Skocz do zawartości

IPZ - Instytut Pamięci Zlotowej

Fora

1. Letka 2023 (Poraj)

Informacje na temat letniego spotkania organizowanego przez Forumowiczów Budujemy Dom

1

Informacje na temat zimowego spotkania organizowanego przez Forumowiczów Budujemy Dom

5
  3. Jeśka 2019, czyli jesienny Zlot Forumowiczów

Informacje na temat jesiennego spotkania Forumowiczów Budujemy Dom.

2

Informacje na temat letniego spotkania Forumowiczów Budujemy Dom.

3

Informacje na temat zimowego spotkania organizowanego przez Forumowiczów Budujemy Dom

3
  6. Jeśka 2018, czyli jesienny Zlot Forumowiczów

3

Informacje na temat letniego spotkania Forumowiczów Budujemy Dom.

4

Informacje na temat zimowego spotkania organizowanego przez Forumowiczów Budujemy Dom.

3
  9. Jeśka 2017, czyli jesienny Zlot Forumowiczów

2
  10. LetKA 2017 - letni zlot Forumowiczów Budujemy Dom

10 czerwca 2017 r. zapraszamy na spotkanie podczas letniego zlotu Forumowiczów Budujemy Dom organizowanym przez Redakcję Budujemy Dom.

3

3

5
  13. LetKA 2016 - letni zlot Forumowiczów Budujemy Dom

4 czerwca 2016 r. spotkaliśmy się na letnim zlocie Forumowiczów Budujemy Dom organizowanym przez Redakcję Budujemy Dom.

6
  14. Jeśka 2016, czyli jesienny Zlot Forumowiczów

Jesienne spotkanie Forumowiczów Budujemy Dom odbędzie się między 7 a 9 października.

3
  15. LetKA 2015 - letni zlot Forumowiczów Budujemy Dom

13 czerwca 2015 r. spotkaliśmy się na letnim zlocie Forumowiczów Budujemy Dom organizowanym przez Redakcję Budujemy Dom.

5

4
  17. Jeśka 2015, czyli jesienny Zlot Forumowiczów

Informacje na temat jesiennego spotkania organizowanego przez Forumowiczów Budujemy Dom

3

3
  19. LetKA 2014 - letni zlot Forumowiczów Budujemy Dom

7 czerwca 2014 r. spotkaliśmy się na letnim zlocie Forumowiczów Budujemy Dom organizowanym przez Redakcję Budujemy Dom.

4
  20. Jeśka 2014, czyli jesienny Zlot Forumowiczów

Informacje na temat jesiennego spotkania organizowanego przez Forumowiczów Budujemy Dom

4
  21. LetKA 2013, czyli letni zlot Forumowiczów Budujemy Dom

8 czerwca 2013 r. spotkaliśmy się na letnim zlocie Forumowiczów Budujemy Dom organizowanym przez Redakcję Budujemy Dom.

7
  22. Jeśka 2013, czyli jesienny Zlot Forumowiczów

4

6

Informacje na temat letniego spotkania organizowanego przez Redakcję Forum Budujemy Dom w 2012 roku.

2

10

5
  27. LetKA 2011 czyli letni zlot Forumowiczów Budujemy Dom

11 czerwca w Ruściu spotkaliśmy się na zlocie forumowiczów LetKA 2011

9

5

8

10

Relacje Forumowiczów ze Zlotu 2010, który odbył się 12 czerwca br. w miejscowości Rusiec pod Warszawą. Zlot organizowany przez Redakcję Budujemy Dom

13
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Na jednej ze ścian doszło niestety do pochlapania herbatą, nie było dużo tych śladów, ale chciałam odmalować ten fragment samodzielnie, jako że miałam farbę w domu tą samą, którą niedawno był robiony remont. Po odmalowaniu w jednym miejscu zrobiła się duża plama, która jest ciemniejsza niż pozostała powierzchnia dolnej ściany, pomimo malowania jednostajnie całej tej powierzchni. Zaznaczę, że ten element jest bardziej "płaski" i nie mas takiej struktury ściany jak reszta.  Jest to mieszanie świeżo po remoncie i niestety bardzo rzuca się to w oczy. Może to głupie pytanie sierotki Marysi, ale jestem totalnie zielona w te sprawy a może jest jakiś sposób, żeby to chociaż trochę wyrównać bez konieczności robienia całości. Z góry dzięki za pomoc!
    • Tak, ma rację, gdzieś już tu temat ten był poruszany, poszukaj.   
    • Cześć wszystkim, jestem nowy na forum i szukam porady.  Ostatnio zastanawiam się nad możliwością zaprojektowania wymarzonego domu od podstaw i trafiłem na ofertę firmy New-House. Oferują oni kompleksowe wsparcie w projektowaniu domów we współpracy z doświadczonymi architektami, co wydaje się świetną opcją dla osób, które chcą mieć pełną kontrolę nad każdym aspektem swojego projektu. Z tego, co widzę, New-House zapewnia nie tylko indywidualne podejście do projektowania, ale także profesjonalne doradztwo na każdym etapie – od wyboru stylu i układu domu, aż po optymalizację kosztów budowy. Dzięki temu można stworzyć projekt w pełni dostosowany do swoich potrzeb, jednocześnie korzystając z wiedzy i doświadczenia ekspertów. Czy ktoś z Was korzystał z tej oferty lub współpracował z New-House przy projektowaniu domu? Jakie są Wasze wrażenia? Czy warto rozważyć współpracę z nimi?  
    • Dobry wieczór, jestem nowa na forum, niezbyt obeznana, także z góry dziękuję za wyrozumiałość.   Mam do wyremontowania mieszkanie, powierzchnia 39m2, aktualnie z rozkładem: pokój (z lewej), łazienka po środku i kuchnia z prawej. Załączone zdjęcie to układ funkcjonalny pani projektantki. Planuję podgrzewać wodę piecykiem gazowym, zlokalizowanym w łazience (dotychczas był bojler elektryczny) i przenieść aneks kuchenny do salonu. Jestem po spotkaniu z kominiarzem, który wyznaczył mi komin, do którego mogę podpiąć junkers w łazience i temat jest dla mnie zrozumiały.  Problem pojawia się przy montażu płyty gazowej. Mianowicie, Pan dodał, że jest jakiś przepis, który nie pozwala na montowanie kuchenki gazowej w aneksie kuchennym, bo domyślnie jest to pokój użytkowy (użył argumentu, że przebywa się w nim dłużej niż 4h, a niby w osobnej kuchni mniej niż 4h i to jest ta różnica. Jeżeli coś mylę to przepraszam). Co prawda wyznaczył mi wentylację w tym pokoju (kratka nr 1) i dodał, że mogę tę kuchenkę tam zamontować, ale raczej na własną odpowiedzialność. Chciałabym się wcześniej upewnić, co do tych zapisów? Czy faktycznie coś takiego istnieje?  Zapytałam go tak o, czy w ramach kontroli gazowej, którą on sam przeprowadza co rok, podważyłby tę płytę, powiedział, że ON nie, ale ktoś inny mógłby mieć "ale". Nie rozumiem z tego już nic :> 
    • Może być, że tej firmy już nie ma.
    • o i w końcu sensowne podsumowanie dealu
    • Tu może być problem ich zniechęcenia.       A tu bardzo duże koszty dojazdów.     Nam nic nie mówi, ile ostatecznie Pan zapłacił  za te mebelki na wymiar, czy za dużo, a może za mało za wykonaną już pracę. Może lokalny stolarz dokończy.      Pewno cena za te mebelki z  fakturą powinna być jeszcze większa.     Może oni już umoczyli w tym „meblowym” interesie.   US ich nie zmusi do dalszej współpracy z tym klientem, będzie wręcz odwrotnie.   A gdzie tu do jakiejś gwarancji czy rękojmi. 
    • z szacunem - można to wszystko ograniczyć, Ty/Wy się z kasą nie liczycie za bardzo, to widać, nie może to być wyznacznikiem dla zwykłych śmiertelników
    • widzisz, to synonim dzisiejszych czasów, wydana decyzja PRAWOMOCNA, a ktoś pierdnął i galareta w gaciach, ja bym się nie przejmował, ale to trudna decyzja bo to nie moja kasa jakie masz oficjalne pisma z urzędu, ktoś coś każe wstrzymać? boisz się jav,?
    • Oczywiści. Postrasz, że pójdziesz i czekaj na reakcję. Ale niezbyt długo czekaj. Jak nie poprawią i nie dokończą, to ja bym się nie wahał.  Bo jeśli Ty pójdziesz do US, to Ty nie bekniesz, ale oni tak.
  • Doradcy redakcyjni i firmowi

• Utwórz nowe...