Skocz do zawartości

Dziękuję :)

Recommended Posts

Napisano
Bardzo dziękuję wszystkim za extra czas :hug:
Za długie i krótkie acz treściwe rozmowy , za ciepłe słowa, za mnóstwo pozytywnej energii, za grę w bilard, za tańce jednej osobie icon_wink.gif , za klimatyczne granie na gitarrrrrrra i śpiewanie przy ognisku ..... niezapomniany czas icon_wink.gif .
Jak zwykle było rewelacyjnie - dużo wspomnień, uśmiech mi z twarzy nie schodzi do tej chwili icon_biggrin.gif
Jesteście boscy wub.gif

Robiłam jakieś foty , jak dojdę do siebie to coś wkleję .... również zachęcam innych do podzielenia się materialem audiowizualnym icon_biggrin.gif
Napisano
Taaak, ci co bawili się grzecznie dawno wsiedli do swoich bolidów i już są w swoich domkach.
A taki, dajmy na to 3lwy, to pewnie jeszcze śpi smacznie w pokoju... icon_lol.gif

PS Boli mnie tyłek. Mam dwóch podejrzanych... icon_mrgreen.gif

No i dzięki za fajne spotkanie!
Napisano
Cytat

czyżby to było ostrzeżenie czy zachęta aby jeździć lub nie na zloty icon_lol.gif
Napisano
To zależy czy lubisz, jak Cię pociska facet od tyłu. Znaczy się nawet nie facet, lecz duet! icon_mrgreen.gif
Heniu, musisz kiedyś pojechać. Toć lepszej zachęty chyba nie trzeba! icon_mrgreen.gif

Kto to taki?
Niech sami mają odwagę się przyznać!
Już widzę te tłumaczenia... "no bo byliśmy pijani, gitarrra, endorfiny, nagła potrzeba" i takie tam. icon_evil.gif
Napisano
Cytat

Wnioskuję z tego, że zlot się udał.
No to fajnie, fajnie.

A Ty kiedy dasz się poznać Forumowiczom ? icon_biggrin.gif icon_razz.gif

Cytat

No ja Cię proszę , bez siania paniki .... byłam codzienie do końca a nawet i dłużej icon_razz.gif ... i nieumkłybymi takie ekscesy icon_lol.gif . Tak, że bez lęku Leszku ... nic nie byyyyłooooo, nic nie byyyyłooooo ... icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
Może się tylko wilka na ognisku nabawiłeś? icon_mrgreen.gif
Napisano
Yyyy ...tego icon_rolleyes.gif

...cóżby tu nowego wnieść coby nie przynudzić anitroszku :scratching:

Zacnie było jak zwykle i za to Wszystkim biesiadnikom dziękować spieszę ! icon_cool.gif

...piwko przy ognichu na dębinach ...w śniegu ...gitara wspomagana organkami ...ech

Niech żałuje każdy kto odpuścił cool.gif
Napisano
Tak naprawdę to nie dałem rady. W weekendy żona ciężko pracuje i muszę "tyrać" w domu ,gotować obiadki, bawić dizeci i takie tam... icon_biggrin.gif
Za to mam trochę czasu żeby usiąść przed komputerem.
Co by to było, gdyby wszyscy polecieli na zlot?
Paraliż!
Napisano
Cytat

Byłem i jestem już w domu.

Specjalne podziękowania Przyjmij proszę (od mej skromnej osoby) , za przyjęcie zaproszenia na filiżankę espresso

Bardzo miło było nam Cię znów gościć. cool.gif
Napisano
w domu
dzięki za towarzystwo, tradycyjnie było git
mam nadzieję, że te (nieistniejące) ławy ktoś tej babie z knajpy poskładał icon_twisted.gif
następnym razem nie ma co się pie... tylko na potrzeby komunikacyjne zdejmować drzwi i tyle closedeyes.gif

a ognisko unsure.gif
mam nadzieję, że na jakiejś fotce je obaczę :hahaha2:
Napisano
Cytat

Heniu, musisz kiedyś pojechać. Toć lepszej zachęty chyba nie trzeba! icon_mrgreen.gif

Powiedziałbym, że to dobra zanęta aby pojechać icon_biggrin.gif
Napisano
Cytat

pozdrowienia dla tych którzy jeszcze się tłuką po dziurawych asfaltach polskich icon_smile.gif

Śmiem mniemać, że byliśmy w domu szybciej, niż Ty ;))

Cytat

a ognisko unsure.gif
mam nadzieję, że na jakiejś fotce je obaczę :hahaha2:

a proszszs..... ZDJĘCIAJAKIEŚTAKIE icon_biggrin.gif

I my tam bylim... itd., itp... I niniejszym dziękujemy za super spotkanie w jeszcze bardziej superowszym Towarzystwie icon_cool.gif
Napisano
Cytat

Się i ja dopiszę...
Tak dla przyzwoitości tylko...

Widzę, że Barkę odkopaliśta gdzieś z zaspy...

Cytat

a proszszs..... ZDJĘCIAJAKIEŚTAKIE icon_biggrin.gif

A czego te szklanki (piaty rząd od góry) takie pokrzywione? Od mrozu, czy to na stoku było?
Napisano
Moi Drodzy serdecznie Wszystkim dziękuje za rewelacyjne, niepowtarzalnie i niezapomniane spotkanie icon_biggrin.gif , niestety cholernie powtarzalnie jest mi żal i smutno że jest już po icon_cry.gif Jak to ktoś kiedyś zaśpiewał nic nie może przecież wiecznie trwać ..

Napisano
I my dziękujemy za wypaśne spotkanie.
Zdjęcia kłamią! Czylwy wyć potrafi jak mało kto, a lepszy od niego w tym jest tylko Prezes. WŁaściwie... zdjęcia prawdę mówią.
Napisano
Cytat

I my dziękujemy za wypaśne spotkanie.
Zdjęcia kłamią! Czylwy wyć potrafi jak mało kto, a lepszy od niego w tym jest tylko Prezes. WŁaściwie... zdjęcia prawdę mówią.

No fakt lepiej śpiewają na zdjęciach niż w realu a nawet biedronce icon_lol.gif icon_razz.gif
Napisano (edytowany)
Cytat

Śmiem mniemać, że byliśmy w domu szybciej, niż Ty ;))

Tylko że ja jeszcze z Bożenką, Piotrem i resztą parafian - wymienialiśmy znak pokoju!
No i karnet oddawałem!
Nie zapominaj icon_biggrin.gif

Cytat

Ja pierdziele ... poległam .... :hahaha2:

icon_biggrin.gif ja też! icon_biggrin.gif

no i kilka moich:

tutaj Leszku - mamy Cię! na ostatniej prostej, ale jednak! icon_biggrin.gif
Edytowano przez bobiczek (zobacz historię edycji)
Napisano (edytowany)
Żal i zazdrość tych którzy nie załapali się na bilety w cabrio - bezcenny icon_smile.gif

chociaż był moment że i sam właściciel zaczął wątpić czy o tej porze roku między zaśnieżonymi górami cabrio nie odezwie się do niego:
"Nie,nie i jeszcze raz nie - zdecydowanie odmawiam i wybij sobie z głowy ten guzik do otwierania":D

Piczmanowi dzięki że pozwalał w negliżu ganiać na pace dostawczaka i że nie otwarł drzwi jak zakładałem bieliznę termoaktywną. Bo byłby wstyd na cały parking! icon_biggrin.gif

I za to że było z kim pohasać na górce też
Fajnie tam było prawda?

bez znaczenia czy jeździło się na desce czy na :scratching:! Fajnie było!

Zawsze na końcu jest za szybki............
Zawsze!

Cytat

Tratatatttaaaaa. Saaby tak szybko nie pojadą icon_mrgreen.gif

Jak nie - zobacz wyświetlone spalanie w tym momencie i uwierzysz! icon_biggrin.gif Edytowano przez bobiczek (zobacz historię edycji)
Napisano
Cytat

Jak nie - zobacz wyświetlone spalanie w tym momencie i uwierzysz! icon_biggrin.gif

Wierzę - tyle, nie w to, że to Saab tyle "wypił" icon_cool.gif icon_mrgreen.gif
Myślę, że to spalanie, to było tego w uszatce.
Napisano
A teraz ode mnie coś serio:
- byłem jako nowicjusz,
- mogliście mnie potraktować z tzw. buta, (tym bardziej, że na forum potrafiłem zaleźć za skórę),
- okazało się, że spotkałem wspaniałych ludzi (czyli takich, jakich sobie - mimo wszystko - wyobrażałem),
- zlotowicze byli wspanialsi niż sobie to mogłem wyobrazić, bo na wózku czułem się nie jak kaleka, a jak ich świetny kumpel, który tylko na chwilę zaniemógł.

Nie wymienię nikogo z nicku, bo wszystkim Wam dziękuję.
Napisano
Juro wrzucę kilka zdjęć zobionych przez paparazzi, z przejazdu karetą przez Brenną. jak tylko Redakcja mnie odblokuje trochę miejsca.
Było cudownie.
Lechu!!! Pozdrowienia icon_biggrin.gif
Napisano
Cytat

A teraz ode mnie coś serio:
- byłem jako nowicjusz,
- mogliście mnie potraktować z tzw. buta, (tym bardziej, że na forum potrafiłem zaleźć za skórę),
- okazało się, że spotkałem wspaniałych ludzi (czyli takich, jakich sobie - mimo wszystko - wyobrażałem),
- zlotowicze byli wspanialsi niż sobie to mogłem wyobrazić, bo na wózku czułem się nie jak kaleka, a jak ich świetny kumpel, który tylko na chwilę zaniemógł.

Nie wymienię nikogo z nicku, bo wszystkim Wam dziękuję.

Bardzo się cieszę że Ci się podobało .... mam nadzieję, że kiedyś jeszcze bedziesz miał okazję zawitać na zlot icon_smile.gif

A z obiecanek .... foty u płota icon_lol.gif

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

Napisano (edytowany)
Kto był i widział ten wie, że nie miałem mandatu do używania aparatu ani żadnego innego przedmiotu, którego wartość należałoby wyrażać w więcej niż pięciu piwach.

Od razu obalam zarzuty co do gitarryy - otóż Gitarra była Prezesa, więc ........

A zdjęcia będą tu.
Jak się załadują i niczego nie zepsułem z linkowaniem.
NA ZDROWIE! Edytowano przez Trzylwy (zobacz historię edycji)
Napisano
Cytat

Topsz .... w związku ze skróceniem czasu na edycję postów poprzedni link pozostaje jako podpucha a działać ma ten oto.

I dziękuję.

hmmm... widzę, że się musimy powymieniać zdjęciami do albumów rodzinnych.. laugh.gif

a tu miszcze drugiego planu icon_biggrin.gif

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Chcąc wylać poduszki pod nadproża, musimy je najpierw zaszalować. Tym właśnie będziemy się teraz zajmować.  
    • Drewniane podłogi to klasyka, która z czasem może wymagać miejscowych napraw – szczególnie wtedy, gdy pojawią się przebarwienia, plamy lub drobne uszkodzenia na pojedynczych deskach. Dobrą wiadomością jest to, że nie musisz od razu cyklinować całej powierzchni. Dzięki produktom marki Osmo można łatwo i estetycznie odnowić pojedynczą deskę, bez widocznych różnic w kolorze i strukturze. Krok 1: Wydzielenie uszkodzonej deski Najpierw dokładnie określ deskę, która wymaga renowacji. Następnie oklej jej krawędzie taśmą malarską, najlepiej niebieską lub różową, która jest delikatna i nie uszkadza powierzchni ani sąsiednich desek. Taśma zapobiegnie przypadkowemu przetarciu lub zabarwieniu sąsiednich fragmentów podłogi. Krok 2: Szlifowanie powierzchni Za pomocą papieru ściernego o gradacji 180 przeszlifuj powierzchnię deski. Usuniesz w ten sposób stare powłoki, przebarwienia oraz drobne rysy. Szlifuj zawsze wzdłuż włókien drewna, a po zakończeniu dokładnie odkurz i przetrzyj wilgotną ściereczką, by pozbyć się pyłu. Krok 3: Nadanie koloru – bejce olejne i woski dekoracyjne Osmo Kiedy powierzchnia jest sucha i czysta, czas na nadanie jej odpowiedniego odcienia. Użyj bejcy olejnej Osmo lub wosków dekoracyjnych Osmo, w zależności od wykończenia reszty podłogi. Aplikacja wygląda następująco: Nanieś niewielką ilość bejcy lub wosku przy pomocy gąbki lub miękkiej szmatki. Następnie wetrzyj preparat równomiernie w drewno, zgodnie z kierunkiem słojów. Nadmiar produktu zetrzyj czystą szmatką, tak by kolor był jednolity i bez smug. To bardzo ważny etap – dobór koloru musi być maksymalnie zbliżony do reszty podłogi. Warto wcześniej wykonać próbę na niewidocznym fragmencie lub na kawałku podobnego drewna. Pozostaw do wyschnięcia na 24 godziny. Krok 4: Zabezpieczenie powierzchni – Wosk Twardy Olejny Osmo Po wyschnięciu koloru, nałóż warstwę ochronną – najlepiej sprawdzają się produkty: Osmo 3062 (półmat) Osmo 3065 (mat) Aplikacja: Nałóż cienką warstwę wosku twardego olejnego przy użyciu pędzla lub wałka. Pozostaw do wyschnięcia na 24 godziny. Delikatnie zmatow powierzchnię papierem ściernym (np. gradacja 240). Nałóż drugą, finalną warstwę tego samego produktu i pozostaw do pełnego wyschnięcia. Dodatkowe wskazówki: Zawsze pracuj w dobrze wentylowanym pomieszczeniu. Unikaj nakładania zbyt grubej warstwy – produkty Osmo są bardzo wydajne. Nie chodź po naprawianej powierzchni przez co najmniej 2–3 dni, aby powłoka miała czas się utwardzić. Jeśli odcień różni się od reszty, można dodać drugą warstwę koloru, ale zawsze wykonuj próbę wcześniej. Podsumowanie Dzięki odpowiednim materiałom i precyzyjnej pracy, renowacja pojedynczej deski podłogowej może być szybka i bardzo skuteczna. Produkty Osmo, takie jak bejce olejne, woski dekoracyjne i wosk twardy olejny, pozwalają na punktową naprawę bez konieczności renowacji całej podłogi. Kluczem do sukcesu jest dobranie odpowiedniego koloru i staranne wykonanie każdego etapu – od szlifowania po finalne zabezpieczenie powierzchni.  
    • Niekoniecznie. Wyłącznik instalacyjny nadmiarowo-prądowy. Zasada działania i cel stosowania
    • W skrzynce przyłączeniowej nie wywaliło. Wywaliło w skrzynce, którą mam w domu.  Po włączeniu b16 który wywaliło oraz po wyłączeniu i włączeniu RCD zasilanie wróciło i do tej pory nie wywala. Zastanawia mnie to, że podczas zwarcia na jednym obwodzie światła nie było w całym domu.
    • Może też wywaliło bezpiecznik w skrzynce przyłączeniowej? Jakie tam masz zabezpieczenia? Dostęp tam ma chyba tylko firma dostarczająca energię 
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...