Skocz do zawartości

Usługi

Kierownik budowy, glazurnik, murarz...

807 tematów w tym forum

1. Zjazdy - projekty

• 0 odpowiedzi
    • 6,7k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 5,9k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 6,7k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 8,1k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 6,5k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 5,6k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 6,8k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 5,7k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 6,1k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 6,7k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 6,9k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 5,8k wyświetleń
  2. Projektowanie BIM

• 0 odpowiedzi
    • 6k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 5,9k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 5,9k wyświetleń
  3. Znaki BHP, ewakuacyjne, ppoż.

• 2 odpowiedzi
    • 7,2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,4k wyświetleń
  4. Armatura wodociągowa

• 0 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
  5. Sufity napinane

• 0 odpowiedzi
    • 3,8k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 3,7k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 4,7k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
  6. Geodeta Rzeszów

• 0 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
  7. Inwentaryzacja przyrodnicza

• 0 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,9k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,5k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
  8. Zarządca nieruchomosci

• 0 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,5k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Obecnie, poszukując wydajnych rozwiązań energetycznych, wiele osób zwraca uwagę na panele słoneczne. W stolicy Małopolski, by dowiedzieć się więcej o korzyściach płynących z inwestycji w energię odnawialną, warto odwiedzić stronę [url=https://skomat.pl/fotowoltaika/]fotowoltaika Kraków[/url]. Instalacje te cieszą się rosnącym zainteresowaniem zarówno wśród właścicieli domów jednorodzinnych, jak i przedsiębiorstw. Decydując się na montaż, inwestorzy przyczyniają się do redukcji emisji dwutlenku węgla i uniezależniają się od rosnących cen prądu. Nowoczesne technologie pozwalają na efektywną produkcję energii elektrycznej, a fachowcy zapewniają profesjonalne doradztwo i realizację projektu, dostosowując system do indywidualnych potrzeb. Długoterminowe oszczędności i dotacje stanowią silną zachętę do podjęcia tego ekologicznego kroku.
    • Napiszę Ci tak. Też miałem problem w domu na wsi, chciałem powiesić szafkę w łazience, a tam mam drewniane ściany i otwór wyszedł mi pomiędzy belkami. W mchu i paprociach (takie uszczelnienie pomiędzy belkami). Oczywiście, wcześniej jest płyta g/k i na niej glazura. Pojechałem z problemem do "Mrówki" i tam  gosciu pokazał mi praktycznie zwyczajne kołki fi 10, dość krótkie, chyba 60 mm. I zaręczył, że szafka nie spadnie. Będzie się trzymać na glazurze przyklejonej do płyty g/k. No i się trzyma! Na razie trzy lata minęły.  Płyta g/k mocowana jest do ściany drewnianej na placki klejowe, z tym że w miejscu placków w drewno wbijane były gwoździe tak, aby klej ich się trzymał. 
    • Podkład ma 0.01m2K/W, a panel >=0.081m2K/W. W obu przypadkach producenci deklaruja mozliwosc ukladania na ogrzewanie podlogowe. Wiec jesli u innych to zdaje egzamin, to tu jest cos nie tak...
    • Tak tak, ja wiem że kołek przydałby się dłuższy, ale jaki konkretnie zastosować? Chodzi mi o produkt.
    • Czyli takie rozwiązanie ma sens?   Odnośnie "sprzeczności" - masy KMB z tego co czytałem są bez rozpuszczalników, nakładane na zimno i mają niską emisyjność, spajają zarówno papę jak i folię PE, są elasyczne.   Dlaczego klej montażowy? Ma jakieś przewagi?   Ponadto pytanie czy tą papę (która ma już swoje lata) po wyczyszczeniu jakoś zagruntować?
    • A jaki opór cieplny ma ten podkład i te panele?   Zastosuj panele winylowe klejone (np. LVT Dryback), bezpośrednio do jastrychu. Opór cieplny panele + klej, 0,015 - 0,025 m²K/W     https://www.leroymerlin.pl/search?q=dryback
    • A jakby folię PE położoną na chudziaku (z zakładką na ścianę) podkleic do papy (izolacji poziomej ścian) masą bitumiczną KMB?
    • Dzieki wielkie za te wyrazy pocieszenia . Fakt, hustawka tym razem przetrwala, ale sezon wiatrowy wlasciwie dopiero sie zaczyna. Przygnebienie zastana sytuacja i perspektywami na najblizsza przyszlosc nie pozwolilo mi napawac sie bajronistycznym nastrojem . Zapach tych galezi tez byl jakis taki nienachalny . Najbardziej martwi mnie fakt, ze tym razem sie udalo, ale nie zawsze tak musi byc. W mysl dowcipu:   Ja - juz gorzej byc nie moze... Zycie - a tu cie ku*va zaskocze
    • Ok, jak będę kiedyś budował nowy dom to będę wiedział. Choć i tak nie poszedłbym wtedy w papę na chudziaku z uwagi na emisyjność
  • Doradcy redakcyjni i firmowi

• Utwórz nowe...