Skocz do zawartości

Podłogi, posadzki

Panele podłogowe, podłogi drewniane, parkiety. Zadaj pytanie ekspertowi.

220 tematów w tym forum

1. wytrzymałość stropu

• 0 odpowiedzi
    • 5,7k wyświetleń
    • 18 odpowiedzi
    • 15,3k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 7,6k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 31k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 60,8k wyświetleń
  2. Wykładziny hotelowe

• 17 odpowiedzi
    • 15,1k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 7,8k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 5,8k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 13,1k wyświetleń
    • 15 odpowiedzi
    • 24,6k wyświetleń
  3. Ratowanie parkietu

• 11 odpowiedzi
    • 13,2k wyświetleń
  4. Posadzka na stronie kleina

• 3 odpowiedzi
    • 5,7k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 8k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 16,3k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 5,5k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 7,3k wyświetleń
    • 173 odpowiedzi
    • 185,4k wyświetleń
    • 12 odpowiedzi
    • 19,8k wyświetleń
    • 20 odpowiedzi
    • 37,5k wyświetleń
  5. Wylewka pod garaże blaszane

• 7 odpowiedzi
    • 8,9k wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 8k wyświetleń
    • 37 odpowiedzi
    • 41k wyświetleń
  6. parkiet

• 5 odpowiedzi
    • 8,1k wyświetleń
  7. Parkiet

• 5 odpowiedzi
    • 11,3k wyświetleń
    • 22 odpowiedzi
    • 29,3k wyświetleń
    • 19 odpowiedzi
    • 70,4k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 11,4k wyświetleń
    • 16 odpowiedzi
    • 62,6k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 21,1k wyświetleń
  8. Drewno egzotyczne

• 22 odpowiedzi
    • 26k wyświetleń
    • 31 odpowiedzi
    • 12,4k wyświetleń
    • 42 odpowiedzi
    • 19,6k wyświetleń
  9. Wyrównanie podłogi

• 4 odpowiedzi
    • 7,8k wyświetleń
  10. podłoga na starym poddaszu

• 9 odpowiedzi
    • 7,9k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 8,2k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 8,5k wyświetleń
    • 23 odpowiedzi
    • 50k wyświetleń
  11. Drgający problem

• 3 odpowiedzi
    • 7,5k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 8,9k wyświetleń
  12. Jaki podkład wyciszający pod panele - psy

• 31 odpowiedzi
    • 17k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 8,5k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 26,5k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 9,3k wyświetleń
  13. Styropian grafitowy

• 7 odpowiedzi
    • 7,7k wyświetleń
  14. Jakie panele podłogowe?

• 19 odpowiedzi
    • 34,8k wyświetleń
    • 53 odpowiedzi
    • 23,7k wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 30,2k wyświetleń
  15. Wysokość pomieszczeń

• 4 odpowiedzi
    • 5,4k wyświetleń
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Niestety nie jestem w stanie wskazać tych rzeczy prócz farby a była użyta Dekoral Clean&Color Ażurowa Czerń i FARBA DEKORAL CLEAN&COLOR TWEEDOWA ZIELEŃ Niestety nie byłem przy remoncie jak i nie byłem zleceniodawcą, po jakimś czasie wróciłem do mieszkania
    • Nie wiadomo. Bo to co piszesz niczego nie daje. Jakie tynki, jakie gładzie, jaki grunt, jaka farba... Teraz można tylko zgadywać.
    • Mam pewien problem, po pomalowaniu ściany farbą powychodził biały dziwny nalot, wcześniej na ścianie była szara farbą na której mógł występować lecz nie było tego widać. Wspomnę że pokój był w pełni remontowany, tynki, gładzie. Podejrzewam że jest to swojego rodzaju jakiś minerał z tynku lub gładzi bo niestety fachowej okazał się partaczem. Z początku myślałem że to pleśń, lecz po zachlapaniu ściany wodą w miejscu gdzie była wodą nie pojawiła się pleśń a powstał taki ładny zaciek. Jeśli ktoś ma pojęcie na ten temat, czy dobrze myślę że to wytrącenie jakiegoś minerału?
    • Cześć,   Jestem razem z żoną zainteresowany kupnem działki i budowa domu lub opcja kupna połowy bliźniaka. Jeszcze nie wiem na którą opcję ostatecznie zdecydujemy się, dlatego obserwuję i oglądam działki w okolicy Grodziska Mazowieckiego. Wpadła mi w oko działka, która co prawda jest trochę droga, bo za 15 arów trzeba zabulic około 400k, ale chyba w tej okolicy to już zrobił się standard.   Działka wydaje się spoko, całkiem ustawna, w pełni uzbrojona, więc poprosiłem o kopie badań gruntu jakie zostały wykonane na tej działce (deweloper robil wiele odwiertów, bo w sumie na kilku działkach i drodze wewnętrznej, więc na każdej działce wypadły po 2 odwierty). Jako że w temacie jestem kompletnie zielony dlatego przychodzę z pytaniem czy takie parametry gruntu są dobre pod budowę domu czy wymagają jakiś szczególnych rozwiązań? Byłbym wdzięczny za poradę/opinię 
    • Nie będę nazywał serii Ospela, bo już jej nie widuję, ale była taka z długimi śrubkami do szyldów gniazdek (bardzo ładnych zresztą), że śrubki kaleczyły przewody w puszce i mogły zrobić zwarcie do PE. Usterka trudna w diagnozie, bo po zdjęciu szyldu (i odkręceniu śrubki) wszystko niby wracało do normy. Ale jak przy białym montażu jak się założyło czterdzieści gniazdek w kilku obwodach i RCD nie daje się załączyć, to proszę szukać usterki.   Teraz niech się ktoś kieruje kolorem. Jak ten głupi Michał od sera.
    • Gniazda czy włączniki mogą być piękne. Szklane, kolorowe, z diamentami lub kaszmirami. Ze względu na to, że dom, który budowałem jest bardziej rekreacyjny to nie tych elementach mi najmniej zależało. Postanowiłem, że kupie wszystko z najprostszej serii Ospela, już nie pamiętam jej nazwy. Kupowałem po kolei, nie wszystkie na raz. I tak te, które kupowałem na początku jeszcze były ok, to te późniejsze już były "poprawione" na tyle, że całe się gną w każdą stronę Przykręcić je tak, żeby nie odstawały od ściany jest bardzo trudne. Podczas "rozkręcania łapek" wszystko się krzywi. I tak, niby najmniejszym elementem może popsuć cały finalny efekt.   Dodam tylko, ze do tych samych pusze przykręciłem inne gniazdko na ramce i leży elegancko. 
    • Dobór osprzętu tylko ze względu na kolor to zadanie bardziej dla blondynek.
    • Odpowiedź od firmy Wiśniowski: Uszczelka górna gumowa może być widoczna na zewnątrz w zakresie około 2 cm.
    • Komentarz dodany przez Michał: Ostatnio zobaczyłem serie Sonata w kolorze kaszmirowym, nie mogłem przejść koło niej obojętnie, oczywiście jest już zamontowana w całym domu !
    • Gniazdka i łączniki to niepozorne elementy wyposażenia wnętrz, które często są pomijane podczas projektowania mieszkania. Ich odpowiedni dobór ma jednak ogromne znaczenie nie tylko dla estetyki, ale także dla funkcjonalności i komfortu użytkowania. Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/instalacje/instalacje-elektryczne/porady/114858-jaki-osprzet-warto-zaplanowac-w-domu
  • Doradcy redakcyjni i firmowi

• Utwórz nowe...