XVI Aukcja prac dzieci z Ogniska Marymont
1 temat w tym forum
-
- 13 odpowiedzi
- 46,1k wyświetleń
-
Kto jest dostępny 2 użytkowników, 1 anonimowy, 187 gości (Zobacz pełną listę)
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Przez podczytywacz · Napisano
Tegoroczna zima spłatała figla i pokazuje, że takie uogólnienia biorą w łeb... -
Przez ZuzannaKowalczyk · Napisano
Dziękuję za podzielenie się swoją opinią -
Przez Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne · Napisano
Najprawdopodobniej to obudowa pod spodem nie jest wystarczająco stabilna. Tego zaś żadne płytki nie wytrzymają. Płyta gipsowo-kartonowa to w ogóle nie jest odpowiedni materiał w takim miejscu. Z natury rzeczy to podłoże podatne na ugięcie. Czy ta wanna została w ogóle obudowana np. styropianowym nośnikiem? Czy może krawędź wanny po prostu opiera się o obudowę obłożoną płytkami i ją obciąża? -
Witam, to mój pierwszy post na tym forum, więc mam nadzieję, że zamieszczam go w odpowiednim dziale. Z lekkiej desperacji przychodzę do Was po poradę. Niecały rok temu wykańczana była jedna z moich łazienek. Zdecydowaliśmy się na wannę narożną z obudową wykonaną z płytek (były one docinane). Wanna została wykończona około lipca, jednak nie korzystamy z niej często, ponieważ łazienka wciąż wymaga jeszcze zabudowy meblowej. Samo położenie płytek niestety pozostawia wiele do życzenia. Nie będę już wspominać o bardzo dużych różnicach w szerokości fug, które „fachowiec” tłumaczył zaokrąglonymi krawędziami płytek. Sedno sprawy: podczas ostatniego prysznica zauważyłam podłużne pęknięcia, ciągnące się od górnej krawędzi aż do dołu obudowy wanny. Pęknięcia są w trzech różnych miejscach. Moje pytanie brzmi: czy może to być efekt źle wykonanej zabudowy wanny (obudowa została wykonana z płyty GK, a na niej położono płytki), czy raczej problem wynika ze słabej jakości samych płytek (Paradyż Neve Creative Blush)? Zastanawiam się, co w takiej sytuacji zrobić - czy konieczna jest wymiana całej obudowy dopasowanej do łuku wanny, czy raczej zmiana rodzaju płytek. Czy na forum jest może glazurnik lub osoba z doświadczeniem, która mogłaby się wypowiedzieć? Z góry dziękuję za poradę.
-
Przez podczytywacz · Napisano
Jak wysoki jest ten budynek, w którym ma być to Wasze królestwo? -
Przez pawel.paluch1 · Napisano
Czekamy na odpowiedź dewelopera w temacie szachtów, w międzyczasie otrzymaliśmy bardziej szczegółowy rzut. Chyba nie jest on dla nas zbyt optymistyczny, wygląda na to, że większość pionów kanalizacyjnych przechodzi przez „nasz” większy szacht. Dobrze to rozumiemy? -
Przez Zdaniem Czytelnika · Napisano
Komentarz dodany przez Lukasz: Dzien dobry, mozna prosic o namiary na firme wykonujaca taki filtr? Pozdrawiam Lukasz -
Tuż przed budową domu jechałem na rowerze przez las i zauważyłem w jakimś ogrodzie piękne miejsce. Zatrzymałem się i zapytałem właściciela, co to jest, a on odpowiedział, że to oczyszczalnia ścieków - mówi Marek, Czytelnik Budujemy Dom, który oczyszczalnię ścieków użytkuje od 2005 r. Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/instalacje/woda-i-kanalizacja/a/24472-oczyszczalnia-sciekow-stala-sie-dekoracja-naszego-ogrodu
-
W systematyce biologicznej hierarchia jest kluczowa, aby uporządkować miliony gatunków zamieszkujących Ziemię. Najprościej rzecz ujmując: rząd jest kategorią znacznie wyższą i szerszą niż gatunek. Natomiast dinozaury to z taksonomicznego, morfologicznego i ekologicznego punktu widzenia zróżnicowana grupa zwierząt. To nadrząd gadów, Podstawowa hierarchia (Kluczowe szczeble) Królestwo (np. Zwierzęta) Typ (np. Strunowce) Gromada (np. Ssaki) Rząd – Tu zaczynają się wyraźne grupy o podobnej budowie i trybie życia. Rodzina Rodzaj Gatunek – Najniższa, podstawowa jednostka.
-
-
Doradcy redakcyjni i firmowi
-
Jarosław Antkiewicz
Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne
Zapytaj eksperta -
Joanna Dąbrowska
Budujemy Dom - budownictwo i wnętrza -
Aleksander Rembisz
Budujemy Dom - budownictwo ogólne
Zapytaj eksperta -