Awa Kubisz Napisano 13 czerwca 2012 #101 Napisano 13 czerwca 2012 Cytat Widziałam ostatnio kilka takich zrealizowanych pomysłów - dość ciekawy efekt , no i trwałość gwarantowana Zastanawia mnie tylko - pomiędzy tymi kamykami są wolne przestrzenie - ewentualnie wiatr nadmucha tam piasku - i taka wątpliwość mała: nie wyrośnie tam na tym roślinność ? jak wiemy chwasty i trawa nie mają zbyt wygórowanych wymagań , a wyrywanie palcami kępek na takiej powierzchni to średnio przyjemne zajęcie. Wie, można użyć rundapu , ale na takiej powierzchni ogrodzenia to można zbankrutować Masz rację. Chwasty wyrosną wszędzie. Myślę, że większe można "wyskubać", natomiast mniejsze, albo te głębiej w ogrodzeniu, trzeba będzie uznać za dodatkowy element dekoracyjny. Koło ogrodzenia można też zasadzić własne bluszcze lub inne rośliny pnące, które zagłuszą chwasty.
retrofood Napisano 13 czerwca 2012 #102 Napisano 13 czerwca 2012 (edytowany) Cytat a cos Pan taki na nie? Znam milsze sposoby wyrzucania kasy. Na obrazkach to szczególnie ten z drewnem mi się podoba. Okrąglaki, młode... już po roku brzydkie a po 3 latach (najdalej!!!) do wymiany. Ale jak ktoś lubi się bawić... trzeba być tolerancyjnym, więcej nie bedę pisał. Cytat Koło ogrodzenia można też zasadzić własne bluszcze lub inne rośliny pnące, które zagłuszą chwasty. I dokładnie zasłonią to, za co zapłaciliśmy. Cytat To może postawić kamiennych ludzi zamiast ogrodzenia: Wypiętych zadem w stronę działki sąsiada... Edytowano 13 czerwca 2012 przez retrofood (zobacz historię edycji)
andrzej83x Napisano 13 czerwca 2012 #103 Napisano 13 czerwca 2012 Sitki nie warto zakładać, lepiej już zainwestować trochę grosza i mieć porządny plot
gabisor Napisano 29 czerwca 2012 #104 Napisano 29 czerwca 2012 Według mnie warto zainwestować w ogrodzenie wykonane z materiałów najwyższej jakości. Ja tak zrobiłem i moje oko cieszy się niezmienionym przez czas i warunki atmosferyczne pięknym ogrodzeniem. Zdecydowałem się na kompozyt, bo nie dość że ładnie wygląda, to nie jest uciążliwe w utrzymaniu. Łatwy montaż tylko utwierdził mnie w przekonaniu o słuszności zakupu.
Mika87 Napisano 31 sierpnia 2012 #105 Napisano 31 sierpnia 2012 Cytat Jest też jeden mały niuans. Na ogrodzenia od strony działek o własności publicznej potrzebne jest zgłoszenie i urząd może się na nie nie zgodzić, a przy wysokości ponad 220 cm - wymaga się pozwolenie na budowę. A w przypadku, gdy od drogi publicznej do mojej działki prowadzi moja prywatna droga, działka leży w sąsiedztwie działek prywatnych i jeszcze jednej drogi prywatnej i mam zamiar ogrodzić działkę (mały fundament +sztachetki drewniane) to nie muszę zgłaszać tego faktu do gminy? pozdrawiam
Piotr Wachowski Napisano 11 lutego 2013 #106 Napisano 11 lutego 2013 Witam.A mnie to się marzy coś prostego, ale na pewno nie siatka i nie panele. Za to żeby było estetyczne i trwałe. W sumie mur, ale nie mur, bo na pewno nie z cegły, zbyt jednolity Żona wyszperała w necie coś takiego - gardeo: Tylko nie znam nikogo, kto by coś takiego miał? Czy macie może jakieś doświadczenie. To ozdobny beton wyglądający, jak kamień.Z góry dzięki za odpowiedzi!
Dombal - tarasy i architektura ogrodowa Napisano 26 lutego 2013 #107 Napisano 26 lutego 2013 ... a może coś takiego. Panele ogrodzeniowe wykonane są w oparciu o słupy stalowe oraz drewniane elementy o profilu rombowym. Ogrodzenie daje efekt " żaluzji". Rozstaw elementów rombowych można dowolnie regulować uzyskując mniej lub bardziej "szczelny" efekt. Dla zainteresowanych więcej info u nas na stronie.
Marycha78 Napisano 16 czerwca 2013 #110 Napisano 16 czerwca 2013 WitamCzy ktoś może mi pomóc jak nazywa się ten pasek na panelu ogrodzeniowym? chciałbym założyć u siebie i nie wiem gdzie tego szukać:( Dziękuje za odpowiedziPozdrawiam
maciek122 Napisano 17 lipca 2013 #111 Napisano 17 lipca 2013 Mi to wygląda na jakąś gumową uszczelkę ;)Ale możliwe, że jest to element blaszany prawdopodobnie zrobiony na potrzeby tego ogrodzenia.
budnar Napisano 12 sierpnia 2013 #112 Napisano 12 sierpnia 2013 Cytat WitamCzy ktoś może mi pomóc jak nazywa się ten pasek na panelu ogrodzeniowym? chciałbym założyć u siebie i nie wiem gdzie tego szukać:( Dziękuje za odpowiedziPozdrawiam mnie to wygląda na matę wyklinową - zobacz tutaj http://sklep.andrewex.com.pl/maty-wiklinowe stosuje się to właśnie do płotów.
bajbaga Napisano 22 października 2013 #114 Napisano 22 października 2013 Najtańsze 100zł za 1m2 + robocizna.Ani cena, ani wygląd nie napawa optymizmem.
Jani_63 Napisano 22 października 2013 #115 Napisano 22 października 2013 Zalatuje trochę prowizorką... takie odniosłem pierwsze wrażenie.
tavish Napisano 5 listopada 2013 #116 Napisano 5 listopada 2013 Cytat Zalatuje trochę prowizorką... takie odniosłem pierwsze wrażenie. to na pierwszej fotce może i jeszcze wygląda, ale ta drugiej .... hmmm, średnio pasuje
Policjant Napisano 31 maja 2015 #117 Napisano 31 maja 2015 (edytowany) Cytat WitamCzy ktoś może mi pomóc jak nazywa się ten pasek na panelu ogrodzeniowym? chciałbym założyć u siebie i nie wiem gdzie tego szukać:( Dziękuje za odpowiedziPozdrawiam Jakby ktoś jeszcze szukał... ostatnio sam to kupowałem są to taśmy ogrodzeniowe Thermoplast, które można zamontować na siatce, panelach ogrodzeniowych lub na balkonie.http://thermoplast.eu/produkty/tasmy-ogrod...le-ogrodzeniowe Edytowano 31 maja 2015 przez Policjant (zobacz historię edycji)
KarolGrabaż Napisano 10 lipca 2015 #118 Napisano 10 lipca 2015 Stokrotka, jeżeli podoba Ci się połączenie kamienia i drewna, to może spodoba Ci się takie?Wybacz, że z reklamą, ale pobierałem bezpośrednio ze strony pozbruku. :(
zosniak Napisano 20 kwietnia 2017 #119 Napisano 20 kwietnia 2017 To ja się pochwalę moim Jest super. Dostałam długą gwarancję i nawet nie mieliśmy z mężem powodów do kłótni bo cena była względnie niska Firma OGRO z opolszczyzny
Misiu89 Napisano 28 kwietnia 2017 #120 Napisano 28 kwietnia 2017 Na ogrodzenie to zdecydowanie mur samonośny amsterdam od pozbruka, wygląda świetnie jak dla mnie najbardziej przypadł do gustu melanż letni ale wybór jest ogromny więc kazdy znajdzie coś dla siebie.
grzechu7 Napisano 30 lipca 2017 #121 Napisano 30 lipca 2017 Cześć, Które panele najbardziej Wam się podobają i pasowałyby Wam na ogrodzenie np na bramę przesuwną przy waszym domu? Napiszcie proszę swoją opinię na ten temat.
Gość mhtyl Napisano 30 lipca 2017 #122 Napisano 30 lipca 2017 A co to ma niby być? Jak dla mnie to mizerna ozdoba na ogrodzenie czy bramę.
Rus-stal Napisano 3 października 2017 #123 Napisano 3 października 2017 Kwestia gustu i niczego więcej, podaj tylko szczegóły jak chociażby to jaki budżet posiadasz czy generalnie o jakim typie ogrodzenia mówimy.
HubertuN Napisano 6 grudnia 2017 #124 Napisano 6 grudnia 2017 Dnia 30.07.2017 o 10:28, grzechu7 napisał: Cześć, Które panele najbardziej Wam się podobają i pasowałyby Wam na ogrodzenie np na bramę przesuwną przy waszym domu? Napiszcie proszę swoją opinię na ten temat. Jakie ma to zastosowanie w ogrodzeniu, czy mógłbym prosić o fotki z użyciem tych paneli.
Oxotrade Napisano 8 lutego 2018 #125 Napisano 8 lutego 2018 Jeżeli mowa o ogrodzeniu panelowym to moim zdaniem jak najbardziej warto się nim interesować, głównie dlatego iż jest stosunkowo trwałe, ładne i nie kosztuje fortuny. Wiadomo, ze lepszą opcją byłby np: kamień naturalny, ale wtedy koszty znacznie rosną.
piotr742 Napisano 3 lipca 2019 #126 Napisano 3 lipca 2019 według mnie najlepiej zrobić sobie ogrodzenie metalowe ocynkowane. Jest bardzo ładne, a do tego wytrzyma bardzo długie lata. Stawiałem dom 7 lat temu i kupiłem niestety ogrodzenie w markecie, a po 3 latach zaczęło rdzewieć i zmieniłem 4 lata temu na ocynkowane z gwarancją z porządnej firmy i teraz zero problemu dalej wygląda jak nowe a do końca gwarancji jeszcze parę lat zostało.
Budujemy Dom - budownictwo ogólne Napisano 3 lipca 2019 #127 Napisano 3 lipca 2019 Ja optuję za betonowym.
Eksperci Joniec Napisano 3 lipca 2019 #128 Napisano 3 lipca 2019 (edytowany) Polecamy ogrodzenia betonowe z modułów, które można zestawiać w różnych konfiguracjach: od delikatnych ogrodzeń z wąskimi słupkami i niską podmurówką, poprzez solidniejsze słupki z wyższą podmurówką, aż po pełne mury zapewniające całkowitą intymność i odgrodzenie od kurzu i hałasu pochodzącego z ulicy. Pomiędzy słupki można zamontować przęsła z dowolnego materiału a ogromny wybór odcieni pozwala dopasować się do wybranego elementu posesji: np. dachu lub stolarki. Ogrodzenie betonowe to inwestycja na wiele lat - są trwałe i nie wymagają wielu prac konserwacyjnych. Edytowano 3 lipca 2019 przez Eksperci Joniec (zobacz historię edycji)
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się