Skocz do zawartości
Eksperci Sokółka Okna i Drzwi - stolarka okienna i drzwiowa

Eksperci Sokółka Okna i Drzwi - stolarka okienna i drzwiowa

Sokółka Okna i Drzwi S.A. należy do największych na polskim rynku producentów drewnianej stolarki okiennej i drzwiowej. Wyznacznikiem pozycji, którą zyskała sobie firma wśród odbiorców, jest siła marki Sokółka Okna i Drzwi. Dążeniem firmy jest zdobycie pozycji niekwestionowanego lidera na rynku konsumenckim dostarczając nowoczesne, innowacyjne i przyjazne dla środowiska rozwiązania w zakresie okien drewnianych i drewniano-aluminiowych. Najlepszą rekomendacją stolaraki Sokółka Okna i Drzwi S.A. są zadowoleni klienci, którzy w produktach firmy Sokółka Okna i Drzwi S.A. znajdują nie tylko piękno, trwałość i funkcjonalność ale także dzięki energooszczędnym rozwiązaniom oszczędność na lata. Eksperci zapraszają do dyskusji. Więcej o firmie Sokółka Okna i Drzwi S.A.

27 tematów w tym forum

1. Drzwi zewnetrzne

• 1 odpowiedź
    • 3,3k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 4,3k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 7,5k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 6,5k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 6,9k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 6,8k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 6,6k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 6,8k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 6,9k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 6,5k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 6,9k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 7,5k wyświetleń
  2. Naprawa drewnianej ramy

• 2 odpowiedzi
    • 6,6k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 8,3k wyświetleń
  3. Ściana z okien

• 1 odpowiedź
    • 8,8k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 15,4k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 7,9k wyświetleń
  4. Izolacja okien drewnianych

• 4 odpowiedzi
    • 8,3k wyświetleń
    • 21 odpowiedzi
    • 74,2k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 8k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 8,1k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 7,1k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 7,5k wyświetleń
  5. Okna drewniane czy z PVC?

• 8 odpowiedzi
    • 12,9k wyświetleń
  6. Okna drewniano-aluminiowe

• 1 odpowiedź
    • 7,8k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 7,5k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 8,8k wyświetleń
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Tak, ale wkoło komina, trochę dalej niestety jest drożej niż hybrydą. 
    • Roczny koszt, kocioł pozaklasowy węglowy kopciuch tyle samo co pompa powietrze. Więc to raczej bardzo prawdopodobne porównanie kosztów.
    • Skrapla się po zewnętrznej stronie w miejscu gdzie ciepłe powietrze trafia na zimny odcinek kanału wentylacyjnego. Mieliśmy tak przez długie lata jak piecyk z otwartą komorą z łazienki był podpięty pod ceglane profile 150mm. Po prostu po tych profilach prawie ciekło. Ale tu była wyjątkowa sytuacja, bo wylot spalin miał temperaturę dajmy na to 50°C i wpadał do zimnego komina. Natomiast w Twoim przypadku, kiedy zasysane powietrze będzie zimne, to jest duże prawdopodobieństwo, że nic nie będzie się działo. W tej sytuacji może być, ale odwrotnie, gdzie zimne powietrze będzie przepływać przez ciepłą rurę, wtedy skraplać się będzie, ale w środku. I z tym co@podczytywacz miał wątpliwości, sprawa jest załatwiona, bo nawet 2% spadku sprawę załatwi, bo tyle minimum jest zalecane w rurach, które są odpowiedzialne za odpowietrzenie kanalizacji. Kwestia tylko, czy całe to odpowietrzenie będzie w strefie ciepłej, bo wystarczy 1-2m zimnej strefy i wykraplanie przy ujemnych temperaturach na zewnątrz już może wystąpić. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
    • Na zdjęciu powyżej może tego nie widać ale tam każdy fragment rury jest ułożony z delikatnym spadkiem więc nie ma możliwości, żeby tam woda stała. Poza tym jeden koniec rury wchodzi w kanalizację pod posadzką a drugi, poprzez odpowietrzenie na zewnątrz również łączy się z miejscem, gdzie świeżej bryzy nie uświadczysz. Dzięki za uświadomienie potencjalnego problemu.   Teraz zastanawiam się nad czymś takim :  Teoretycznie, jeśli po dwóch stronach rury kanalizacyjnej czy też odpowietrzającej jest zimne powietrze, to nic się nie wykrapla a jeśli z jednej strony ścianki rury jest zimno (nie ważne czy wewnątrz czy na zewnątrz rury), a z drugiej cieplejsze i wilgotne powietrze, to skropliny powstają po stronie cieplejszej. Czy dobrze myślę ? Czy to trzeba brać pod szczególną uwagę przy szukaniu potencjalnych miejsc tworzenia się wilgoci na ściankach rur ?        
    • Nie ma sprawy, daj linka gdzie sprzedają kostkę o grubości 2 cm...  
    • W ogóle nie przygotowałem, była spójna, więc tylko chyba odkurzyłem. Na tym balkonie było kiedyś lastriko, więc to co pod spodem było całe i w miarę równe. Jak kładli elewację, to pod spodem i na obrzeżach położyli 2cm styropianu, więc coś musiałem z tym zrobić, żeby się nie odkleiło. Także dałem na te 2cm klej do styropianu i siatkę, a na to wszystko i cały balkon dałem tą zaprawę. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
    • Robiłem tak kiedyś, ale warstwy cienkie się pokruszyły, chociaż powierzchnię zmyłem i czyściłem, aby jakaś przyczepność była. Właściwie zostało to co powyżej 3 cm. Oczywiście, jak nie będzie innego wyjścia, to i tak spróbuję, najwyżej trochę poszerzę, aby takie belki po bokach powstały.     A jak przygotowywałeś starą powierzchnię?
    • Ja polecę kolejny raz tą zaprawę. Na balkonie w niektórych miejscach jest 1mm i trzyma się wszystko super już 2 lata. Cena zabija, bo w zależności jak duże masz nierówności. U mnie na 3m2 poszło z 15kg, ale najwyżej 5mm dawałem, także można przyjąć, że warstwę ~2.5mm 4m2 można tym zrobić. Kumpel mi to doradził, robili na czymś podobnym w Szwecji, bo tam starych domów sporo. https://allegro.pl/oferta/kerakoll-geolite-40-naprawa-betonu-25kg-7218676861 Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
    • Wziąłem inżyniera budownictwa. Mówi ,że te pęknięcia sa niegroźne. Nowy dom mógł siadać. Oglądał cały dom i sprawdziła kamera termowizyjna i stwierdził że jest ok. Ale fakt że na jednej stronie domu jest trochę tych pęknięć. Na stropie się niczego niepokojącego nie dopatrzył. A pęknięcia są pod jednym parapetem schodkowy i poziome dosyć długie w innym miejscu włącznie ze ścianą działowa. I w garażu też schodkowe że 2 podobne
    • Zawsze możesz ostać przy tym co jest tylko wylać ze 3-4 cm nowego mocnego betonu lub zrobić kamienny dywam zalany żywicą ale to chyba będzie drogi gips.
  • Doradcy redakcyjni i firmowi

• Utwórz nowe...