Skocz do zawartości

Wymarzona kuchnia – w czerni!

elas

Recommended Posts

Napisano

Wiem, wiem co powiecie . . . bez sensu! Kto Ci to wysprząta?! Nowoczesna, artystyczna, z duszą. Planuję remont i zastanawiam się właśnie nad tą zabudową. Mieliście albo macie czarne meble w kuchni? I jak? Sprawdza się, nie sprawia za dużo problemów?

Gość mhtyl
Napisano
Mi się skojarzyła ta czarna kuchnia z prosektorium icon_biggrin.gif
Ty lepiej z domownikami pogadaj i przedstaw im swoje plany ,bo Oni w niej będą często przebywać a nie My.
Napisano
Cytat

Mi się skojarzyła ta czarna kuchnia z prosektorium icon_biggrin.gif
Ty lepiej z domownikami pogadaj i przedstaw im swoje plany ,bo Oni w niej będą często przebywać a nie My.

Kuchnia faktycznie piękna.Ja mam kuchnie czarno ecru.Gora szafki jasne,dol szafki czarne.Jak kupilam przeszłam załamanie psychiczne,ale z czasem doszlam do perfekcji w czyszczeniu,ale..... decdując sie na czarną kuchnie musisz sie liczyc z codziennym czyszczeniem szafek.Kazdą krople wody widac,palec,pyłek.Wygląd super,ale pracy przy takiej kuchni nie zabraknie
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
Cytat

Kuchnia faktycznie piękna.Ja mam kuchnie czarno ecru.Gora szafki jasne,dol szafki czarne.Jak kupilam przeszłam załamanie psychiczne,ale z czasem doszlam do perfekcji w czyszczeniu,ale..... decdując sie na czarną kuchnie musisz sie liczyc z codziennym czyszczeniem szafek.Kazdą krople wody widac,palec,pyłek.Wygląd super,ale pracy przy takiej kuchni nie zabraknie

popieram. mojemu mezowi marzyla sie czarna i to jeszcze na wysoki polysk. przeszlismy sie do salonu kuchennego i mu pokazalam, jak beda wygladac mebelki 5 minut po umyciu (mam 2 malych dzieci). wystarczy raz dotknac i juz jest plama.
Napisano
Potwierdzam.
Wygląd - bajka.
Utrzymanie w stanie prawie idealnym - koszmar.

Miałem dwa razy taką kuchnię. Pierwszy i ostatni.

Ps. Po tamtej, zostały tylko czarne kafelki - zdają egzamin.
Napisano
Faktycznie na frontach brud byłoby "pięknie" widać, dlatego proponuję ten sam dizajn i wzory tylko białą. Wersja ze zdjęcia zdecydowanie nie jest kuchnią dla brudasów.
Napisano (edytowany)
bardzo ładna ta kuchnia,posiadam szafki na wysoki połysk w kolorze ciemny heban ...a ile przy tym czyszczenia coś wiem na ten temat ,bo masz z wysokim połyskiem kuchnie, wiec jest tyle ścierania paluchów i daj boże jak paluch nie jest tłusty i nie tylko paluch nawet kurz a tym bardziej jakaś kropla wody ... jednym słowem mówiąc wszystko widać,wiec i tak codziennie trzeba ścierać .teraz jak bym miał kupować po raz drugi kuchnie nie kupił bym już z wysokim połyskiem.
Poniżej przedstawiam moje meble kuchenne

DSC01446.jpg

Edytowano przez tomasz234 (zobacz historię edycji)
Napisano
Cytat

Faktycznie na frontach brud byłoby "pięknie" widać, dlatego proponuję ten sam dizajn i wzory tylko białą. Wersja ze zdjęcia zdecydowanie nie jest kuchnią dla brudasów.

napisalabym inaczej; ta wersja jest dla pedantow, ktorzy i tak swoje szafi wycieraja przynajmniej 26 razy dziennie.
Napisano
No dobraaa... poddaje sie. Przemyślałam temat, porozmawiałam ze znajomymi i przyznaje wam racje - to kuchnia dla czyściochów (czyli zdecydowanie nei dla mnie). Meble chciałabym wybrac raczej z tej formy bo jest sprawdzona - kuzyka z mezem i brat tez od nich mają i są bardzo zadowoleni. Ogólnie szukam oryginalnej i nowoczesnej zabudowy, ktora ladnie sie skomponuje z otwartym salonem (ktorego notabene tez jeszcze nei ma, wiec mozna kombinowac). Upatrzylam jeszcze takie:

a) wersja jasna http://www.atlas-kuchnie.com.pl/pl/oferta/PATRYCJA/

b) wersja ciemna http://www.atlas-kuchnie.com.pl/pl/oferta/JOWITA/

Co myslicie? ktora ladniejsza?
Napisano
Zdecydowanie wersja jasna, dobry humor gwarantowany codziennie icon_smile.gif a co planujesz na podłogę i ściany?

tak w ogóle mój znajomy ( podkreślam, że jest to mężczyzna! ) ma kuchnię czarno-oliwkową w połysku i jest bardzo zadowolony- mówi, że przecież brudu jest tyle samo co na jasnych frontach - tylko bardziej widać ;) więc argument o sprzątaniu jest dosyć powierzchowny.
Napisano
Czarno-oliwkowa też fajna. W ogóle lubię ciemne kuchnie, tylko z tym sprzątaniem... Choć kolega w sumie ma racjęicon_smile.gif Może się zdecyduje na taką? Podoba mi sie szczegolnie polaczenie czarnego i białego lakieru i ciemnego drewna
Napisano
Moim zdaniem także jasna wersja będzie tutaj zdecydowanie ładniejsza,po prostu bardziej mi się podoba. Ciemno kuchnie są często zbyt mroczne,no chyba że te kolory faktycznie będą dobrze wyważone.
  • 3 tygodnie temu...
Napisano
no rzeczywiście do utrzymania może być ciężka, ale naprawdę ładna. możesz podmienić blaty z gładkich na jakiś z drobnymi kropkami, wtedy zabrudzenia nie będą tak widoczne
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
Ta czarno - biała kuchnia z ostatniego zdjęcia bardzo fajna. Wydaje mi się, że taka całkiem czarna byłaby dobra tylko dla osób, które z kuchni korzystają okazjonalnie i nie mają małych dzieci. Mi marzy się kuchnia w odcieniach czerwieni z białymi i czarnymi akcentami - to trzy moje ulubione kolory icon_smile.gif
  • 4 lata temu...
Napisano

Myśląc o nowocześnie urządzonych wnętrzach, postawmy na modne uchwyty krawędziowe, które dzięki swojej prostej, idealnie zespolonej z frontem formie, efektownie podkreślą linię i gładkie fronty mebli. To dyskrecja połączona z wygodą użytkowania, oparta na najnowszych trendach rynkowych, która odnajdzie się w ultranowoczesnej zabudowie kuchennej, uzupełni współczesne i minimalistyczne meble łazienkowe czy elegancko i efektownie podkreśli linię szerokich szuflad w naszym salonie

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Ciemne meble potrafią nadać wnętrzu dużo elegancji. Kuchnia musi być przede wszystkim funkcjonalna. Utrzymanie w czystości błyszczących, czarnych powierzchni może wymagać więcej pracy. Projektując wystrój można pomyśleć o innym odcieniu czerni, matowej strukturze lub blatach w jasnym kolorze. Warto również pomyśleć o stylowych akcesoria, dzięki którym nadamy wnętrzu odpowiedniego charakteru.

• 2 tygodnie temu...
Napisano

Osobiście uważam, że nie trzeba się bać czerni w kuchni. Czarne meble bardzo ładnie komponują się jasnymi kolorami, nie pomniejszą optycznie kuchni. Wielu moich znajomych zdecydowało się na takie rozwiązanie i są z zadowoleni. 

• 4 tygodnie temu...
Napisano

Czarno biała kuchnia to klasyka gatunku, elegancka choć skromna. Odważna i powściągliwa zarazem. Kontrast barw można nieco zneutralizować wprowadzając kolor. Zależy od tego jakiego spodziewamy się efektu. Więcej inspiracji i informacji na temat czarnej kuchni można znaleźć tutaj:

https://www.sniezka.pl/jak-wybrac-kolor/myslales-o-czarnej-kuchni-5-nowoczesnych-inspiracji-dla-ciebie

Pozdrawiam serdecznie

E-rzecznik FFiL Śnieżka

02-04-2018-11-3.png

02-04-2018-11-2.png

02-04-2018-11-1.png

• 1 miesiąc temu...
Napisano

W przypadku kuchni w stylu "black and white" ciekawym rozwiązaniem jest zastosowanie kamienia naturalnego na głównej ścianie lub na jednej stronie kuchni.

Efekt "wow" można uzyskać zestawiając kamienie:

z białymi frontami mebli :)

A osobom, które celują bardziej w ciemne szarości kamieni dekoracyjnych, zdecydowanie może spodobać się:

Warto pamiętać, że dla utrzymania w czystości kamieni dekoracyjnych i naturalnych warto montować na nich tafle szkła na dystansach. Szczególnie przy blacie roboczym lub kuchence :) 

• 2 miesiące temu...
Napisano

Ja osobiście mam całą kuchnię czarną panowie z firmy https://rust.pl, profesjonalnie wykonali swoje zadanie wszystko dopięte na ostatni guzik.Cała kuchnia prezentuję się niesamowicie żona również jest bardzo zadowolona.Gdyby mi przyszło w przyszłości robić jeszcze raz całą kuchnie to na pewno bym skorzystał z usług panów.Pozdrawiam.

• 2 miesiące temu...
Napisano

ojj :D odważnie :) moja znajoma ma czarne meble i powiem Wam dość sporo narzeka, że trudno utrzymać czystość :) elegancję można też osiągnąć z  białymi meblami, a znacznie łatwiej porządek utrzymać - choć może faktycznie do końca to nie to samo :) mówię z własnego doświadczenia że prosto utrzymać porządek, bo mam biała kuchnie. Ściany nad blatem najbardziej się brudziły, ale i tu rozwiązanie udało się ogarnąć i powiesić na ścianie szkło lacobel - oczywiście też białe :D

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Mam dwójkę małych dzieci,  i białą kuchnię... Codziennie walczę z plamami na kuchni))) Teraz dzięki temu tematu mam pomysł na przyszłość- jakiego koloru będzie moja kuchnia :icon_biggrin:

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Napisano

Widziałem sporo fajnych czarnych kuchni, jednak w moim przypadku niestety by się nie sprawdziły, bo trochę u mnie za ciemno i myślę, że słabo by to pasowało. 

• 3 tygodnie temu...
Napisano

Kuchnia w takim kolorze rzeczywiście na początku może zaskoczyć. Jeżeli jednak zgłębimy się w temat... 

kontrast-czerni-i-bieli-w-kolekcji-cerra

kuchnia-parady-_101838489953.jpg

kuchenne-metropolie-kolekcja-parady-abri

... jak jednak idzie zauważyć, próbowałbym to łączyć z bielą. Słusznie mnóstwo osób zauważyło, że przy samych ciemnych frontach, blatach, odciski, paprochy i wszelakie inne pyłki psychicznie Cie wykończą. 

• 5 miesiące temu...
Napisano

W zeszłym roku zamówiłam kuchnię u stolarza. Szara z czarnymi metalowymi uchwytami. Wyszła ślicznie, jestem bardzo z niej zadowolona. Kto do nas przyjdzie z wizytą to się zachwyca ;-) 

Mieszkanie-52.jpg?bwg=1551870803

• 2 miesiące temu...
Napisano

Czarna kuchnia :) osobiście nie zdecydowałbym się na nią, gdyż lubię jasne kolory :) Jednak jak patrze na Wasze kuchnie to na prawdę szanuję i prezentują się one pięknie :) 

• 2 tygodnie temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 3 miesiące temu...

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Dzień Dobry,   Cześć, szukam właśnie sobie jakiegoś projektanta/firmy, która zaprojektuje mi mieszkanie. I interesuje mnie nadzór inwestorski. Mieszkanie w Warszawie - 67 metrów  - Firma 1 - projekt 19430 PLN(290 p m2) + nadzór 11250 PLN(4500 za miesiąc) - Firma 2 - projekt 13400 (200 m2) + nadzór 13400 PLN (200 za m2)   Waszym zdaniem - dużo - za mało? jak to stoi rynkowo w Warszawie.  
    • Naprawa podłogi olejowanej produktem Osmo jest stosunkowo prosta, ponieważ jedną z największych zalet olejowanych powierzchni (w przeciwieństwie do lakierowanych) jest możliwość miejscowej renowacji bez konieczności cyklinowania całej podłogi. Oto jak krok po kroku naprawić olejowaną podłogę Osmo: 1. OCENA USZKODZENIA Drobne zarysowania lub matowość – wystarczy odświeżenie powierzchni. Głębokie rysy lub plamy – konieczne będzie miejscowe szlifowanie i ponowne olejowanie. 2. CZYSZCZENIE PODŁOGI Użyj środka Osmo Wisch-Fix (koncentrat do czyszczenia i pielęgnacji podłóg olejowanych), by usunąć brud, tłuszcz i resztki poprzednich środków pielęgnacyjnych. 3. MIEJSCOWA NAPRAWA (punktowa renowacja) Jeśli masz do czynienia z lokalnymi uszkodzeniami (np. rysa, plama): Delikatnie zeszlifuj uszkodzone miejsce drobnym papierem ściernym (np. 180–240). Oczyść pył – najlepiej odkurzaczem lub ściereczką z mikrofibry. Nałóż cienką warstwę odpowiedniego oleju Osmo (np. Osmo TopOil, Osmo Olej do Podłóg lub Hardwax-Oil – ten sam, którym była wcześniej olejowana podłoga). Pozostaw do wyschnięcia (ok. 8–12 h). W razie potrzeby powtórz. Uwaga do w/w - nowość w ofercie Osmo 1. środek do usuwania plam 2. pasta do usuwania rys 4. ODŚWIEŻENIE CAŁEJ PODŁOGI (jeśli całość wygląda na zużytą) Użyj Osmo 8019 (do usunięcia trudnych plam) oraz Osmo Olej do Renowacji np. 3079: Umyj całą podłogę Intensywnym środkiem myjącym nr 8019. Nałóż cienką warstwę renowacyjnego oleju Osmo za pomocą pada lub szmatki np. 3081. Poleruj do równomiernego rozprowadzenia. Pozostaw do wyschnięcia. Nie ma potrzeby całkowitego szlifowania ani zdejmowania starych warstw, co oszczędza czas i materiał. Wskazówki: Zawsze wykonuj próbę na niewidocznym fragmencie. Używaj tylko oryginalnych produktów Osmo, ponieważ są one ze sobą kompatybilne. Unikaj stosowania zwykłych środków czystości – mogą zniszczyć powierzchnię olejowaną.
    • Bez przesady... Przecież to na pierwszy rzut oka ten "przepis utylizacji" wygląda nacytat/zrzut ekranu z FB...
    • Ale innym czytającym sugerujesz że ja manipuluję. To jest niezbyt uczciwe.
    • Nie ma żadnej zabudowy, również działka na sprzedaż lecz ona względem sąsiada tego z lewej strony jest jakieś 5 m poniżej bo myśleliśmy nad nią również ale niestety dla nas jest zbyt nisko.
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...