Skocz do zawartości

Dobromirka

Uczestnik
  • Posty

    2
  • Dołączył

  • Ostatnio

Ostatnio na profilu byli

Blok z ostatnio odwiedzającymi jest wyłączony i nie jest wyświetlany innym użytkownikom.

Dobromirka's Achievements

Początkujący

Początkujący (1/4)

0

Reputacja

  1. Kuchnia jest wąska, a długa. Długość desek (szerokość kuchni) to 128cm. Deski leżą na legarach, myślę, że są raczej w dobrym stanie. Nie ma tu wilgoci ani robactwa. Ogrzewanie z elektrociepłowni. Grubościówkę chcę dopiero kupić. Deski są szerokości ok.14cm. Taka najtańsza grubościówka powinna dać radę. Mam też szlifierkę taśmową Vander VSD 703, przypuszczam, że da radę. Szczególnie jak wcześniej wyrównam ewentualne zadziory szlifierką rotacyjną. Deski chcę mocować na śruby, takie jak do regipsów, z nawierceniem miejsca na główkę, a potem zalepię kitem i wyrównam, żeby było ładnie. Myślałam żeby zamiast lakieru dać jakąś żywicę, żeby podłoga się tak nie niszczyła. Co myślą o tym fachowcy ? Alternatywą jest, zalaniem betonem keramzytu między legarami i położenie kafelek. Co łatwiejsze i bardziej opłacalne ?
  2. Witam fachowców Potrzebuję odnowić starą mocno zniszczoną podłogę z desek sosnowych w kuchni. Deski są na tyle zniszczone, że nie opłaca się ich cyklinować, a na wymianę podłogi brakuje pieniążków. I tak wymyśliłam sobie, że odwrócę podłogę, czyli przełożę deski spodem do góry. Przy okazji oczyszczę pióra i dobiję deski do siebie. Może puszczę na grubościówce zamiast cyklinować? Nigdy tego nie robiłam, tylko widziałam jak robią to fachowcy (dobijanie desek) Co myślą o tym fachowcy? Czy to możliwe ?
×
×
  • Utwórz nowe...