Skocz do zawartości

Elektronika w domu

Audio-wideo, kino domowe, internet.

102 tematów w tym forum

1. Głośniki w podbitce

• 13 odpowiedzi
    • 29k wyświetleń
    • 34 odpowiedzi
    • 36,7k wyświetleń
  2. Oświetlenie LED

• 48 odpowiedzi
    • 49,9k wyświetleń
  3. Netbook czy notebook? 1 2

• 73 odpowiedzi
    • 73,5k wyświetleń
    • 43 odpowiedzi
    • 40,2k wyświetleń
  4. DLNA w domu, mieszkaniu

• 7 odpowiedzi
    • 26,1k wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 23,7k wyświetleń
  5. Jak NIE NAPRAWIAĆ komputera

• 27 odpowiedzi
    • 31,4k wyświetleń
  6. Kominek a sprzet rtv?

• 11 odpowiedzi
    • 28,9k wyświetleń
    • 17 odpowiedzi
    • 44,4k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 18,9k wyświetleń
    • 69 odpowiedzi
    • 102,5k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 22k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 22,8k wyświetleń
  7. Problem z mailem

• 0 odpowiedzi
    • 12,7k wyświetleń
  8. Windows 7

• 42 odpowiedzi
    • 26,1k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 16,8k wyświetleń
    • 56 odpowiedzi
    • 63,4k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 17,3k wyświetleń
  9. mini zestaw grajacy

• 21 odpowiedzi
    • 19,3k wyświetleń
  10. Projektor vs. telewizor 1 2

• 51 odpowiedzi
    • 64,4k wyświetleń
    • 39 odpowiedzi
    • 33,3k wyświetleń
    • 21 odpowiedzi
    • 26,5k wyświetleń
  11. rozszerzenie aspx ?

• 4 odpowiedzi
    • 29,8k wyświetleń
  12. Za co nienawidzicie VISTY? 1 2

• 54 odpowiedzi
    • 41,3k wyświetleń
  13. videodomofon

• 5 odpowiedzi
    • 14,2k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 10,8k wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 12,7k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 8,8k wyświetleń
    • 47 odpowiedzi
    • 27k wyświetleń
  14. Fakty i mity - telewizory HD

• 14 odpowiedzi
    • 8,3k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 7,9k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 6,5k wyświetleń
  15. platformy cyfrowe tv 1 2

• 54 odpowiedzi
    • 22,9k wyświetleń
  16. Obudowa

• 4 odpowiedzi
    • 6k wyświetleń
  17. telefonia internetowa

• 6 odpowiedzi
    • 4,9k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 4,1k wyświetleń
    • 25 odpowiedzi
    • 19,5k wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 43,2k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 6,6k wyświetleń
  18. DVB-T

• 9 odpowiedzi
    • 6,1k wyświetleń
  19. Nagrywarka z HDD

• 11 odpowiedzi
    • 6,1k wyświetleń
  20. UPS do komputera

• 14 odpowiedzi
    • 9,8k wyświetleń
  21. Monitor/telewizor a matryca

• 8 odpowiedzi
    • 6,5k wyświetleń
  22. DEVOLO dLan

• 0 odpowiedzi
    • 4,4k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 6,2k wyświetleń
  23. Spinacz/pies

• 8 odpowiedzi
    • 6,6k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 6k wyświetleń
    • 46 odpowiedzi
    • 21,1k wyświetleń
  24. Pomiar zasięgu Satelity.

• 1 odpowiedź
    • 4,3k wyświetleń
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Cześć,   dotarłem z rynna koszową do szczytu i mam tyle blachy ze wystarczy na 1 szanse dociecia/dogiecia. Plan jest taki żeby zrobić to tak (zdj A) U mnie to aktualnie wygląda tak (jedna z blach jeszcze nie podciagnieta do góry, zdj. B),   Mam na to 2 pomysły. Pierwszy taki jak na zdjęciu A wyzej, drugi taki zeby rozciąć wzdłuż czerwonej lini i zagiać na zielonej robiać zakład. Z tym 2 mam taki problem ze na końcu cieńcia jest jednak dziura, ktora chyba nie uda się przykryć dachówka i to ew miejsce do przecieków.  Jeśli chodzi o zdj A, to rozumiem ze trzeba przyciać/zagiąć to tak To co jeszcze nie podoba mi sie na wykonaniu ktore znlaazłem to ten moment Woda spadająca z dachówek powyzej wpada na to miejsce i ma duze szanse zeby sie przelac. Zakladam ze ten moment powinien byc inaczej rozwiazany. Wyzej podniesiony.   Jak Wy zrobiliscie to u siebie?  
    • Dziękuję za odpowiedź. "Jajogłowy", czyli kogo ma Pan na myśli - jakiś Pana znajomy praktyk z branży farbiarskiej?  Mój znajomy "jajogłowy" – profesor z politechniki z ekspertyzą w farbach – odpowiedział mi, że w Karcie charakterystyki nie wykazano żadnych substancji niebezpiecznych poza rozpuszczalnikami, które odparowują. Najpewniej wciąż odparowują ich resztki i stąd zapach.   W Karcie Technicznej czytamy, że farba: Źródło: https://msp.images.akzonobel.com/prd/dh/eplham/documents/hammerite_prosto_na_rdz__karta_techniczna.pdf    Dlatego też zdecydowałem się na tę farbę, bo instalacja w lokalach mieszkalnych prawie nigdy nie osiąga temperatury 80 °C.
    • Głupoty Aśćka prawisz, ot co. Bo to sklejka z puchu, skoro starasz się o brak przeciążeń? A w ogóle skąd te przeciążenia przychodzą Ci do głowy? Sądzisz, że to któreś piętro? Otóż raczej się mylisz. Progi wskazują, że nie. I po co Ci tam solidna hydroizolacja? Basen będzie?   I wprawdzie post deczko stęchlizną zalatuje, ale Autorowi byłbym skłonny ten keramzyt odradzać. Nieustabilizowany keramzyt (niezamknięty warstwą zmieszaną choćby z chudziakiem) będzie rypiał i skrzypiał pod płytami OSB czy innymi, aż do końca świata. Dlatego raczej styropian na wyrównanie. 
    • W przypadku tak wielowarstwowego podłogi ważne jest, aby nie przeciążać konstrukcji. Do wyrównania pod parkiet najlepiej użyć sklejki o grubości 12-15 mm, ułożonej z przesunięciem połączeń. Na przykład Kronopol lub Swiss Krono. Keramzyt drobnoziarnisty 4-10 mm nadaje się jako izolacja sypka, ale na nim trzeba położyć solidną hydroizolację.
    • Trzeba zrobić kryzowanie w instalacji. 
    • https://www.mir-tex24.pl/nozki-plastikowe/928-12761-nozka-meblowa-barylka-vento-va-220-01-chrom.html      
    • Odpowietrzałem już go tyle razy że nadal zimny jest .Teraz nawet gdy zakrece wszystkie grzejniki to nawet nie grzeje ten co ma grzać jest zimny .Gdy odkręcam z boku tym kluczykiem to woda wylatuje ,tylko w grzejniki coś syczy i gdy przekrece kluczyk to później taki strumień leci a nie tak jak normalnie gdy z grzejnika wodę się spuszcza .  
    • Zapomnij. Nic takiego nie znajdziesz, ale można coś podobnego dorobić z blaszki aluminiowej i dokleić.
    • Znajdź producenta i napisz do niego. Ja tak miałem z prowadnicami do szuflad w szafce. Jedną przypadkowo uszkodziłem, a nowej nie mogłem nigdzie znaleźć. Były niemal identyczne, ale zawsze jakiś wymiar sie nie zgadzał. Po tygodniu poszukiwań napisałem do producenta i przysłali mi właściwą, w dodatku gratis. Bardzo porządna firma. Chodzi oczywiście o producenta kanapy.
  • Doradcy redakcyjni i firmowi

• Utwórz nowe...