Skocz do zawartości
Róża Ocean Niebo Wiosna Betoniarka Jajoszczypiorny Bruk Wrota Hadesu Purpurowy obłęd Smok

raq102

Uczestnik
  • Posty

    5
  • Dołączył

  • Ostatnio

Reputacja

0 Neutralny

O raq102

  • Ranga
    Początkujący
  1. Piec gazowy JUNKERS

    Kocioł gazowy Junkers Cerapur Comfort ZBR 42-3A Mocowanie wiszący Funkcje jednofunkcyjny Typ kondensacyjny Moc 40,8kW Kod katalogowy ISM-01-02392
  2. Pompa ciepła

    Pompa ciepła Vikersønn Bjørn została zaprojektowana jako nowoczesne, wydajne, bezobsługowe źródło ekologicznego ciepła. Jesteśmy przekonani, że w przyszłości każdy nowy dom będzie ogrzewany pompą ciepła i dokładamy wszelkich starań, aby pompa ciepła Bjørn była brana pod uwagę przy każdej instalacji. Wysoka sprawność, którą osiąga pompa ciepła Bjørn (SPF >4) oznacza, że realnie wydajność układu gwarantuje możliwie niskie rachunki za ogrzewanie.
  3. lampa do kuchni

    Plafon Nowoczesne Kwadra 40 proste 400x400 OB330g 3770 Cleoni Plafon 2-punktowy
  4. Fototapeta do kuchni

    Fototapety do kuchni to nowoczesna, atrakcyjna i trwała forma dekoracji ścian. Dzięki zaawansowanej technologii druku można udekorować ścianę na dowolny sposób - wybierając fototapetę z galerii lub zamawiając tapety do kuchni z własnego zdjęcia.
  5. Popisowe wypieki

    Składniki na kruche ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej (może być również mąka krupczatka) 250 g masła lub margaryny, zimnego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek Masło pokroić w kostkę, szybko zagnieść z pozostałymi składnikami ciasta (można również składniki zmiksować w malakserze). Jeśli ciasto będzie zbyt sypkie, dodać 1 - 2 łyżki wody. Podzielić na 2 części - około 60% i 40%, każdą zawinąć w folię spożywczą, zamrozić. Tą czynność można zrobić dzień wcześniej. Blachę o wymiarach 33 x 20 cm wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód zetrzeć na tarce większą część ciasta (60%), lekko przyklepać dłonią i wyrównać. Podpiec na złoty kolor w temperaturze 190ºC przez około 20 minut. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Delikatna budyniowa pianka: 5 białek 1 szklanka drobnego cukru do wypieków 1 opakowanie cukru wanilinowego (16 g)* 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego, bez cukru (2 x 40 g) 1/2 szklanki oleju słonecznikowego Ponadto: 500 g malin (mogą być mrożone, nie rozmrażamy ich wcześniej) cukier puder do oprószenia Kiedy podpieczony spód jest wystudzony, zacząć ubijać białka. Po ubiciu na sztywno, powoli, łyżka po łyżce wsypywać drobny cukier i cukier wanilinowy, cały czas ubijając na najwyższych obrotach. Następnie powoli wsypywać proszek budyniowy, cały czas miksując, by dobrze się rozpuścił. Strużką wlewać olej, miksując do połączenia. Na podpieczony, zimny spód ciasta wyłożyć ubitą pianę. Wyrównać i układać gęsto maliny (otworkami do góry). Maliny łopatką lekko wepchnąć w pianę. Na wierzch zetrzeć resztę zamrożonego ciasta (40%).
×