W jakiej kolejności to ma iśc od spodu sa te elementy co na zdjęciu ponieważ jak robię to po swojemu to mi leci z boku ?Wstawiam elementy wszystkie na zdjęciu i od spodu już aby dokręcić jak ma to iść ?
Witam Serdecznie .Mam pytanie jak podłączyć od spodu korek spustowy klik klik bo robię to cały czas i z boku leci Woda nie wiem w jakiej kolejności to zrobić ?
Jak najbardziej może być taka czerpnia. Chociaż nawet typowa kratka wentylacyjna by wystarczyła. Ważne żeby połączyć ją z odpowiednio długim kawałkiem rury (ma przechodzić przez izolację i warstwę konstrukcyjną). Rura z minimalnym nachyleniem na zewnątrz, bo wtedy jeżeli woda się tam dostanie, to i tak spłynie na zewnątrz.
Podczas wykonywania ocieplenia poddasza, zrobiłem szczelinę między deskowaniem a wełną mineralną, które w górnym fragmencie łączy się z pustą przestrzenią powyżej jętek. Na ściankach szczytowych planuję też zrobić otwory wentylacyjne aby ta opisana powyżej wentylacja mogła działać prawidłowo.
Na zdj. poniżej strzałka pokazuje otwór w którym zamierzam zrobić przebitkę przez styropian z zewnętrznej strony. Same otwory w ściankach już były zrobione.
A moje pytanie to:
Czy czerpnia powietrza z okapnikiem taka jak na zdjęciach poniżej jest dobrym pomysłem na zakończenie tej wentylacji i czy średnica 150 mm. jej otworu przyłączenia jest wystarczająca, czy też wybrać taką ze śr. 200 mm. ?
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się