Skocz do zawartości

Co to za roślina?

Masz roślinę i nie wiesz jak się nazywa? Wstaw jej zdjęcie.
Może inni użytkownicy forum pomogą Ci ją rozpoznać?

35 tematów w tym forum

• 7 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
  1. Trawa ozdobna

• 16 odpowiedzi
    • 5,2k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 9,5k wyświetleń
  2. co to za drzewo?

• 3 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 25,9k wyświetleń
  3. Szczypiorek

• 4 odpowiedzi
    • 10,1k wyświetleń
  4. Morela czy Ałycza?

• 5 odpowiedzi
    • 8,5k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 4,6k wyświetleń
  5. Czereśnia z pestki?

• 0 odpowiedzi
    • 5,6k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 9,9k wyświetleń
  6. co to za drzewo

• 3 odpowiedzi
    • 7,4k wyświetleń
  7. Co to za pnącze?

• 3 odpowiedzi
    • 7,6k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 7,5k wyświetleń
  8. Nieznana monokultura

• 3 odpowiedzi
    • 7,1k wyświetleń
  9. Co to za kaktusy?

• 6 odpowiedzi
    • 11,4k wyświetleń
  10. Roślina z nasionka

• 28 odpowiedzi
    • 22,6k wyświetleń
  11. co to za kwiatek

• 3 odpowiedzi
    • 8,7k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 13,2k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 13,1k wyświetleń
  12. Co to za drzewo?

• 4 odpowiedzi
    • 10k wyświetleń
  13. Co wyrosło?

• 2 odpowiedzi
    • 9,3k wyświetleń
  14. Co to za roślinka?

• 8 odpowiedzi
    • 10,7k wyświetleń
  15. Co to za roślina

• 1 odpowiedź
    • 11,3k wyświetleń
  16. Co to za roślina?

• 2 odpowiedzi
    • 11,2k wyświetleń
  17. Co to za kfiatek?

• 2 odpowiedzi
    • 11,9k wyświetleń
  18. Azalia

• 2 odpowiedzi
    • 11,5k wyświetleń
  19. Co to za Kwiatek??? :)

• 4 odpowiedzi
    • 13k wyświetleń
  20. Co to za dynia??

• 3 odpowiedzi
    • 12,2k wyświetleń
  21. co to za drzewko

• 4 odpowiedzi
    • 11,9k wyświetleń
  22. Co to za drzewko ?

• 1 odpowiedź
    • 11,8k wyświetleń
  23. Czy to jest wiciokrzew?

• 6 odpowiedzi
    • 13,6k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 12,6k wyświetleń
  24. Zielone i czerwone liście

• 1 odpowiedź
    • 12,8k wyświetleń
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Na jednej ze ścian doszło niestety do pochlapania herbatą, nie było dużo tych śladów, ale chciałam odmalować ten fragment samodzielnie, jako że miałam farbę w domu tą samą, którą niedawno był robiony remont. Po odmalowaniu w jednym miejscu zrobiła się duża plama, która jest ciemniejsza niż pozostała powierzchnia dolnej ściany, pomimo malowania jednostajnie całej tej powierzchni. Zaznaczę, że ten element jest bardziej "płaski" i nie mas takiej struktury ściany jak reszta.  Jest to mieszanie świeżo po remoncie i niestety bardzo rzuca się to w oczy. Może to głupie pytanie sierotki Marysi, ale jestem totalnie zielona w te sprawy a może jest jakiś sposób, żeby to chociaż trochę wyrównać bez konieczności robienia całości. Z góry dzięki za pomoc!
    • Tak, ma rację, gdzieś już tu temat ten był poruszany, poszukaj.   
    • Cześć wszystkim, jestem nowy na forum i szukam porady.  Ostatnio zastanawiam się nad możliwością zaprojektowania wymarzonego domu od podstaw i trafiłem na ofertę firmy New-House. Oferują oni kompleksowe wsparcie w projektowaniu domów we współpracy z doświadczonymi architektami, co wydaje się świetną opcją dla osób, które chcą mieć pełną kontrolę nad każdym aspektem swojego projektu. Z tego, co widzę, New-House zapewnia nie tylko indywidualne podejście do projektowania, ale także profesjonalne doradztwo na każdym etapie – od wyboru stylu i układu domu, aż po optymalizację kosztów budowy. Dzięki temu można stworzyć projekt w pełni dostosowany do swoich potrzeb, jednocześnie korzystając z wiedzy i doświadczenia ekspertów. Czy ktoś z Was korzystał z tej oferty lub współpracował z New-House przy projektowaniu domu? Jakie są Wasze wrażenia? Czy warto rozważyć współpracę z nimi?  
    • Dobry wieczór, jestem nowa na forum, niezbyt obeznana, także z góry dziękuję za wyrozumiałość.   Mam do wyremontowania mieszkanie, powierzchnia 39m2, aktualnie z rozkładem: pokój (z lewej), łazienka po środku i kuchnia z prawej. Załączone zdjęcie to układ funkcjonalny pani projektantki. Planuję podgrzewać wodę piecykiem gazowym, zlokalizowanym w łazience (dotychczas był bojler elektryczny) i przenieść aneks kuchenny do salonu. Jestem po spotkaniu z kominiarzem, który wyznaczył mi komin, do którego mogę podpiąć junkers w łazience i temat jest dla mnie zrozumiały.  Problem pojawia się przy montażu płyty gazowej. Mianowicie, Pan dodał, że jest jakiś przepis, który nie pozwala na montowanie kuchenki gazowej w aneksie kuchennym, bo domyślnie jest to pokój użytkowy (użył argumentu, że przebywa się w nim dłużej niż 4h, a niby w osobnej kuchni mniej niż 4h i to jest ta różnica. Jeżeli coś mylę to przepraszam). Co prawda wyznaczył mi wentylację w tym pokoju (kratka nr 1) i dodał, że mogę tę kuchenkę tam zamontować, ale raczej na własną odpowiedzialność. Chciałabym się wcześniej upewnić, co do tych zapisów? Czy faktycznie coś takiego istnieje?  Zapytałam go tak o, czy w ramach kontroli gazowej, którą on sam przeprowadza co rok, podważyłby tę płytę, powiedział, że ON nie, ale ktoś inny mógłby mieć "ale". Nie rozumiem z tego już nic :> 
    • Może być, że tej firmy już nie ma.
    • o i w końcu sensowne podsumowanie dealu
    • Tu może być problem ich zniechęcenia.       A tu bardzo duże koszty dojazdów.     Nam nic nie mówi, ile ostatecznie Pan zapłacił  za te mebelki na wymiar, czy za dużo, a może za mało za wykonaną już pracę. Może lokalny stolarz dokończy.      Pewno cena za te mebelki z  fakturą powinna być jeszcze większa.     Może oni już umoczyli w tym „meblowym” interesie.   US ich nie zmusi do dalszej współpracy z tym klientem, będzie wręcz odwrotnie.   A gdzie tu do jakiejś gwarancji czy rękojmi. 
    • z szacunem - można to wszystko ograniczyć, Ty/Wy się z kasą nie liczycie za bardzo, to widać, nie może to być wyznacznikiem dla zwykłych śmiertelników
    • widzisz, to synonim dzisiejszych czasów, wydana decyzja PRAWOMOCNA, a ktoś pierdnął i galareta w gaciach, ja bym się nie przejmował, ale to trudna decyzja bo to nie moja kasa jakie masz oficjalne pisma z urzędu, ktoś coś każe wstrzymać? boisz się jav,?
    • Oczywiści. Postrasz, że pójdziesz i czekaj na reakcję. Ale niezbyt długo czekaj. Jak nie poprawią i nie dokończą, to ja bym się nie wahał.  Bo jeśli Ty pójdziesz do US, to Ty nie bekniesz, ale oni tak.
  • Doradcy redakcyjni i firmowi

• Utwórz nowe...