Skocz do zawartości

Odchudzanie

Recommended Posts

Gość adiqq
Napisano
kule są przereklamowane, nie idź tą drogą...
Napisano
Cytat

Utyłem prawie 7 kilo... przez pół roku. Coś chcę z tym zrobić. :(

czyli jeszcze ze 4 kilo i dojdziesz do prawidłowej wagi! icon_smile.gif
Wiem co gadam, bo przecież niedawno Twoją wagę widziałem icon_smile.gif
Gość gawel
Napisano
Cytat

Dziś jakieś 1500 kcal + godzina steppera.

Daga powodzenia życzę i trzymam kciuki , ale ja dla przykładu zjadłem 2000kcl ale z tego może z 10% węglowodanów i dlatego dostarczyłem organizmowi ok 1500 kcl. I powiem że trochę może i za dużo się najadłem icon_redface.gif

Co do wysiłku fizycznego; to chyba dobitnie zostało przedstawione we wpisie 3of5. Nic doadać nic ująć. Ja dostaje po wysiłku fizycznym ataku głodu i dlatego nie stosuję go. Dieta pt zapierdzielać na siłowni, aby móc więcej wpierdzielać nie przemawia do mnie to tak jakby celem życiowym człowieka było wyprodukowanie jak największej ilości kału. Znam szczytniejsze cele.

A tu wpis 3of5:

http://nowadebata.pl/2012/02/24/tlusta-die...ubesem-czesc-2/

Mówiąc o pozytywnej roli wysiłku fizycznego w odchudzaniu, naukowcy co prawda przyznają, że nie udało się jej obiektywnie udowodnić, ale używają przy tym często wyrażenia ?jak dotąd?. Dzięki temu hipoteza żyje, bo wciąż istnieje potencjalna możliwość, że w końcu uda się dowieść jej słuszności. Musimy sobie uświadomić, że teoria, iż zwiększając wydatkowanie energii chudniemy, ma już ponad sto lat. Już w 1907 roku sugerował tę zależność jeden z czołowych badaczy otyłości i cukrzycy w Europie, Carl von Noorden.

Tak naprawdę hipotezę tę testował na sobie w latach 60-tych XIX w. słynny brytyjski przedsiębiorca pogrzebowy William Banting, który był tak gruby, że ze schodów schodził tylko tyłem. Za namową jednego z lekarzy zaczął uprawiać wiosłowanie: ?codziennie rano wiosłował przez 2 godziny?. W efekcie wzmocnił sylwetkę, przybyło mu mięśni, a wraz z nimi pojawił się u niego ?wilczy apetyt?, któremu nie potrafił się oprzeć. Zaczął więc tyć, i tył do czasu aż , jak sam pisał w słynnej broszurze Letter on Corpulence , ?przyjaciel nie poradził mi, abym zaniechał ćwiczeń fizycznych?. Zatem skoro mamy teorię, którą świat nauki bada od ponad 100 lat, i mimo najlepszych chęci nie potrafi jej udowodnić, to może warto, choć na próbę, uznać, że jest ona błędna?

Na koniec zauważmy, że gdy tylko uwolnimy się z pułapki, w jaką wpędziła nas teoria bilansu kalorycznego, i przyjmiemy perspektywę biologiczną (np. hipotezę insulinową), od razu dostrzeżemy, dlaczego ?odchudzanie przez sport? nie działa. W ujęciu biologicznym nie chodzi bowiem o liczbę spożywanych kalorii, ale o to, z jakich pokarmów pochodzą. Zobaczymy, że urzędowa dietetyka, od 40 lat owładnięta lękiem przed tłuszczami i kaloriami, myli skutek z przyczyną, ponieważ ?lenistwo i obżarstwo? nie są przyczyną otyłości, ale jej rezultatem. Kiedy zaburzenia hormonalne (np. stale podwyższony poziom insuliny spowodowany wysokowęglowodanową dietą) sprawiają, że tyjemy, oznacza to, że coraz więcej spożywanych kalorii magazynowanych jest w tkance tłuszczowej, a coraz mniej dostępnych jest dla innych komórek jako paliwo. Aby wyrównać ten deficyt, stajemy się bardziej głodni i/lub bardziej ?leniwi?. Zatem działa u nas nieubłagany mechanizm kompensacyjny ? jemy więcej i mniej ?się ruszamy?, ponieważ tyjemy, zaś nie odwrotnie. W związku z tym nie można ?zabiegać, zadźwigać, zaspacerować? problemów metabolicznych wywołanych dietą bogatą w pokarmy, które zaburzają działanie różnych hormonów, z insuliną na czele. Kiedy sobie to uświadomimy, zrozumiemy również, że za otyłość odpowiadają w dużym stopniu błędne rekomendacje żywieniowe, rozpropagowane przez rozmaite instytucje publiczne, które zalecają ludziom spożywanie pokarmów, które nie tylko tuczą, ale również nie pozwalają się najeść."

I tak na zakończenie coś optymistycznego :
Pozbywając się złudzeń co do wpływu aktywności fizycznej na wagę ciała, będziemy mogli w końcu uprawiać nasze ulubione sporty dla czystej przyjemności, dla lepszej kondycji, a nie z poczucia obowiązku spalania kalorii. A kiedy mamy ochotę, możemy z czystym sumieniem poleniuchować i też będzie dobrze. Uff. Co za ulga!
Napisano
Problem mam .... ostatnio prowadzę dość towarzyski weekendami tryb życia .... no i tu nasuwa się temat alkoholu.
Powie ktoś w tym temacie cos mądrego za wyjątkiem "nie pić "? icon_rolleyes.gif icon_biggrin.gif
Napisano
Cytat

Czerwone wino
Zawiera w sobie silny przeciwutleniacz – resweratrol, który zwiększa wykorzystanie przez organizm tlenu oraz energii zgromadzonej jako tłuszcz. Wino może więc sprzyjać szczupłej sylwetce, jednak pod warunkiem, że nie przekroczysz dziennej dawki dwóch kieliszków i wybierzesz wytrawne lub półwytrawne. Najlepiej pić je wieczorem, gdy organizm najlepiej przetwarza alkohol.

Psi ?
Gość 3of5
Napisano (edytowany)
tutaj masz odpowiedz
http://diety.wieszjak.polki.pl/odchudzajac...-a-alkohol.html
Cytat

Whisky 225 kcal w 100ml
trzeba pamiętać, że alkohol wzmaga apetyt. Warto przypomnieć tutaj o piwie i popularnych przekąskach z nim podawanych ? chipsach, paluszkach, orzeszkach solonych, frytkach. Wypicie piwa zwiększa spożycie powyższych, niezdrowych i tuczących produktów.

Edytowano przez 3of5 (zobacz historię edycji)
Gość gawel
Napisano
Nie najgorsze są kalorie w alkoholu ani nawet %, tylko fakt że kompletnie przeszeregowuje metabolizm. icon_cry.gif i niestety to początek końca normalnej sylwetki o wadze nie wspomnę.
Napisano
Cytat

Nie najgorsze są kalorie w alkoholu ani nawet %, tylko fakt że kompletnie przeszeregowuje metabolizm. icon_cry.gif i niestety to początek końca normalnej sylwetki o wadze nie wspomnę.

znaczy się że jak
chudy czy gruby będzie?
Napisano
Cytat

Jak zamiast jedzenia będziesz tylko pił - nie ma bata - schudniesz icon_lol.gif

Alternatywa godna rozważenia icon_mrgreen.gif icon_lol.gif

Cytat

Ja się jadę odchudzać na nartach...do Korbielowa icon_cool.gif

To owocnego odchudzania życzę icon_biggrin.gif
Napisano
Cytat

To owocnego odchudzania życzę icon_biggrin.gif

Dzięki, pewnie na początku się odwodnię...wieczorem mamy podobno ognisko, z lokalnymi płynami,
to uzupełnię icon_cool.gif icon_lol.gif
Napisano
Cytat

Ja się jadę odchudzać na nartach...do Korbielowa icon_cool.gif

myślalem że po włoskich stokach to teraz tylko gołąbki w sosie i schabowe, żeby wagę wyrównać!

Cytat

Dzięki, pewnie na początku się odwodnię...wieczorem mamy podobno ognisko, z lokalnymi płynami,
to uzupełnię icon_cool.gif icon_lol.gif

Korbielówka
znam ją
bój się icon_smile.gif
Napisano
Cytat

Na bóle uszu – zaleca się ugotowane rozgniecione w woreczku ziemniaki gorące przykładać do ucha. Trzymać do oziębnięcia, co najmniej około 10 minut. Kurację powtarzać codziennie, najlepiej wieczorem przed spaniem, przez 7 – 9 dni.

Polecam - dajcie koledze zarobić icon_cool.gif

icon_mrgreen.gif
Napisano
Cytat

o matulu, nawet można se je wtykać

Cytat

Mnie też te czopki niepokoją icon_eek.gif

Cytat

Słyszałem, że bobik będzie dzisiaj próbował...na rozluźnienie zwieraczy icon_cool.gif icon_wink.gif

Cytat

Niech wrzuci fotorelację ... wszyscy się czegoś nauczymy icon_lol.gif

gupi nie jestem!
w tubce mam do smarowania, a nie do wpychania! icon_smile.gif

Gość gawel
Napisano
No dzisiaj kolejny tydzień i kolejny kg poszedł a kysz icon_biggrin.gif , trochę włączyłem do swojej diety tłuszcze idąc za radą Kolegi oraz własnymi żądzami icon_redface.gif np majonez ech.. Ale waga pomału do tyłu i to jest najważniejsze.
Gość gawel
Napisano
A to już mnie nie dotyczy bo lubię (i ponoć umiem) robić, ale już nie mogę jeść icon_confused.gif
Napisano
całe szczęście ja mam kłopoty ze słuchem i nie słyszę czasami słowa NIE:

- ... PIJ WIĘCEJ PIWA!!!
- ... JEDZ GOLONKI!!!
- ... SMARUJ SMALCEM!!!

icon_wink.gif
Gość gawel
Napisano
Piwa nie pijam bo to marny erstzi siku się chce i pęczy okrutnie icon_evil.gif , wole już winko albo coś takiego. Co do golonek to moge jak najbardziej i smalec też z tym że nie jadam pieczywa muszę chyba posmarować rękę i oblizać icon_rolleyes.gif
Napisano
Cytat

Jem (prawie) wszystko i chlapie piwsko (zresztą gorzała też dobra jest).
I daje rady. icon_mrgreen.gif

Dzień dobry , nazywam się Daga i z powodu grypy oraz nadmiernego imprezowania schudłam 3 kilo a jeansy lekko wchodzą mi na zadek icon_lol.gif
Napisano
Cytat

A ja tak wyćwiczyłem metabolizm, ze zaczarował wskazania wszelkich wag i cobym nie jadł to i tak jest 88 - 90kg.

Constans - nudy.

icon_idea.gif Jeśli na wyświetlaczu wagi nakleję nalepkę ze swoją docelową masą... :scratching: to niezależnie ile i co będę jadł i pił :cook2: wyświetlacz będzie pokazywał wciąż to samo!!! :yahoo:
Gość gawel
Napisano
Cytat

Dzień dobry , nazywam się Daga i z powodu grypy oraz nadmiernego imprezowania schudłam 3 kilo a jeansy lekko wchodzą mi na zadek icon_lol.gif

To gratuluje i zazdraszczam efektów ale grypy nie koniecznie , no w końcu jesteś chyba jedyną osobą w Polsce która powiedziała coś o grypie pozytywnego.
Napisano
Cytat

teraz możesz nakichać w słoiki i sprzedawać to w internecie jako "zarazki szczupłości" icon_lol.gif

O paczpan .... jaki dobry pomysł icon_lol.gif

Cytat

A ja tak wyćwiczyłem metabolizm, ze zaczarował wskazania wszelkich wag i cobym nie jadł to i tak jest 88 - 90kg.

Constans - nudy.

Ech Rysiu .... zazdraszczam icon_rolleyes.gif

Cytat

icon_idea.gif Jeśli na wyświetlaczu wagi nakleję nalepkę ze swoją docelową masą... :scratching: to niezależnie ile i co będę jadł i pił :cook2: wyświetlacz będzie pokazywał wciąż to samo!!! :yahoo:

Oszukaństwo icon_razz.gif

Cytat

To gratuluje i zazdraszczam efektów ale grypy nie koniecznie , no w końcu jesteś chyba jedyną osobą w Polsce która powiedziała coś o grypie pozytywnego.

Wszędzie trzeba szukać pozytywów icon_biggrin.gif
Gość gawel
Napisano
Wszędzie trzeba szukać pozytywów icon_biggrin.gif

I tu masz rację trochę spesymizuję (i ile jest takie słowo icon_rolleyes.gif ) lepiej już było, zmierzamy nieuchronnie do wieku w którym nastepujee utrata zaufania do samego siebie i to do tego stopnia że człowiek boi się pościć bąka i to nie bynajmniej ze względu na innych icon_cry.gif Pozytywem może też w końcowej fazie odnalezienie w porę Łazienki i jednocześnie nie zapomnienie po co się tam poszło.
Napisano
Cytat

I tu (...) trochę spesymizuję. Lepiej już było, zmierzamy nieuchronnie do wieku w którym nastepujee utrata zaufania do samego siebie i to do tego stopnia że człowiek boi się pościć bąka i to nie bynajmniej ze względu na innych icon_cry.gif Pozytywem może też w końcowej fazie odnalezienie w porę Łazienki i jednocześnie nie zapomnienie po co się tam poszło.

A co Ty młody człowieku możesz wiedzieć o starości?
Ja Ci mogę o tym co nieco poopowiadać, albo mój dziadek, co chodził z bajbagą do klasy...

DSC01446.jpg

icon_mrgreen.gif
icon_mrgreen.gif
icon_mrgreen.gif
Napisano
Cytat

Obawiam się, że napompowane koła w Twoim mesiu, to czas zaprzeszły i niedokonany . icon_cool.gif

Wskaż wysokość okupu, co bym na felgach nie musiał się bujać.
Nie musisz być przy tym minimalistą... icon_wink.gif
Wypłacę na Letce. icon_mrgreen.gif
Napisano
Cytat

Constans - nudy.

metabolizm ma nazwę - znam go
na imię ma Dużopracuj a na nazwisko Małożryj!
  • 4 tygodnie temu...
Napisano
Zacząłeś walkę z tymi 25 kilogramami, które wróciły?
Może szkoda zachodu i należało by zmienić nawyki żywieniowe, a nie katować się dietami odchudzającymi...
Napisano
Cytat

Ja kiedys bylem na dukanie i zrzucilem 25 kg... od poniedzialku znowu zaczalem po 4 latach przerwy icon_smile.gif

Ja też na dukanie kiedyś zrzuciłam , teraz czas się znowu ogarniać. Ale już nie dukan.
Dziś mija tydzień mojego "zdrowszego" trybu życia.
Minimum trzy zdrowe posiłki dziennie jeśli nie mam czasu - jeśli mam czas to 4-5, ograniczenie pozerania słodyczy i fast foodów do niezbędnego minimum czyli właściwie wcale , bo jak sobie myślę ile potu wylewam na silowni to mi sie odechciewa je jeść.
Do tego 75 minut dziennie na siłowni przez 4-5 dni w tygodniu (ponieważ mam kontuzję łokcia więc niestety tylko rower , stepper, marsz na bieżni i lekkie ćwiczenia nie obciążające ręki).
Dziś na wadze 1,5 kilo mniej. Nie ma spektakularnego efektu w stylu 4 kilo mniej w tydzień ... i dobrze. Niech bedzie powoli, przecież nigdzie mi się nie spieszy.

Odchudzaczom wszelakim płci obu (jak i Tobie , kondziorr który na trzy napisane posty w dwóch jesteś facetem, a w jednym kobietą) życzę powodzenia icon_smile.gif

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Zapraszam do zapoznania się z usługami firmy elektrycznej działającej na terenie Warszawa.  Szeroki zakres usług  wykonywanych przez elektryk warszawa, instalacja infrastruktury elektrycznej, montaż kamer CCTV, usuwanie awarii elektrycznych typu brak prądu.  Pogotowie działające 24 h na dobę. Firmę cechuję rzetelność profesjonalność i fachowość. Pomożemy każdemu potrzebującemu w jego awarii z prądem . Zapraszamy do kontaktu i dzwonienie w potrzebie o każdej porze.
    • Cześć wszystkim, dołączyliśmy do forum, aby przedstawić Wam naszą ofertę. Tworzymy dla Firm i Osób Prywatnych.     Szukasz sprawdzonego partnera do realizacji sufitów napinanych i innych elementów dekoracyjnych? Gładki Sufit to firma z 15-letnim doświadczeniem na rynku, która stawia na jakość, innowację i zadowolenie klienta. Działamy na terenie całego kraju, gwarantując szybką i sprawną realizację każdego projektu.   Dlaczego warto wybrać Gładki Sufit? Doświadczenie i profesjonalizm: - Nasze 15-letnie doświadczenie to gwarancja perfekcyjnego wykonania i dbałości o każdy szczegół. Znamy branżę od podszewki i wiemy, jak sprostać najbardziej wymagającym oczekiwaniom. Najlepsze materiały w atrakcyjnych cenach: - Dzięki wynegocjowanym cenom z dostawcami, możemy zaoferować Ci najwyższej jakości podzespoły w konkurencyjnych cenach. Nie uznajemy kompromisów – nie montujemy tanich, śmierdzących folii ani wadliwych LED-ów czy zasilaczy. Stawiamy na trwałość i bezpieczeństwo. Indywidualne podejście: Często profile wykonujemy sami, aby idealnie dopasować je do specyfiki Twojego zlecenia. To pozwala nam na realizację nawet najbardziej nietypowych i skomplikowanych projektów. Szybkość realizacji: Montaż sufitu napinanego, np. w przedpokoju, zajmuje nam około 3 godzin. Szanujemy Twój czas i staramy się, aby prace przebiegały sprawnie i bez zakłóceń.   Co oferujemy? Nasze usługi to znacznie więcej niż tylko sufity napinane. Materiał, który wykorzystujemy do sufitów, z powodzeniem montujemy również na ścianach, tworząc unikalne i spójne aranżacje. Ponadto, specjalizujemy się w projektowaniu i tworzeniu: Nowoczesnych lamp: od subtelnych podświetleń po designerskie konstrukcje, które staną się ozdobą każdego pomieszczenia. Efektownych reklam: Nietypowy sufit podświetlany z Logo wyróżnią Twoją Firmę. Ścianek działowych: lekkich i estetycznych konstrukcji, które pozwolą Ci elastycznie zaaranżować przestrzeń. Elementów dekoracyjnych: trójwymiarowych form, półek – wszystko, co pozwoli Ci stworzyć wnętrze z charakterem. Akustycznych paneli: idealnych do biur, sal konferencyjnych czy domowych kin, poprawiających komfort akustyczny.   Naprawy i poprawki po innych wykonawcach Czy Twoja poprzednia ekipa zawiodła, a efekt końcowy jest daleki od oczekiwań? Oferujemy również kompleksowe naprawy i poprawki po źle wykonanych zleceniach.   Zaufaj naszemu doświadczeniu i daj nam szansę na przywrócenie blasku Twoim wnętrzom. Skontaktuj się z nami już dziś i pozwól nam zrealizować Twoje wizje! Gładki Sufit – jakość, na którą zasługujesz. https://gładki-sufit.pl
    • EQ Entrance to najnowsza propozycja renomowanej firmy Konsport, która łączy w sobie estetykę, funkcjonalność i bezpieczeństwo. Jest to idealne rozwiązanie dla nowoczesnych systemów ogrodzeniowych. Multifunkcyjny słupek furtkowy z zadaszeniem wyznacza nowe standardy w projektowaniu przestrzeni zewnętrznych. Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/wokol-domu/ogrodzenia/polecane/110363-zwieksz-bezpieczenstwo-swojego-domu-z-eq-entrance-funkcjonalnym-slupkiem-furtkowym
    • Dzień Dobry,   Cześć, szukam właśnie sobie jakiegoś projektanta/firmy, która zaprojektuje mi mieszkanie. I interesuje mnie nadzór inwestorski. Mieszkanie w Warszawie - 67 metrów  - Firma 1 - projekt 19430 PLN(290 p m2) + nadzór 11250 PLN(4500 za miesiąc) - Firma 2 - projekt 13400 (200 m2) + nadzór 13400 PLN (200 za m2)   Waszym zdaniem - dużo - za mało? jak to stoi rynkowo w Warszawie.  
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...