Barbossa Napisano 14 listopada 2015 Udostępnij #151 Napisano 14 listopada 2015 no i git Link do komentarza
bobiczek Napisano 15 listopada 2015 Udostępnij #152 Napisano 15 listopada 2015 Do wodnego odkurzacza - fajnie dolewa się kropelki walerianowe. I te na żołądek też nieźle daja Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 15 listopada 2015 Udostępnij #153 Napisano 15 listopada 2015 Cytat Do wodnego odkurzacza - fajnie dolewa się kropelki walerianowe. Rozwiń Szczególnie dobrze działają w marcu Link do komentarza
Andrzej_kwiat Napisano 18 listopada 2015 Udostępnij #154 Napisano 18 listopada 2015 Cytat rozgrzej piekarnik i daj na blaszke do pieczenia kilka kropel aromatu do ciast lub olejku zapahowego będzie pachniało ciastem lub jak w perfumerii /zależy co dasz/ Rozwiń Żona tak zrobiłam, chyba nalała za dużo olejku waniliowego, bo nie dało się później oddychać, taki był zapach w całym domu! Link do komentarza
Krzesimir Napisano 6 kwietnia 2016 Udostępnij #155 Napisano 6 kwietnia 2016 my ma mamy w każdym pokoju zapach taki w kontakcie Link do komentarza
zaradna_102 Napisano 26 kwietnia 2016 Udostępnij #156 Napisano 26 kwietnia 2016 Ja mam dwa średniej wielkości psy. Mieszkamy w mieszkaniu i psy mają dostęp do wszystkich pomieszczeń. Leżą na kanapie (przykrytej kocami). Swoje posłania mają w kuchni oraz dużym pokoju, ponieważ lubią przebywać w tym pomieszczeniu, w którym ktoś jest. A jeśli chodzi o zapachy to piorąc ich posłania, koce czy pościel (tak, tak śpią z nami w łóżku - nie zamierzam nawet udawać, że jest inaczej) dolewam do prania 125 ml octu. Po wypraniu pranie pachnie i nie czuć zapachu ani psów ani octu Podobno działa też na zapach papierosów. Myślę, że warto spróbować. Link do komentarza
Romeczekkkk Napisano 11 maja 2016 Udostępnij #157 Napisano 11 maja 2016 może posprzątać? Link do komentarza
Dario87 Napisano 19 maja 2016 Udostępnij #158 Napisano 19 maja 2016 Ja ze zwierzętami nie mam problemu. Mam kota i nic nie czuć. Może to kwestia żwirku w kuwecie, ja najtańszego nie kupuję. Mam małe mieszkanie, 2 kuwety i żadnego problemu z zapachami. Psa mają moi rodzice i pies śmierdzi, ale dom wcale nie. Więc może faktycznie trzeba wykapać psa, a nie dywany wyrzucać ;) no chyba że osiusiane to co innego...U mnie był inny problem z zapachem - mieszkam na poddaszu i jak się nagrzewa to tak dziwnie chemicznie pachnie, jakby się wydzielały jakieś świństwa.to mnie bardziej martwi...dodam, że budownictwo względnie nowe - 2010 rok. 6 lat chyba powinno wystarczyć, aby wywietrzyło się z lotnych substancji, czy nie? Link do komentarza
Gość Napisano 1 czerwca 2016 Udostępnij #159 Napisano 1 czerwca 2016 Warto wietrzyć Używam też np. zapachów w kontakcie Link do komentarza
koszyczek Napisano 17 grudnia 2016 Udostępnij #160 Napisano 17 grudnia 2016 ja mam świece zapachowe, elektryczny odświeżacz w korytarzu (niesie sie na cały dom), i woreczki z kawą mieloną (ona pochłania brzydkie zapachy) Link do komentarza
ultramaryna Napisano 23 grudnia 2016 Udostępnij #161 Napisano 23 grudnia 2016 Regularne sprzątane i wietrzenie mieszkania! Link do komentarza
Hello Napisano 5 stycznia 2017 Udostępnij #162 Napisano 5 stycznia 2017 Oprócz świeczek zapachowych, olejków eterycznych i mocno pachnących roślin słyszałam kiedyś, że przed zaświeceniem lampy wystarczy rozpylić perfumy na żarówkę (nie energooszczędną!) i po rozgrzaniu też uzyskuje się przyjemny zapach, ale niestety jeszcze tego nie próbowałam Można też perfumy rozcieńczone wodą lekko rozpylić na prasowanych firankach albo olejek eteryczny dodać do wody, którą myjemy podłogę. Link do komentarza
oliwialiwia Napisano 9 stycznia 2017 Udostępnij #163 Napisano 9 stycznia 2017 Jeśli wśród zwierzaków jest kot to najlepiej kupić środek do kuwety (serio, naprawdę dużo dają - mówię to z perspektywy doświadczonej kociary) i pochłaniacz zapachu. A na palacza tylko jedna rada - niech jara przed domem/na balkonie/na tarasie. Do tego obowiązkowo odświeżacze powietrza, no i jakieś świeczki zapachowe Link do komentarza
AndyWysocki Napisano 8 marca 2017 Udostępnij #164 Napisano 8 marca 2017 Radziłbym korzystać z jakichś olejków lub innych pachnideł. Link do komentarza
Karolina.90 Napisano 13 marca 2017 Udostępnij #165 Napisano 13 marca 2017 (edytowany) Ciekawym i prostym rozwiązaniem jest użycie kadzidełek zapachowych, np. o zapachu cynamonu, przynajmniej mi osobiście taki zapach bardzo odpowiada i długo utrzymuje się w pomieszczeniu, ale alternatywnie można dopasować inny zapach dla siebie:) Edytowano 13 marca 2017 przez Karolina.90 brak tekstu (zobacz historię edycji) Link do komentarza
lingmulf Napisano 19 marca 2017 Udostępnij #166 Napisano 19 marca 2017 Może warto spróbować takich zapachów z dewnianymi pałeczkami i świec zapachowych. U mnie sprawdzają się doskonale. Link do komentarza
Kowalski88 Napisano 19 marca 2017 Udostępnij #167 Napisano 19 marca 2017 Doradzam wietrzenie, warto pozbyć się dywanów i innych tkanin, które magazynują kurz i pochłaniają zapachy. Fajny efekt dają też kadzidełka - o ile ktoś lubi. Link do komentarza
KrzysztoV Napisano 20 marca 2017 Udostępnij #168 Napisano 20 marca 2017 Ja po psach mojej kobiety zapieram wszystkie ich siuśki piorącym odkurzaczem z jakimś pachnącym płynem. Pomogło to wyeliminować odświeżanie po "pieskach". Na papierosy jedyną rada jest chyba nie palić - tym dymem przesiąka wszystko - od firanek, przez dywany, po tapicerkę. Nasi sąsiedzi mają mieszkanie sterylne wręcz - zawsze na błysk, ale jak wchodzę to i tak wiem i czuję, że palą, chociaż na pierwszy rzut oka tego nie widać. Link do komentarza
Diames Napisano 6 czerwca 2017 Udostępnij #169 Napisano 6 czerwca 2017 Jeżeli w domu notorycznie utrzymuje się brzydki zapach, to polecam ozonowanie wnętrza- jest to w pełni bezpieczny zabieg i bardzo skuteczny, dopiero potem można zastanowić się nad kupnem np: świec zapachowych. To na pewno zda egzamin. Link do komentarza
Czesio78 Napisano 20 lipca 2017 Udostępnij #170 Napisano 20 lipca 2017 Jak psu zdarzy się i narobi na podłogę żona myje to miejsce wodą z octem, a później wymienia wodę i dopiero wodą i płynem. szmatę do podłogi też zmienia. Wiem bo parę razy to ja po psie sprzątałem. Na papierosy nie znam sposobu. Może po prostu nie palić w domu. Link do komentarza
zenek Napisano 20 lipca 2017 Udostępnij #171 Napisano 20 lipca 2017 Dnia 20.07.2017 o 09:59, Czesio78 napisał: Na papierosy nie znam sposobu. Rozwiń PODOBNO PALENIE ŚWIEC. Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 20 lipca 2017 Udostępnij #172 Napisano 20 lipca 2017 Dnia 20.07.2017 o 09:59, Czesio78 napisał: Jak psu zdarzy się i narobi na podłogę żona myje to miejsce wodą z octem, a później wymienia wodę i dopiero wodą i płynem. szmatę do podłogi też zmienia. Wiem bo parę razy to ja po psie sprzątałem. Na papierosy nie znam sposobu. Może po prostu nie palić w domu. Rozwiń Nie palić w domu. nie ma problemu. Nie trzymać psa w domu, nie ma problemu. Link do komentarza
Studniarz_waw Napisano 21 lipca 2017 Udostępnij #173 Napisano 21 lipca 2017 Dokładnie tak, również polecam palić na zewnątrz i problemu nie będzie, poza tym akurat zapachu tytoniu ciężko jest się pozbyć i tylko ozonowanie całego domu wchodzi w grę aby coś z tego było. Ładny zapach to też odświeżacze powietrza i regularne sprzątanie. Link do komentarza
duda_info Napisano 21 lipca 2017 Udostępnij #174 Napisano 21 lipca 2017 Zakazać palić można, ale zwierzęcia z domu nie wyrzucać! Jak się trzyma zwierzę to takie są śmierdzące skutki Częstsze sprzątanie i zapachy w gniazdku powinny pomóc na chwile.. Link do komentarza
bajbaga Napisano 21 lipca 2017 Udostępnij #175 Napisano 21 lipca 2017 (edytowany) Zadbane zwierzęta nie śmierdzą. Ps. A najładniej pachnie czystość. W flejowatym domu zawsze będzie capiło - bez względu na to czy "zwierzęta" dwu, czy czteronożne. Edytowano 21 lipca 2017 przez bajbaga Takie tam "stylistyczne". (zobacz historię edycji) Link do komentarza
suszi2 Napisano 12 września 2017 Udostępnij #176 Napisano 12 września 2017 Mamy znajomych, którzy bardzo dbają o swojego psa i kota. Kąpią często, szorują, używają różnych drogich preparatów, żeby zniwelować zapach zwierząt. Niestety mimo to każda wizyta u nich zaraz przy otwarciu drzwi wejściowych kończy się smrodem nie do wytrzymania. Oczywiście po kilku minutach nos przyzwyczaja się i nie czuć nic. Link do komentarza
michalinamocon Napisano 2 października 2017 Udostępnij #177 Napisano 2 października 2017 Dnia 28.10.2012 o 21:29, sassanka napisał: Drodzy Forumowicze – mam nadzieję, że mój wątek zostanie potraktowany poważnie – nie jesteśmy brudaskami , ale mamy zwierzaki w domu oraz mąż czasem sobie popala – mieszanka, którą od razu czuć, przekraczając próg naszego mieszkania. Na neutralizację psiego zapachu może mam jakiś sposób, ale nie jest to doskonała metoda – plamy moczu czyszczę octem i sodą oczyszczoną, jednak wada taka, że jak nie czuć moczu, to ocet, nawet wtedy, jak zapiorę później vanishem.. Czy ktoś z posiadaczy pupili jest w stanie zarekomendować sposób na pozbycie się psich "zapachów" i, dodatkowo na „aromaty” po papierosach? Rozwiń Polecam kadzidełka, zapachy do prądu, są dosyć intensywne i powinni pomóc pozbyć się brzydkiego zapachu. Warto spróbować. Link do komentarza
Daniel34 Napisano 6 października 2017 Udostępnij #178 Napisano 6 października 2017 Dobrym sposobem są odświeżacze powietrza, ale zrobione własnoręcznie ( w necie jest masę sposobów). Można użyć olejków zapachowych takie, jakie się lubi . Prosto i przede wszystkim naturalnie Link do komentarza
gocha11 Napisano 10 października 2017 Udostępnij #179 Napisano 10 października 2017 Wietrzyć, wietrzyć i jeszcze raz wietrzyć. A odnośnie kota - nidgdy bym się nie zdecydowała na kota w domu. Link do komentarza
Marzenka84 Napisano 13 października 2017 Udostępnij #180 Napisano 13 października 2017 Nie wypowiem się, co do papierosów, ale ze zwierzakiem radzę sobie tak, że po spacerze zawsze przecieram łapy i pysk (mam specjalny zestaw "sanitarny" przy wejściu a poza tym, częste odkurzanie, wietrzenie, pranie posłania oraz woski zapachowe np. pachnące świeżym pranie Link do komentarza
marcin_borek Napisano 24 października 2017 Udostępnij #181 Napisano 24 października 2017 Myślę że podstawa do wietrzenie, wyrzucanie w porę odpadów organicznych czyli pozbywanie się w jak najszybszym czasie nie pożądanych zapachów. Nie wiem czy duża ilość roślin ma wpływ ? Potem można zabierać się za zapachy. Polecam nawilżacze do powietrza z olejkami oraz świeczki. Link do komentarza
Ola Zet Napisano 31 października 2017 Udostępnij #182 Napisano 31 października 2017 wietrzenie, świeczki zapachowe, olejki do kominków Link do komentarza
ewo Napisano 26 listopada 2017 Udostępnij #183 Napisano 26 listopada 2017 U nas w lecie kwiaty z ogrodu, a w okresie zimy świeczki zapachowe sprawdzają się rewelacyjnie i nawet od czasu do czasu pachnące kupione kwiaty do dekoracji. Link do komentarza
elpatron Napisano 4 grudnia 2017 Udostępnij #184 Napisano 4 grudnia 2017 Świeczki zapachowe - muszę się z tym zgodzić. Tylko te lepszych marek jak yankee candle - trochę kosztują. Link do komentarza
michalinamocon Napisano 1 lutego 2018 Udostępnij #185 Napisano 1 lutego 2018 Zrób zapach z olejków eterycznych, porozkładaj w różnych miejscach i powinno pomóc. Link do komentarza
parkowa Napisano 2 lutego 2018 Udostępnij #186 Napisano 2 lutego 2018 ja mam zapachy w tubach, ale dobrze się sprawdzi pieczenie szarlotki najbardziej aromatyczne ciasto.;) kadzidełka z patyczkami też sie dobrze sprawdzają Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się