daggulka Napisano 12 listopada 2012 Udostępnij #201 Napisano 12 listopada 2012 no bedzie fota, bedzie .... ale po południu, bom jeszcze z aparatu nie zgrała Link do komentarza
daggulka Napisano 12 listopada 2012 Udostępnij #202 Napisano 12 listopada 2012 No to obiecane foty , ale uprzedzam - to mój pierwszy tort w życiu no i mało czasu miałam na dekorowanie , proszę o wyrozumiałość Link do komentarza
TINEK Napisano 12 listopada 2012 Udostępnij #203 Napisano 12 listopada 2012 No pięknie, jakbyś nie jeden tort już zrobiła, a to pierwszyco tu dużo gadać, Daga zdolna jesteśpozdrawiam Link do komentarza
Moose Napisano 12 listopada 2012 Udostępnij #204 Napisano 12 listopada 2012 Smok, co Ty siem czepiasz... PIKNY jA BYM CHEBA NIE UMIAŁA, JA JENO SEZONOWE-OWOCOWE GNIOTKI UPRAWIAM Link do komentarza
daggulka Napisano 12 listopada 2012 Udostępnij #205 Napisano 12 listopada 2012 (edytowany) kurde , dzięki kochani za dobre słowo , za miesiąc szanowny ma urodziny , może stworzę jakiś - mam wiśnie w spirytusie , takie mniamuśne domowej roboty - jakieś propozycje może ktoś ma tortowe z tym związane ? Edytowano 12 listopada 2012 przez daggulka (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Moose Napisano 12 listopada 2012 Udostępnij #206 Napisano 12 listopada 2012 Może zmodyfikuj swój na szwarcwaldzki, znaczy do biszkopta daj kakao a zamiast ananasa te wisienki i na pewno będzie super Link do komentarza
daggulka Napisano 12 listopada 2012 Udostępnij #207 Napisano 12 listopada 2012 Cytat Może zmodyfikuj swój na szwarcwaldzki, znaczy do biszkopta daj kakao a zamiast ananasa te wisienki i na pewno będzie super o , będzie super , dzięki Link do komentarza
Moose Napisano 12 listopada 2012 Udostępnij #208 Napisano 12 listopada 2012 Cytat o , będzie super , dzięki No i rzecz jasna o fotach nie zapomnij... Link do komentarza
daggulka Napisano 12 listopada 2012 Udostępnij #209 Napisano 12 listopada 2012 Cytat No i rzecz jasna o fotach nie zapomnij... nie zapomnę .... jak wyjdzie Link do komentarza
molytek Napisano 13 listopada 2012 Udostępnij #210 Napisano 13 listopada 2012 Cytat No to obiecane foty , ale uprzedzam - to mój pierwszy tort w życiu no i mało czasu miałam na dekorowanie , proszę o wyrozumiałość a gdzie świeczki? szacun! wygląda pięknie! Link do komentarza
daggulka Napisano 13 listopada 2012 Udostępnij #211 Napisano 13 listopada 2012 Cytat a gdzie świeczki? nie zmieściłaby się taka ilość Cytat szacun! wygląda pięknie! dzięki Link do komentarza
Afrodytaa Napisano 13 listopada 2012 Udostępnij #212 Napisano 13 listopada 2012 Cytat Może zmodyfikuj swój na szwarcwaldzki, znaczy do biszkopta daj kakao a zamiast ananasa te wisienki i na pewno będzie super Tylko nie zapomnij, że ile kakao, o tyle mąki mniej i najlepiej za wczasu wymieszaj kakao z mąka, nie będzie grudekA tort?Aż ślinka cieknie...mmmmmniamuśny... Link do komentarza
solange63 Napisano 13 listopada 2012 Udostępnij #213 Napisano 13 listopada 2012 Torcik pierwsza klasa, na pewno nie masz sie czego wstydzic Daga.Co do wisienek, to ja zawsze uzywam ich do alkoholika jak przekopie zeszyt z przepisami, to wrzuce. Link do komentarza
daggulka Napisano 13 listopada 2012 Udostępnij #214 Napisano 13 listopada 2012 Cytat Tylko nie zapomnij, że ile kakao, o tyle mąki mniej i najlepiej za wczasu wymieszaj kakao z mąka, nie będzie grudek oooooo , dzięki ... nie pomyślałabym o tym Cytat Co do wisienek, to ja zawsze uzywam ich do alkoholika jak przekopie zeszyt z przepisami, to wrzuce. to ja cierpliwie poczekam .... dzięki , dziewczyny za dobre słowo Link do komentarza
elutek Napisano 14 listopada 2012 Udostępnij #215 Napisano 14 listopada 2012 Daga - no... duży jest... jestem pod wrażeniem GRATULUJĘ!i jeśli to pierwszy, to aż strach pomyśleć jakie będą następne... Link do komentarza
elutek Napisano 6 stycznia 2013 Udostępnij #216 Napisano 6 stycznia 2013 placek "Cygan" - mogę polecić, robiłam niedawno, wszystkim bardzo smakował /trochę nasączyłam, bo wydawał mi się zbyt suchy/zdjęcie i przepis stąd:http://gotowanie.onet.pl/przepisy/placek-cygan,107412.html Link do komentarza
Chef Paul Napisano 6 stycznia 2013 Udostępnij #217 Napisano 6 stycznia 2013 Cytat ...placek "Cygan" - mogę polecić, robiłam niedawno, wszystkim bardzo smakował /trochę nasączyłam, bo wydawał mi się zbyt suchy/... ... na gwoździu Link do komentarza
elutek Napisano 6 stycznia 2013 Udostępnij #218 Napisano 6 stycznia 2013 Cytat ... na gwoździu na sodzie Link do komentarza
Chef Paul Napisano 6 stycznia 2013 Udostępnij #219 Napisano 6 stycznia 2013 Cytat na sodzie ... znaczy się, letko podgazowany Link do komentarza
raq102 Napisano 27 stycznia 2013 Udostępnij #220 Napisano 27 stycznia 2013 Składniki na kruche ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej (może być również mąka krupczatka) 250 g masła lub margaryny, zimnego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 5 żółtekMasło pokroić w kostkę, szybko zagnieść z pozostałymi składnikami ciasta (można również składniki zmiksować w malakserze). Jeśli ciasto będzie zbyt sypkie, dodać 1 - 2 łyżki wody. Podzielić na 2 części - około 60% i 40%, każdą zawinąć w folię spożywczą, zamrozić. Tą czynność można zrobić dzień wcześniej.Blachę o wymiarach 33 x 20 cm wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód zetrzeć na tarce większą część ciasta (60%), lekko przyklepać dłonią i wyrównać. Podpiec na złoty kolor w temperaturze 190ºC przez około 20 minut. Odstawić do całkowitego wystudzenia.Delikatna budyniowa pianka: 5 białek 1 szklanka drobnego cukru do wypieków 1 opakowanie cukru wanilinowego (16 g)* 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego, bez cukru (2 x 40 g) 1/2 szklanki oleju słonecznikowegoPonadto: 500 g malin (mogą być mrożone, nie rozmrażamy ich wcześniej) cukier puder do oprószeniaKiedy podpieczony spód jest wystudzony, zacząć ubijać białka. Po ubiciu na sztywno, powoli, łyżka po łyżce wsypywać drobny cukier i cukier wanilinowy, cały czas ubijając na najwyższych obrotach. Następnie powoli wsypywać proszek budyniowy, cały czas miksując, by dobrze się rozpuścił. Strużką wlewać olej, miksując do połączenia.Na podpieczony, zimny spód ciasta wyłożyć ubitą pianę. Wyrównać i układać gęsto maliny (otworkami do góry). Maliny łopatką lekko wepchnąć w pianę. Na wierzch zetrzeć resztę zamrożonego ciasta (40%). Link do komentarza
elutek Napisano 27 stycznia 2013 Udostępnij #221 Napisano 27 stycznia 2013 brzmi interesująco - ten przepis powyżej a jak się ciasto nazywa? Link do komentarza
solange63 Napisano 29 stycznia 2013 Udostępnij #222 Napisano 29 stycznia 2013 Szybkie Rogaliki:ciasto:350 g mąki pszennej250 g ugotowanych ziemniaków150 g cukru pudru1 jajko2 łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżka oleju słonecznikowego lub rzepakowego--------------------------------------------------------------- twarda marmolada, na nadzienie1 jajko, do posmarowania rogalików przed pieczeniem---------------------------------------------------------------Ziemniaki przecisnac przez praske, polaczyc z reszta skladnikow. zagniesc ciasto (w zaleznosci od rodzaju ziemniakow, podsypac maka, lub dolac odrobine wody). Cienko rozwalkowac, wykrawac trojkaty. nalozyc marmolade, zwinac. posmarowac roztrzepanym jajem. piec okolo 20 minut w 180*C.Rogaliki wychodza chrupiace. nie czuc ziemniakow Link do komentarza
bobiczek Napisano 29 stycznia 2013 Udostępnij #223 Napisano 29 stycznia 2013 Cytat Szybkie Rogaliki: ja też znam jedno szybkie danieZresztą jedyne jakie umię ugotować.Nazywa się "Szybkie Parówki"Weź garnekNalej wody.Wrzuć parówkiZagotuj.już.......umiem ugotować tylko parówki....trudno Link do komentarza
MTW Orle - osuszanie budynków Napisano 29 stycznia 2013 Udostępnij #224 Napisano 29 stycznia 2013 to dorzucę jeszcze kisielprzynajmniej starego typuweź garnek nalej wodyotwórz okna i drzwirozmieszaj zawartość paczki w pół szklanki wodydolej do garnkagotuj w przeciągu pięć minut Link do komentarza
TINEK Napisano 29 stycznia 2013 Udostępnij #225 Napisano 29 stycznia 2013 Cytat ja też znam jedno szybkie danieZresztą jedyne jakie umię ugotować.Nazywa się "Szybkie Parówki"Weź garnekNalej wody.Wrzuć parówkiZagotuj.już.......umiem ugotować tylko parówki....trudno Się Prezes pochwalić chciałeś i... nic z tegoParówek (kiełbasy) się nie gotuje, następnym razem spróbuj inaczejweź garneknalej wody (na razie tak jak TY)podgrzej wodę do ok 80*Cwrzuć parówkipotrzymaj w tej temp kilka minut... i jużobiecuję, że będą smaczniejsze pozdrawiam Link do komentarza
molytek Napisano 30 stycznia 2013 Udostępnij #226 Napisano 30 stycznia 2013 chopoki.. tu jest o wypiekach, a nie "gotowaniu".. no, chyba, że Prezesu zawinie parówki w ciasto, np. francuskie i upiecze Link do komentarza
elutek Napisano 30 stycznia 2013 Udostępnij #227 Napisano 30 stycznia 2013 Cytat chopoki.. tu jest o wypiekach, a nie "gotowaniu".. no, chyba, że Prezesu zawinie parówki w ciasto, np. francuskie i upiecze albo w kisiel nasz Prezes wszystko potrafi... Link do komentarza
solange63 Napisano 30 stycznia 2013 Udostępnij #228 Napisano 30 stycznia 2013 Cytat chopoki.. tu jest o wypiekach, a nie "gotowaniu".. no, chyba, że Prezesu zawinie parówki w ciasto, np. francuskie i upiecze oooooo! to pyszne jest! dunski specjal, tylko tu sie zawija w drozdzowe ciacho wszedzie je mozna kupic (kielbasiane rozki). chyba sa bardziej popularne od zwyklych hot- dogow (i dobrze, bo sa lepsze). Link do komentarza
coolibeer Napisano 30 stycznia 2013 Udostępnij #229 Napisano 30 stycznia 2013 (edytowany) Cytat chopoki.. tu jest o wypiekach, a nie "gotowaniu".. no, chyba, że Prezesu zawinie parówki w ciasto, np. francuskie i upiecze Najlepsze ciasto do parówek i zapiekania jest z Biedronki (francuskie) średnio tydzień w tydzień na kolację serwuje sobie Chce ktoś przepis? Edytowano 30 stycznia 2013 przez coolibeer (zobacz historię edycji) Link do komentarza
bobiczek Napisano 30 stycznia 2013 Udostępnij #230 Napisano 30 stycznia 2013 Cytat Się Prezes pochwalić chciałeś i... nic z tegoParówek (kiełbasy) się nie gotuje, chyba u Ciebie - u mnie się gotuje - w zależności kiedy sobie o nich przypomnisz, od 10minut do czasami 2 godzin (aż się garnek spalił) Wiem że z technologiem w temacie parówek będzie trudno, no ale u mnie jest tak i basta.Zresztą jadam ryby mrożone ze smakiem to i parówki gotowane również Link do komentarza
Trzylwy Napisano 30 stycznia 2013 Udostępnij #231 Napisano 30 stycznia 2013 Cytat chopoki.. tu jest o wypiekach, a nie "gotowaniu".. no, chyba, że Prezesu zawinie parówki w ciasto, np. francuskie i upiecze Cytat albo w kisiel nasz Prezes wszystko potrafi... Cytat oooooo! to pyszne jest! dunski specjal, tylko tu sie zawija w drozdzowe ciacho wszedzie je mozna kupic (kielbasiane rozki). chyba sa bardziej popularne od zwyklych hot- dogow (i dobrze, bo sa lepsze). Ułaaaaaaaaaaaa ... aleście mi raczyły przypomnieć ... no daaaawnno się nie robiło.Ale już nadgonione.Progenitura właśnie pochłania, co trzeci kęs chwaląc głośno.Tatuś jest ze siebie dumny.Bardzo dziękuję.(kisiel w środku ... pomidorowy ...) Link do komentarza
TINEK Napisano 30 stycznia 2013 Udostępnij #232 Napisano 30 stycznia 2013 Cytat chyba u Ciebie - u mnie się gotuje - w zależności kiedy sobie o nich przypomnisz, od 10minut do czasami 2 godzin (aż się garnek spalił) Wiem że z technologiem w temacie parówek będzie trudno, no ale u mnie jest tak i basta.Zresztą jadam ryby mrożone ze smakiem to i parówki gotowane również mrożone ryby, ale, że jak??? toporkiem odłupujesz? czy coś bardziej profesjonalnego?zdrowe zęby trzeba mieć Link do komentarza
bobiczek Napisano 30 stycznia 2013 Udostępnij #233 Napisano 30 stycznia 2013 Cytat mrożone ryby, ale, że jak??? toporkiem odłupujesz? czy coś bardziej profesjonalnego?zdrowe zęby trzeba mieć eskimosowi to powiedz żeby sobie taką gilotyno-rębarkę włączył, to9 Cię wyśmieje po eskimosku (a śmieją się gupio, wierz mi) Trzyto nie parówki chybaMoże WinerkiAle kurde - jakby nie było to smaka narobiłeś okropnego (obiadu nie jadłem jeszcze dzisiaj, kolacji zresztą też)I co?kisiel?w środku?????serio? jest tam??????a to zdjęcia z Twojej kuchni? czy wysznupałeś gdzieś? Link do komentarza
molytek Napisano 30 stycznia 2013 Udostępnij #234 Napisano 30 stycznia 2013 Cytat Ułaaaaaaaaaaaa ... aleście mi raczyły przypomnieć ... no daaaawnno się nie robiło.Ale już nadgonione.Progenitura właśnie pochłania, co trzeci kęs chwaląc głośno.Tatuś jest ze siebie dumny łomatko.... to Tobie trzeba przypominać, żebyś dzieciom dał jeść??? Link do komentarza
bobiczek Napisano 30 stycznia 2013 Udostępnij #235 Napisano 30 stycznia 2013 Cytat Progenitura właśnie pochłania, co trzeci kęs chwaląc głośno. mi się kojarzy że Predator z kosmosu wyniuchał, najechał i pochłania i pożera....ale ja to guuuuuuuuuuupiiiiiiiii więc daruj jeślim w błędzie Link do komentarza
Trzylwy Napisano 30 stycznia 2013 Udostępnij #236 Napisano 30 stycznia 2013 (edytowany) Cytat Trzyto nie parówki chybaMoże WinerkiAle kurde - jakby nie było to smaka narobiłeś okropnego (obiadu nie jadłem jeszcze dzisiaj, kolacji zresztą też)I co?kisiel?w środku?????serio? jest tam??????a to zdjęcia z Twojej kuchni? czy wysznupałeś gdzieś? Parówki to ... BERLINKI ....Kisiel=ketchupKuchnia jeszcze nie taka do końca moja .... bo kredyt Cytat łomatko.... to Tobie trzeba przypominać, żebyś dzieciom dał jeść??? Kcesz w ryja? Cytat mi się kojarzy że Predator z kosmosu wyniuchał, najechał i pochłania i pożera....ale ja to guuuuuuuuuuupiiiiiiiii więc daruj jeślim w błędzie Dobrze kombinujesz .... Edytowano 30 stycznia 2013 przez Trzylwy (zobacz historię edycji) Link do komentarza
molytek Napisano 30 stycznia 2013 Udostępnij #237 Napisano 30 stycznia 2013 (edytowany) Cytat Kcesz w ryja? TakiJeden tu mówi, żebyś apetytu nie robił i lepi mecz oglądał, ale nie popijał nic chmielowego, bo Mu szkoda Edytowano 30 stycznia 2013 przez molytek (zobacz historię edycji) Link do komentarza
solange63 Napisano 30 stycznia 2013 Udostępnij #238 Napisano 30 stycznia 2013 Trzylwy brawo! wyglada smakowicie. nastepnym razem zamiast tego kisielu pomidorowego, sprobuj z musztarda (ja lubie z francuska- ostra) Link do komentarza
bobiczek Napisano 30 stycznia 2013 Udostępnij #239 Napisano 30 stycznia 2013 Cytat Trzylwy brawo! wyglada smakowicie. nastepnym razem zamiast tego kisielu pomidorowego, sprobuj z musztarda (ja lubie z francuska- ostra) pisze się - "Ja lubię po francusku i to ostro" Link do komentarza
Trzylwy Napisano 30 stycznia 2013 Udostępnij #240 Napisano 30 stycznia 2013 Cytat TakiJeden tu mówi, żebyś apetytu nie robił i lepi mecz oglądał, ale nie popijał nic chmielowego, bo Mu szkoda Mecza oglądam (Szpaku komentuje ....Esienyyyyyyyyniesta ;) ) chmielu nie tykam. Cytat Trzylwy brawo! wyglada smakowicie. nastepnym razem zamiast tego kisielu pomidorowego, sprobuj z musztarda (ja lubie z francuska- ostra) To dla dziecków więc i w cieście cukru trochę i ketchup. Sobie robię z tabasco. Za musztardą generalnie nie przepadam. Link do komentarza
solange63 Napisano 30 stycznia 2013 Udostępnij #241 Napisano 30 stycznia 2013 Cytat pisze się - "Ja lubię po francusku i to ostro" tyz Link do komentarza
bobiczek Napisano 30 stycznia 2013 Udostępnij #242 Napisano 30 stycznia 2013 Cytat Mecza oglądam (Szpaku komentuje ....Esienyyyyyyyyniesta ;) ) chmielu nie tykam. nieprawdau mnie komentuje - "Dzieje się!" Link do komentarza
bobiczek Napisano 3 lutego 2013 Udostępnij #243 Napisano 3 lutego 2013 http://whiteplate.blogspot.com/2009/01/faw...y.html?spref=fbnie znam się - ale mi się strasznie spodobało Link do komentarza
solange63 Napisano 12 lutego 2013 Udostępnij #244 Napisano 12 lutego 2013 Babka Stasi na budyniach1 szklanka makiczubata lyzeczka proszku do pieczenia2 budynie smietankowe lub waniliowe3 jaja1 szklanka cukru250 gram maslaMake przesiac z proszkiem i budyniami. maslo rozpuscic. jaja utrzec z cukrem na puszysta mase. Do masy jajecznej dodawac na zmiane wystudzony tluszcz i maczna mieszanke. Piec w keksowce, w 180*C okolo 50 minut.P.S. babka prosta i smaczna. w sam raz dla takich leniwcow jak ja jesli ktos lubi mozna dodac kandyzowanej skorki pomaranczowej, rodzynek lub dowolnego aromatu. Link do komentarza
bobiczek Napisano 13 lutego 2013 Udostępnij #245 Napisano 13 lutego 2013 http://stolarzowice.info/index.php/compone...nskie-kotlecikina dzisiejszy dzień Link do komentarza
qca Napisano 19 lutego 2013 Udostępnij #246 Napisano 19 lutego 2013 jajka 4 sztuki cukier kryształ 1 szklanka mąka pszenna 1 szklanka proszek do pieczenia 1 łyżeczka jabłka 1 kilogram +galaretka niebieska 2 sztuki cukier kryształ 1 łyżka Żelatyna 1 łyżka woda 0.25 szklanki +jogurt truskawkowy 1 litr galaretka rubinowa 2 sztuki Żelatyna 1 łyżka woda 0.25 szklanki +śmietana 36% 0.5 litra Żelatyna 2 łyżki woda 0.33 szklanki +cukier puder 4 łyżki BISZKOPTY OKRĄGŁE 250 gramów 1 Biszkopt: białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier oraz żółtka, miksujemy jeszcze chwilę na najniższych obrotach. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy, aby składniki ciasta się połączyły. Wylewamy na natłuszczoną i wysypaną bułką tartą blaszkę, pieczemy 25-30 minut w temp. 180*C. Masa jabłkowa: jabłka ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy cukier i prażymy na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec prażenia dodajemy suche niebieskie galaretki, dokładnie mieszamy i jeszcze smażymy 5-10 minut bez przykrycia. Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklance wody, przestudzoną wlewamy do masy jabłkowej. Masa jogurtowa: żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklance wody. Następnie jogurt łączymy z galaretkami rubinowymi za pomocą miksera. Pod koniec wlewamy przestudzoną żelatynę, dokładnie mieszamy. Bita śmietana: żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklance wody, odstawiamy do przestudzenia. Schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy przestudzoną żelatynę, mieszamy. Ułożenie ciasta: biszkopt-masa jabłkowa-okrągłe biszkopty-masa jogurtowa-bita śmietana kładziona za pomocą szprycy. Link do komentarza
pompkin31 Napisano 8 marca 2013 Udostępnij #247 Napisano 8 marca 2013 Polecam owsianą tartę z bananami Składniki:125 mąki pszennej (lub pszennej pełnoziarnistej)125 g płatków owsianych (1/2 płatków mielimy)70 g cukru130 g masła3 łyżki zimnej wody60 ml śmietanki kremówki250 g ricotty2 banany25 g orzechów laskowychSposób przygotowania:Do miski wsypujemy mąkę, płatki - mielone i całe, cukier, wlewamy 3 łyżki wody i wrzucamy pokrojone w kostkę masło. Całość rozcieramy w palcach, aż wszystko rozdrobnimy w okruchy. Następnie przez około 10 minut zagniatamy. Formujemy w kulę, owijamy folią spożywczą i wkładamy na pół godziny do lodówki. Następnie rozwałkowujemy zimne ciasto na podsypanym mąką blacie, dopasowując do rozmiary naszej formy (u nas 26 cm średnicy). Nakładamy na formę, ucinamy i ładnie zawijamy rogi, ciasto dokładnie nakłuwamy widelcem (by tarta nie urosła), następnie pieczemy 20-25 minut w temperaturze 180 st. C (termoobieg). Odstawiamy do ostygnięcia. Przystępujemy do wykonania nadzienia! W rondelku podgrzewamy śmietankę, rozpuszczamy w niej cukier i dodajemy ricottę, łącząc składniki w jednolitą masę. Czekając aż ostygnie, kroimy banany w plasterki, a orzechy na mniejsze kawałki. Plasterki banana rozkładamy na spodzie ciasta, rozsypujemy orzechy, zalewamy całość masą z ricotty. Zapiekamy w temp. 180 st. C przez ok. 15 minut. Zanim odkroimy sobie pierwszy kawałek, powinniśmy schłodzić tartę w lodówce, dzięki temu masa odpowiednio się zetnie, voila! * używaliśmy pełnoziarnistej, jednak ciasto było przez to nieco za "ciężkie", mąka pszenna pozwoli na uzyskanie pożądanej kruchości i fajnej konsystencji Link do komentarza
jeea Napisano 8 marca 2013 Udostępnij #248 Napisano 8 marca 2013 Cytat http://whiteplate.blogspot.com/2009/01/faw...y.html?spref=fbnie znam się - ale mi się strasznie spodobało na prostate Link do komentarza
molytek Napisano 26 marca 2013 Udostępnij #249 Napisano 26 marca 2013 a mazurka orzechowego, to przypadkiem kto nie robi na Święta? albo sprawdzony (ŁATWY!) przepis ma? by się podzielił posiłkiem... Link do komentarza
bajbaga Napisano 26 marca 2013 Udostępnij #250 Napisano 26 marca 2013 A ten "orzechowy", to ze względu na ciasto, czy "przybranie" ma być ? Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się