Skocz do zawartości

Problemy z Forum

Recommended Posts

Napisano

Dzień dobry,

jak widzicie mamy problem z Forum. Zaktualizowaliśmy silnik i są kłopoty z widocznością. Dziś po 17 będę siedział z informatykiem i naprawiał, mam nadzieję, że do jutra załatwimy problem.

Tymczasem możecie przełączyć widok forum - na dole, po lewej w liście rozwijanej „styl" na Subway 4.5. To pomoże, ale znikną niektóre funkcjonalności.

Będę pisał w tym wątku, co się zmieniło i w przyszłości poproszę Was o zgłaszanie problemów, których nie wykryłem.

Pozdrawiam

Marcin Szymanik

Zrzut ekranu 2020-11-20 o 12.27.40.png

Napisano

Jeszcze mnie naszło, bo może faktycznie zajrzeć ktoś, kto nie będzie wiedział.

Poniżej instruktaż nowych funkcjonalności wykonany przez Animusa.

Zmiana koloru, oznacza zmianę szaty graficznej (zaznaczając opcję "ocean") w taki sposób, aby wszystko widoczne było jak wcześniej.

forum.jpg

Natomiast poniżej Animus obrazkowo wyjaśnił, jak teraz można edytować post.

UQQMGFA.png

Napisano (edytowany)

Na samym dole strony jest "Styl", zmieńcie sobie na Sybway 4.5. 

Ja miałem domyślnie 4.4 i nie widać było tytułów itd.

W tym momencie mówię jak to jest na telefonie ale na komputerze powinno być podobnie...

Edytowano przez usiek (zobacz historię edycji)
Napisano

trzeba mieć szczęście, żeby po długiej przerwie wpaść na forum i na problemy trafić :D

na 4.4 nic nie widziałem, na 4.5 coś widzę, ale to co widzę, dalej mi się nie podoba...jakoś nie mam wrażenie, że wszystko jest ok ;)

ja sobie zawsze w takich momentach zadaję pytanie - po co zmieniać coś, co dobrze działa ? (no chyba, że dobrze nie działało, to inna sprawa)

Napisano (edytowany)

Lepsze jest wrogiem dobrego :)

Administratorzy muszą to ogarnąć, jeśli nie sami to jakiś specjalista musi pomóc.

Trzeba iść z duchem czasu choć jak widać czasami troszkę to wcurwiające :)

Mnie siem podoba... ten niebieski jest bardziej bystry, żywszy...

Edytowano przez usiek (zobacz historię edycji)
Napisano
  Dnia 21.11.2020 o 11:46, usiek napisał:

Lepsze jest wrogiem dobrego :)

Rozwiń  

z ust mi wyjąłeś....już wiele razy się na tym przejechałem, jak zrobiłem upgrade softwaru,, się zj....o, a potem przez kilka godzin przywracałem stan poprzedni :D

a inne moje ulubione - to nie rób nikomu dobrze, nie będzie ci źle ;)

Napisano
  Dnia 20.11.2020 o 11:38, Redakcja napisał:

Zaktualizowaliśmy silnik i są kłopoty z widocznością

Rozwiń  

Nie wiem czy pomoże - ale linka wystarczy pokolorować w edytorze - i staje sie widoczny.

Ale nie kolorem czarnym - bo wtedy jest biały? przeźroczysty?

Napisano
  Dnia 21.11.2020 o 11:24, usiek napisał:

Na samym dole strony jest "Styl", zmieńcie sobie na Sybway 4.5. 

Ja miałem domyślnie 4.4 i nie widać było tytułów itd.

Rozwiń  

To ja odwrotnie.

Miałem takie mdławe na Sybway 4,5

Zmieniłem na 4,4 z tym że wtedy w kolorach pokazał się ten Ocean.

No i to jest to soczyste i wyraźne co miałem do tej pory.

Dzięki.

Napisano

Spostrzeżenie mam.

Kiedy "najeżdżam" kursorem po prawej stronie na Aktywność, to wcześniej rozwijały mi się opcje. Niektóre były przydatne, mogłam podejrzeć na przykład aktywność na wszystkich wątkach, na których dotąd pisałam. Nie ma teraz tej opcji. Jest nieaktywna, za to jak klikam na ikonę aktywności, to pokazują mi się jakieś dzikie opcje filtrowania. Nie wiem, czy to zostało zmienione celowo, czy po prostu nie działa jak powinno.

Napisano
  Dnia 22.11.2020 o 10:56, daggulka napisał:

Spostrzeżenie mam.

Kiedy "najeżdżam" kursorem po prawej stronie na Aktywność, to wcześniej rozwijały mi się opcje. Niektóre były przydatne, mogłam podejrzeć na przykład aktywność na wszystkich wątkach, na których dotąd pisałam. Nie ma teraz tej opcji. Jest nieaktywna, za to jak klikam na ikonę aktywności, to pokazują mi się jakieś dzikie opcje filtrowania. Nie wiem, czy to zostało zmienione celowo, czy po prostu nie działa jak powinno.

Rozwiń  

U mnie gdy kliknę na "cała aktywnośc" to pokazują się wszystkie posty łącznie z tymi klubowymi a jeśli kliknę "dzisiejsze posty" to podobnie tylko bez klubowych. Chyba tak.

Napisano
  Dnia 22.11.2020 o 06:15, bobiczek napisał:

To ja odwrotnie.

Miałem takie mdławe na Sybway 4,5

Zmieniłem na 4,4 z tym że wtedy w kolorach pokazał się ten Ocean.

No i to jest to soczyste i wyraźne co miałem do tej pory.

Dzięki.

Rozwiń  

To jedyna droga do normalności.

Z 4,5 nie ma wszystkich opcji.:hug:

Napisano

Sprawdź aktualizacje przeglądarki.

Masz aktualną wersję Google Chrome

Wersja 87.0.4280.66 (Oficjalna wersja) (64-bitowa)

Zaloguj się ponownie na forum po zmianie na 4.4 v

Sprawdziłem, po przejściu   na 4.4 v  musisz przynajmniej odświeżyć stronę, bo od razu nie działa  i kliknąć w pasek aktywności, po chwili wystarczy najechać kursorem i sam się już wysuwa, za każdym razem. :hug:

Napisano
  Dnia 22.11.2020 o 17:09, animus napisał:

Sprawdź aktualizacje przeglądarki.

Rozwiń  

Jest ok.

55 minut temu, animus napisał:

Masz aktualną wersję Google Chrome

Rozwiń  

Korzystam z Firefoxa.

55 minut temu, animus napisał:

Wersja 87.0.4280.66 (Oficjalna wersja) (64-bitowa)

Zaloguj się ponownie na forum po zmianie na 4.4 v

Sprawdziłem, po przejściu   na 4.4 v  musisz przynajmniej odświeżyć stronę, bo od razu nie działa  i kliknąć w pasek aktywności, po chwili wystarczy najechać kursorem i sam się już wysuwa, za każdym razem. :hug:

Rozwiń  

Już czarowałam na różne sposoby, nawet czyszczenie historii  i ciasteczek uskuteczniłam. Nie pomogło.

Nic to, pozostanę na stylu 4,5 .... w końcu i tak rzadko korzystam z czegokolwiek innego, niż tylko standardowego czytania i czasem pisania na Forum :)

Napisano

Przyzwyczaiłam się do Firefoxa, zostawię :)

Dam radę ... przecież nie piszę bloga, elaboratów tematycznych, czy nie zakładam ważnych wątków ;)

Funkcjonalności, które mam, wystarczają na razie :)

Napisano

Dzień dobry,

jak pisał @bajbaga mieliśmy duże problemy ze spamem na Forum i aktualizacja była konieczna. Jak zauważyliście są jeszcze problemy z powrotem do poprzedniego stanu Forum. Na pewno wybór kolorów będzie przywrócony oraz numeracja postów. Proszę o cierpliwość.

• 2 tygodnie temu...
Napisano

I w biały dzień wciąż wyrastają te krzaczki :zalamka:

Dnia 7.12.2020 o 11:04, usiek napisał:

Jakiś partyzant z wienkongu się prześlizgnął przez nasze nowe umocnienia

Rozwiń  

Parę dni siłował się z naszymi nowymi umocnieniami, pokonał je i teraz nadrabia zaległości :takaemotka:

Ooooo, znikły :blowup::fahne2_pl:

Napisano
  Dnia 7.12.2020 o 10:57, zenek napisał:

Szanowna @Redakcja

Nie działa edycja postu dziś, przynajmniej mnie przed chwilą

Rozwiń  

Sprawdziłem, powinno działać bez problemu. Po kliknięciu na trzy kropki po prawej stronie postu i po wybraniu opcji „edytuj” co się dzieje?

Dnia 7.12.2020 o 11:00, Appleowner napisał:

Oooo, ile krzaczków :zalamka:

image.png.d0755c00dcbcad306329cd682aa842e3.png

Rozwiń  

Będę obserwował. Zaskoczyli mnie :icon_rolleyes:

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Jeśli ktoś jest uczulony na jad pszczół to nie chodzi boso i ma pod ręką autostrzykawkę z adrenaliną.      Nawet angielskie uniwersytety zaczynają rezygnować z dwustuletnich, równiutko wystrzyżonych trawników, żeby nie odstręczać od siebie młodych talentów, zainteresowanych ochroną planety.
    • Dziękuję za opinię i wyedukowanie w temacie. Raczej przyjmę do serca, bo to oznacza dla mnie mniej roboty  
    • Nie ma żadnej potrzeby dokładania czegokolwiek. Powiem nawet więcej, wewnętrzne ocieplenie może stwarzać niechciane problemy, bo zmieni rozkład temperatur w ścianie i punkt zamarzania pary wodnej może przesunąć się na cegłę ściany i cegła będzie kruszała. Dlatego tynkuj spokojnie i nie zawracaj sobie głowy.       Nie. To tylko pozornie poprawi izolacyjność, ale powtarzam, może narobić wiele szkód. Wewnętrzne docieplenia w ogóle stwarzają wiele problemów, czego na Twojej trzcinie uniknięto, tynkując ją wapnem. Które dość skutecznie wychwytuje parę wodną. Ale nie warto w to wchodzić, skoro masz docieplenie na zewnątrz.
    • Cegła. Ceglana     Będę robił nowe tynki w całym mieszkaniu. Niby wiedziałem, że mogę te płyty zostawić, ale kilka rzeczy: - nie chciałem się rozdrabniać z tynkarzami - tą ścianę zróbcie, tej nie. - skuwanie starego tynku z tych płyt trzcinowych momentami łatwizna, momentami udręka, że pół płyty na ziemi na ziemi i robiły się „japy” - jakoś tak uznałem, że robię dla siebie to chce mieć funkiel nówka ładnie, a nie  częściowo 50 letnie tynki, gdzie ostatni mieszkaniec jarał nonstop.    Na suficie tam mam, że jest tynk z trzciną/słomą żeby się trzymał.    Ściany są równe, tynkarze nie będą mieli strasznej roboty.    Ja z tym wewnętrznym ociepleniem się zastanawiam głównie z powodu, że coś było, a teraz nie ma. Kilku znajomych mi doradza żeby coś dołożyć - xps-a, wełnę 3/5cm. Ja nie czuję się na tyle wyedukowany w temacie ocieplenia żeby samemu podjąć decyzję. Ogólnie to nie mam o tym pojęcia, stąd post tutaj.  Szczerze to nie chce mi się trochę z tym bawić - jeśli nie ma racjonalnej potrzeby dokładania tam czegoś. 🤷🏻‍♂️   jedyne co jakoś w miare na chłopski rozum dla mnie ma sens to dołożyć COŚ, ale tylko ze strony gdzie jest mało słońca(1,5m ściana w łazience, 4m ściana w sypialni). Ale tak jak mówiłem, zielony jestem. 
    • A z czego są ściany? Bo warstwy trzcinowe kładziono kiedyś również po to, że to na nich trzymał się tynk. Szczególnie wapienne tynki, bo zabezpieczały również trzcinę biologicznie żeby nie butwiała. Bo wapno i wysusza, i jest biobójcze. Dlatego teraz pytanie jak zamierzasz wykończyć ściany. Czy są równe (mniej więcej) po usunięciu trzciny? Będziesz kładł tynki czy płyty g/k? Bo rozumiem, że dla docieplenia ta trzcina jest teraz zbędna i masz teraz dowolność co w zamian dać i czy dasz w ogóle. Wg mnie możesz tutaj robić to, co dla Ciebie jest najwygodniejsze. I niczego nie musisz.   PS. Tych płyt nie musiałeś wyrzucać. 
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...