Skocz do zawartości

Juanm

Uczestnik
  • Posty

    9
  • Dołączył

  • Ostatnio

  • Dni najlepszy

    1

Juanm last won the day on czerwca 23 2020

Juanm had the most liked content!

Ostatnio na profilu byli

Blok z ostatnio odwiedzającymi jest wyłączony i nie jest wyświetlany innym użytkownikom.

Juanm's Achievements

Początkujący

Początkujący (1/4)

1

Reputacja

  1. My mieliśmy dość nietypową sytuacje z patelnią na gazie. Okazało się, ze nasza stara patelnia nie działa na gazie. I działo się to akurat po przygotowaniu sobie jedzenia na smażenie Musieliśmy biec do rodziców (którzy na szczęście mieszkają niedaleko) oraz pożyczyć patelnię na jakiś czas bo pewnie nie mielibyśmy obiadu (akurat robilismy burgery). Wśród patelni, wydaje mi sie, ze największe znaczenie ma jakość wyrobu oraz firma. Zarówno ceramiczne jak i teflonowe powinny się sprawdzić bo i na tych i na tych mozna smazyć bez udziału tłuszczu. Nie polecam tylko patelni aluminiowych z uwagi na to, że na patelniach takich łatwo coś przypalić.
  2. Zależy na czym Ci zalezy, jednak sama nie jestem fanką garnków emaliowanych. Miałam do tej pory garnki stalowe jak i emaliowane, ale te pierwsze sprawdzaja mi sie najlepiej.
  3. Moja mama ma obecnie zestaw z Tefala. Około 400 zł i jest bardzo zadowolona. Dobra jakość i funkcjonalność. Jedyny minus to brak patelni w zestawie ale mozna dokupic osobno. Sama do niedawna gotowałam w garnkach emaliowanych ale nie do konca byłam z nich zadowolona. Niestety ale przeszkadzało mi tutaj cienkie dno garnków jak rownież to, ze były jasne w środku tak wiec szybko się brudziły A z doczyszczeniem był wiecznie problem tak wiec nie polecam.
  4. W jakiej technologii warto wybudowac halę dla firmy? W stalowej czy moze jednak murowanej? Polecicie również jakiegoś dobrego wykonawce budowy hali?
  5. W sumie jest to spory problem Z jednej strony szukamy czegoś porządnego Z drugiej strony liczy się dla nas cena produktu, jaki kupujemy. Moim zdaniem jakość jest tutaj jednak ważniejsza i czasami lepiej jest zainwestować więcej ale postawic na cos co będzie lepiej się nam sprawdzało i nie będzie problematyczne w utrzymaniu.
  6. Co u mnie się sprawdziło Szafki górne do samego sufitu. Nic się nie kurzy, a rzeczy trzymane na szafkach - w końcu coś tam i tak postanie. A przynajmniej nie będzie na wierzchu a w szafce. Kontakty w wychodzące z górnych szafek. Nie da się ich zalać jak tych chowanych w blatach, nie trzeba wycinać otworów w płytkach czy szkle między szafkami. W szafkach dolnych szuflady. Najwygodniejsze. Nie trzeba wyciągać wszystkich przedmiotów, by dostać się do tego najdalej od drzwi. Wyspa kuchenna nie jest wg mnie must have, ale jeśli ktos ma zamiar zrobic to oświetlenie nad wyspą a nie miedzy wyspa a resztą kuchni, zeby nie zasłaniać głową tego, co się kroi Fronty w połysku zdecydowanie lepiej sie czyści. Albo wybrac matowe fronty z tych perfect sense. Syfon do zlewozmywaka taki przyścienny, mozna tym sposobem wygospodarować głębsza szufladę. Narożne szafki typu nerka, koło to strata miejsca. Dobry stolarz ma w ofercie wyciągane systemy w kształcie narożnej szafki. Droższe ale zdecydowanie wiecej miejsca do przechowywania. Albo nie robic narożnych w ogole jesli jest taka opcja. Im mniejsze płytki miedzy szafkami tym wiecej pracy przy czyszczeniu wg mnie. Jestem zadowolona.
  7. Ciekawe. Ładne spokojne kolory.
  8. Nie obciaży jeśli warstwa nie jest gruba. Jednak moim zdaniem to wyszło już jednak z mody
×
×
  • Utwórz nowe...