NOTO Napisano 5 sierpnia 2010 #1 Napisano 5 sierpnia 2010 Proszę o wypowiedzi ...a potem poszukamy jakieś fajnej i kupimy hurtowo
stokrotka.35 Napisano 17 sierpnia 2010 #2 Napisano 17 sierpnia 2010 Oj korzystałabym korzystała ...... może nawet codziennie
Piotrek78 Napisano 17 sierpnia 2010 #3 Napisano 17 sierpnia 2010 ja myśle że tak 1-2 razy w tygodniu. Kiedyś widziałem filmik jak hartują się rosyjscy biznesmeni - z sauny wybiegali na zewnątrz i tarzali się w śniegu - podobno dobry sposób na poprawienie krążenia
Gość gawel Napisano 17 sierpnia 2010 #4 Napisano 17 sierpnia 2010 Ja korzystam 2-3 razy w tygodniu, zero problemu z infekcjami i odsyfiona skóra, ale uwaga sauna uzależnia . Poza tym jestem zahartowany brak ciepłej wody czy kąpiel w Bałtyku to żaden problem. Ponadto choć to paradoksalnie brzmi korzystanie z sauny w upały pomaga je znieśc
kalumet Napisano 17 sierpnia 2010 #5 Napisano 17 sierpnia 2010 dołożyć do tego basen i moja by siedziała na zmianętrochę w basenie, trochę w sauniei tak całymi dniami na zmianęja jeszcze nie korzystałemale mając w domu na pewno bym się skusił
daggulka Napisano 17 sierpnia 2010 #6 Napisano 17 sierpnia 2010 fajna rzecz ...... na pewno ze trzy razy w tygodniu jak nie więcej siedziałabym i grzała zwłoki jeśli miałabym saunę w domu ....
norbiwolow Napisano 18 sierpnia 2010 #7 Napisano 18 sierpnia 2010 co drugi dzień a nawet codziennie jak sie uzależnię Mieć napewno bedę miał bo juz nawet projekt przerobiony i sciany stoją Z gabinetu 2x4,5m robię mini spa - kabine sauny, wnękę natryskową pod schodami , wnękę pod schodami na pralke , zsyp prania z górnej łazienki , wejdzie jakas leżanka i może rowerek lub bieżnia a z tego gabinetu drzwi tarasowe na taras i prosto na śnieg ale to wszystko to odległa przyszłość
ezs Napisano 18 sierpnia 2010 #8 Napisano 18 sierpnia 2010 ale marzeniazwykle jakoś tak jest, że jak się ma pieniądze na saunę, to się nie ma na nią czasu.Mieszkałam przez rok w domu z sauną. Skorzystałam może ze 3 razy na początku.W domu mam kabinę z sauną parową. Używam jak mam katar i zimą. Na zasadzie - nagrzać się i do łóżka. Ale taka parowa jest bardziej..dostępna, nie trzeba rozgrzewać itd. poza tym trzeba pamiętać o chorobach serca.
Moose Napisano 18 sierpnia 2010 #9 Napisano 18 sierpnia 2010 Odpowiedź na pytanie brzmi:JAK NAJCZĘŚCIEJ ale myśląc logicznie dodam 2-3 razy w tygodniu chociaż jeśli byłoby więcej czasu to i 4-5. A w ogóle to narobiliście mi ochoty... Jadę na basen i saunę bo już z 2 tygodnie nie byłam
Supersaxo Napisano 18 sierpnia 2010 #10 Napisano 18 sierpnia 2010 ... nie lubie sie pocic ,wiec w ogole bym nie korzystala ...
Dream Napisano 18 sierpnia 2010 #11 Napisano 18 sierpnia 2010 Cytat ale marzeniazwykle jakoś tak jest, że jak się ma pieniądze na saunę, to się nie ma na nią czasu. Dokładnie. Mieszkałam przez kilka lat w domu z sauną. Przez 5 lat skorzystałam z niej może z 10 razy, bo normalnie nie miałam na to czasu. Dla mnie prawdziwe saunowanie to jak rytuał...najpierw kąpiel, potem seans w saunie, schłodzenie ciała...i tak mozna to powtarzać kilka razy, ale na to trzeba czasu. Przy kolejnym domu o saunie już nie chciałam słyszeć...może skuszę się na kabinę natryskową z sauną,żeby miec potem mniejsze wyrzuty sumienia jak nie będę z niej korzystać
kropeczka_ns Napisano 24 listopada 2010 #12 Napisano 24 listopada 2010 a ja jakoś chyba nie lubię sauny. Miałam przez rok karnet do klubu fitness gdzie sauna była w cenie i ani razu nie poszłam.
norbiwolow Napisano 24 listopada 2010 #13 Napisano 24 listopada 2010 a ja uwielbiam saune i zimny prysznic - jakby zastrzyk z epinefryny !!!!! odrazu dostaje sie kopa pod takim prysznicem - a po wszystkim lezanka , relaksująca muzyka i człowiek jak nowy
bynioo20 Napisano 16 stycznia 2011 #14 Napisano 16 stycznia 2011 Witajcie Ja mam saunę na początku korzystałem codziennie, ale z czasem nudzi się. Normalnie korzystam z niej mniej więcej raz w tygodniu, zimą 3 razy częściej. Ale jak macie okazję wybudować to POLECAM.
autorushd Napisano 16 stycznia 2011 #15 Napisano 16 stycznia 2011 hm a jaka saunę możecie polecić do domciu? Może jakieś linki? Zapewne musi być elektryczna.
bertram Napisano 21 stycznia 2011 #16 Napisano 21 stycznia 2011 ja bym siedział na okrągło, sauna super sprawa
2hd Napisano 8 lutego 2011 #17 Napisano 8 lutego 2011 Na okrągło to może nie,ale na pewno byłbym tam częstym gościem. W końcu sauna to niesamowity relaks,więc czemu sobie tego odmawiać?
Wojtek111 Napisano 9 lutego 2011 #18 Napisano 9 lutego 2011 To chyba jest jak ze wszystkim co nowe w domu albo dla domu. Na początku zafascynowany nowością pewno codziennie a później z upływem czasu coraz mniej, bo pewno człowieka już to tak nie cieszy. Choć mogę się mylić, bo nie mam czegoś takiego w domu a szkoda...
autorushd Napisano 9 lutego 2011 #19 Napisano 9 lutego 2011 Cytat To chyba jest jak ze wszystkim co nowe w domu albo dla domu. Na początku zafascynowany nowością pewno codziennie a później z upływem czasu coraz mniej, bo pewno człowieka już to tak nie cieszy. Choć mogę się mylić, bo nie mam czegoś takiego w domu a szkoda... Ja też nie mam a szkoda...
Afrodytaa Napisano 24 marca 2011 #20 Napisano 24 marca 2011 Po pierwszym pobycie, zakochałam się w saunie.......to tego stopnia, że jestem w stanie zrezygnować z wanny, z jaccuzi, na rzecz sauny. Jak często bym używała? Pewnie baaardzo często
2hd Napisano 31 marca 2011 #21 Napisano 31 marca 2011 Ja również muszę przyznać,że bardzo lubię chodzić do sauny bo to mnie niesamowicie relaksuje. Gdybym miał coś takiego w domu,to z pewnością korzystałbym z niej często.
Ninna Napisano 1 kwietnia 2011 #22 Napisano 1 kwietnia 2011 Chodzę na sauny raz w tygodniu, więc kiedy miałabym taką w domu tez korzystałabym podobine, zresztą za często nawet nie mozna.
norbiwolow Napisano 16 maja 2011 #23 Napisano 16 maja 2011 minimum 1 raz w tygodniu na dzień dzisiejszy ( sso) w dalszym ciągu w planach mam saune w domu - kabinę 2 osobowa 140x200cm
retrofood Napisano 21 maja 2011 #24 Napisano 21 maja 2011 A taką saunę chcecie? Bania! To jest to!Dla znających język rosyjski doskonały poradnik budowniczego amatora:Jak samemu wybudować saunęA tutaj inne porady i co nieco o aromaterapiiMusisz znać język rosyjskiA tu kilka spostrzeżeń po polsku:O budowie sauny
prospektinwestycje Napisano 24 maja 2011 #25 Napisano 24 maja 2011 Raz w tygodniu maksymalnie na 15 min.
Felix Napisano 24 maja 2011 #26 Napisano 24 maja 2011 Maksymalnie 2 razy w tygodniu.Więcej raczej nie bo to chyba nie byłoby zdrowe dla organizmu.
ashantess Napisano 24 maja 2011 #27 Napisano 24 maja 2011 Jak znam życie, pierwsze 2 tygodnie byłaby używana codziennie, potem co drugi, trzeci, czwarty dzień, żeby po pół roku była raz na miesiąc. A potem to pewnie tylko jak by się komuś przypomniało, że jest w domu
posesja Napisano 1 czerwca 2011 #28 Napisano 1 czerwca 2011 chyba kiedyś sobie sprawię saunę w domu, ale póki co, to odległa przyszłość. A korzystałabym pewnie tak 2 razy w tygodniu (ale na pocztku na pewno więcej, zeby się nacieszyć nowym nabytkiem
retrofood Napisano 1 czerwca 2011 #29 Napisano 1 czerwca 2011 Zbyt często, to wcale nie jest tak fajnie, a ponadto: skąd brać tyle czasu? Dobry "seans" w saunie to ok. 2 godziny. Macie tyle czasu codziennie? (Plus czas na przygotowanie pobytu, nagrzanie itp.)
retrofood Napisano 1 czerwca 2011 #31 Napisano 1 czerwca 2011 Cytat ani razu Ja tam z Tobą, to bym ze dwa - trzy razy w tygodniu czas znalazł...
2hd Napisano 3 czerwca 2011 #32 Napisano 3 czerwca 2011 A jakie sauny preferujecie? Fińska czy rzymską? Różnic chyba nie muszę przedstawiać,prawda?
GlazuraStrzelin Napisano 6 grudnia 2011 #34 Napisano 6 grudnia 2011 Witam na forum. Ja nie specjalnie przepadam za suną,wiec myślę,że korzystałbym mniej więcej raz w tygodniu. Ale musiałbym mieć na nią specjalne pomieszczenie i bardzo dobrą wentylację.
SRX Napisano 7 grudnia 2011 #35 Napisano 7 grudnia 2011 Cytat Proszę o wypowiedzi ...a potem poszukamy jakieś fajnej i kupimy hurtowo Nie korzystałabym. Nienawidzę gorąca.
bobiczek Napisano 7 grudnia 2011 #36 Napisano 7 grudnia 2011 Podobno elegancko alkohol odparowuje w saunie przez skórę.Dlatego ja bym w każdy poniedziałek od 5.00 do 6.30 intensywnie korzystał.A potem to już spokojnie do roboty samochodem bezstresowo
Brum Napisano 7 grudnia 2011 #37 Napisano 7 grudnia 2011 Z tym alkoholem to bym uważał bo to nie jest tak, alkohol musi zostać rozłożony w organizmie, to jest reakcja chemiczna i w żaden sposób tego nie da się przyspieszyć, żadne ziemne prysznice i saunowanie.
bobiczek Napisano 7 grudnia 2011 #38 Napisano 7 grudnia 2011 Cytat Z tym alkoholem to bym uważał bo to nie jest tak, alkohol musi zostać rozłożony w organizmie, to jest reakcja chemiczna i w żaden sposób tego nie da się przyspieszyć, żadne ziemne prysznice i saunowanie. no to nie kupuję sauny w takim razie........na razie...
GlazuraStrzelin Napisano 20 stycznia 2012 #39 Napisano 20 stycznia 2012 Ale ma też inne właściwości dla których warto chodzić do sauny:) Wg mnie raz czy dwa razy w tygodniu jest najbardziej optymalne.
szarotka Napisano 23 stycznia 2012 #40 Napisano 23 stycznia 2012 Cytat A taką saunę chcecie? Bania! To jest to!O budowie sauny chcecie, tylko budowę trzeba by zacząć od jeziora
GlazuraStrzelin Napisano 29 lutego 2012 #41 Napisano 29 lutego 2012 W zeszłym tygodniu byłem w fińskiej z drewnianą zabudową i przyznam,że robi niesamowite wrażenie tylko dłużej jak 5 minut nie mogłem wysiedzieć. No ale taki już jest jej urok:)
prospektinwestycje Napisano 29 marca 2012 #42 Napisano 29 marca 2012 co drugi dzien bym korzystała tylko neistety zamałą mam łazienke
Meble-Bogart Napisano 3 kwietnia 2012 #43 Napisano 3 kwietnia 2012 Minimum 2 razy w tyg, co najmniej po 15 min. Odnośnie alkoholu to definitywnie sauna + alkohol odpada.Alkohol sam w sobie podnosi ciśnienie i rozrzedza krew, do tego wysoka temperatura i można bardzo łatwo zemdleć!
LozkaWodne Napisano 26 maja 2012 #44 Napisano 26 maja 2012 Cytat Proszę o wypowiedzi ...a potem poszukamy jakieś fajnej i kupimy hurtowo Na początku pewnie bardzo często, ale podejrzewam, że z czasem coraz rzadziej. Jednak regularne korzystanie z sauny jest bardzo korzystne dla zdrowia. A nad jakim typem sauny się zastanawiasz?
LazienkiABC Napisano 30 lipca 2012 #45 Napisano 30 lipca 2012 Sauna to sposób na zdrowie i urodę, dlatego regularne korzystanie oczyszcza ciało, a nawet doszukano się teorii mówiącej o przeciwdziałaniu starzenia się organizmu. Dzięki rozszerzeniu się naczyń krwionośnych następuje lepsze ukrwienie, rozluźnienie i dotlenienie. Dobre strony takich zabiegów można wymieniać dużo dlatego, taka wizytakilka razy w tygodniu na pewno pozytywnie wpłynie na każdego.
tmk81 Napisano 5 sierpnia 2012 #46 Napisano 5 sierpnia 2012 Podejrzewam że z początku korzystałbym 2 razy w tygodniu a z czasem pewnie raz na dwa miesiące .
Sauna-Art Napisano 6 sierpnia 2012 #47 Napisano 6 sierpnia 2012 Ja raz w tygodniu ale regularnie. Częstsze saunowanie nie szkodzi ale nie daje już dodatkowych efektów.Tak samo jak 4 i 5 wejście do sauny też nic nie daje. Góra trzy wejścia po 15 minut.Poza tym policzcie ile sauna konsumuje prądu.Piec 8kW nagrzewa saunę około 45 minut. Potem w przez dwie godziny pracuje około 25% czasu by utrzymać żądaną temperaturę. Więc po 3 godzinach od włączenia mamy zużyte około 10kW.Codziennie czy co drugi dzień dałoby istotny efekt w postaci podwyższonego rachunku.
Meble-Bogart Napisano 7 sierpnia 2012 #48 Napisano 7 sierpnia 2012 No to trochę, z moich obliczeń wychodzi 5,5 za jeden dzień, czyli miesięcznie to już 55 zł dopłaty by wyszło (przynajmniej u mnie)... no ale jak ktoś już funduje sobie saunę to i na rachunki go stać
GlazuraStrzelin Napisano 10 sierpnia 2012 #49 Napisano 10 sierpnia 2012 (edytowany) Nigdy jeszcze nie korzystałam z sauny. Jakoś nie miałam jeszcze możliwości. Ale kto wie jakbym miała swoją prywatną i by mi się spodobało to na pewno często bym z niej korzystała:) Edytowano 10 sierpnia 2012 przez GlazuraStrzelin (zobacz historię edycji)
Dombal - tarasy i architektura ogrodowa Napisano 17 września 2012 #50 Napisano 17 września 2012 Prywatna sauna z desek świerkowych to pewno super sprawa. Publiczne sauny na basenie to już nie to samo. Cytat Nigdy jeszcze nie korzystałam z sauny. Jakoś nie miałam jeszcze możliwości. Ale kto wie jakbym miała swoją prywatną i by mi się spodobało to na pewno często bym z niej korzystała:)
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się