Skocz do zawartości
Eksperci FENIX Polska - elektryczne ogrzewanie podłogowe i przeciwoblodzeniowe

Eksperci FENIX Polska - elektryczne ogrzewanie podłogowe i przeciwoblodzeniowe

Firma FENIX Polska zajmuje się elektrycznymi systemami grzewczymi i koncentruje na trzech głównych działach:
1. systemy grzejne dla budownictwa ogólnego,
2. systemy grzejne dla przemysłu,
3. termostaty, automatyka i sterowanie wentylacji, klimatyzacji oraz czujniki poziomu cieczy.
Uzupełnieniem oferty produktowej FENIX Polska jest: fachowa obsługa przez Biuro Obsługi Klienta, doradztwo techniczne, projektowanie, dostawa materiałów z magazynu centralnego, montaż lub nadzór techniczny, serwis gwarancyjny i pogwarancyjny. Doradca czeka na Twoje pytanie. Więcej o firmie FENIX Polska

27 tematów w tym forum

• 2 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,3k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 3,4k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 5k wyświetleń
    • 15 odpowiedzi
    • 5,4k wyświetleń
    • 23 odpowiedzi
    • 15,9k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 6,4k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 10k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 18,6k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 9,4k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 12,4k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 8,7k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 8,5k wyświetleń
    • 80 odpowiedzi
    • 47,9k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 8,7k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 8,4k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 9,2k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 10k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 18,3k wyświetleń
  1. Ogrzewanie 1 2 3 4 6

• 281 odpowiedzi
    • 103,3k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 17k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 27,9k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 8,4k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 9,1k wyświetleń
    • 55 odpowiedzi
    • 64,3k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 7,7k wyświetleń
  2. Zamarzła nam niebieska rura? 1 2

• 51 odpowiedzi
    • 28,7k wyświetleń
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Ja też jestem leniwa, ale ... jak trza będzie, to nie ma rady  Będą też czarne baterie i dodatki, więc sprzątanie na pewno będzie częstsze.  W sumie mógłby być efekt betonu (bo są takie) i też byłoby ok  - ale te czarne skradły nasze serducha  Będą stanowiły kontrapunkt aranżacji i jakoś tak mam wrażenie, że to one stworzą w łazience efekt wow, z którego trudno mi zrezygnować   Bez nich łazienka byłaby po prostu szara z czarnymi dekoracjami i detalami. Te czarne płyty zepną wszystko w spójną całość  Też zobaczę dziś jak się zachowują w kontakcie z wodą (czy zostają duże zacieki) i czy są tak gładkie w dotyku (jak reklamują), bo zawsze jest ryzyko, że w strukturze będzie osadzał się kamień     W tych czarnych się zakochałam ... ale wiesz ... niczego nie wykluczam. Obejrzę wszystkie, bo mają spory wybór wzorów - może coś jeszcze innego mi się rzuci    
    • Czarne ? Hmm... Sa piekne, fakt. Ale - czy przecierasz sciane przy wannie po kazdorazowym uzyciu tejze? Ja nie, ale ja jestem strasznie leniwa baba . Chociaz, efekt moze byc warty dodatkowego, malego wysilku 
    • Ok, dzięki za rady  , zastosuję  Czekam na blat z ogromną niecierpliwością, bo może odcień tego surowego dębu tak mi spasuje, że zostawimy, tylko bezbarwnym lakierem V33 pociągniemy - oczywiście wałkiem, pędzlem nie śmiałabym, żeby struktury pędzla nie zostawić   Marka V33 faktycznie jest mocna w produktach do malowania. Sprawdzoną ją mamy i chętnie korzystamy  Na płytkach też będzie     Z innej beczki ... jadę dziś po robocie pomacać płyty na ścianę. Mam firemkę w swojej mieścince, daleko jeździć nie muszę   I teraz ... pojawiły się jakiś czas temu płyty PVC ścienne, które mają tożsamy design, tylko brak powtarzalności wzoru na kolejnych płytach. Nie zależy mi na wzorze, bo będą tylko dwie ( w tym jedna przycięta, niepełna)i nie obok siebie, tylko pod kątem prostym. Też świetnie sprawdzają się na ściany w okolicy wannowej/prysznicowej - i są o połowę tańsze od płyt węglowych.  Pomacam, zdecyduję   Takie:  Mat https://kamienekspert.pl/sklep/czarna-glebia-mat-280-cm-x-122-cm/ Połysk: https://kamienekspert.pl/sklep/plyta-pvc-czarny-marmur-glebia-polysk-280-cm-x-122-cm/    
    • Aha, próg pociągałem pędzlem, lakier V33 ladnie się rozlewał i powierzchnia wyszła równa. Ale prog to ma 10 cm szerokości, nie wiem czy na blacie nie lepiej byłoby wykorzystać rolkę zamiast pędzla. To by trzeba wypróbować. Jak kiedyś malowałem starą szafkę farba olejną (zwyczajną) to rolką wychodziło o niebo lepiej. Równiutka powierzchnia, nikt nie myślał nawet że to nie fabryczna.   Granulacja papieru od 180 w górę, żeby rys nie narobić.
    • Tak, bojler był i jest elektryczny, więc już działa. 
    • Ciepłą woda użytkowa też jest już pewnie ogrzewana prądem z paneli? B z tym zwykle jest najłatwiej. 
    • Lakier tylko jachtowy, oczywiście bezbarwny, natomiast kolor drewna ustalisz sobie bejcą. Czy lakierobejca? Nie wiem, ale chyba nie jest to potrzebne. Nie wiem jak z przyczepnością lakieru jachtowego do lakierobejcy.   Jachtowym lakierowałem próg wejściowy do domu. Jesionowy. Ma rok, na razie śladu użytkowania nie widzę. 3 warstwy położyłem.  Lakieruje się tak jak każde drewno. Pierwsza warstwa musi wyschnąć i wtedy należy delikatnie przeszlifować powierzchnie, aby połamać włókienka, które się podniosły. 
    • Komentarz dodany przez Tadeusz: Obskurna obsługa z traktorowej Zachowania prostackie Ceny kosmicznie drogie w porównaniu z konkurencją Nie polecam kupowania tam
    • Witam.  Jak radzić sobie z ciekiem okresowym? Woda spływa z działki sąsiad do rowu w drodze dojazdowej do mojej działki. Mimo to ziemia w drodze jest grząską i nie da się przejechać. Moja działka tylko w części jest na tym samym poziomie co droga dojazdowa. Jakieś 7 metrów od drogi w głąb mojej działki robi się spadek. Jakieś 40 cm. Mimo to moja działka wydaje się ok. Architekt wykonał badania i nie wykrył wód gruntowych. Badania wykonano podczas suszy. Cieku wodnego nie ma na mapach dlatego musi to być okresowy.  W dodatku sąsiad po drugiej stronie chce się budować dużo powyżej mojego poziomu zero. Różnica ponad 1.5m. Będzie robił fosę wzdłuż granicy naszej działki.    Martwię się że mnie zaleje woda z każdej strony . Architekt robił adaptację nie wiedząc o tym cieku. I nie mam w planach podnosić terenu. Projektowany poziom zero domu jest 22cm powyżej poziomu drogi.    Co najlepiej zrobić w takiej sytuacji? 
    • Nikt nie podpowie z własnego doświadczenia, jakiego użyć produktu? Teorię znam, ale w praktyce nie lakierowałam nigdy drewna 😅 Blat kupiłam.    Ponieważ jestem w gorącej wodzie kąpana, termin remontu ustaliłam na długi weekend majowy    Muszę jeszcze jechać do firmy i zamówić płyty węglowe 🙂 W zamyśle mat, ale jeśli opcja w połysku powali mnie na kolana z zachwytu, nie wykluczam i tej 😉
  • Doradcy redakcyjni i firmowi

• Utwórz nowe...