solange63 Napisano 19 grudnia 2012 Udostępnij #51 Napisano 19 grudnia 2012 Cytat a nie łatwiej nauczyć go robić do ubikacji? Rozwiń w jakims filmie juz to widzialam. nawet wode po sobie splukiwal Link do komentarza
daggulka Napisano 19 grudnia 2012 Udostępnij #52 Napisano 19 grudnia 2012 (edytowany) Cytat a nie łatwiej nauczyć go robić do ubikacji? Rozwiń jaśniepan zawsze robi tam gdzie chce .... Edytowano 19 grudnia 2012 przez daggulka (zobacz historię edycji) Link do komentarza
vip42 Napisano 19 grudnia 2012 Udostępnij #53 Napisano 19 grudnia 2012 Poznaj moich rodzicówto tytuł filmu z Hoffmanem, De Niro, Stillerem... Link do komentarza
ewin Napisano 20 grudnia 2012 Udostępnij #54 Napisano 20 grudnia 2012 Cytat w jakims filmie juz to widzialam. nawet wode po sobie splukiwal Rozwiń To chyba było w "Poznaj Mojego tate" taki à la pers czy maine coon?- podrzędna komedyjka swoją droga ;) a co do zapachu w domu proponuję więcej kwiatów. Gdy mieszkanie czyste zapach sie pięknie roznosi no i cieszą oko ;)no porsze vip42 mnie jednak uprzedził ;P Link do komentarza
acia Napisano 20 grudnia 2012 Udostępnij #55 Napisano 20 grudnia 2012 Ja na okres świąteczny biorę trzy pomarańcze nabijam je goździkami i wykładam na jakiś ozdobny talerz, dodaję gałązki świerkowe ozdobną świeczkę i już mam stroik i naturalny świąteczny zapach. Link do komentarza
coolibeer Napisano 20 grudnia 2012 Udostępnij #56 Napisano 20 grudnia 2012 Cytat do odkurzacza wodnego - dolewam aromat Rozwiń Odkurzacz 5000 zł Aromat 20 złzapach w domu - bezcenny ;) Link do komentarza
gośiówa Napisano 20 grudnia 2012 Udostępnij #57 Napisano 20 grudnia 2012 Cytat właśnie ... a jak się "Jaśniepanu" nie posprząta, to nasra obok ... albo na ścianę Rozwiń hehehe mysle znalezione w necie Link do komentarza
bobiczek Napisano 20 grudnia 2012 Udostępnij #58 Napisano 20 grudnia 2012 Cytat Odkurzacz 5000 zł Aromat 20 złzapach w domu - bezcenny ;) Rozwiń Ty się czep swojego centralnego Link do komentarza
ultramaryna Napisano 14 stycznia 2013 Udostępnij #59 Napisano 14 stycznia 2013 Hahahah moja Księżniczka raz zupełnie dyskretnie uświadomiła mi, że życzy sobie posprzątania kuwety kiedy to załatwiała się w moim łóżku. Od tamtej pory zawsze o tym pamiętam. Koty to pamiętliwe i cwane bestie, potrafią człowieka wychować Link do komentarza
farmer1 Napisano 24 stycznia 2013 Udostępnij #60 Napisano 24 stycznia 2013 Otwierać okna wystarczy od czasu do czasu, jest pełno odświeżaczy powietrza:) Link do komentarza
sassanka Napisano 5 marca 2013 Autor Udostępnij #61 Napisano 5 marca 2013 Cytat Najważniejsze moim zdaniem będzie wyczyszczenie mieszkania z zapachów zalegających a to na dywanie, wyszorowanie przesiąkniętej dymem tapicerki łóżka i innych elementów, które można wyszorować. Ja jestem gotów zarekomendować naprawdę rewelacyjne produkty amerykańskiej firmy, u nas w Polsce można je kupić np. na stronie homearoma.pl i chyba tylko na tej z czego się orientowałem. My również mamy zwierzaki w domu – staruszka kota Arnolda i szczeniaka Pepitę. Kot może już tak nie broi i nie załatwia swoich spraw po kątach, ale Pepita szaleje i to ostro. Jednak mamy na nich sposób naprawdę nie czuć odorku po zrobionych siuśkach, nie widać plam po kupkach. Znajomi nawet przyznają, że wchodząc do nas nie wyczuwa się zwierzęcia w powietrzu ;/ Polecam zajrzeć na stronkę, poczytać o tych produktach i spróbować, bo nie kosztują wiele, a naprawdę dają niesamowite efekty. Rozwiń Ten neutralizator naprawdę mega. Mogę śmiało polecić, spsikuję mieszkanie już ok. 2 tyg. Niedrogi, warto wypróbować. Dzięki Link do komentarza
plem1 Napisano 5 marca 2013 Udostępnij #62 Napisano 5 marca 2013 podstawa dobra wentylacja w domu Link do komentarza
bobiczek Napisano 5 marca 2013 Udostępnij #63 Napisano 5 marca 2013 i choinka zapachowa za 3 zeta Link do komentarza
mama_muminka Napisano 6 marca 2013 Udostępnij #64 Napisano 6 marca 2013 tych choinek zapachowych nie cierpię, ale już jakieś inne odświeżacze to tak, ostatnio wynalazłam nowość, dyfuzor taki olejek i patyczki, ładnie to wygląda, a daje intensywny zapach Link do komentarza
jeea Napisano 6 marca 2013 Udostępnij #65 Napisano 6 marca 2013 nie puszczać bąków Link do komentarza
CzDarek Napisano 30 lipca 2013 Udostępnij #66 Napisano 30 lipca 2013 często sprzątać, wietrzyć. Usunąć wszystko co chłonie zapach np. dywany. Postawić np świeczki zapachowe Link do komentarza
Moose Napisano 30 lipca 2013 Udostępnij #67 Napisano 30 lipca 2013 Nie oddychać, nie mieszkać... 1 Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 31 lipca 2013 Udostępnij #68 Napisano 31 lipca 2013 Jak chałupa posprzątana, domownicy umyci - to najczęściej nie ma co śmierdzieć. Link do komentarza
Tatarek Napisano 3 października 2013 Udostępnij #69 Napisano 3 października 2013 Odnośnie palenia, niestety pozostaje nauczyć się palić na zewnątrz, np. na balkonie. U mnie od papierosów po prostu ściany żółkły, a także ładnie było widać jak otwierało się szafkę z pościelą. Od strony drzwiczek pościel była mimo że wcześniej wyprana, była pożółkła. Od przyszłego roku papierosy drożeją, może okazja żeby rzucić palenie? Link do komentarza
tapetka Napisano 7 października 2013 Udostępnij #70 Napisano 7 października 2013 Jeśli chodzi o neutralizację dymu papierosowego to z tym jest ciężko, najlepiej nie palić w domu, wtedy problem zniknie. A jeśli chodzi o inne zapachy to wietrzenie, świeczki zapachowe i odświeżacze w spray'u powinny załatwić sprawę. Link do komentarza
bajbaga Napisano 7 października 2013 Udostępnij #71 Napisano 7 października 2013 A nie to: (?) Cytat Jak chałupa posprzątana, domownicy umyci - to najczęściej nie ma co śmierdzieć. Rozwiń Warto zapamiętać. Link do komentarza
asiakamien Napisano 11 października 2013 Udostępnij #72 Napisano 11 października 2013 Jaśnie Panowie mnie ubawili. Moje dwa koty i pies tak wytresowane, że pod drzwiami siedzą jak coś chcą A co do zapachu to przede wszystkim często wietrzę. nawet jak jest mróz chociaż na 5 minut otwieram balkon czy okno. No i czasami używam odświeżacza powietrza. W łazience sobie wisi ten żelowy. Ach i do odkurzacza zwykłego wkładam saszetki zapachowe. Tam przy "wydechu" mam na to miejsce. Link do komentarza
bajbaga Napisano 11 października 2013 Udostępnij #73 Napisano 11 października 2013 A jak spełnione są podstawowe warunki higieny i jest sprawna wentylacja, to nawet wietrzyć nie trzeba. Link do komentarza
bobiczek Napisano 11 października 2013 Udostępnij #74 Napisano 11 października 2013 Na pewno wiem czego robić nie wolno żeby ładnie pachniało w domu.Nie wolno leżąc na kanapie przed telewizorem pierdzieć w trakcie oglądania M-jak miłość.Raz - że nie będzie ładnie pachniało w domuDwa - żona będzie zła i nie zrobi kolacji po zakończeniu serialu...PS:proszę o kliknięcie - Pomocna Porada 2 Link do komentarza
dariawiejska Napisano 15 października 2013 Udostępnij #75 Napisano 15 października 2013 Może kupisz któryś z tych odświeżaczy, które wydzielają zapach co kilka godzin. Bardzo fajne! Link do komentarza
felisscatus Napisano 24 października 2013 Udostępnij #76 Napisano 24 października 2013 Podobno troche soku z cytryny rozpuszczone w wodzie i rozpylone w pokoju neutralizuje brzydkie zapachy ;> sama tego jeszcze nie próbowałam. Link do komentarza
Wisia67 Napisano 7 listopada 2013 Udostępnij #77 Napisano 7 listopada 2013 dobrym sposobem jest umieszczenie kilku kropli w worku odkurzacza. pachnie jak się odkurza, zatem im częściej tym lepiej Link do komentarza
Iga33 Napisano 7 listopada 2013 Udostępnij #78 Napisano 7 listopada 2013 Przykra sprawa z tymi nieprzyjemnymi zapachami w domu:( Ja bym wypróbowała świeczki neutralizujące nieprzyjemne zapachy. Oczywiście podstawą jest częste wietrzenie mieszkania. Link do komentarza
Jani_63 Napisano 7 listopada 2013 Udostępnij #79 Napisano 7 listopada 2013 A ja bym jednak optował za: Cytat Jak chałupa posprzątana, domownicy umyci - to najczęściej nie ma co śmierdzieć. Rozwiń A od częstego wietrzenia zdecydowanie lepsza jest sprawna wentylacja... co już też zostało nie raz powiedziane. Link do komentarza
marzenaew Napisano 21 stycznia 2014 Udostępnij #80 Napisano 21 stycznia 2014 Ja bardzo polecam Świeczki zapachowe Yankee Candle - są doś cdroga - ale taka świeczka największa ( około 100 zł ) starcza do mogego pokoju praktycznie na pół roku codziennego użytkowania a zapach jest w całym pokoju bardzo mocno wyczuwalny . warto Link do komentarza
Piter Be Napisano 23 stycznia 2014 Udostępnij #81 Napisano 23 stycznia 2014 Świeczki zapachowe, odświeżacze powietrza, kadzidła itd - to dobry pomysł. Przede wszystkim należy jednak sprzątać, używać środków czystości, robić pranie itd. Nie zapuszczać mieszkania. Link do komentarza
solange63 Napisano 23 stycznia 2014 Udostępnij #82 Napisano 23 stycznia 2014 Ja zdecydowanie poszlabym w kierunku sprzatania. Jak kupujecie kadzidla i swiece, ktorych uzywacie codziennie, to przeczytajcie sklad. W wiekszosci to produkty naszprycowane chemia. Jesli juz, zainwestowalabym w dyfuzory naturalnych olejkow eterycznych. 2 Link do komentarza
retrofood Napisano 28 stycznia 2014 Udostępnij #83 Napisano 28 stycznia 2014 Można też regularnie spłukiwać za sobą sedes i utrzymywać go w czystości. Tudzież wszelkie inne syfony w łazience, kuchni czy gdzie indziej. No i myć się... 1 Link do komentarza
mirrzo Napisano 28 stycznia 2014 Udostępnij #84 Napisano 28 stycznia 2014 Myć, myć, myć ... Link do komentarza
DomWojewoda Napisano 29 stycznia 2014 Udostępnij #85 Napisano 29 stycznia 2014 Moim zdaniem najlepszy sposób to na bieżąco czyścić wszystkie plamy. Jak to kiedyś słyszałem, największą wadą plamy jest to ile leży nie czyszczona. Cytat dobrym sposobem jest umieszczenie kilku kropli w worku odkurzacza. pachnie jak się odkurza, zatem im częściej tym lepiej Rozwiń dodatkowo można gotować wodę z kilkoma kroplami cytryny. brzydkie zapachy znikną Link do komentarza
vip42 Napisano 31 stycznia 2014 Udostępnij #86 Napisano 31 stycznia 2014 warto mieszkanie wietrzyć i na bieżąco wynosić śmieci Link do komentarza
mirrzo Napisano 31 stycznia 2014 Udostępnij #87 Napisano 31 stycznia 2014 Ogólnie mówiąc: utrzymywać tzw. czystość Link do komentarza
vip42 Napisano 31 stycznia 2014 Udostępnij #88 Napisano 31 stycznia 2014 lub stosowaćśrodki z reklam Link do komentarza
mareknowak Napisano 30 lipca 2014 Udostępnij #89 Napisano 30 lipca 2014 Sprzątać, wietrzyć i używać dobrych świec/wosków zapachowych Link do komentarza
BlueDecoria Napisano 31 lipca 2014 Udostępnij #90 Napisano 31 lipca 2014 Codziennie wyrzucać śmieci! wiem co mówię ;) Mam jakąś fobię jeśli chodzi o brzydkie zapachy w domu. Bez świeczek i odświeżaczy się nie obędzie Link do komentarza
sylwira Napisano 31 lipca 2014 Udostępnij #91 Napisano 31 lipca 2014 Regularnie sprzątać i wyrzucać śmieci, myć się i dbać aby inni domownicy też to robili, używać odświeżaczy powietrza i to by było na tyle. Link do komentarza
annaska Napisano 25 sierpnia 2014 Udostępnij #92 Napisano 25 sierpnia 2014 nawet gdy się pali na balkonie, oprócz smrodzenia innym sąsiadom, to wnosi się na ubraniu i włosach dym papierosowy. Smród trudno zamaskować, więc najlepiej nie palić.A zwierzaki - też mam w domu i każdy ma swój zapach, zwłaszcza pies po deszczu.nawet gdy się pali na balkonie, oprócz smrodzenia innym sąsiadom, to wnosi się na ubraniu i włosach dym papierosowy. Smród trudno zamaskować, więc najlepiej nie palić.A zwierzaki - też mam w domu i każdy ma swój zapach, zwłaszcza pies po deszczu. Link do komentarza
retrofood Napisano 25 sierpnia 2014 Udostępnij #93 Napisano 25 sierpnia 2014 Cytat nawet gdy się pali na balkonie, oprócz smrodzenia innym sąsiadom, to wnosi się na ubraniu i włosach dym papierosowy. Smród trudno zamaskować, więc najlepiej nie palić. Rozwiń Własnie. I nie otwierać okien, bo wejdą spaliny od samochodów i też będą potem śmierdzieć. Link do komentarza
mirrzo Napisano 25 sierpnia 2014 Udostępnij #94 Napisano 25 sierpnia 2014 Cytat Własnie. I nie otwierać okien, bo wejdą spaliny od samochodów i też będą potem śmierdzieć. Rozwiń ...bo palenie zabija. Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 25 sierpnia 2014 Udostępnij #95 Napisano 25 sierpnia 2014 Cytat A zwierzaki - też mam w domu i każdy ma swój zapach, zwłaszcza pies po deszczu. Rozwiń Zwłaszcza jak się zwierzaków nie kąpie Ludzie, co niektórzy oczywiście potrafią gorzej śmierdzieć od byle jakiego zwierzaka. Nie raz miałem przyjemność tego doświadczyć szczególnie na poczekalniach na dworcach kolejowych. Link do komentarza
Sylwia123 Napisano 11 września 2014 Udostępnij #96 Napisano 11 września 2014 Sprawdzonym sposobem na utrzymanie w domu ładnego zapachu jest stosowanie świec zapachowych czy naturalnych odświeżaczy powietrza, np. woreczków z suszoną lawendą. Do tego sprzątanie z wykorzystaniem pachnących detergentów i kupno zapachu do odświeżacza. Warto też często wietrzyć mieszkanie. Link do komentarza
ochlala Napisano 14 września 2014 Udostępnij #97 Napisano 14 września 2014 Cytat a nie łatwiej nauczyć go robić do ubikacji? Rozwiń Np. moje wychodzą na dwór. Jeden jest mały jeszcze i jak tylko zrobi kupę to po nim sprzątam. Nie wyobrażam sobie siedzieć w domu z kuwetą pełną g..wien. Ale jakbym miała niewychodzącego to nauczyłabym do ubikacji... Choćbym miała paść na pysk i uczyć go miesiącami. Link do komentarza
Jani_63 Napisano 14 września 2014 Udostępnij #98 Napisano 14 września 2014 Kilkumiesięczna nauka przeważnie przynosi efekty... u ludzi. Link do komentarza
centralne_odkurzacze Napisano 15 września 2014 Udostępnij #99 Napisano 15 września 2014 kadzidełka też są dobrym pomysłem na fajny zapach Link do komentarza
solange63 Napisano 15 września 2014 Udostępnij #100 Napisano 15 września 2014 Cytat kadzidełka też są dobrym pomysłem na fajny zapach Rozwiń fuj!jeszcze nie spotkałam się z kadzidłem, które ładnie by pachniało, a nie czadziło. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się