskania odpowiedniej jakości powłok malarskich zaleca się także wyrównanie chłonności płyt i spoin poprzez pokrycie całości Gruntem ŚMIG K-15
    • Komentarz dodany przez Merry S.: Super, jasno i z pomysłem, to lubię, dziekuję moja konsola nabrała nowej jakości.
    • Hol to miejsce reprezentacyjne, wita nas i naszych gości, warto zadbać w nim o wygodę, funkcjonalność i elegancję. Często wymiary holu narzucają nam dobór i sposób rozmieszczenia mebli. W wąskim korytarzu musimy zatem postawić na takie, które oprócz walorów estetycznych będą spełniały także funkcję przechowywania. Świetnie sprawdzi się delikatna konsola, która jest lekka w formie i bardzo elegancka. Dodatkowo może być wyposażona w szufladki na niezbędne drobiazgi. Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/wystroj-wnetrz/salon/porady/101012-jak-zaaranzowac-konsole-w-holu
    • Na co kogo stać, ale luksus to raczej nie jest mały metraż.   Tyle to jest akurat w sam raz, mniejszy to klitka.  
  • Doradcy redakcyjni i firmowi

• Utwórz nowe...