Nasza kostrzewa teraz na jesień też tak wygląda. Niestety te drzewka trzeba okrążać kosiarką, ale mamy to już opanowane, jedziemy zwykle na dwie kosiarki, te trudno dostępne małą taką 42cm, a większy areał taką dużą 53cm. Także ~20 arów tak w 4 godziny robimy zwykle. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Jest dobrze.
Teraz pytanie, czy jak przymykasz drzwi do futryny, to szczelina między skrzydłem drzwiowym a futryną jest identyczna?
Sprawdź górę, dół i na środku, chodzi o przyleganie ich do futryny od strony klamki.
Czy najpierw dotykają dołem albo górą, a może środek jest odsunięty?
Czy jak mocno przyciągasz klamkę, to jednak ta zapadka zaskakuje?
Czy zawiasy mają regulację?
Proszę o zdjęcie zawiasów.
Proszę jeszcze sprawdzić, czy na dole przy podłodze coś nie przykleiło się do futryny albo do skrzydła w miejscu stykania się drzwi z futryną, z obu stron.
Calkiem spory masz ten areal mchowy! A jaka satysfakcja, ze nie musisz okrazac kosiarka tych drzew . Twoja kostrzewa jest zupelnie inna niz moja, i bardzo fajnie wyglada. A mech u mnie jest wlasnie taki, jak na Twojej ostatniej fotce.
Teraz pokryty jest igliwiem i liscmi, ale widac go troche. Jest jak duza, miekka koldra i cudownie sie po nim chodzi.
Grzybki, ktore tam rosna, maja strasznie dlugie nozki, zeby moc wydostac sie na swiatlo dzienne .
Bylam w sobote na dzialce i przy okazji przeszlam sie po okolicy. Kostrzewa jest nie tylko u mnie, ale opanowala dzialki obok i las
i pozera mech. Jest prawie polowa listopada, ale rosnie w najlepsze i jest mnostwo nowych kepek
Strach sie bac, co to bedzie wiosna...
Z grubsza od jakiego czasu?
Czy to ma związek z rozpoczęciem okresu grzewczego?
Przed rozpoczęciem grzania zamykałaś je bez większego problemu?
Może być kilka przyczyn...
Czasem zdarza się, że drzwi nieco się opuszczą i okazuje się, że rygiel klamki nie trafia w otwór w ościeżnicy...
Wtedy wystarczy rozpiłować nieco od dołu otwór w tej ościeżnicy, albo trochę oszlifować od dołu ten rygiel od klamki...
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się