Skocz do zawartości

Nowa odsłona Forum Budujemy Dom

Recommended Posts

Napisano
  Dnia 16.12.2016 o 09:29, bajbaga napisał:

Na samym dole strony, po lewej lub na środku jest zakładka "Styl".

Po kliknięciu na "default"  jest bardziej przyjazny (prostszy) układ strony.

Rozwiń  

Przede wszystkim czcionki robią się czarne, i to jest chyba jedyny zauważalny plus, ale też nie wszystkie. A do tego zanikają ramki i robi się chaos. To tak jak pisanie tępym ołówkiem po czystej kartce (bez linii czy kratek). Wytężasz wzrok, gdzie co się kończy, a gdzie zaczyna.

Twórca tej nowej odsłony "czytelność i intuicyjność" miał chyba na ostatnim miejscu ważności. ;)

Fajnie, bo zaczyna się weekend, to se otworze jakiego browara i pozłorzeczę, coby admin miał trochę sprzątania po niedzieli i może wypróbował, jak działa skład z bananami. :D;)

Napisano
  Dnia 16.12.2016 o 11:57, mhtyl napisał:

:icon_idea: No widzisz Rysiu co dwie głowy to nie jedna. Teraz zajarzyłem, ale przyznasz że trzeba coś wpisać a w starym wystarczyło kliknąć aby była pełna lista.

Rozwiń  

Jak na dłoni dowód, że lepsze jest wrogiem dobrego. ;)

Napisano

Jeszcze jedno mnie intryguje w zakładce "Mój profil" jest takie okienko 

DNI NAJLEPSZY

o co chodzi z tymi dniami najlepszymi.

Napisano
  Dnia 16.12.2016 o 12:07, mhtyl napisał:

Rozwiń  

To taki kalendarzyk - najlepsze dni w których można Cię bzyknąc, albo nakarmić bananem. Ewentualnie to sygnał dla Ciebie cobyś wiedział kiedy możesz bezkarnie innych dymać.:bandit::yahoo:

Napisano
  Dnia 16.12.2016 o 12:07, mhtyl napisał:

Jeszcze jedno mnie intryguje w zakładce "Mój profil" jest takie okienko 

DNI NAJLEPSZY

Rozwiń  

Jeszcze nie wiem. Prawdopodobnie ta informacja nawiązuje do rankingu Użytkowników. 

Napisano

Przylazłam na gotowe - w sensie - przeczytałam 3 strony i pozmieniałam co było do pozmieniania według wskazówek. 

Jest git :icon_biggrin:

Teraz z cyklu: "mądrości" ... zmiany są widoczne gołym okiem (tom zabłysnęła) :icon_lol: - ale idzie się przyzwyczaić. Dramatu w trzech aktach nie ma ... damy radę. Na pewno Redakcja przyjmie uwagi wszelakie i pozmieniają co trza - dajmy im czas. 

Napisano
  Dnia 16.12.2016 o 12:35, Redakcja napisał:

:ih::ih::ih:

Rozwiń  

O , jakże pięknie mi pimknęło powiadomienie ... jestem zachwycona powiadomieniami  :icon_mrgreen:

Teraz będę dużo pisać żeby często pimkało ... fajna zabawa :icon_biggrin: ... takie skojarzenie :

Bóg w raju pyta Adama i Ewy:
- Słuchajcie moi drodzy. Mam dla was prezent i...
W tym momencie Adam ręka w górę i krzyczy jak dziecko:
- Ja chcę! Ja! Prezent! Daj mi prezent!
- Ale Adamie, jeszcze nie powiedziałem co to je...
- Chcę go, chcę, chcę, chcęę!
- No dobrze Adamie. Dostaniesz ode mnie możliwość sikania na stojąco.
Adam taki zajarany biega po raju, obsikał wszystkie drzewa, oblewał zwierzęta w biegu, lał bez trzymanki, po prostu najszczęśliwszy człowiek na świecie. Ewa za to posmutniała i pyta się Boga:
- Panie.. Adam dostał taki fajny prezent.. czy ja też coś dostanę?
Bóg na to:
- Ty moja droga..Ty dostaniesz mózg. 

:icon_biggrin: 

Napisano
  Dnia 16.12.2016 o 12:41, Leszek4 napisał:

Yhym. Czekaj jak se po połedniu walne pare browarów... :biggrin:

No jak sie już teraz pytam: kaj jest ikona :mrgreen: ? To taka, jak ta powyżej, ino bez tego bereta.

Rozwiń  

Jest ... na bank jest bom wstawiała - okulary se ubierz :tease2:

Napisano
  Dnia 16.12.2016 o 12:41, daggulka napisał:

-  Ty moja droga..Ty dostaniesz mózg. 

:icon_biggrin: 

Rozwiń  

A za ten abstrakcyjny i obelżywy, chamski dowcip admin powinien już wypróbować jak działają banany!!! ;)

(i weź mnie nie cytuj, jak jestem w trakcie pisania!)

Napisano
  Dnia 16.12.2016 o 12:43, Leszek4 napisał:

A za ten abstrakcyjny i obelżywy, chamski dowcip admin powinien już wypróbować jak działają banany!!! ;)

(i weź mnie nie cytuj, jak jestem w trakcie pisania!)

Rozwiń  

Ależ pięknie znowu pimknęło .... zachwycona, zachwycona !!!! :icon_mrgreen:

Napisano
  Dnia 16.12.2016 o 12:45, Leszek4 napisał:

Koorvantes, ale nie zielony. Skoro ma być "Pan zielony", to nie godej mi, że zółty to to samo!

Rozwiń  

Nigdy nie było zielonego szczerzuja ... zawsze był tylko żółty. Se wymyślił ... w doopie się poprzewracało ... tylko roszczenia i roszczenia :hahaha2:

Napisano

Ooooo ... to już skandal ... dlaczego mnie nie cytują ... buuuuuu ..... nic nie pimka !!!!!!! :foch:

Skandal !!!! 

:icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Dobra , Kochani ... dość tego spamu ... mykam do obowiązków - powodzenia w rozkminianiu - piszcie, piszcie ... wykorzystam przydatne newsy na pewno :icon_biggrin:

Napisano

Wiadomo, jak coś działa, to zawsze zjawi się jakiś ciekawski i to spier...oli. Smutno mi, ze forum przybrało szatę graficzną równą wszystkim forom małolatów i niczym się od nich nie różni.

A może jest opcja możliwości powrotu do dawnego wyglądu?

Napisano
  Dnia 16.12.2016 o 13:48, Redakcja napisał:

Przez przypadek usunąłem temat "o życiu codziennym" :zalamka: Muszę już odpocząć. Zostanie on przwrócony z wczorajszej kopii, więc części postów zabraknie.

Rozwiń  

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

i gacie nam osunął w sina dal poniekąd

odpuszczone zostanie jak redakcja wklei gacie dla wszystkich poszkodowanych :)

Napisano
  Dnia 16.12.2016 o 12:13, bajbaga napisał:

To taki kalendarzyk - najlepsze dni w których można Cię bzyknąc, albo nakarmić bananem. Ewentualnie to sygnał dla Ciebie cobyś wiedział kiedy możesz bezkarnie innych dymać.:bandit::yahoo:

Rozwiń  

Gdybym miał inne upodobania seksualne to bym jeszcze to zrozumiał:tease2:

Napisano
  Dnia 16.12.2016 o 14:27, Budujemy Dom - budownictwo ogólne napisał:

Marcin testuje nowe funkcje i oczywiście, ten się nie myli, co nic nie robi. Także wyrozumiałość wskazana.

Rozwiń  

A pisałem już wcześniej, że strach coś klikać aby biedy nie narobić, no i się narobiło:D

Napisano
  Dnia 16.12.2016 o 13:48, Redakcja napisał:

Przez przypadek usunąłem temat "o życiu codziennym" :zalamka: Muszę już odpocząć. Zostanie on przwrócony z wczorajszej kopii, więc części postów zabraknie.

Rozwiń  

Bo się w robocie nie pije! :D

Jprdl! I cały mój dzisiejszy wysiłek pójdzie do kosza z powodu alkoholu! Żebym to jeszcze ja się uchlał i coś se skasował, to rozumiem!

Jest tu ktoś władny żeby dać adminowi bana?

;):D

PS

Heniek, ja tak dałem Stokrotce plusika. Nie zabrałem z uwagi na Waszą przyjaźń. :D

Napisano (edytowany)

Wygląd strony wrócił mi do stanu sprzed "default" czyli nieźle muszę wpatrywać się w ekran

nie widzę też na dole słówka "styl"-a po kliknięciu w nie pokazywało się default

gdzie jest ten "styl"? ktoś coś wie?

i nie można zmieniać kolorystyki,zniknęła paleta kolorów

Edytowano przez Buster (zobacz historię edycji)
Napisano
  Dnia 16.12.2016 o 16:42, retrofood napisał:

Na stronie zasadniczej kliknij u gory w napis "Aktyw forum". A właściwie "sprawdź punkty"

Rozwiń  

Tylko co mu to da? Jak nie znał stanu przed wprowadzeniem nowego forum to nie  będzie miał teraz porównania.

Ja mam dużo punktów, czy nawet bardzo dużo punktów:icon_biggrin: ale nie pamiętam ile miałem przed, powód? nie wchodzę tam często więc nie pamiętam.

Napisano
  Dnia 16.12.2016 o 16:47, mhtyl napisał:

Tylko co mu to da? Jak nie znał stanu przed wprowadzeniem nowego forum to nie  będzie miał teraz porównania.

Ja mam dużo punktów, czy nawet bardzo dużo punktów:icon_biggrin: ale nie pamiętam ile miałem przed, powód? nie wchodzę tam często więc nie pamiętam.

Rozwiń  

Dnia 16.12.2016 o 16:42, retrofood napisał:

Na stronie zasadniczej kliknij u gory w napis "Aktyw forum". A właściwie "sprawdź punkty"

Rozwiń  

Wprawdzie dyndają mi te punkty, ale sączę browara, to se myślałem, że sprawdzę. No i sprawdziłem: mam 1105 do 985. Nie wiem z czym się to je, ale jakby dawali za to browary, to szybko się nauczę.

Napisano
  Dnia 16.12.2016 o 16:51, Leszek4 napisał:

Wprawdzie dyndają mi te punkty, ale sączę browara, to se myślałem, że sprawdzę. No i sprawdziłem: mam 1105 do 985. Nie wiem z czym się to je, ale jakby dawali za to browary, to szybko się nauczę.

Rozwiń  

Pierwsze liczba, ta większa to punkty ogółem zdobyte, a druga liczba ta mniejsza to punkty ile Ci jeszcze zostało, np na zakup browarków:D

Napisano

*** Tu miejsce na trzy dowolne słowa powszechnie uważane za obelżywe. To moja ekspresja na tę dobrą zmianę.

!. u mnie na stronce nie ma żadnego słowa "styl", nic nie mogę zmienić.

2. chciałam zacytować Orła sprzed 9 godzin i się nie dało, jak to zrobić?

Umiem napisać tylko jako ostatnia.

3.. co się Daga cieszy, że jej powiadomienie brzęczy? Garnek z pokrywką daje podobny efekt.

Chcę, by powiadomienia w subskrybowanym temacie przychodziły na pocztę, o Redakcjo!

4, a Lesiu to się całkiem szponom alkoholizmu odda. Nie dość , że Igusi, to jeszcze im.

Dobry wieczór :icon_biggrin:.

Napisano

Ty, Orzeł, ja chcę mieć tak jak Ty ( bez skojarzeń, nie siurać na stojąco) , tę stronę, co to ją pokazałeś 9 godz temu, 

nie umiałam na tym cudaku zacytować.

Napisano
  Dnia 16.12.2016 o 16:58, Baszka napisał:

*** Tu miejsce na trzy dowolne słowa powszechnie uważane za obelżywe. To moja ekspresja na tę dobrą zmianę.

!. u mnie na stronce nie ma żadnego słowa "styl", nic nie mogę zmienić.

2. chciałam zacytować Orła sprzed 9 godzin i się nie dało, jak to zrobić?

Rozwiń  

Bo ten Styl zginął chyba u wszystkich, u mnie tez nie ma.

Natomiast co do cytowania to masz w lewym dolnym rogu okienko "cytuj" klikasz i odpowiadasz z cytatem.

Napisano

Co za abrakadabra. Kliknęło powiadomienie, za to nie chciało się pokazać. Musiałam zamknąć stronę i wejść raz jeszcze.

Teraz widzę te plusy, przedtem jakoś umknęły.

Napisano
  Dnia 16.12.2016 o 16:58, Baszka napisał:

4, a Lesiu to się całkiem szponom alkoholizmu odda. Nie dość , że Igusi, to jeszcze im.

Rozwiń  

Ależ Tobie też się oddam! Jak tylko wytrzeźwieję.

:D

No chyba, że masz już dla mnie te Twoje przepyszne (ponoć) pierogi, to nie będę czekał aż mnie kac dopadnie. ;) 

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Zapraszam do zapoznania się z usługami firmy elektrycznej działającej na terenie Warszawa.  Szeroki zakres usług  wykonywanych przez elektryk warszawa, instalacja infrastruktury elektrycznej, montaż kamer CCTV, usuwanie awarii elektrycznych typu brak prądu.  Pogotowie działające 24 h na dobę. Firmę cechuję rzetelność profesjonalność i fachowość. Pomożemy każdemu potrzebującemu w jego awarii z prądem . Zapraszamy do kontaktu i dzwonienie w potrzebie o każdej porze.
    • Cześć wszystkim, dołączyliśmy do forum, aby przedstawić Wam naszą ofertę. Tworzymy dla Firm i Osób Prywatnych.     Szukasz sprawdzonego partnera do realizacji sufitów napinanych i innych elementów dekoracyjnych? Gładki Sufit to firma z 15-letnim doświadczeniem na rynku, która stawia na jakość, innowację i zadowolenie klienta. Działamy na terenie całego kraju, gwarantując szybką i sprawną realizację każdego projektu.   Dlaczego warto wybrać Gładki Sufit? Doświadczenie i profesjonalizm: - Nasze 15-letnie doświadczenie to gwarancja perfekcyjnego wykonania i dbałości o każdy szczegół. Znamy branżę od podszewki i wiemy, jak sprostać najbardziej wymagającym oczekiwaniom. Najlepsze materiały w atrakcyjnych cenach: - Dzięki wynegocjowanym cenom z dostawcami, możemy zaoferować Ci najwyższej jakości podzespoły w konkurencyjnych cenach. Nie uznajemy kompromisów – nie montujemy tanich, śmierdzących folii ani wadliwych LED-ów czy zasilaczy. Stawiamy na trwałość i bezpieczeństwo. Indywidualne podejście: Często profile wykonujemy sami, aby idealnie dopasować je do specyfiki Twojego zlecenia. To pozwala nam na realizację nawet najbardziej nietypowych i skomplikowanych projektów. Szybkość realizacji: Montaż sufitu napinanego, np. w przedpokoju, zajmuje nam około 3 godzin. Szanujemy Twój czas i staramy się, aby prace przebiegały sprawnie i bez zakłóceń.   Co oferujemy? Nasze usługi to znacznie więcej niż tylko sufity napinane. Materiał, który wykorzystujemy do sufitów, z powodzeniem montujemy również na ścianach, tworząc unikalne i spójne aranżacje. Ponadto, specjalizujemy się w projektowaniu i tworzeniu: Nowoczesnych lamp: od subtelnych podświetleń po designerskie konstrukcje, które staną się ozdobą każdego pomieszczenia. Efektownych reklam: Nietypowy sufit podświetlany z Logo wyróżnią Twoją Firmę. Ścianek działowych: lekkich i estetycznych konstrukcji, które pozwolą Ci elastycznie zaaranżować przestrzeń. Elementów dekoracyjnych: trójwymiarowych form, półek – wszystko, co pozwoli Ci stworzyć wnętrze z charakterem. Akustycznych paneli: idealnych do biur, sal konferencyjnych czy domowych kin, poprawiających komfort akustyczny.   Naprawy i poprawki po innych wykonawcach Czy Twoja poprzednia ekipa zawiodła, a efekt końcowy jest daleki od oczekiwań? Oferujemy również kompleksowe naprawy i poprawki po źle wykonanych zleceniach.   Zaufaj naszemu doświadczeniu i daj nam szansę na przywrócenie blasku Twoim wnętrzom. Skontaktuj się z nami już dziś i pozwól nam zrealizować Twoje wizje! Gładki Sufit – jakość, na którą zasługujesz. https://gładki-sufit.pl
    • EQ Entrance to najnowsza propozycja renomowanej firmy Konsport, która łączy w sobie estetykę, funkcjonalność i bezpieczeństwo. Jest to idealne rozwiązanie dla nowoczesnych systemów ogrodzeniowych. Multifunkcyjny słupek furtkowy z zadaszeniem wyznacza nowe standardy w projektowaniu przestrzeni zewnętrznych. Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/wokol-domu/ogrodzenia/polecane/110363-zwieksz-bezpieczenstwo-swojego-domu-z-eq-entrance-funkcjonalnym-slupkiem-furtkowym
    • Dzień Dobry,   Cześć, szukam właśnie sobie jakiegoś projektanta/firmy, która zaprojektuje mi mieszkanie. I interesuje mnie nadzór inwestorski. Mieszkanie w Warszawie - 67 metrów  - Firma 1 - projekt 19430 PLN(290 p m2) + nadzór 11250 PLN(4500 za miesiąc) - Firma 2 - projekt 13400 (200 m2) + nadzór 13400 PLN (200 za m2)   Waszym zdaniem - dużo - za mało? jak to stoi rynkowo w Warszawie.  
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...