Skocz do zawartości
Róża Ocean Niebo Wiosna Betoniarka Jajoszczypiorny Bruk Wrota Hadesu Purpurowy obłęd Smok

budnar

Uczestnik
  • Posty

    69
  • Dołączył

  • Ostatnio

Reputacja

0 Neutralny

O budnar

  • Ranga
    Początkujący
  1. z tego co wiem to ten kamień z czajnika nie osadza się 1:1 w organizmie człowieka. Jednemu się robią kamienie innemu nie. To chyba kwestia genetyki itd. Jeden będzie pił wodę z kamieniem i nic mu się nie stanie. Inny będzie pił czystą bez kamiena i będzie miał kamienie. Ogólnie rzecz biorąc by odkamienić urządzenia agd itd to polecam kupić w sklepie electroluxa rewelacyjny odkamieniacz. U mnie sprawdził się wyjątkowo dobrze.
  2. nie polecam pomarańczowego ponieważ podobno wzmacnia apetyt.
  3. nie koniecznie 3 faz. Są już płyty z flexi power (wynalazek electroluxa), który pozwala na podłączenie na 1 lub 2 fazy. Masz z tyłu przełącznik i sobie dostosowujesz moc do swojej instalacji.
  4. też kiedyś się męczyłem. Teraz swojego Electroluxa nie zmieniłbym na nic innego.
  5. dokładnie. To kolejna wada. Dlatego indukcja na tym polu rownież wygrywa. A i łatwiej czyścić- nic nie wystaje, nie ma zakamarków, gdzie mógłby się odkładać brud. Teraz w indukcjach są nawet panele dotykowe:
  6. Lepiej indukcję bo jak trzyma ciepło to można się oparzyć, a mało kto tego chce. Zerknij sobie tutaj.
  7. nie wystarczy. Widocznie mało pieczesz i gotujesz. Spróbuj zrobić jakąś potrawę która pochlapie ci piekarnik w środku i potem jeszcze kilka razy taką potrawę. Zawsze nazbiera ci się tłuszcz który trudno będzie usuwać.A w przypadku pyrolizy ten bród po prostu sam odpadnie i zostanie popiół. Kiedyś wyczyściłem piekarnik chemią, tak śmierdziało że przez kilka miesięcy jeszcze w potrawach to czułem.
  8. wydaje mi się że przyczyną takiego stanu rzeczy są standardy których musi trzymać się producent podczas projektowania takiego czy innego sprzętu pod zabudowę.
  9. polecam korzystać z opcji boostera, który zdecydowanie przyśpiesza wszelkie gotowanie itd. Taką opcją posiadają na pewno płyty Electroluxa. Dzięki niej pole (lub pola) grzejne osiągają dużą moc i umożliwiają zagotowanie wody czy podgrzanie konkretnej potrawy w krótkim czasie. Pole działa w tym trybie przez kilka minut i zwiększa moc nawet o kilkadziesiąt procent, by potem osiągnąć poziom mocy wybrany wcześniej przez użytkownika. Płyta powinna przy tym tak pracować, by równomiernie rozgrzać naczynie i jego zawartość i jednocześnie nie doprowadzić do ich przypalenia.
  10. budnar

    Zmywarka

    to nie kupuj, masz wybór. Obecnie mam w domu niemal cały sprzęt tej firmy (kuchnia) i nie mam z tego powodu żadnych obstrukcji.
  11. budnar

    Zmywarka

    Electrolux ma też ciekawe rozwiązania koszy. Sporo do nich się mieści, a to bardzo ważne. Nie trzeba tak często samej zmywarki włączać.
  12. koszt kartusza to ok. 10-20zł. więc nie ma tragedii. też się o to martwiłem. Po roku mi przeszło i nie mam stracha. Nic się nie zbiło, nie ukruszyło itd. System suwakowy w Electroluxach mi się bardzo podoba. Można by nawet wielki gar władować:
  13. to jak szaleć to szaleć. Zawsze można kupić piekarnik z Electroluxa z systemem SousVide http://www.electrolux.pl/Produkty/Linie/Li...ide-Range-Page/ To to co się pakuje próżniowo żywność.
  14. chyba prościej jest kupić nowy telewizor w odpowiednim kolorze.
  15. gdyby tak było to mój mały telewizor LCD w pokoju już by się dawno popsuł - a się nie popsuł i działa dobre 10 lat. Zawsze można też przedłużyć sobie gwarancję na warunkach sklepu. Jakiś czas temu pamiętam jak kupowałem sprzęty Electrolux dawał 5 lat na sprzęt AGD do zabudowy. "Dopalanie w 500 stopniach??? Steptycznie podchodzę do "cudownych" rozwiązań i tyle energii zmarnowane. Można by tym ogrzać kilka mieszkań" mowa o czyszczeniu pyrolitycznym. Cudowne rozwiązanie. Pyroliza działa także na szklane drzwi piekarnika. I to jest bardzo fajne.
×
×
  • Utwórz nowe...