autorushd Napisano 21 grudnia 2017 Autor Udostępnij #3851 Napisano 21 grudnia 2017 Teraz zdjęcie podświetlonego parkingu, chwilowo innej fotki nie posiadam. Lampy led o mocy 50W każda o świetle zimnym . Robione to było na czuja i jestem mile zaskoczony efektem. Jest ok. Link do komentarza
TINEK Napisano 21 grudnia 2017 Udostępnij #3852 Napisano 21 grudnia 2017 możesz podać linka do tych lamp? mam latarnię na podwórku, ale zwykła sodowa 150W, trzeba czekać aż się rozbuja, no i 150W a nie 50W ciekaw jestem czy tyle światła dają co ta moja sodowa Link do komentarza
autorushd Napisano 22 grudnia 2017 Autor Udostępnij #3853 Napisano 22 grudnia 2017 Szukałem i znalazłem, jest to model MODEL VT-15151SThttp://www.energomania.pl/product-pol-207-Lampa-uliczna-LED-50W-SMD-OPRAWA-PREMIUM-VT-15151ST.html Link do komentarza
Gość Napisano 22 grudnia 2017 Udostępnij #3854 Napisano 22 grudnia 2017 Tak się przyczepę - raczej producenta, może projektanta, nie produktu - te żeberka radiatora zrobiłbym pionowo raczej, choćby ze względu na to, że ewentualne śmieci i kurz deszcz łatwiej mógłby zmyć... dostęp jest raczej średni po zamontowaniu na słupie... Ale świeci ładnie I cena nie powala Link do komentarza
autorushd Napisano 22 grudnia 2017 Autor Udostępnij #3855 Napisano 22 grudnia 2017 Wyjdzie w praniu Link do komentarza
animus Napisano 22 grudnia 2017 Udostępnij #3856 Napisano 22 grudnia 2017 (edytowany) A mają czujniki tak jak ta? http://www.energomania.pl/product-pol-131-Lampa-uliczna-LED-50W-4000-lm-z-czujnikiem-zmierzchu-VT-15052ST.html Edytowano 22 grudnia 2017 przez animus (zobacz historię edycji) Link do komentarza
autorushd Napisano 22 grudnia 2017 Autor Udostępnij #3857 Napisano 22 grudnia 2017 Nie, czujnik mam niezależny. Link do komentarza
autorushd Napisano 23 grudnia 2017 Autor Udostępnij #3858 Napisano 23 grudnia 2017 Spokojnych i rodzinnych świąt Bożego Narodzenia życzy Autorus Link do komentarza
autorushd Napisano 29 grudnia 2017 Autor Udostępnij #3859 Napisano 29 grudnia 2017 Nawet kominki już mają .... Link do komentarza
autorushd Napisano 31 grudnia 2017 Autor Udostępnij #3860 Napisano 31 grudnia 2017 I tak w sylwestra zupełnie przypadkiem trafiłem na ofertę firmy Fortum. Nie zważam na takie oferty, zazwyczaj kojarzą mi się z naciąganiem klienta ale kilku z naszych forumowiczów ma z nimi podpisana umowę, co sporo zmienia. Na tą chwile poczekam jeszcze , bo maja być nowe taryfy od nowego roku. A potem zacznę na serio myśleć o zmianie dostawcy prądu i gazu. Link do komentarza
autorushd Napisano 8 stycznia 2018 Autor Udostępnij #3861 Napisano 8 stycznia 2018 Czas na kuchnię. Na razie napisałem do jednej firmy która się reklamowała na fb i dostałem podpowiedz ze nie są w stanie podjąć się takiego zadania. No chyba, że zmienię projekt ( w zamyśle pewnie na prostszy) Link do komentarza
animus Napisano 9 stycznia 2018 Udostępnij #3862 Napisano 9 stycznia 2018 Dnia 20.12.2017 o 11:00, autorushd napisał: na pellecie, jak się ogarnę to wstawię filmik Przypomnienie. Link do komentarza
autorushd Napisano 9 stycznia 2018 Autor Udostępnij #3863 Napisano 9 stycznia 2018 (edytowany) Masz oczywiście rację z tym nieprzypomnieniem. Normalnie na nic nie mam czasu A jeszcze zaczął mnie dobijać bank. "Okazuje się, że nowa aplikacja mobilna ING potrafi obsługiwać tylko jedno konto (logowanie jednym loginem) . Jeżeli mamy więcej niż jedno konto (więcej loginów) to doradca zaproponował abym się do niego logował przez komputer stacjonarny. Myślałem ze to jakieś żarty ale na tą chwilę jednak nie. Jest jeszcze rozwiązanie polegające na noszeniu dwóch telefonów. Ale to już idziemy w komedię. Tak to w tej chwili wygląda mobilność w ING." Edytowano 9 stycznia 2018 przez autorushd (zobacz historię edycji) Link do komentarza
animus Napisano 9 stycznia 2018 Udostępnij #3864 Napisano 9 stycznia 2018 A jeden tel.z dwiema kartami SIM? Link do komentarza
autorushd Napisano 10 stycznia 2018 Autor Udostępnij #3865 Napisano 10 stycznia 2018 Trzeba by było to sprawdzić. Ale jak mi tłumaczono jedno urządzenie jedno konto. Chociaż kolega na fb pisał, że miał podobnie z librusem. Na jakimś chińskim fonie mógł ominąć te problemy. Link do komentarza
Afrodytaa Napisano 10 stycznia 2018 Udostępnij #3866 Napisano 10 stycznia 2018 9 godzin temu, animus napisał: A jeden tel.z dwiema kartami SIM? Aplikacja mobilna jest zapisana w telefonie a nie na karcie sim. Posiadanie urządzenia na dwie karty w tym wypadku nic nie pomoże. Powiem nawet tak. Możesz zmienić kartę sim i normalnie logować się do swojej aplikacji bankowej. autorushd... współczuję... Link do komentarza
Draagon Napisano 10 stycznia 2018 Udostępnij #3867 Napisano 10 stycznia 2018 18 godzin temu, autorushd napisał: Masz oczywiście rację z tym nieprzypomnieniem. Normalnie na nic nie mam czasu A jeszcze zaczął mnie dobijać bank. "Okazuje się, że nowa aplikacja mobilna ING potrafi obsługiwać tylko jedno konto (logowanie jednym loginem) . Jeżeli mamy więcej niż jedno konto (więcej loginów) to doradca zaproponował abym się do niego logował przez komputer stacjonarny. Myślałem ze to jakieś żarty ale na tą chwilę jednak nie. Jest jeszcze rozwiązanie polegające na noszeniu dwóch telefonów. Ale to już idziemy w komedię. Tak to w tej chwili wygląda mobilność w ING." Ja mam konto osobiste i współdzielone - ale na jeden login - widzę 2 konta spokojnie ( Direct i Comfort ) jedyny problem to przełączanie Blika na poszczególne konta. U Ciebie pewnie chodzi o osobiste i firmowe bo tak rozumiem 2 różne loginy. Pisz do banku - niech kombinują. Chyba, że Ci nie zależy aż tak na natychmiastowym przelewie pomiędzy kontami - to otwórz konto w innym banku i jego aplikację wgraj. A nawet jeśli natychmiastowy przelew to i tak pewnie taniej Eliksirem niż mieć nowy telefon. Link do komentarza
animus Napisano 10 stycznia 2018 Udostępnij #3868 Napisano 10 stycznia 2018 1 godzinę temu, Afrodytaa napisał: Aplikacja mobilna jest zapisana w telefonie a nie na karcie sim. Posiadanie urządzenia na dwie karty w tym wypadku nic nie pomoże. Powiem nawet tak. Możesz zmienić kartę sim i normalnie logować się do swojej aplikacji bankowej. autorushd... współczuję... To tablet. Link do komentarza
Afrodytaa Napisano 10 stycznia 2018 Udostępnij #3869 Napisano 10 stycznia 2018 45 minut temu, animus napisał: To tablet. Tablet, i-fon, smartfon. Nie ważne. Dwie karty sim i tak nic nie dadzą Link do komentarza
animus Napisano 10 stycznia 2018 Udostępnij #3870 Napisano 10 stycznia 2018 4 minuty temu, Afrodytaa napisał: Tablet, i-fon, smartfon. Nie ważne. Dwie karty sim i tak nic nie dadzą Tablet z Windows, na tablet HOTSPOT wifi z telefonu Telefon w kieszeni, tablet w garści. Link do komentarza
Takiowaki Napisano 10 stycznia 2018 Udostępnij #3871 Napisano 10 stycznia 2018 Ja mam IKO z Pko BP. Sparowane z kontem prywatnym. Bliki też z niego. Ale tylko z tego. Z automatu dodało się firmowe. Przelewy między kontami, zusy i inne pierdoły działają. Ograniczenia to tylko limit w przelewach przez aplikację, bo trochę niepewny jestem ciągle tego rozwiązania. Numery telefonu są potrzebne w razie potwierdzenia operacji przez konsultanta. Ale nie wiem, czy dla każdego konta musi być indywidualny? Link do komentarza
autorushd Napisano 11 stycznia 2018 Autor Udostępnij #3872 Napisano 11 stycznia 2018 21 godzin temu, Draagon napisał: Ja mam konto osobiste i współdzielone - ale na jeden login - widzę 2 konta spokojnie ( Direct i Comfort ) jedyny problem to przełączanie Blika na poszczególne konta. U Ciebie pewnie chodzi o osobiste i firmowe bo tak rozumiem 2 różne loginy. Pisz do banku - niech kombinują. Chyba, że Ci nie zależy aż tak na natychmiastowym przelewie pomiędzy kontami - to otwórz konto w innym banku i jego aplikację wgraj. A nawet jeśli natychmiastowy przelew to i tak pewnie taniej Eliksirem niż mieć nowy telefon. Dokładnie jest tak jak piszesz. Oczywiście dzwoniłem i pisałem do banku. Co ciekawe stara aplikacja bez problemu to obsługiwała. I nadal to odsługuje. Natomiast jak ją wyłączą, wtedy zmienię bank i tyle. Wyobraź sobie, ze chcesz zrobić przelew z konta firmowego z komputera stacjonarnego. Robisz, jest ok. Ale potem chcesz popłacić rachunki domowe za prąd. I musisz iść do innego komputera bo aplikacja ci na to nie pozwala. Czy to przypadkiem nie jest jakaś paranoja? Link do komentarza
autorushd Napisano 11 stycznia 2018 Autor Udostępnij #3873 Napisano 11 stycznia 2018 Na szybkiego. 1 Link do komentarza
Gość Napisano 11 stycznia 2018 Udostępnij #3874 Napisano 11 stycznia 2018 Coś się sfajczyło ? Nie widzę... Link do komentarza
autorushd Napisano 12 stycznia 2018 Autor Udostępnij #3875 Napisano 12 stycznia 2018 dzięki za obrobienie filmu Musze zrobić jeszcze film z paleniem drewna i pelletu. Choć wtedy wygląda jak normalny kominek Link do komentarza
Gość Napisano 12 stycznia 2018 Udostępnij #3876 Napisano 12 stycznia 2018 Dnia 11.01.2018 o 15:46, uroboros napisał: Coś się sfajczyło? Skojarzyło mi się, że ten smerfon co nie chce Ci banku obsługiwać odpowiednio - podpaliłeś i cisnąłeś do kominka... bo nie wiem co tam płonie... Link do komentarza
animus Napisano 13 stycznia 2018 Udostępnij #3877 Napisano 13 stycznia 2018 (edytowany) Dnia 11.01.2018 o 14:58, autorushd napisał: Na szybkiego. Mały ogień w dużej przestrzeni wkładu, może trzeba ceramiczny deflektor powiesić nad płomieniem. A kombinowałeś z innymi gatunkami pelletu, może ma dużo substancji smolistych. Edytowano 13 stycznia 2018 przez animus (zobacz historię edycji) Link do komentarza
autorushd Napisano 18 stycznia 2018 Autor Udostępnij #3878 Napisano 18 stycznia 2018 Na fb znalazłem meble spawane z Piaseczna Cen jeszcze nie znam. Link do komentarza
autorushd Napisano 18 stycznia 2018 Autor Udostępnij #3879 Napisano 18 stycznia 2018 Świeże fotki z przed kilku minut. Mamy zimę Link do komentarza
demo Napisano 18 stycznia 2018 Udostępnij #3880 Napisano 18 stycznia 2018 4 godziny temu, autorushd napisał: Na fb znalazłem meble spawane z Piaseczna Cen jeszcze nie znam. Myślisz że takie meble będą pasować do Twoich wnętrz ? Link do komentarza
autorushd Napisano 18 stycznia 2018 Autor Udostępnij #3881 Napisano 18 stycznia 2018 Mam kilka pomysłów. Ale akurat te na fotkach raczej nie. No może pojemnik na drewno kominkowe udałoby się wpasować, choć myślałem o takim ale raczej na zewnątrz. Link do komentarza
Takiowaki Napisano 18 stycznia 2018 Udostępnij #3882 Napisano 18 stycznia 2018 Te trzecie zdjęcie jest fajnie zestawione. Tylko coś te krzesło jest za wysokie do biurka. Ciężko chyba przy tym dłużej siedzieć... Chyba, że to nie jest krzesło 2 Link do komentarza
animus Napisano 18 stycznia 2018 Udostępnij #3883 Napisano 18 stycznia 2018 1 godzinę temu, autorushd napisał: Mam kilka pomysłów. Ale akurat te na fotkach raczej nie. No może pojemnik na drewno kominkowe udałoby się wpasować, choć myślałem o takim ale raczej na zewnątrz. Ja zrobiłem na drewno, wnękę w zabudowie. 1 Link do komentarza
autorushd Napisano 19 stycznia 2018 Autor Udostępnij #3884 Napisano 19 stycznia 2018 Postanowiłem wkleić post kolegi forumowego. Chodzi o nowa taryfę antysmogową. Ubawiłem się jak norka "Witam Mnie ta taryfa też się podoba. Oczywiście nie do grzania domu. Niektóre uprawy, z powodów fiskalnych lub prawnokarnych, nie lubią światła dziennego. G12as zapewni dużo światła i ciepła niezbędnego dla tych upraw. Co więcej, nagły przyrost zużycia energii, będący dotychczas przesłanką dla podjęcia obserwacji odbiorcy energii przez pewne organy, obecnie nie będzie budził żadnego zdziwienia. Wystarczy wstawić do domu np.15 farelek po 2 kW lub więcej. To się nazywa "ułatwienie dla małego biznesu". Zioło stanieje. Z zielarskim pozdrowieniem Pratchawiec" Link do komentarza
autorushd Napisano 1 lutego 2018 Autor Udostępnij #3885 Napisano 1 lutego 2018 Wilgotność w domu na sensownym poziomie. Ale nadal mam problemy z ustawieniem rekuperatora, konkretnie zaprogramowaniem sterownika. porypane jest to oprogramowanie. Jakoś tak mało intuicyjne Link do komentarza
autorushd Napisano 6 lutego 2018 Autor Udostępnij #3886 Napisano 6 lutego 2018 Szukam kinkietów montowanych po obu stronach bramy garażowej. Istotne jest aby miały wymienne źródło światła. Mam kilka pomysłów ale sam nie wiem. Instalacja już przeciągnięta. Link do komentarza
autorushd Napisano 8 marca 2018 Autor Udostępnij #3887 Napisano 8 marca 2018 Mam problem z ustawieniem sterownika E5 obsługującym rekuperator Jan-gaz. Konkretnie chodzi o to, aby ustawić dwie strefy czasowe, nocną i dzienną i obsługiwać je na innych biegach. Ale mam problem z ustawieniami godzinowymi. Jak zrobię od 21.00 do 6.000 a potem drugą strefę od 6.00 do 21.00 to po uruchomieniu pierwszej strefy i zakończeniu jej wchodzi w stan uśpienia i koniec. Słyszałem, że ten sterownik najwdzięczniejszy nie jest do programowania. Ale jakoś muszę pokonać ten problem. Link do komentarza
autorushd Napisano 8 marca 2018 Autor Udostępnij #3888 Napisano 8 marca 2018 A palę sobie nastrojowo i ekologicznie Link do komentarza
autorushd Napisano 9 marca 2018 Autor Udostępnij #3889 Napisano 9 marca 2018 Jakiś czas temu maiłem problem z kominkiem , a konkretnie przekłamywał mi sterownik z temperaturą. I to dość sporo ponad 2stC. Kombinowałem, żeby kupić dodatkowy czujnik i z tamtego brać informację o temperaturze. Napisałem do serwisu i dostałem info jak robić korekty temperatury w samym sterowniku, menu serwisowym Kurcze i teraz działa już ok Mam pytanko, czy ktoś zauważył, że w kominku nie pali się drewno? Link do komentarza
autorushd Napisano 19 marca 2018 Autor Udostępnij #3890 Napisano 19 marca 2018 Zima nie odpuszcza Temperatura w nieogrzewanym garażu. Link do komentarza
animus Napisano 19 marca 2018 Udostępnij #3891 Napisano 19 marca 2018 Dnia 9.03.2018 o 09:33, autorushd napisał: Mam pytanko, czy ktoś zauważył, że w kominku nie pali się drewno? Ja! przyznaję się bez bicia. Ale może dlatego że nie jestem laikiem w tych sprawach. 1 Link do komentarza
autorushd Napisano 20 marca 2018 Autor Udostępnij #3892 Napisano 20 marca 2018 Ja znalazłem taka drewutnię. Idealne są dla mnie wymiary, kształt oczywiście do dyskusji http://sklep.stolldrew.pl/produkt/drewutnia-dach-fala-podwojna/ Link do komentarza
Gość Napisano 20 marca 2018 Udostępnij #3893 Napisano 20 marca 2018 2 godziny temu, autorushd napisał: kształt oczywiście do dyskusji Czyżbyś wolał dach kopulasty? Link do komentarza
autorushd Napisano 20 marca 2018 Autor Udostępnij #3894 Napisano 20 marca 2018 Niekoniecznie, może bardziej płaski a poważnie, dostosuję się do tego co jest na rynku. Wysłane z kopuły. Link do komentarza
animus Napisano 20 marca 2018 Udostępnij #3895 Napisano 20 marca 2018 11 godzin temu, autorushd napisał: Ja znalazłem taka drewutnię. Idealne są dla mnie wymiary, kształt oczywiście do dyskusji http://sklep.stolldrew.pl/produkt/drewutnia-dach-fala-podwojna/ Biała chyba by bardziej pasowała do kopuły. Link do komentarza
autorushd Napisano 21 marca 2018 Autor Udostępnij #3896 Napisano 21 marca 2018 No wiem, żonie tez się nie podoba. Link do komentarza
autorushd Napisano 21 marca 2018 Autor Udostępnij #3897 Napisano 21 marca 2018 Jest jeszcze taka propozycja, koszt beczki 15zł. Link do komentarza
autorushd Napisano 26 marca 2018 Autor Udostępnij #3898 Napisano 26 marca 2018 Rzeczona ściana na potencjalne okręgi , o szerokości 400cm , wysokość do wyrzutni rekuperatora jakieś 240cm Sąsiad mnie odwiedził Link do komentarza
autorushd Napisano 29 marca 2018 Autor Udostępnij #3899 Napisano 29 marca 2018 Nie ma to jak nasypać pelletu do pełna Link do komentarza
autorushd Napisano 31 marca 2018 Autor Udostępnij #3900 Napisano 31 marca 2018 Zaczynamy Święta Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się