Skocz do zawartości

Czas pokazać jak bardzo chcemy się spotkać :P

Recommended Posts

Napisano

Dooobra, Kochani.

Za mną pierwszy w historii mój "Zlot nieobecny". Straszne przeżycie. 
Stęskniłam się. 
Mamy koniec lipca, czas coś poczarować. 
Jakieś sugestie? :icon_mrgreen:

Napisano
10 minut temu, daggulka napisał:

Dooobra, Kochani.

Za mną pierwszy w historii mój "Zlot nieobecny". Straszne przeżycie. 
Stęskniłam się. 
Mamy koniec lipca, czas coś poczarować. 
Jakieś sugestie? :icon_mrgreen:

wyturlałaś się spod?

Napisano
1 godzinę temu, retrofood napisał:

niekoniecznie

1 godzinę temu, daggulka napisał:

Może ujmijmy to tak: wyszłam z mroku :icon_razz:
To źle? :icon_lol:

Światłość może poczuć się nieswojo:D

Napisano
Przed chwilą, bajbaga napisał:

Z chęciami to tak jak z pociągiem - są, tyle, że lokomotywa odjechała :icon_cool:

Ja tam nie zauważyłam nigdy, żeby cokolwiek Ci odjechało :icon_biggrin: , niemniej uważam iż jeśli są chęci to wszystko można :icon_mrgreen:

Dlategóż namawiam - spotkajmy się ! :icon_biggrin:

Napisano

Termin padł, uwaga !!!!!

15-17 września !!! 

Proszę natychmiast odnotować na czerwono, z krzyżykami i  czytelną  informacją obok: " NIE PRZESZKADZAĆ" !!!

Robimy listę !!!!

Napisano
48 minut temu, daggulka napisał:

Ty mi tutaj nie tutaj, tylko zgłasza chęć natentychmiast :icon_biggrin:

Chęci ci u mnie dostatek ino talarów niemnogo...

w następny wtorek mam zaplanowany wypad kajakami półtora tygodniowy z trutniami moimi...

nie miałem urlopu uuuj wie ile ...

fundusze są przeznaczone na spływ ....

ale owego spływu doczekać się nie mogę ....ja ....dwóch synów ...Rospuda......

a żona w domu

taki survival dla młodych szykuję ....

ciekaw jestem jak sobie poradzą ze sraniem w plenerze...:D

Napisano
4 minuty temu, joks napisał:

No powiem Ci, że ja nie wiem czy ja bym sobie poradziła :icon_razz:

A co do spotkania - to połowa września a , więc jeszcze jest czas. A i koszty niezbyt duże, myślę że ogarniesz :icon_wink:

Napisano
Przed chwilą, daggulka napisał:

No powiem Ci, że ja nie wiem czy ja bym sobie poradziła :icon_razz:

A co do spotkania - to połowa września a , więc jeszcze jest czas. A i koszty niezbyt duże, myślę że ogarniesz :icon_wink:

korci mnie..............:D

Napisano
7 minut temu, joks napisał:

Nie ma jak to w letniej porze można wysrać się na dworze, letni wietrzyk w dupe dmucha, a po jajach chodzi mucha.:yahoo:

Napisano
34 minuty temu, joks napisał:

w następny wtorek mam zaplanowany wypad kajakami półtora tygodniowy z trutniami moimi...

ale owego spływu doczekać się nie mogę ....ja ....dwóch synów ...Rospuda......

taki survival dla młodych szykuję ....

Niczym "Na tropach Smętka" :) 

a poza tym co będzie jak Wam się rzeka skończy ;) 

Napisano
5 minut temu, Buster napisał:

Niczym "Na tropach Smętka" :) 

a poza tym co będzie jak Wam się rzeka skończy ;) 

Rospudą można dopłynąć gdzie się chce i oczy poniosą ...nawet doookoła świata....

w Augustowie łączy się z Nettą ......

a potem co tylko chcesz ....do Wisły ....i w świat...:D

Napisano
48 minut temu, joks napisał:

Oni sobie poradzą, gorzej będzie z Tobą...

41 minut temu, bajbaga napisał:

Nie ma jak to w letniej porze można wysrać się na dworze, letni wietrzyk w dupe dmucha, a po jajach chodzi mucha.:yahoo:

To już jesień...

7 minut temu, joks napisał:

Rospudą można dopłynąć gdzie się chce i oczy poniosą ...nawet doookoła świata....

w Augustowie łączy się z Nettą ......

a potem co tylko chcesz ....do Wisły ....i w świat...:D

To trza by zacżąć od http://greenvelo.pl/

Napisano
16 minut temu, retrofood napisał:

Oni sobie poradzą, gorzej będzie z Tobą...

Ja tam na tej trasie dawałem se radę kilkanaście razy , ja w lesie chowany jestem , żle czuję się wśród ludzi a w lesie ...każdym lesie jestem jak u siebie .....choć kilka razy zwierzaki dawały znać że to one tu  rządzą ...:D

i trza było się ewakuować ..:D krokiem księżycowym...

trasę zaczniemy z jeziora Rospuda.......do domu zazwyczaj starczało cztery dni w zawodówce ....ale teraz lajtowo i bez pośpiechu ma być

alllleeee z drugiej strony??????

to było ćwierć wieku temu .......:scratching:

Napisano

pomysł mi się podoba...muszę zerknąć do terminarza...8-10 młody jedzie na rajd...ale muszę się jeszcze upewnic, czy nie mamy żadnych innych planów na 15-17...

bobiczek - ale te mecze w terminach naszych spotkań, to ja zawsze bardzo miło wspominam..to taki dodatkowy bonus ;)

Napisano
1 godzinę temu, cieszynianka napisał:

Oj, szkoda, że nie będę mogła pojechać. 

k23194084.jpg

Ojjjj . A co się stało, Bożenko .... termin nie pasuje? 

• 3 tygodnie temu...
Napisano
1 minutę temu, bajbaga napisał:

Ty nie bądź taki zasadniczy - pierdołami się zajmujesz, a ważne sprawy Ci uciekają - np. Jeśka 2017 :D

Czytam i jestem w temacie ale co z tego jak taki zapie.. że nie wiem gdzie ręce włożyć:D

Napisano
15 minut temu, bajbaga napisał:

Toś doopa nie chłop - chyba, że na podorędziu dziewczyn brak :icon_rolleyes:

Mietła ma rację - tu jest właściwy temat. :D

Redakcję przepraszam za kłopot.:icon_rolleyes:

No właśnie, myślałem że już ze mną coś nie teges, bo wydawało mi sie ze powyższego posta pisałem w innym temacie:icon_razz:

Napisano
16 godzin temu, bajbaga napisał:

Heniu.

Ty nie bądź taki zasadniczy - pierdołami się zajmujesz, a ważne sprawy Ci uciekają - np. Jeśka 2017 :D

złośliwie napiszę, że widać jak na dłoni jak bardzo chce się spotkać :P

• 4 tygodnie temu...
Napisano
25 minut temu, ewiq0 napisał:

oj ludzie....kiedyś Ty to robiła...

Znienacka :D ,ale i tak większość wiedziałem kiedy :icon_cool:  

BTW - fajne foty applause.gif

Napisano
3 godziny temu, r-32 napisał:

Szkoda ,że się Królik na foty nie załapał (chyba ,że mi umknęło hmm.gif).

Dzięki wszystkim za przyjacielskie spotkanie, szkoda że tak krótko ale nadrobimy.

Nic Ci nie umknęło, przynajmniej do momentu jak byłem.

Jeszcze raz dziękuję serdecznie.

Napisano
18 godzin temu, ewiq0 napisał:

oj ludzie....kiedyś Ty to robiła...

Oj tam, z doskoku ;) 

17 godzin temu, MTW Orle - osuszanie budynków napisał:

widzę że było jak zwykle

tym bardziej żałuję

Dlatego na Zimce nie ma opcji, musisz być :) 

17 godzin temu, r-32 napisał:

Znienacka :D ,ale i tak większość wiedziałem kiedy :icon_cool:  

BTW - fajne foty applause.gif

Thx :) 

17 godzin temu, r-32 napisał:

Szkoda ,że się Królik na foty nie załapał (chyba ,że mi umknęło hmm.gif).

Ni umknęło ... z wrażenia zapomniałam języka w gębie ... wrrrrróć ... aparatu w dłoni ;) 

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Proszę o poradę tych, co się znają, bo pojęcia nie mam jak właściwie do tematu podejść. Dwa lata temu stałem się właścicielem jednego z lokali na niewielkim osiedlu szeregowców. Niedawno dopiero zastanowił mnie fakt, że nie mamy dostępu do dachu. Temat zaistniał tym bardziej, że chcemy podejść do przeglądu kominowego i na fakt braku dostępu do dachu zwrócił uwagę kominiarz. Stwierdził, że takiego dostępu wymagają przepisy i powołał się na Rozporządzenie Ministra Infrastruktury w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie. Konkretnie w Dziale VII. Bezpieczeństwo użytkowania, § 308 Wejścia na dach napisane jest, że w budynkach o dwóch lub więcej kondygnacjach nadziemnych należy zapewnić wyjście na dach co najmniej z jednej klatki schodowej, umożliwiające dostęp na dach i do urządzeń technicznych tam zainstalowanych. W odpowiedzi na zadane pytanie deweloper odpowiedział, że dostęp do dachu z zewnątrz (drabina na stałe przymocowana do elewacji) nie jest wymagana przepisami, ponieważ przepis dotyczy jedynie budynków z wydzieloną wewnętrzną klatką schodową. Nie rozumiem tego, że dwukondygnacyjny budynek (czyli minimum parter z piętrem, tak?) z wewnętrzną wydzieloną klatką schodową powinien taki dostęp mieć a budynek w zabudowie szeregowej (każdy lokal ma swoje wewnetrzne schody, które nie są traktowane jako "klatka schodowa"?) już nie, mimo że wysokość takiego budynku może być przecież identyczna? Dostęp do kominów to jedno, ale na przykład jakieś zaprószenie ognia i... możemy sobie z dołu tylko patrzeć i czekać aż strażacy przyjadą - oby na czas. Czy deweloper ma rację?
    • Firma Real Klim świadczy usługi z zakresu klimatyzacji, wentylacji i rekuperacji na terenie województw małopolskiego i śląskiego. Posiadamy certyfikaty oraz uprawnienia państwowe, które są niezbędne przy wykonywaniu prac montażowo - serwisowych. https://realklim.pl/   Nasza firma specjalizuje się w profesjonalnym montażu klimatyzacji w domach, biurach i lokalach usługowych. Gwarantujemy szybki, solidny i estetyczny montaż oraz fachowe doradztwo w doborze urządzeń. https://realklim.pl/klimatyzacja   Oferujemy kompleksowy serwis klimatyzacji – od przeglądów po naprawy. Dbamy o wydajność, czystość i długą żywotność Twojego urządzenia. https://realklim.pl/serwis-klimatyzacji   Projektujemy i montujemy systemy wentylacyjne dopasowane do potrzeb budynku. Zapewniamy komfort oddychania i skuteczne usuwanie wilgoci. https://realklim.pl/wentylacja   Zajmujemy się instalacją i serwisem systemów rekuperacji, które zapewniają świeże powietrze w domu i pozwalają oszczędzadź na ogrzewaniu. https://realklim.pl/rekuperacja   Specjalizujemy się w montażu pomp ciepła – ekologicznego źródła ogrzewania. Pomagamy dobrać odpowiednie urządzenie i zapewniamy jego obsługę. https://realklim.pl/pompy-ciepła   Sprawdź Naszą wizytówkę Google, sprawdź opinię klientów oraz wybrane realizacje: Wizytówka Google
    • Chcąc wylać poduszki pod nadproża, musimy je najpierw zaszalować. Tym właśnie będziemy się teraz zajmować.  
    • Drewniane podłogi to klasyka, która z czasem może wymagać miejscowych napraw – szczególnie wtedy, gdy pojawią się przebarwienia, plamy lub drobne uszkodzenia na pojedynczych deskach. Dobrą wiadomością jest to, że nie musisz od razu cyklinować całej powierzchni. Dzięki produktom marki Osmo można łatwo i estetycznie odnowić pojedynczą deskę, bez widocznych różnic w kolorze i strukturze. Krok 1: Wydzielenie uszkodzonej deski Najpierw dokładnie określ deskę, która wymaga renowacji. Następnie oklej jej krawędzie taśmą malarską, najlepiej niebieską lub różową, która jest delikatna i nie uszkadza powierzchni ani sąsiednich desek. Taśma zapobiegnie przypadkowemu przetarciu lub zabarwieniu sąsiednich fragmentów podłogi. Krok 2: Szlifowanie powierzchni Za pomocą papieru ściernego o gradacji 180 przeszlifuj powierzchnię deski. Usuniesz w ten sposób stare powłoki, przebarwienia oraz drobne rysy. Szlifuj zawsze wzdłuż włókien drewna, a po zakończeniu dokładnie odkurz i przetrzyj wilgotną ściereczką, by pozbyć się pyłu. Krok 3: Nadanie koloru – bejce olejne i woski dekoracyjne Osmo Kiedy powierzchnia jest sucha i czysta, czas na nadanie jej odpowiedniego odcienia. Użyj bejcy olejnej Osmo lub wosków dekoracyjnych Osmo, w zależności od wykończenia reszty podłogi. Aplikacja wygląda następująco: Nanieś niewielką ilość bejcy lub wosku przy pomocy gąbki lub miękkiej szmatki. Następnie wetrzyj preparat równomiernie w drewno, zgodnie z kierunkiem słojów. Nadmiar produktu zetrzyj czystą szmatką, tak by kolor był jednolity i bez smug. To bardzo ważny etap – dobór koloru musi być maksymalnie zbliżony do reszty podłogi. Warto wcześniej wykonać próbę na niewidocznym fragmencie lub na kawałku podobnego drewna. Pozostaw do wyschnięcia na 24 godziny. Krok 4: Zabezpieczenie powierzchni – Wosk Twardy Olejny Osmo Po wyschnięciu koloru, nałóż warstwę ochronną – najlepiej sprawdzają się produkty: Osmo 3062 (półmat) Osmo 3065 (mat) Aplikacja: Nałóż cienką warstwę wosku twardego olejnego przy użyciu pędzla lub wałka. Pozostaw do wyschnięcia na 24 godziny. Delikatnie zmatow powierzchnię papierem ściernym (np. gradacja 240). Nałóż drugą, finalną warstwę tego samego produktu i pozostaw do pełnego wyschnięcia. Dodatkowe wskazówki: Zawsze pracuj w dobrze wentylowanym pomieszczeniu. Unikaj nakładania zbyt grubej warstwy – produkty Osmo są bardzo wydajne. Nie chodź po naprawianej powierzchni przez co najmniej 2–3 dni, aby powłoka miała czas się utwardzić. Jeśli odcień różni się od reszty, można dodać drugą warstwę koloru, ale zawsze wykonuj próbę wcześniej. Podsumowanie Dzięki odpowiednim materiałom i precyzyjnej pracy, renowacja pojedynczej deski podłogowej może być szybka i bardzo skuteczna. Produkty Osmo, takie jak bejce olejne, woski dekoracyjne i wosk twardy olejny, pozwalają na punktową naprawę bez konieczności renowacji całej podłogi. Kluczem do sukcesu jest dobranie odpowiedniego koloru i staranne wykonanie każdego etapu – od szlifowania po finalne zabezpieczenie powierzchni.  
    • Niekoniecznie. Wyłącznik instalacyjny nadmiarowo-prądowy. Zasada działania i cel stosowania
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...