Ciekawe maile i PW które otrzymałem od userów...
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Przez podczytywacz · Napisano
I tak naprawdę, to w taki sposób - jeszcze do niedawna - może bez mrożonek, odżywiali się ludzie od setek lat, jedli lokalne produkty i jakoś gatunek nie wyginął... Chociaż dla Matki Ziemi byłoby lepiej bez tego pasożytniczego gatunku A tak mamy to, co mamy... SMACZNEGO!!! -
Pkt. 5 Hodowca poświęca 10-15 lat na stworzenie odmiany o cechach pożądanych przez rynek. Kosztuje to masę kasy. Wprowadza nasiona na rynek i ktoś potem te nasiona zbiera i sobie rozmnaża nie dzieląc się zyskiem z hodowcą. To byłoby w porządku? Bo po to wyhodowano odmiany F1 - aby uniknąć kradzieży. A nie z powodu jakiejś rzekomej pazerności koncernów. Hodowcy mogą sobie korzystać z nasion starych, nie chronionych odmian. Dlaczego im zależy akurat na tych nowych, odpornych na choroby i złe warunki środowiska? Pkt. 7. W Polsce nie ma pomidorów z rodzimej hodowli w okresie zimowym. Koszty ogrzewania i doświetlania szklarni są zbyt wysokie. Dlatego zimą sprowadzamy pomidory z krajów gdzie jest cieplej i słońce świeci mocniej ( głównie Hiszpania i Maroko). Czy konsument w Polsce kupi pomidory o krótkotrwałej świeżości, które przybędą do Polski już przejrzałe? Które trzeba zjeść w dniu zakupu bo za chwilę się zepsują? Dlatego zrywa się pomidory niedojrzałe i dojrzewa je sztucznie przed wystawieniem do sprzedaży. A sztuczne dojrzewanie niestety wpływa na niższą zawartość substancji aktywnych. Tak naprawdę, jakbyśmy chcieli korzystać ze starych odmian, to zimą moglibyśmy jeść w zasadzie tylko kiszonki, mrożonki i okopowe. A nie świeże warzywa.
-
Przez Murowany M-90 · Napisano
ewidentnie jest to wilgoć która może przeistoczyć się w pleśń, a jak wejdzie to już łatwo nie wyjdzie. powstaje na styku ciepłego powietrza z domu z zimnym z dworu. najlepiej by było obniżyć sufit z 5-6 cm. i wówczas zostanie odseparowane to miejsce, które stanie sie buforem pomiędzy tymi różnicami temperatur. Wydaje mi się, że wentylacja w mieszkaniu/domu również nie jest wydajna. -
Przez Zofia883923 · Napisano
Nie ma poniżej grzejnika czy kaloryfera. Nie pamiętam kiedy dokładnie to zabrudzenie się pojawiło, jest tam od dłuższego czasu. Sufit jest stropem. -
Przez podczytywacz · Napisano
Poniżej tego zabrudzenia masz na ścianie grzejnik/kaloryfer? Kiedy to zabrudzenie się pojawiło? Ten sufit jest równocześnie stropem, czy jest to sufit podwieszany?
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się