Skocz do zawartości

Gdzie macie pralkę?

polonez

Recommended Posts

• 2 tygodnie temu...
Napisano
Cytat

Ja mam w piwnicy. Od razu łazienka się zwiększyła icon_smile.gif

Cytat

Ja pralkę mam...w pralni icon_wink.gif

pralnia w piwnicy icon_biggrin.gif
Napisano
Cytat

pralnia w piwnicy icon_biggrin.gif

piwnicy to akurat brak icon_wink.gif

Cytat

A to może jeszcze kuchenkę w kuchni co? :P

a może kuchenkę to w pralni...tak dla odmiany icon_razz.gif I równowagi icon_mrgreen.gif
Napisano
spiesze dodać, że brat ma z konieczności pralkę w kuchni...kiedyś była w łazienkce, ale łazienka malutka, jakiś czas temu przy okazji remontu przeniosł do kuchni i są zadowoleni, bo łazienka dużo większa, a kosz na pranie nie jest przecież w kuchni, a pralka sama w sobie nic nie przeszkadza, jest tak schowana, że nawet jej nie widać...
Napisano
Cytat

Ja pralkę mam...w pralni icon_wink.gif

To chyba wymarzone miejsce na pralkę icon_smile.gif
To ja powiem dokładniej.

Pralkę mam pod łazienką. Zjazd jest z łazienki windą icon_smile.gif

W nowej lokalizacji będzie oczywiście w pralni icon_smile.gif
Napisano
Cytat

To ja powiem dokładniej.

tylko pozazdrościć... ;)
Napisano
Cytat

To ja powiem dokładniej.

łał!!!!!

kto jedzie?
pranie
piorący też??????!!!!!

PS:
to z zazdrości - nie przejmuj się icon_biggrin.gif
Napisano

U mnie to był raczej przymus , dom tak skonstruowany ze do piwnicy można wejść tylko z zewnątrz czyli w zimie koszmar. Więc powstała taka prosta winda. Zielony przycisk do dołu, czerwony do góry. Wszystko icon_smile.gif

145.jpg

Napisano
Łał... robi wrażenie icon_smile.gif

Cytat

Dla utrzymania standardu to teraz pani dochodząca na etacie praczki-prasowaczki icon_lol.gif
Napisano
ja sie wylamie; pralke mam w korytarzu icon_biggrin.gif korytarz zabudowany szafami, na srodku, we wnece stoi pralka, a na niej suszarka (polecam wszystkim, cudowne urzadzenie). naprzeciwko pralki mam wejscie do lazienki.

w nowym domu oczywiscie pralka bedzie w pralni icon_smile.gif
Napisano
U mnie pralni brak , dlategóż pralkę mam w górnej łazience - dolna jest męża i gościnna .
Dlaczego w górnej? A dlatego, że to łazienka do której zasadniczo goście nie wchodzą - to łazienka moja i cór . Ponadto jest większa niż ta na dole i spokojnie można było pod skosem zmieścić tą pralkę - no i blisko do balkonu , na który latem wystawiam suszarkę .
Ale też uważam, że pralnio-suszarnia z okienkiem to super pomysł , i warto wygospodarować kilka metrów aby sobie takową sprawić icon_smile.gif
Napisano
Obecnie pralka jestw łazience, w nowym domu-w pralnio-kotłowni icon_wink.gif
Miałam w planach typową pralnio-suszarnię z oknem,ale plany się zmieniły i sprzęt musi wyladować w pom. gospodarczym. Na razie suszarnią będzie któryś z pokoi dla dzieci, bo na razie nasz jedyny małolat pewnie będzie "pasożytował" w naszym pokoju icon_wink.gif.
Ps.
autorushd
-gratuluję pomysłu icon_mrgreen.gif ....sam robiłeś ??
Napisano
W gotowym projekcie, który wybrałam niestety projektant nie przewidział takiego miejsca jak pralnia, suszarnia. W przypływie olśnienia sama naniosłam na projekt zmiany i wyodrębniłam z pomieszczenia nad garażem kawałek przestrzeni, który zagospodarowałam jako pralnio - suszarnię. I muszę przyznać że jestem z tego powodu mega dumna icon_biggrin.gif . Także tam u mnie jest miejsce pralki icon_smile.gif
Napisano
Cytat

pralka w kuchni tak mi jakos nie pasuje... świeże jedzonko, a tu syn niesie brudne skarpety.... Mało pociągające icon_biggrin.gif

P.S. Po lekturze w/w stwierdzenia mój syn obiecał wstawiać pranie poza porami posiłków icon_biggrin.gif
Napisano
Cytat

P.S. Po lekturze w/w stwierdzenia mój syn obiecał wstawiać pranie poza porami posiłków icon_biggrin.gif

Aktualnie mam w kuchni i w ogóle nie przeszkadza to w przygotowywaniu posiłków.
Napisano
nasza pralka ostatecznie wylądowała w piwnicy (teraz w łazience jest zdecydowanie więcej przestrzeni, choć wielkością nie grzeszy...). Jakoś nie mogę się przekonać do pralek w kuchni, a przecież to całkiem niezłe rozwiązanie.
Napisano (edytowany)
Cytat

To on chyba nie elektryk. Ja bym się bał...
Chociaż nowsze Franie były już robione w II klasie i są raczej bezpieczne.

Akurat ma Światowit z czasowym wyłącznikiem ze starych czasów. icon_smile.gif

Cytat

Fizykoterapia przewiduje też masaż prądem icon_biggrin.gif

Tzw. Diadynamic też biorę. icon_biggrin.gif Edytowano przez rybniczak (zobacz historię edycji)
Napisano
Cytat

Akurat korzystam z "domowej wirówki" używając w fizykoterapii. icon_biggrin.gif

Edit: Dodam że zalecone od ortopedy. icon_wink.gif

Jak zwichnęłam kostkę lekarz pooglądał, opatrzył i odrzekł:
"Bandażować i dofrani"......
...wyszłam(wykuśtykałam) zdziwiona...kolega potem wytłumaczył co to jest "do Frani"
Napisano
ja mam w kuchni
tylko ze jak sie wprowadzalem, to kuchnia i pralka juz byly, i ktos genialne rozwiazanie znalazl, zeby pralka pasowala pod blat, to zdjac dekiel gorny i teraz jest szpara miedzy blatem aodkryta powierzchnia pralki i nie daj boze kiedys wleci tam nam woda czy cos, to mogila
Napisano
Cytat

piwnica, hmm latać po schodach icon_confused.gif no chyba, że dla spalenia tłuszczyku icon_wink.gif

tak. ja uwazam, ze pralka/pralnia powinny byc na pietrze, na ktorym mamy sypialnie. chyba, ze ktos planuje szybciej i w trakcie budowy zaplanuje sobie zrzut brodow lub winde icon_biggrin.gif
Napisano
Cytat

Ma ktoś może taki patent ze na pralce jest przymocowana suszarka? Ciekawi mnie jak to się sprawdza.

ja mam (jesli chodzi oczywiscie o suszarke bebnowa icon_wink.gif) sprawdza sie bardzo dobrze. mozna kupic uchwyt mocujacy dwa urzadzenia ze soba. ja mam pralke i suszarke siemensa i koszt takiego uchwytu (firmowego) to okolo 70 zl.
Napisano
Cytat

Gdzie macie pralkę?, Macie pralkę w kuchni czy w łazience?

... nie w kuchni i nie w łazience icon_smile.gif
kiedyś pralnia była obok kuchni ... w trakcie remontu, pralnię zlikwidowałem zwiększając powierzchnię kuchni (mnie jest potrzebna kuchnia "ponad wymiarowa") icon_lol.gif ... a pralka wraz suszarką i kosze na brudną bieliznę, zostały przeniesione do ... garażu icon_smile.gif

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Utwórz nowe...