Skocz do zawartości

Usługi

Kierownik budowy, glazurnik, murarz...

804 tematów w tym forum

• 0 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 6,4k wyświetleń
  1. Active Garde

• 0 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 7,8k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 5,1k wyświetleń
  2. ELEKTRO-INSTALACJE

• 1 odpowiedź
    • 2k wyświetleń
  3. Firma Kamieniarska

• 0 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 6,4k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
  4. Polecam solidna ekipe!!!

• 0 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
  5. sztukateria w łazience

• 0 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
  6. Co sądzicie o PBU ZASADA?

• 0 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
  7. Maszyny Budowlane

• 0 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 5,2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
  8. ELEKTRYCY-881257074

• 1 odpowiedź
    • 2,2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,4k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
  9. Budowa Domów Pasywnych

• 0 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
  10. tynkowanie Śląsk

• 1 odpowiedź
    • 3,3k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 5,4k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 4,7k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 7,2k wyświetleń
  11. Ocieplanie budynków

• 0 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
  12. Elektryk

• 0 odpowiedzi
    • 4,9k wyświetleń
  13. Plan Design

• 0 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
  14. CONRICO

• 0 odpowiedzi
    • 7k wyświetleń
  15. stała współpraca

• 0 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
  16. Bramy segmentowe

• 1 odpowiedź
    • 5,4k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
  17. Budowa domów Lublin

• 0 odpowiedzi
    • 3,8k wyświetleń
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Mierzone w słoneczny dzień około godziny 18 na działce 2 metry za domem. Tak jak napisałem wartości są zmienne, od odczuwalnej całkowitej ciszy (35dB) do 57dB kiedy jedzie głośniejszy samochód (średnio raz na 2 minuty) i jak wspomniałem jest to na tyle nieprzyjemne, że bez informacji o tym, na ile da się to wyciszyć, nie chcę ryzykować zakupu.
    • No, w zasadzie w tej piwnicy trzymam  rzeczy które chciałbym zabezpieczyć. I to nie są tylko przydasiowe bibeloty.   Myślałem jeszcze o kracie wewnątrz, ale piwnicę odwiedzam codziennie 2-4 razy, bo wyjmuję i chowam rowery, więc najwięcej przeszkód bym poczynił sam sobie.   Pozostaje chyba zastawić pułapki...   
    • Wejście chyba do gabinetu dentystycznego.
    • Na czarno zaznaczyłem haki rynnowe, typ nakrokwiowy, to one będą podtrzymywać rynnę. Na czerwono zaś obróbki blacharskie. Na czerwono zaś obróbki blacharskie. Zastępuje się je czasem pasami papy, ale to mniej trwałe rozwiązanie.
    • W jakich warunkach mierzone? Przecież te wartości są zmienne, zależą chociażby od warunków atmosferycznych i nawet pory dnia. W normalnych warunkach, tym bardziej za lasem, tam winien być najwyżej dochodzący pomruk, do którego organizm ludzi szybko się przyzwyczaja i po kilkunastu minutach przestaje słyszeć i reagować. 
    • Cześć Wszystkim! Znalazłem idealny dom dla mnie, ale jest problem z hałasem, jakieś 150 metrów od domu za lasem (las zaznaczony na zielono) jest droga powiatowa. W domu jest w porządku, ale na działce, szczególnie od strony lasu, gdzie jest taras, kiedy przejeżdża głośniejszy samochód np. tir, hałas dochodzi do 57dB (35 kiedy nic nie jedzie - mierzone apką w telefonie) i to jest za dużo tzn. ten dzwięk mocno zakłóca spokój i irytuje. Na załączonym rysunku widać granicę działki, na której można postawić ogrodzenie. Jak widać z zaznaczonych punktów wysokościowych teren działki jest w wyrównany do około 10m za domem, po czym zaczyna się las i spadek, tzn. granica działki od strony hałaśliwej drogi (50m od domu) jest już 3 m poniżej poziomu domu, a sama droga 7m poniżej poziomu domu.   Zastanawiam się, czy i jaka jest możliwość wyciszenia go na własną rękę. Powiedzcie proszę, czy da się (przynajmniej mniej więcej) policzyć, jak wysokie miałoby być to ogrodzenie i o ile wygłuszyłoby działkę?
    • Najlepiej zwrócić się w tej sprawie do producentów styropapy. Oni mają takie tematy rozpracowane. Ja kiedyś miałem styczność z producentem płyty warstwowej i oni nawet w folderach reklamowych wyjaśniali takie różne niuanse, jak montaż okien, drzwi, rynien i wszelkich takich detali. Dlatego myślę, że u innych będzie podobnie.
    • Zgadza się, kierownik ma to wszystko nadzorować. I bierze za to odpowiedzialność.  Pytanie, od którego zaczął się cały wątek, zrozumiałem tak, że autor pytał jakie są możliwości wykonania szalunku w takiej sytuacji. Chodziło mi o pokazanie, że nie musi to być nic przesadnie trudnego. Osobiście skłaniałbym się właśnie ku podwieszeniu deskowania do belek i podparciu go stemplami. Pod względem wykonawczym nie jest to trudne. Ale całość prac ma z założenia nadzorować fachowiec na miejscu. 
    • Zdecydowanie. Wszystkie węglowodory gaszą styropian, z tego powodu przecież niedopuszczalne jest klejenie styropianu klejami zawierającymi węglowodory. Taki butapren na przykład absolutnie się do styropianu nie nadaje. 
    • Dodajmy do tego jeszcze, że materiały bitumiczne mogą powodować rozkład styropianu. 
  • Doradcy redakcyjni i firmowi

• Utwórz nowe...