Skocz do zawartości
Eksperci Drutex - stolarka okienna i drzwiowa

Eksperci Drutex - stolarka okienna i drzwiowa

Firma istnieje na polskim rynku od 1985 roku. Obecnie DRUTEX S.A. jest największym producentem stolarki otworowej z PVC w Europie. W swojej ofercie posiada również okna, drzwi z drewna i aluminium,oraz fasady z aluminium. Eksperci DRUTEX czekają na Państwa pytania. Więcej o firmie Drutex

17 tematów w tym forum

1. Pękające ramy

• 23 odpowiedzi
    • 25,6k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 4k wyświetleń
    • 21 odpowiedzi
    • 52,5k wyświetleń
  2. Ciepły montaż

• 2 odpowiedzi
    • 7,3k wyświetleń
    • 15 odpowiedzi
    • 17,3k wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 14,6k wyświetleń
    • 16 odpowiedzi
    • 15,6k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 12,5k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 11,5k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 11,6k wyświetleń
  3. Zaparowane okna

• 3 odpowiedzi
    • 11,4k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 12k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 22,1k wyświetleń
    • 19 odpowiedzi
    • 17,3k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 14,7k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 10,8k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 13k wyświetleń
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• To jest okno fix, czy jest za nim balkon? Chyba nie...
    • Mam taki problem w mieszkaniu - spod okna było czuć, że lekko wlatuje powietrze. Majster stwierdził, że jak przyjdzie podłoga, to problemu nie będzie. Podłoga już jest, jednak teraz jest bardzo zimno w pokoju, a podłoga przy oknie (fragment zaznaczony) jest też zimna, dużo zimniejsza niż w innych pomieszczeniach. Co teraz można z tym zrobić? Podłoga weszła pod ościeżnice okienną, tak że z chyba jak już to odciąć 2 cm, uszczelnić (ale czym?) i włożyć tam listwę przypodłogową? Jest to budynek 17 piętrowy, nowe budownictwo. W innych pokojach tego problemu nie mam
    • Mam zestaw wc - misa bezkołnierzowa Koło, stelarz Geberit. Myślałem, że jak wezmę coś "markowego" to będzie ok, a jednak zawsze chlapie przy spłukiwaniu, pomimo opuszczania klapy. W innym mieszkaniu mam bezkołnierzową misę i stelarz z Omniresa i nic nie chlapie. To jak to jest - chlapanie jest wynikiem wadliwego produktu, czy montażu? Jeśli produktu, to nie robią testów jakościowych czy co? Ja tego nie montowałem, a majster. Nie wiem, czy wszystko zrobił prawidłowo. Mam tu jeszcze jakąś możliwość podziałania z tym? Czytając internet natknąłem się na 3 rozwiązania: a) Misa ma określone parametry spłukiwanej wody i trzeba wyregulować ciśnienie wody w stelażu. Z tego rozumiem, że mniej wody będzie przelewane do misy b) Trzeba dodać kryzę na wlocie do misy (konieczność demontażu misy) c) Do regulatorów spustowych w gebericie (do koszyczka) włożyć regulator przepływu. Geberit produkuje to do końca 2023, teraz rozwiązaniem na to będzie wymiana całego zaworu Podpowiecie czy któraś z tych opcji ma sens? Zestaw: https://www.leroymerlin.pl/ceramika-lazienkowa/wc/zestawy-podtynkowe/zestaw-podtynkowy-wc-geberit-unifix-modo,p446857,l1646.html  
    • ktoś coś? zima idzie, znów zimne ściany mam
    • Updeate nowy. Bez zmiany - wszystko jest okej. Nic nie skrzypi, nie łapie wilgoci, dobrze jest ocieplone.   Chciałem podziękować wszystkim którzy uczestniczyli w temacie. Jestem wdzięczny, mega przydały mi się Wasze podpowiedzi, pomoce i otucha, bo nie wierzyłem że dam sobie z tematem radę i będzie po jakimś dłuższym czasie okej. Córunia wdzięczna za pokój
    • Przede wszystkim proszę dokładnie sprawdzić co zapisano w decyzji o warunkach zabudowy. Sytuacja jest o tyle dla mnie niezrozumiała, że jeżeli decyzja przewiduje możliwość użytkowania na cele inne niż rolnicze i możliwość wykorzystania działki pod zabudowę mieszkaniową, to możliwość wyłączenia przynajmniej części gruntu  pod planowanymi budynkami) jest dopuszczalna niejako z definicji. Nawet niezależnie od klasy gruntu. Inaczej przecież przyjmowanie planów zagospodarowania przestrzennego oraz wydawanie decyzji o warunkach zabudowy nie miałoby sensu.  Być może w decyzji o warunkach zabudowy przewidziano jakieś dodatkowe ograniczenia, np. wyłącznie zabudowę zagrodową (w ramach gospodarstwa rolnego). W związku z tym trzeba bardzo dokładnie sprawdzić treść decyzji o warunkach zabudowy.  Sama procedura wyłączenia gruntu z produkcji rolniczej w przypadku budownictwa indywidualnego , gdy jest już MPZP lub decyzja o warunkach zabudowy nie jest specjalnie skomplikowana. Mniej więcej opisano ja na stronach rządowych: https://www.biznes.gov.pl/pl/opisy-procedur/-/proc/283   PS. Budowa domu do 70 m2 powierzchni zabudowy nic tu nie zmienia. Nie można przy tej okazji naruszać innych przepisów. W tym przypadku ustawy o ochronie gruntów rolnych i leśnych oraz zapisów decyzji o warunkach zabudowy.    
    • A z czego się pozyskuje ten sok Noni?
    • Купити сік НОНІ в Україні Сік ноні – натуральний корисний продукт для здоров’я кожної людини. В ньому міститься більше 150 вітамінів, мінералів, мікроелементів у натуральному їх вигляді. Сік ноні не має обмежень і його можна пити дорослим і дітям.   Де і як придбати сік ноні, телефонуйте за телефонами, які вказані в контактах. Офіс – в Києві, доставка по Україні поштою. Тел моб.: +38 (067) 506-55-84, Тел моб.: +38 (050)-107-14-72  Пийте сік ноні для вашого здоров’я!! Купуйте та пийте сік ноні всією родиною! 
    • Sprawność ma jak lokomotywa, pewnie z kilka %. 80°C? Mój były śmieciuch już przy 75°C zaczynał się gotować, a w domu sauna by była, jakby tak z pół godziny pogrzał. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
    • Najpierw pokaż co masz za śmieciucha, jak jest zbudowany, narysuj przykrój.
  • Doradcy redakcyjni i firmowi

• Utwórz nowe...