Skocz do zawartości

Czy krasnale w ogródku to obciach?

Recommended Posts

• 3 miesiące temu...
Napisano
U Pani Gadzet na TVNie widziałem alternatywę dla krasnali. Wbijane konturowe zamiast całego gipsowego. Podobno hit w niemczech. Tam lubią takie rzeczy. Ten odcinek można jeszcze obejrzeć na tvn player.
Napisano
  Cytat

U Pani Gadzet na TVNie widziałem alternatywę dla krasnali. Wbijane konturowe zamiast całego gipsowego. Podobno hit w niemczech. Tam lubią takie rzeczy. Ten odcinek można jeszcze obejrzeć na tvn player.

Rozwiń  

Mnie się krasnale z założenia kojarzą z..horrorami O_O
  • 4 tygodnie temu...
Napisano
  Cytat

Witam
A co byś powiedziała na ogród w postaci ruin starożytnej Grecji z kolumnami z smukłymi tujami z ławeczkami gdzie nie gdzie rajska jabłonka i strumyk?

Rozwiń  

brzmi ciekawie, chciałbym zobaczyć takie zdjęcia, bo sam tekst już robi wrażenie icon_smile.gif
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
  Cytat

Żabol rzeczywiście wymiata icon_biggrin.gif

Tu widać że właściciel posesji lubi wszelkiej maści figurki... od nimfy do aniołków
Brak obrazka

Rozwiń  

Że też właściciel owej "piękności" nie obawia się, że w nocy wpadną jacyś na bani i zgwałcą... icon_rolleyes.gif
  • 2 tygodnie temu...
  • 4 miesiące temu...
Napisano
Wiadomo krasnale kwestia gustu... ja jednak bym się nie zdecydował na postawienie takowych w ogrodzie..
no chyba, że KRASNALI ZOMBIE:D ktoś wie gdzie jest można zakupić? icon_biggrin.gif żona będzie zachwycona !
  • 1 miesiąc temu...
Napisano
To tylko kwestia interpretacji; jest gatunek ludzi, którzy uważają, że jeśli wszystko dookoła będzie miluśkie, różowo-kolorowe, w ogrodzie bajkowo etc. to życie samo stanie się słodziutkie. Jeśli to działa, to taka magia nie jest zła. Ale przyznam, że na mnie to nie działa, i może trochę żałuję. Ale jeśli ktoś ma w swoim ogródku na tyłach domu zgraję krasnali, to pewnie się uśmiecha częściej, jeśli wystawia je przed domem od strony ulicy to może chce wywołać nasz uśmiech? Czasem uśmiech, czasem śmiech... To taka wizytówka: Tu mieszkają pogodni ludzie, którzy mają wszystko głęboko!!! icon_razz.gif
Napisano
Hhahaha co to jest?! Co za szalona ogrodowa rodzinka!:)
Mnie krasnale ogrodowe kojarzą się z podróżującym krasnalem ojca Amelii. Jego krasnal popchnął w kierunku zmian, kto wie jak to z nimi tak naprawdę jest;)
  • 3 tygodnie temu...
Napisano
W Polsce obciach pewnie by był, o ile tych krasnali byłoby sporo. Jeśli 2-3 gdzieś pod kwiatkiem, w skalniaku to nie ma powodu do twierdzenia, że to obciach. Wręcz przeciwnie, takie krasnale nam przyozdobią ogród.

Napisano
Mnie się krasnale kojarzą właśnie z lekkim obciachem, ale nie mam nic przeciwko jakimś innym figurkom/ozdobom ogrodowym. Kiedyś miałam w skalniaku takiego fajnego jeża, ale go ukradli... Dobrze, że już nie mieszkam w tamtej okolicy, na wszystko trzeba było uważać.
  • 5 miesiące temu...
Napisano
Krasnale zdecydowanie obciach, ale widzę, że tu już się sporo podkategorii tego ustrojstwa stworzyło. W okolicy kilka starszych pań ma na trawnikach przed domami tego pełno. Tylko nie są one w stylu niemieckim bardziej takie "sympatyczne". Coś w tym stylu:

DSC01446.jpg

• 6 miesiące temu...
Napisano
Być może to przeżycia osobiste właściciela tej posesji skłoniły go do umieszczenia takiej figurki. icon_biggrin.gif albo to przestroga dla niechcianych gości icon_mrgreen.gif
Napisano
Może jestem inny, ale zamiast krasnali wolę sobie posadzić jakieś rośliny ozdobne i na to samo w sumie wyjdzie. Ale to tylko moje zdanie.
  • 1 miesiąc temu...
Napisano
No właśnie, wszystko zależy od tego ile tych krasnali jest, gdzie są rozmieszczone i przede wszystkim jak się to ma do całości. Jeśli wszystko ładnie komponuje się w spójną całość to jak dla mnie czemu nie. icon_smile.gif
  • 3 tygodnie temu...
Napisano
  Cytat

Nie wiem czemu tak atakujecie krasnale. Jeszcze 15 lat temu każdy miał takiego u siebie w ogrodzie icon_biggrin.gif

Rozwiń  

Niech każdy decyduje co sobie postawi w ogródku... ale ja krasnala nie chcę nawet za darmo!
  • 1 miesiąc temu...
Napisano
Od zawsze ogrody upiększano wg. własnego gustu różnistą "architekturą"

Ludzkość przeżyła klomby ze starych opon, układanki z pobitych talerzy .......to i przeżyje różne inne wynalazki w tym zakresie - część z nich na trwale wpisała się w ogród a część nie.

Moim zdaniem, te łabądki nawiązują do dobrych tradycji.

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Utwórz nowe...