Eksperci Rheinzink - dachy, rynny, elewacje
RHEINZINK jest wiodącym na świecie producentem tytan-cynku "Made in Germany" i oferuje największy wybór elewacji, dachów i systemów rynnowych wykonanych z tego zrównoważonego materiału. Dachy, elewacje, obróbki blacharskie i systemy rynnowe wraz z akcesoriami - w RHEINZINK znajdziesz szeroki wybór i kompletną wiedzę na temat różnorodnych rozwiązań. Nasze produkty i systemy są szczegółowo opisane w formie broszur oraz detali technicznych do pobrania.
5 tematów w tym forum
-
- 63 odpowiedzi
- 20k wyświetleń
-
-
- 25 odpowiedzi
- 4,5k wyświetleń
-
Remont blaszaka
Przez Medmex82,- 0 odpowiedzi
- 3,3k wyświetleń
-
- 4 odpowiedzi
- 11,6k wyświetleń
-
- 17 odpowiedzi
- 15,4k wyświetleń
-
Kto jest dostępny 3 użytkowników, 1 anonimowy, 294 gości (Zobacz pełną listę)
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Przez Budujemy Dom - budownictwo i wnętrza · Napisano
Czasem lepsza realizacja oryginalnych zamówień niż samodzielne zamawianie dziwactw za jeszcze dziwniejsze kwoty przez samodzielnych starszych internatów Tacie znajomych tak się ta "rozrywka" spodobała, ze emerytura mu się kończyła zanim żona się orientowała, że dostał przelew Kurrier nie nadążał donosić... coraz to dziwniejszych specyfików na przeróżne "boleści". Serio, to też może być niemały problem. -
Poruszyłeś, Demo temat luksusu Kwestia tego, że luksus chyba dla każdego znaczy co innego Dla jednych luksusem jest 150-metrowy dom z dużymi otwartymi przestrzeniami. Co prawda trzeba to posprzątać, ogrzać i oświetlić, ale są duże przestrzenie Dla innych (mnie na przykład) luksusem jest mniejszy metraż, który pozbawiony jest powyższych wad, a za to mogę poświęcić czas i kasę na przyjemniejsze rzeczy Połowę mniejszy metraż, to połowę mniejsze koszty I kto twierdzi, że na mniejszym metrażu nie może być luksusowo i funkcjonalnie?
-
No popatrz całkiem niedawno napisałeś, iż "Natomiast jeśli kuchna służy do odgrzewania gotowców - to jasne, że może byc przy salonie." Teraz uzasadniłeś te swoje wcześniejsze stwierdzenie 😃
-
Nie wiem, co łatwiejsze. Kupując według ścisłych wskazówek mamy, czasem się okazuje, że czegoś takiego jeszcze nie wynaleziono Ale masz rację, tutaj jest, chociaż pole do negocjacji
-
Właśnie. Szczególnie zastanawiające jest to "po co". Chyba z pragnienia oryginalności, a nie z potrzeby. Zresztą, pokemony (nie wiem czy to właściwie do sypialni) wymyślono chyba tylko z potrzeby zebrania milionów od rodziców zbałamuconych dzieci i niczego więcej. Przynajmniej masz konkret. Bo ja dostaję dyspozycję w rodzaju "żeby mi akuratnie pasowała".
-
To już "staroć", od lat tego używają Nie sprzyja to utrzymaniu "jakotakiej" nawet wagi Moja mama w temacie takich różnych wynalazków jest mistrzem. Z reguły wygląda to tak. Dzwoni. Córko moja droga, znajdź i zamówi mi, proszę, lampkę, bo zepsuł mi się stary egzemplarz. Potrzebuję do wyszywania, czyli ma być na ruchomym ramieniu, żebym mogła sobie dostosować wysokość, ma być dotykowa, ma być ze ściemniaczem, na żarówkę energooszczędną i żebym mogła sobie ją zamocować w dowolnym miejscu To jedno z łatwiejszych zleceń
-
Widzę że prace szybko idą. Zastanawia mnie Twój dach bo bardzo płasko wygląda, jaki jest jego kąt? Z tego co widzę masz klatkę schodową podobnie jak u mnie, nie ma problemu z wejściem na strych? Jak będziesz miał gotowy przód to będę wdzięczny za zdjęcia
-
Przez Budujemy Dom - budownictwo i wnętrza · Napisano
Czyli poduszka nie do snu, a do fitnessu:) Każdy może znaleźć dowolne zastosowanie. Z innej kategorii, ale również rzeczy dziwnych, ostatnio odkryłam, że istnieje coś takiego jak ser żółty w spreju Pomijając skład... czego to ludzie (za wielką wodą) nie wymyślą i po co -
A prosze cię bardzo: piszesz: przecież to same ogólniki: "trend chyba światowy że łączy się na ile tylko się da", "Bo tak jest ładniej i nowocześniej", "ludzie przywiązujący większą wagę do estetyki i jakości bytowania domowego, wybierają właśnie takie rozwiązania". Poczytaj sobie o Le Corbusierze i jego koncepcjach nowoczesności i jego współczesnych - nie dawno całkiem - to zobaczysz, że "nowoczesność" to całkiem niekonkretny, wszystkomieszczący termin - jedynie ściśle informujący o tym, że coś jest teraz "nowe" i "aktualne". Nic więcej. Wartość zweryfikuje przyszlość. Trend ma to samo znaczenie - jest tylko modą. Sens zweryfikuje przyszłość Konkret to wtedy będzie, jak powiesz konkretnie, jakie masz korzyści konkretne z tego, że masz antresole, i co byś stracił, jakbyś jej nie miał w salonie oczywiście Poza tym antresola jest stara, jak świat.... I bynajmniej nie kwestionuje jej istnienia... Taksamo, jak łączenie pomieszczeń - np w chacie kurnej była jedna izba, i nie tylko - było to rozwiązanie właśnie biedniejszych w społeczeństwie ...Bogatsi chłopi coś tam wydzielali, w dworkach oddzielano pomieszczenia, to samo w mieszkaniach mieszczańskich. Biedniejsi mieli pomieszczenia łączone ( jednoizbowe często). Jak widzisz różnie to bywa. Oczywiście jest kwestia metrażu i komfortu - jednak rozwiązanie nie jest now - jest stare, jak swiat i różne tradycje.
-
Dzień dobry. Zamontowałem fotowoltaikę. Mam jednofunkcyjny kocioł gazowy ariston pl20 ( 195 l.) Piec do ogrzania tylko cieplej wody do mycia. Zbiornik wyrównawczy i pompę do natychmiastowej cieplej wody. Chcę zamontować termę 80 l przed podgrzewaczem, aby podgrzewała wodę. W przypadku braku nadwyżki prądu chcę uruchomić piec gazowy. Nie wiem gdzie wpinać termę, jaką byście polecili?
-
-
Doradcy redakcyjni i firmowi
-
Jarosław Antkiewicz
Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne
Zapytaj eksperta -
Joanna Dąbrowska
Budujemy Dom - budownictwo i wnętrza -
Cezary Jankowski
Budujemy Dom - budownictwo i instalacje
Zapytaj eksperta -