-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Osb na górze rozsunę ze 2 cm, żeby wiało. Legary właśnie ustawiam do lasera.
-
Jak masz możliwość to lepiej dać te 2cm jakieś nawet listwy, żeby nie tracić przestrzeni na wełnę, a żeby membrana nie była przyklejona do OSB. A od spodu dokładnie, najlepiej takerem i na to OSB czy od razu GK. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka Tylko jak to jest zamknięte od góry OSB, to trzeba byłoby zabezpieczyć jakoś, żeby cokolwiek wentylacji było nad membraną. Czyli ponawiercać fi 15-20mm. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka Tylko sprawdź te legary, czy są w poziomie, bo jak chcesz do nich od razu płyty kręcić to może być niespodziewanka. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
-
Czyli do legarów od spodu przytakerować folię. A paroprzepuszczalna może być bezpośrednio pod osb (to górne), czy muszę jakieś "kontrłaty" dać, żeby sie nie stykała?
-
Na górę membranę paroprzepuszczalną, jak masz możliwość oczywiście położyć ją na tych legarach, bo jak cokolwiek miałoby się skroplić, to membrana zatrzyma i nie wejdzie w wełnę. Na sam spód pod OSB czy GK paroizolacja. Jak masz mieć 2cm pustki tak jak piszesz, bo legary mają 12cm, a wełna 10cm to najlepiej paroizolacja aktywna, ale to już koszt 15-20zł/m2 ale warto. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się