-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Przez podczytywacz · Napisano
Moim zdaniem - jak na kamień - to trochę za duże odległości między otworami -
Przez lukas198820 · Napisano
Nie wiem czy dobrze widać te otwory, na dwie ściany poszło całe 5L plynu -
No właśnie na dniach się wyjaśni ale za wczasu chciałem zaczerpnąć jakichś opinii.
-
Przez podczytywacz · Napisano
Czy warunki geologiczne pozwolą na budowę studni chłonnej? Robiłeś badania gruntu? -
Dzień dobry. Mam działkę, na której mam zamiar mieć biologiczną przydomową oczyszczalnię ścieków, za nic w świecie nie chcę iść w szambo - wiadomo. Są dwa rozwiązania, które mogę wziać pod uwagę - oczyszczona woda będzie odprowadzana do studni chłonnej, a z niej do gruntu lub do szczelnego betonowego zbiornika. Chcę iść w pierwszą opcję natomiast jeśli okaże się, że warunki gruntowe nie pozwolą mi na te rozwiązanie to zdecyduję się na szczelny zbiornik. Teraz mam takie pytanie - czy ta oczyszczona woda, która będzie odprowadzana do zbiornika będzie się nadawała do podlewania drzewek i krzaków ozdobnych na działce? Z podlewaniem ogródka to może bym nie ryzykował natomiast drzewka myślę, że nie będą problemem ale wolę spytać ludzi, którzy mieli/mają coś z tym do czynienia. Może jednak istnieją jakieś oczyszczalnie oczyszczające na tyle dobrze ścieki, że będzie można wykorzystać wodę do podlewania ogródka? Myślałem też o instalacji do ponownego wykorzystania wody na przykład do spłukiwania wody w kibelku. Wspomnę też, że drenaż rozsączający nie wchodzi w grę ze względu na wielkość działki.
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts