Aukcja prac dzieci z Ogniska Marymont!
Aukcja prac dzieci z Ogniska Marymont. Dzieci zbierają na ferie zimowe, a jak zobaczycie prace, przekonacie się, że to i radość pomóc, i dzieła sztuki - które warto mieć.
2 tematy w tym forum
-
- 3 odpowiedzi
- 19,3k wyświetleń
-
-
Tutaj LICYTUJEMY!!! 1 2 3 4 5
Przez TV BudujemyDom,- 249 odpowiedzi
- 145,6k wyświetleń
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Napiszę Ci tak. Też miałem problem w domu na wsi, chciałem powiesić szafkę w łazience, a tam mam drewniane ściany i otwór wyszedł mi pomiędzy belkami. W mchu i paprociach (takie uszczelnienie pomiędzy belkami). Oczywiście, wcześniej jest płyta g/k i na niej glazura. Pojechałem z problemem do "Mrówki" i tam gosciu pokazał mi praktycznie zwyczajne kołki fi 10, dość krótkie, chyba 60 mm. I zaręczył, że szafka nie spadnie. Będzie się trzymać na glazurze przyklejonej do płyty g/k. No i się trzyma! Na razie trzy lata minęły. Płyta g/k mocowana jest do ściany drewnianej na placki klejowe, z tym że w miejscu placków w drewno wbijane były gwoździe tak, aby klej ich się trzymał.
-
Podkład ma 0.01m2K/W, a panel >=0.081m2K/W. W obu przypadkach producenci deklaruja mozliwosc ukladania na ogrzewanie podlogowe. Wiec jesli u innych to zdaje egzamin, to tu jest cos nie tak...
-
Przez Piotr_Budowniczy · Napisano
Tak tak, ja wiem że kołek przydałby się dłuższy, ale jaki konkretnie zastosować? Chodzi mi o produkt. -
Czyli takie rozwiązanie ma sens? Odnośnie "sprzeczności" - masy KMB z tego co czytałem są bez rozpuszczalników, nakładane na zimno i mają niską emisyjność, spajają zarówno papę jak i folię PE, są elasyczne. Dlaczego klej montażowy? Ma jakieś przewagi? Ponadto pytanie czy tą papę (która ma już swoje lata) po wyczyszczeniu jakoś zagruntować?
-
A jaki opór cieplny ma ten podkład i te panele? Zastosuj panele winylowe klejone (np. LVT Dryback), bezpośrednio do jastrychu. Opór cieplny panele + klej, 0,015 - 0,025 m²K/W https://www.leroymerlin.pl/search?q=dryback
-
A jakby folię PE położoną na chudziaku (z zakładką na ścianę) podkleic do papy (izolacji poziomej ścian) masą bitumiczną KMB?
-
Dzieki wielkie za te wyrazy pocieszenia . Fakt, hustawka tym razem przetrwala, ale sezon wiatrowy wlasciwie dopiero sie zaczyna. Przygnebienie zastana sytuacja i perspektywami na najblizsza przyszlosc nie pozwolilo mi napawac sie bajronistycznym nastrojem . Zapach tych galezi tez byl jakis taki nienachalny . Najbardziej martwi mnie fakt, ze tym razem sie udalo, ale nie zawsze tak musi byc. W mysl dowcipu: Ja - juz gorzej byc nie moze... Zycie - a tu cie ku*va zaskocze
-
Ok, jak będę kiedyś budował nowy dom to będę wiedział. Choć i tak nie poszedłbym wtedy w papę na chudziaku z uwagi na emisyjność
-
Powiem szczerze, jestem mocno zawiedziony tą podłogówką. Wypożyczyłem nawet kamerę termowizyjną. Widać ładnie, że podłoga niby grzeje, ale położenie podkładu i panela obniżyło temperaturę powierzchni podłogi o dodatkowe 3*C. Po położeniu całej podłogi efekt jest taki sam jak na 2 zdjęciu, przy czym musiałem oddać kamerkę, więc nie mam już jak tego pokazać, ale prosty pirometr pokazuje podobne temperatury: Nie wiem, co jest z tą podłogą nie tak, ale tak na gotowo... dziś 37*C na belce zasilającej i 24*C na podłodze to jest poprostu masakra.
-
-
Doradcy redakcyjni i firmowi
-
Janusz Werner
Budujemy Dom - działka i dom -
Jarosław Antkiewicz
Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne
Zapytaj eksperta -
Joanna Dąbrowska
Budujemy Dom - budownictwo i wnętrza -
Małgorzata Kolmus