wacek Napisano 9 lipca 2008 Udostępnij #1 Napisano 9 lipca 2008 Mam problem z pająkami nie mogę się ich pozbyć zna ktoś możę jakiś naprawdę skuteczny sposób na ich pozbycie się Link do komentarza
janosh Napisano 9 lipca 2008 Udostępnij #2 Napisano 9 lipca 2008 Cytat Mam problem z pająkami nie mogę się ich pozbyć zna ktoś możę jakiś naprawdę skuteczny sposób na ich pozbycie się Ja osobiście używam kapcia... Zwłaszcza jak mają koło 10 cm wielkości... Żona myślała że to mysz... Link do komentarza
Wanda Napisano 9 lipca 2008 Udostępnij #3 Napisano 9 lipca 2008 Cytat Zwłaszcza jak mają koło 10 cm wielkości... Może któryś z sąsiadów hoduje ptaszniki? Link do komentarza
leszko Napisano 9 lipca 2008 Udostępnij #4 Napisano 9 lipca 2008 Cytat Mam problem z pająkami nie mogę się ich pozbyć zna ktoś możę jakiś naprawdę skuteczny sposób na ich pozbycie się Pajak w domu to szczęście - proponuje je polubić. Link do komentarza
Wanda Napisano 9 lipca 2008 Udostępnij #5 Napisano 9 lipca 2008 Cytat Pajak w domu to szczęście - proponuje je polubić. I może jeszcze dokarmiać? Link do komentarza
zbigmaz1 Napisano 10 lipca 2008 Udostępnij #6 Napisano 10 lipca 2008 Drogi Wacku ty masz kłopoty z pająkami? Taki mężczyzna ? Link do komentarza
Bryskin Napisano 10 lipca 2008 Udostępnij #7 Napisano 10 lipca 2008 Gdybym miał pająki w domu też bym je słabo tolerował choć arachnofobem nie jestem. Link do komentarza
aga12 Napisano 14 lipca 2008 Udostępnij #8 Napisano 14 lipca 2008 Cytat Mam problem z pająkami nie mogę się ich pozbyć zna ktoś możę jakiś naprawdę skuteczny sposób na ich pozbycie się polecam fajny środek ostatnio kupiłam sobie bo jakoś nie przepadam za pająkami http://www.hurt-agd.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1730szybko sprawnie i po kłopocie:) Link do komentarza
Mikha Napisano 14 lipca 2008 Udostępnij #9 Napisano 14 lipca 2008 Cytat Pajak w domu to szczęście - proponuje je polubić. Ou ??: Ładne mi szczescie -w szędzie nitki i brud Link do komentarza
Bryskin Napisano 14 lipca 2008 Udostępnij #10 Napisano 14 lipca 2008 Cytat Ou ??: Ładne mi szczescie -w szędzie nitki i brud Jeśli sprzątasz to, tylko gdzieniegdzie. Ale i tak nie lubię gadziny. Link do komentarza
onurek Napisano 14 lipca 2008 Udostępnij #11 Napisano 14 lipca 2008 Lepiej miec pajaki niz muchy, komary itp. Daj im życ;) Link do komentarza
Nieformalny Napisano 15 lipca 2008 Udostępnij #12 Napisano 15 lipca 2008 Cytat Lepiej miec pajaki niz muchy, komary itp. Daj im życ;) Że niby pająki zjedzą muchy? Jest to jakiś argument ale w konsekwencji masz stado głodnych pajęczaków w domu. Link do komentarza
lara Napisano 15 lipca 2008 Udostępnij #13 Napisano 15 lipca 2008 Cytat Mam problem z pająkami nie mogę się ich pozbyć zna ktoś możę jakiś naprawdę skuteczny sposób na ich pozbycie się A skąd chcesz się ich pozbyć z domu czy może z ogrodu? Link do komentarza
MODNA Napisano 15 lipca 2008 Udostępnij #14 Napisano 15 lipca 2008 Cytat A skąd chcesz się ich pozbyć z domu czy może z ogrodu? Taka fobia to żadkość.Może trzeba specjalisty?Pajączek bez rączek sam zrezygnuje z naszego towarzystwa Link do komentarza
Nieformalny Napisano 17 lipca 2008 Udostępnij #15 Napisano 17 lipca 2008 Cytat Może trzeba specjalisty?Pajączek bez rączek sam zrezygnuje z naszego towarzystwa To się nazywa sadyzm i tacy specjaliści rzadko bywają na wolności. Link do komentarza
domel Napisano 17 lipca 2008 Udostępnij #16 Napisano 17 lipca 2008 Cytat To się nazywa sadyzm i tacy specjaliści rzadko bywają na wolności. Jeszcze nie wszystkich speców od fobi zamknęli,paru udziela się w tv dalej.Często największe problemy mają ze sobą jak pan S... Link do komentarza
Wanda Napisano 17 lipca 2008 Udostępnij #17 Napisano 17 lipca 2008 Cytat Jeszcze nie wszystkich speców od fobi zamknęli, Specjalistów od fobii uważasz za sadystów? To jak nazwiesz tych co biją tłuką wyrywają odnóża dla przyjemności? Link do komentarza
domel Napisano 20 lipca 2008 Udostępnij #18 Napisano 20 lipca 2008 Cytat Specjalistów od fobii uważasz za sadystów? To jak nazwiesz tych co biją tłuką wyrywają odnóża dla przyjemności? Nigdy nic takiego nie pisałam. Pozostały twój opis może być definicją sadysty. Link do komentarza
Wanda Napisano 20 lipca 2008 Udostępnij #19 Napisano 20 lipca 2008 Cytat Nigdy nic takiego nie pisałam. Pozostały twój opis może być definicją sadysty. Hm.. czytam i czytam.... i jednak napisałaś. Link do komentarza
Nieformalny Napisano 23 lipca 2008 Udostępnij #20 Napisano 23 lipca 2008 Cytat Jeszcze nie wszystkich speców od fobi zamknęli,paru udziela się w tv dalej.Często największe problemy mają ze sobą jak pan S... Specjaliści od fobii nie wyrywają nóg pająkom. Link do komentarza
janosh Napisano 23 lipca 2008 Udostępnij #21 Napisano 23 lipca 2008 Cytat Specjaliści od fobii nie wyrywają nóg pająkom. Ja tłukę kapciem ale to działanie w afekcie... Link do komentarza
acia Napisano 24 lipca 2008 Udostępnij #22 Napisano 24 lipca 2008 Cytat Mam problem z pająkami nie mogę się ich pozbyć zna ktoś możę jakiś naprawdę skuteczny sposób na ich pozbycie się pająki mają kubki smakowe na odnóżach starczy powierzchnię, z której chcemy się ich nadobre pozbyć przetrzeć roztworem olejku cytrynowego ( do kupienia w drogeriach marketach taki do kominków aromaterapeutycznych) regularnie stosowane odstraszają a i ładnie pachną i są dla nas ludzi i zwierząt bezpieczne.pozdrawiam Link do komentarza
Marcin123 Napisano 24 lipca 2008 Udostępnij #23 Napisano 24 lipca 2008 Cytat pająki mają kubki smakowe na odnóżach Zaskoczyła mnie ta informacja i postanowiłem sprawdzić. Znalazłem taką informację: "Smak odbierany jest przez komórki smakowe zgrupowane w bocznej ścianie gardzieli. "http://pl.wikipedia.org/wiki/Paj%C4%99czakiKto ma rację? Link do komentarza
panw Napisano 14 sierpnia 2008 Udostępnij #24 Napisano 14 sierpnia 2008 Też nie znoszę pająków. Jakieś 2 dni temu w nocy obudziłem się, bo coś chodziło mi po twarzy, wziąłem to w rękę, zapałiłem światło, z powrotem spojrzałem na rękę, a tam bydle na ok3 cm sam odwłok! Na szczęście chwytając go zabiłem, to obyło się bez zawału... Ale już w nocy nie spałem... Link do komentarza
adamis Napisano 18 sierpnia 2008 Udostępnij #25 Napisano 18 sierpnia 2008 Tu jest dobry sposób na pająki;http://pl.youtube.com/watch?v=K8u_V1PeCbA Link do komentarza
bugiman Napisano 31 sierpnia 2008 Udostępnij #26 Napisano 31 sierpnia 2008 a moja mama powtarzała jak byłem mały że jak zabijesz pająka to będzie padał deszcz;) Link do komentarza
bugiman Napisano 31 sierpnia 2008 Udostępnij #27 Napisano 31 sierpnia 2008 Cytat Tu jest dobry sposób na pająki;http://pl.youtube.com/watch?v=K8u_V1PeCbA hehe genialny filmik Link do komentarza
kurtusiek Napisano 1 września 2008 Udostępnij #28 Napisano 1 września 2008 A czy macie może pomysł w jaki sposób pozbyć się pająków z domu? - nie chodzi mi o spray do uzytku dopiero kiedy widzę pająka ale raczej o prewencję. Link do komentarza
bugiman Napisano 1 września 2008 Udostępnij #29 Napisano 1 września 2008 a Raid do kontaktu? niby na muchy i na komary ale może też da radę pająkowi Link do komentarza
adamis Napisano 2 września 2008 Udostępnij #30 Napisano 2 września 2008 U nie obserwowałem 3 pająki w rogach pokoju przy włączonym Baygonie.Komary padają po kilku minutach,muchy podobnie,a te skubańce nic i dalej tkają.Idę po biedronki. Link do komentarza
wepka Napisano 5 września 2008 Udostępnij #31 Napisano 5 września 2008 Nie ma chyba skutecznego sposobu na całkowite pozbycie się pajaków Link do komentarza
Minime Napisano 21 września 2008 Udostępnij #32 Napisano 21 września 2008 Cytat Nie ma chyba skutecznego sposobu na całkowite pozbycie się pajaków Bleee, nie cierpię pająków. Jest w nich coś, co powoduje, że dostaję od razu dreszczy. Najgorszy jest "pajączek", którego nie raz już widywałem przy śmietnikach - olbrzym, paskudnik straszny, ale nie mam tak do końca odwagi by z czymś do niego podejść (ogólnie cały śmietnik miejski jest od pajeczyn, więc nawet nie podejdę). Przydałyby się jakieś dobre preparaty - zna ktoś coś takiego, co można po prostu położyć pod śmietnikiem i pozwolić by roztaczało woń nieprzyjemną pająkom? Link do komentarza
toronto Napisano 25 stycznia 2009 Udostępnij #33 Napisano 25 stycznia 2009 Cytat Nie ma chyba skutecznego sposobu na całkowite pozbycie się pajaków Kapciem, kapciem do samego końca Twojego lub ich! Link do komentarza
Czapi Napisano 23 lutego 2009 Udostępnij #34 Napisano 23 lutego 2009 Brrrrr.....Ja mieszkam w pokoju na poddaszu i chyba skubańce czają się pod panelami drewnianymi pod sufitem..Podczas generalnego remontu mało nie dostałam zawału-czarne bydlaki na jakieś 4cm rozpietości wyskakiwały na mnie nie wiadomo skąd-pokój pusty,rzadnych szaf...tragedia!!!Aż słychać było "tuptanie" odnóży po rozłozonych gazetach!!!!Podejrzewam owe panele sufitowe....Na szczęcie jeszce trochę i się wyprowadzę-mam nadzieję.I tu problem...Co jest gorsze?Te domowe wielkie czarnuchy czy te łąkowe ,pasiaste i powolne tłuściochy????Będę mieszkać w okolicy łąk.Na nich jesienią powstaje jeden wielki dywan pajęczyn,a na nich tłuste paskudy.I to nie siedzą tylko na roślinkach.Znajomym te łakowe stwory włażą na elewację bydynku,do okien, pod balkon.Kiedyś pod koniec lata naliczylismy 43 sztuki na nasłonecznionej ścianie i około 20 w oknach....A sposób na pajaki...nie słyszałam nigdy o czymś specjalnie na nie...brrrr. Link do komentarza
acia Napisano 23 lutego 2009 Udostępnij #35 Napisano 23 lutego 2009 Cytat Zaskoczyła mnie ta informacja i postanowiłem sprawdzić. Znalazłem taką informację: "Smak odbierany jest przez komórki smakowe zgrupowane w bocznej ścianie gardzieli. "http://pl.wikipedia.org/wiki/Paj%C4%99czakiKto ma rację? Przepraszam oczywiście, że Ty chodziło mi o węch nie o smak po prostu informację tą zaczerpnęłam oglądając jakiś program anglojęzyczny, który był błędnie przetłumaczone pająki badają powierzchnię odnóżami a na "stopach" mają komórki węchowe i naprawdę nie lubią olejku cytrynowego. Link do komentarza
acia Napisano 23 lutego 2009 Udostępnij #36 Napisano 23 lutego 2009 Cytat Nie ma chyba skutecznego sposobu na całkowite pozbycie się pajaków Sprzątanie, wymiatanie, odkurzanie.A może kilka zostawić na muchy i komary? Link do komentarza
Wiktoria K Napisano 24 lutego 2009 Udostępnij #37 Napisano 24 lutego 2009 Tak, częste odkurzanie pomaga. Ja pajączków nie zabijam, choć nie lubię ich strasznie. Zawsze naganiam męża by je "ładnie" wyprosił z mieszkania.Wydaje mi się, że autorowi tematu chodziło chyba o pozbycie się pająków w ogrodzie. Link do komentarza
acia Napisano 24 lutego 2009 Udostępnij #38 Napisano 24 lutego 2009 Cytat Tak, częste odkurzanie pomaga. Ja pajączków nie zabijam, choć nie lubię ich strasznie. Zawsze naganiam męża by je "ładnie" wyprosił z mieszkania. Ja muszę wypraszać sama.Mój młodszy syn to do łazienki wejść nie chce póki nie sprawdzę czy żaden tam się nie ukrywa, oj ci mężczyźni. A na ogród to chyba nie ma sposobu i ja bym z ogrodu nie wyganiała w końcu tam ich miejsce, a przynajmniej innych robali nie ma tak dużo. Bo ja to nie znoszę prawie wszystkiego co ma więcej niż dwie pary nóg. Link do komentarza
Wiktoria K Napisano 24 lutego 2009 Udostępnij #39 Napisano 24 lutego 2009 Również wydaje mi się, że z ogrodu ciężko pozbyć się tych stworzonek. W takim razie Aciu ja na prawdę mam szczęście bo gdyby nie Michał to... Podobnie jak Twój syn, nie weszła bym do takiego pomieszczenia. Albo on albo ja hehe. Link do komentarza
andistoprocent Napisano 11 marca 2009 Udostępnij #40 Napisano 11 marca 2009 Cytat Mam problem z pająkami nie mogę się ich pozbyć zna ktoś możę jakiś naprawdę skuteczny sposób na ich pozbycie się Słuchaj słyszałem o takich muchach z czarnobyla są tak wielkie że opylają wszystkie pająki w domu i na zewnątrz mają microchip i możesz sterować nimi pezprzewodowo... Link do komentarza
adamis Napisano 15 kwietnia 2009 Udostępnij #41 Napisano 15 kwietnia 2009 Cytat Słuchaj słyszałem o takich muchach z czarnobyla są tak wielkie że opylają wszystkie pająki w domu i na zewnątrz mają microchip i możesz sterować nimi pezprzewodowo... Ja też o nich słyszałem.Tylko jest jeden problem.Jak już wyżrą wszystkie pająki,to zabierają się za kury,psy i koty. Link do komentarza
Jan_13 Napisano 12 sierpnia 2009 Udostępnij #42 Napisano 12 sierpnia 2009 A na końcu wpierdzielają ludzi zagryzając świeżo zbudowanym domkiem Link do komentarza
Super B Napisano 13 sierpnia 2009 Udostępnij #43 Napisano 13 sierpnia 2009 A moja babcia mawiała, że pająków nie należy zabijać, bo... to sprowadza deszcz Rozumując logicznie, pająki należy tłuc tylko w okresach suszy Link do komentarza
aga12 Napisano 5 września 2009 Udostępnij #44 Napisano 5 września 2009 mam dosyć gdy pająki chodzą mi nad łóżkiem i nie wiem czy w nocy nie szmerają mnie po twarzy. Wolę ich nie widzieć przed snem. Nie jestem zwolenniczką zabijania pająków ale jak się ich można inaczej pozbyć Ja ich nie zapraszałam do domu. Użyłam tego preparatu http://hurt-agd.bazarek.pl/opis/141892/vig...ia-pajakow.htmli teraz mam spokój. Wypytałam sprzedawcy o wszystko zanim kupiłam i okazało się że ten preparat ma fajne działanie:) Nie tylko likwiduje pająki ale także zabezpiecza przed ponownym ich pojawieniem:)Warto przy tym pryskać nim okna drzwi i nie będą miały jak wchodzić utrzymuje się jakieś 4 tygodnie o ile nikt nie umyje tej powierzchni:) jest bezbarwny więc nie ma śladów:) Teraz śpię spokojnie i nie martwię się że coś mnie w nocy będzie szmerało:) Link do komentarza
adamis Napisano 6 września 2009 Udostępnij #45 Napisano 6 września 2009 aga12, no i zabiłaś nam temat. Link do komentarza
Super B Napisano 8 września 2009 Udostępnij #46 Napisano 8 września 2009 Cytat aga12, no i zabiłaś nam temat. Ale z pająkami koniec Link do komentarza
Mathir Napisano 9 września 2009 Udostępnij #47 Napisano 9 września 2009 Ale pajęczyny są czasami piękne. Dowód poniżej: Link do komentarza
acia Napisano 10 września 2009 Udostępnij #48 Napisano 10 września 2009 Cytat Ale pajęczyny są czasami piękne. Dowód poniżej: Piękne i pożyteczne, ale na DWORZE i tam niech zostaną. Link do komentarza
KAROI Napisano 11 września 2009 Udostępnij #49 Napisano 11 września 2009 Cytat Piękne i pożyteczne, ale na DWORZE i tam niech zostaną. Tys prowda Link do komentarza
adamis Napisano 11 września 2009 Udostępnij #50 Napisano 11 września 2009 Parę dni temu obserwowałem pająka tkającego pajęczynę w otworze dużej beczki na deszczówkę. Ale śmigał!Najniezwyklejsze było to, jak rozciągał nici po obwodzie, ale już na tych dalszych kręgach, gdzie nie mógł przejść z jednej nitki poprzecznej (jakby szprychy) na drugą. Szedł z nitką wzdłuż szprychy do środka i wracał po drugiej, zaczepiając ją w odpowiednim miejscu.Najdziwniejsze jednak było to, że kręgi zaczynał od zewnętrznego obwodu a nie od środka. Jakiś dziwak, czy co?Świerze nitki uginały się pod jego ciężarem, jakby były z gumy. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się