elutek Napisano 24 lutego 2013 Udostępnij #201 Napisano 24 lutego 2013 ale słodkie cudo... jeszcze raz bardzo gratuluję /czy ma już imię? / Link do komentarza
MTW Orle - osuszanie budynków Napisano 24 lutego 2013 Udostępnij #202 Napisano 24 lutego 2013 (edytowany) niech się chowa zdrowo w końcu ktoś musi budowy dopilnować ;) Edytowano 24 lutego 2013 przez MTW Orle (zobacz historię edycji) Link do komentarza
coolibeer Napisano 24 lutego 2013 Udostępnij #203 Napisano 24 lutego 2013 Cytat to i w tym miejscu wszystkim serdecznie dziekuje i przedstawiam najmniejszego pana inwestora GRATULACJE EWAśliczny Link do komentarza
solange63 Napisano 24 lutego 2013 Autor Udostępnij #204 Napisano 24 lutego 2013 Dzieki Ptaku, a jak siostra? imienia jeszcze nie ma, ale musimy sie w koncu zdecydowac, bo wszyscy pytaja Link do komentarza
bobiczek Napisano 24 lutego 2013 Udostępnij #205 Napisano 24 lutego 2013 Cytat to i w tym miejscu wszystkim serdecznie dziekuje i przedstawiam najmniejszego pana inwestora ależ ma zarąbiste policzki No i włosów - cholera...ma ich wiecej ode mnie, żesz......... Piekny!Gratulacje!!!!Dla taty również - za geny! Link do komentarza
daggulka Napisano 24 lutego 2013 Udostępnij #206 Napisano 24 lutego 2013 Ależ śliczna dzidzia , Gratuluję Link do komentarza
TINEK Napisano 24 lutego 2013 Udostępnij #207 Napisano 24 lutego 2013 Przyłączam się do gratulacjiniech rośnie zdrowo Tinek Link do komentarza
solange63 Napisano 24 lutego 2013 Autor Udostępnij #208 Napisano 24 lutego 2013 Cytat Dla taty również - za geny! eeeeej no! przeciez to moje geny. nie widzisz, ze to cala mamusia?! i oczywiscie jeszcze raz dziekuje wszystkim za gratulacje, slowa otuchy, wytrzymywanie moich narzekan i trzymanie kciukow za szybkie rozwiazanie (pomoglo) Link do komentarza
retrofood Napisano 24 lutego 2013 Udostępnij #209 Napisano 24 lutego 2013 Cytat to i w tym miejscu wszystkim serdecznie dziekuje i przedstawiam najmniejszego pana inwestora A ja zostałem dziadkiem. Byłaby niezła para. Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 24 lutego 2013 Udostępnij #210 Napisano 24 lutego 2013 Cytat to i w tym miejscu wszystkim serdecznie dziekuje i przedstawiam najmniejszego pana inwestora Wypisz wymaluj MAMUSIA ,podobny jak dwie krople wody Link do komentarza
retrofood Napisano 24 lutego 2013 Udostępnij #211 Napisano 24 lutego 2013 Cytat Wypisz wymaluj MAMUSIA ,podobny jak dwie krople wody E tam, wykapany tatuś! Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 24 lutego 2013 Udostępnij #212 Napisano 24 lutego 2013 Cytat E tam, wykapany tatuś! Tatusia nie znam ale prawdopodobnie może być podobny do tatusia , mamusie znam to stanowczo twierdze ,że podobny do mamusi Cytat A ja zostałem dziadkiem. Byłaby niezła para. Gratulacje Panie Dziadku A parą to mogą być,nic jeszcze nie przesądzone,jak to mówią góra z góra się nie spotka a człowiek z człowiekiem tak Link do komentarza
coolibeer Napisano 25 lutego 2013 Udostępnij #213 Napisano 25 lutego 2013 Cytat Dzieki Ptaku, a jak siostra? Siostra żyje i ma sie dobrze. Ledwo chodzi dziś termin Link do komentarza
solange63 Napisano 25 lutego 2013 Autor Udostępnij #214 Napisano 25 lutego 2013 Cytat E tam, wykapany tatuś! tatus twierdzi, ze wcale nie wykapany, tylko z pelnego wytrysku gratulacje wnusi moze sie na jakiej letce na swaty umowimy Link do komentarza
Ciril Napisano 25 lutego 2013 Udostępnij #215 Napisano 25 lutego 2013 e ja z dwójką przyjadę.... Panna na wydaniu i kawaler do wzięcia za minimum 25 lat MŁODY JEST SUPER PRZYSTOJNY!!! Link do komentarza
Sorbek Napisano 2 marca 2013 Udostępnij #216 Napisano 2 marca 2013 Cytat to i w tym miejscu wszystkim serdecznie dziekuje i przedstawiam najmniejszego pana inwestora Ale śłodkości - przecudny jeszcze raz gratulacje Link do komentarza
bobiczek Napisano 2 marca 2013 Udostępnij #217 Napisano 2 marca 2013 Zauważyłaś Solange jak mało istotny od pewnego czasu stał się okap?Nie wiesz dlaczego Link do komentarza
solange63 Napisano 2 marca 2013 Autor Udostępnij #218 Napisano 2 marca 2013 Cytat Zauważyłaś Solange jak mało istotny od pewnego czasu stał się okap?Nie wiesz dlaczego Pewnie, ze wiem... bo juz przed porodem zdecydowalismy, jaki ma byc i w ogole to zalozylam sobie swoj kajecik i Prezes dostaje -10 punktow. Pozazdrosciles mlodemu wlosow i zaczely mu sie przecierac Link do komentarza
tosia Napisano 4 marca 2013 Udostępnij #219 Napisano 4 marca 2013 (edytowany) jeszcze raz gratuluję, czyli parka jest a jak tam imię już wybraliście?? Edytowano 4 marca 2013 przez tosia (zobacz historię edycji) Link do komentarza
solange63 Napisano 4 marca 2013 Autor Udostępnij #220 Napisano 4 marca 2013 Cytat jeszcze raz gratuluję, czyli parka jest a jak tam imię już wybraliście?? dziekuje tak, imie wybrane. po tygodniu czekania, podjelam meska decyzje, bo maz to by sie pewnie do teraz zastanawial malutki ma na imie Aleks Link do komentarza
bobiczek Napisano 4 marca 2013 Udostępnij #221 Napisano 4 marca 2013 Cytat malutki ma na imie Aleks to się Moderator Aleksander ucieszy Link do komentarza
tosia Napisano 5 marca 2013 Udostępnij #222 Napisano 5 marca 2013 Cytat dziekuje tak, imie wybrane. po tygodniu czekania, podjelam meska decyzje, bo maz to by sie pewnie do teraz zastanawial malutki ma na imie Aleks no tak to już jest, że my kobiety musimy podejmować męskie decyzje Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 5 marca 2013 Udostępnij #223 Napisano 5 marca 2013 Cytat no tak to już jest, że my kobiety musimy podejmować męskie decyzje A ja sam wybrałem dla moich pociech imiona ,nie powioem próbowali je zmienić ale pokazałem kto rządzi Link do komentarza
MTW Orle - osuszanie budynków Napisano 6 marca 2013 Udostępnij #224 Napisano 6 marca 2013 dla parki imiona wybrane na długo długo przedprzy trzecim to już w zasadzie inwencja żony Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 6 marca 2013 Udostępnij #225 Napisano 6 marca 2013 Tak jak u mnie W szpitalu zaraz po porodzie już na rączce wisiała karteczka z imieniem i nazwiskiem. Link do komentarza
coolibeer Napisano 6 marca 2013 Udostępnij #226 Napisano 6 marca 2013 Cytat Tak jak u mnie W szpitalu zaraz po porodzie już na rączce wisiała karteczka z imieniem i nazwiskiem. Jak Wojtuś był w planach to już było imię wybrane Link do komentarza
tosia Napisano 6 marca 2013 Udostępnij #227 Napisano 6 marca 2013 (edytowany) przy pierwszym zgodnie albo Antek albo Antośka, a przy drugim już małżonek nie miał nic do powiedzenia Edytowano 6 marca 2013 przez tosia (zobacz historię edycji) Link do komentarza
solange63 Napisano 6 marca 2013 Autor Udostępnij #228 Napisano 6 marca 2013 Cytat przy pierwszym zgodnie albo Antek albo Antośka, a przy drugim już małżonek nie miał nic do powiedzenia u nas bylo rownouprawnienie; maz dal imie pierwszej, ja drugiemu Link do komentarza
bobiczek Napisano 6 marca 2013 Udostępnij #229 Napisano 6 marca 2013 (edytowany) ja chciałem mieć Konstantego - ale w tamtych latach to chyba za bardzo awangardowe jeszcze było....i mnie sie nie udało przeforsować niestety (czego żałuje do dzisiaj)Dzisiaj Kostek przy Xawierach i Ryanach brzmi nudnie i pospolicie Edytowano 6 marca 2013 przez bobiczek (zobacz historię edycji) Link do komentarza
solange63 Napisano 8 marca 2013 Autor Udostępnij #230 Napisano 8 marca 2013 czas powrocic do watku budowlanego jak daleko macie postawione domy od wejsciowej granicy dzialki? u mnie projektant proponuje 12 metrow. nie wiem czy to malo, duzo, a moze w sam raz??? Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 8 marca 2013 Udostępnij #231 Napisano 8 marca 2013 Ja mam 15 m. To zależy jaka masz długa działkę,jak masz długa to możesz oddalić się i z 20 m ,wtedy zrobisz sobie klomb na środku przed domem i będziesz zajeżdżać limuzyną pod dom jak Karinkton Link do komentarza
solange63 Napisano 8 marca 2013 Autor Udostępnij #232 Napisano 8 marca 2013 dzialke mam dluga, wiec to nie problem, ale nie chce przesadzic. droga jest wiejska, ruch znikomy.aaaaa dodam, ze te 12 metrow to do garazu, wiec wejscie do domu i okna beda jeszcze dalej. Link do komentarza
Qubacen Napisano 8 marca 2013 Udostępnij #233 Napisano 8 marca 2013 Cytat czas powrocic do watku budowlanego jak daleko macie postawione domy od wejsciowej granicy dzialki? u mnie projektant proponuje 12 metrow. nie wiem czy to malo, duzo, a moze w sam raz??? Ustaw sobie kilka patyków na ziemi które będą robiły za wskaźniki, potem wsiądź do auta i zobacz jakie manewry na jakiej odległości wykonujesz. Coś jak egzamin na prawko. Ja tak zrobiłem aby sprawdzić ile metrów potrzebuję aby bezkolizyjnie i bezstresowo wjeżdżać do garażu i o zgrozo okazało się, że zakręt 90stopni to jest tak minimum 5,5 metra.... Ale to wyszło właśnie tak organoleptycznie. Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 8 marca 2013 Udostępnij #234 Napisano 8 marca 2013 Cytat dzialke mam dluga, wiec to nie problem, ale nie chce przesadzic. droga jest wiejska, ruch znikomy.aaaaa dodam, ze te 12 metrow to do garazu, wiec wejscie do domu i okna beda jeszcze dalej. Tak na poważnie to te 20 m było by ok ,można zrobić jakiś parking dla gości ,przecież na ulicy nie będą parkować a z drugiej strony dom oddalony ładniej się prezentuje. Link do komentarza
Irbis Strzecharstwo Napisano 8 marca 2013 Udostępnij #235 Napisano 8 marca 2013 U mnie jest 60 metrów - aleja lip posadzona, dom na tle ściany lasu.Jak do tego dojdzie ogród przed domem... będzie ciekawie :-) Link do komentarza
Draagon Napisano 9 marca 2013 Udostępnij #236 Napisano 9 marca 2013 Ja mam 86m w linii prostej - z zakrętami gdzieś 92m Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 9 marca 2013 Udostępnij #237 Napisano 9 marca 2013 Cytat Ja mam 86m w linii prostej - z zakrętami gdzieś 92m Normalnie arystokracja zapachniało,a na końcu dworek Link do komentarza
solange63 Napisano 9 marca 2013 Autor Udostępnij #238 Napisano 9 marca 2013 to ja juz sie nie wypowiadam... myslalam, ze 12 to duzo Draagon podjazd bedzie Cie wiecej kosztowal, niz budowa domu Link do komentarza
tosia Napisano 11 marca 2013 Udostępnij #239 Napisano 11 marca 2013 Nie przejmuj się, ja mam 10m i wydaje mi się że jest ok. Według mnie wystarczająco Link do komentarza
coolibeer Napisano 11 marca 2013 Udostępnij #240 Napisano 11 marca 2013 Cytat czas powrocic do watku budowlanego jak daleko macie postawione domy od wejsciowej granicy dzialki? u mnie projektant proponuje 12 metrow. nie wiem czy to malo, duzo, a moze w sam raz??? 12 spokojnie ci starczy Link do komentarza
Draagon Napisano 11 marca 2013 Udostępnij #241 Napisano 11 marca 2013 Cytat to ja juz sie nie wypowiadam... myslalam, ze 12 to duzo Draagon podjazd bedzie Cie wiecej kosztowal, niz budowa domu Co tam Ranczo się ogląda A gdybym ja się martwił skąd ja pieniądze na budowę wezmę - to nigdy bym nie zaczynał - bo nigdy ich nie mam a mimo tego ściany jakoś stoją ( choć nie powiem w tym roku znowu się martwię :( ) Link do komentarza
solange63 Napisano 11 marca 2013 Autor Udostępnij #242 Napisano 11 marca 2013 Cytat A gdybym ja się martwił skąd ja pieniądze na budowę wezmę - to nigdy bym nie zaczynał - bo nigdy ich nie mam w tej kwestii mozemy sobie podac rece 12 metrow zostalo zaklepane. papierki zlozone, pozostaje czekac na PnB Link do komentarza
bobiczek Napisano 11 marca 2013 Udostępnij #243 Napisano 11 marca 2013 Cytat w tej kwestii mozemy sobie podac rece doklepuję z góry i jest nas już troje Link do komentarza
coolibeer Napisano 12 marca 2013 Udostępnij #244 Napisano 12 marca 2013 Cytat w tej kwestii mozemy sobie podac rece 12 metrow zostalo zaklepane. papierki zlozone, pozostaje czekac na PnB to czekamy cierpliwie ;P Link do komentarza
Afrodytaa Napisano 12 marca 2013 Udostępnij #245 Napisano 12 marca 2013 Ja mam 11,5m do garażu, bo działka lekko po skosie. Do narożnika domu 10. Spóźniłam się z wpisem, ale może pocieszyć Cię fakt, że krótki podjazd, to mniej machania szuflą przy odśnieżaniu Link do komentarza
solange63 Napisano 12 marca 2013 Autor Udostępnij #246 Napisano 12 marca 2013 Cytat Ja mam 11,5m do garażu, bo działka lekko po skosie. Do narożnika domu 10. Spóźniłam się z wpisem, ale może pocieszyć Cię fakt, że krótki podjazd, to mniej machania szuflą przy odśnieżaniu i mniej kasy wydanej na sam podjazd moje mieszkanie ma 12 metrow dlugosci, a ze jest brzegowe, to sobie wyszlam i oblukalam jak to wyglada. jak na moj gust to bedzie dobrze (na pewno nie za blisko). do pozostalych granic mam: poludniowa 6 metrow, polnocna 4 metry i zachodnia 47 metrow a tak jeszcze korzystajac z okazji. moze mi dobrzy ludzie napiszecie (bo u mnie z czasem teraz krucho), jak jest z budowa ogrodzenia? musze zglosic i po 30 dniach, jak nie dostane zakazu, to moge stawiac tak? nie musze czekac na PnB domu? Link do komentarza
solange63 Napisano 12 marca 2013 Autor Udostępnij #247 Napisano 12 marca 2013 dobra, dobra sprawdzilam sama Link do komentarza
solange63 Napisano 25 kwietnia 2013 Autor Udostępnij #248 Napisano 25 kwietnia 2013 Dawno tu nic nie pisałam, ale w zasadzie niewiele się działo. Mamy już pozwolenie na budowę. Teraz się zastanawiamy, czy robić fundamenty na własną rękę, czy zatrudnić ekipę (o tej porze roku pewnie będzie kiepsko). Mąż ma 3 tygodnie urlopu przysługujące na ten rok... niby dużo, ale jak na prace budowlane za mało Macie jakieś rady, jak to ugryźć, żeby było dobrze? Link do komentarza
tosia Napisano 25 kwietnia 2013 Udostępnij #249 Napisano 25 kwietnia 2013 szkoda kasy, róbcie sami, fundament to żadna filozofia a i trochę keszu zostanie na kolejne prace Skoro mój małż bez żadnego doświadczenia cały dom zbudował to dlaczego nie macie dać rady z fundamentami powodzenia Link do komentarza
tosia Napisano 25 kwietnia 2013 Udostępnij #250 Napisano 25 kwietnia 2013 aaa i widzę, że projekcik wystawiony na sprzedaż Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się