krzysiek35 Napisano 1 kwietnia 2014 Udostępnij #1 Napisano 1 kwietnia 2014 witampotrzebuje zakupic narzędzia do ogrodu np szpadle grabki motykę itp. W moim sklepie jest promocja na firmę proline. Może ktoś ma narzędzia tej firmy jak się sprawują itp.? Link do komentarza
Gość gawel Napisano 1 kwietnia 2014 Udostępnij #2 Napisano 1 kwietnia 2014 jeżeli szpadel to tylko fiskarsa bo ja złamałem z 5 , zanim odżałowałem 70 zyla i problem zniknął Link do komentarza
retrofood Napisano 1 kwietnia 2014 Udostępnij #3 Napisano 1 kwietnia 2014 Cytat jak się sprawują itp.? Rozwiń Nic nie robią, leniwce. Link do komentarza
coolibeer Napisano 1 kwietnia 2014 Udostępnij #4 Napisano 1 kwietnia 2014 Cytat jeżeli szpadel to tylko fiskarsa bo ja złamałem z 5 , zanim odżałowałem 70 zyla i problem zniknął Rozwiń Również polecam Fiskars'a. Mam narzędzia tej firmy i 3 lata śmigają bez złamań i zniszczeń Link do komentarza
huhra Napisano 1 kwietnia 2014 Udostępnij #5 Napisano 1 kwietnia 2014 fakt Fiskars nie ma sobie równych jednak ma też swoją cenę. z doświadczenia mogę polecić firmę GEOLIA narzędzia dostępne m.in w LM. cena do jakości bardzo dobra. mam też proline i nie mam zastrzeżeń. ale jak zwykle zależy od budżetu oraz co istotne intensywności użytkowania. Link do komentarza
Draagon Napisano 1 kwietnia 2014 Udostępnij #6 Napisano 1 kwietnia 2014 Ja miałem siekierę i ośnik Romanika - póki nie zarypali - jak dla mnie luksus - szpadel mi się ostał jeszcze i do rowów i wbijania w ugór jest też luksus, ale Fiskarsem nie pracowałem.A tera se bronę kupiłem - na złomowisku za 22 zeta Link do komentarza
daniel25 Napisano 6 kwietnia 2014 Udostępnij #7 Napisano 6 kwietnia 2014 Jak bierzesz do domu to w zupełności proline wystarczy. Wbrew pozorom potrafią dużo wytrzymać. Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 7 kwietnia 2014 Udostępnij #8 Napisano 7 kwietnia 2014 Zależy jaki ogród i jak często się narzędzi używa.Jak np. jest ogród duży i wszystko się robi ręcznie to wiadomo, że potrzeba solidnych narzędzi.Ale, gdy np. orke, bronowanie itp. wykona ktoś traktorem a narzędzia służą tylko do pielęgnacji tegoż ogrodu - to nie wydaje mi się by musiały być z górnej półki cenowej Link do komentarza
NOTO Napisano 8 lipca 2014 Udostępnij #9 Napisano 8 lipca 2014 (edytowany) Cytat jeżeli szpadel to tylko fiskarsa bo ja złamałem z 5 , zanim odżałowałem 70 zyla i problem zniknął Rozwiń złamałeś szpadel czy trzonek od szpadla ?Zgadzam się z opinią stokrotki.35. Edytowano 8 lipca 2014 przez NOTO (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Draagon Napisano 8 lipca 2014 Udostępnij #10 Napisano 8 lipca 2014 Złam kilka razy trzonek to ci wyjdzie już cenowo normalny fajny szpadel. A ja sobie nie wyobrażam, bym miał kopać czymś "dupowatym" - szpadel ma być taki, bym go nie zauważał, a nie uważał, że nim robię. Link do komentarza
NOTO Napisano 15 lipca 2014 Udostępnij #11 Napisano 15 lipca 2014 Do autora: Na pewno praca lepszymi narzedziami potrafi sprawić więcej przyjemności ... nawet tylko z ich posiadania Jeśli nie masz innych wydatków to kup. Też polecam Romanika - Polska solidna robota. Link do komentarza
cegielka Napisano 26 sierpnia 2014 Udostępnij #12 Napisano 26 sierpnia 2014 A gdzie to wszystko trzymacie?Macie na to jakieś specjalne miejsce w garażu?U nas jest ten problem, że zamiast garażu mamy wiatę, a do tego brak piwnicy, więc nie ma gdzie tego wszystkiego przechowywać. Myślicie, że warto kupić taki gotowy domek narzędziowy? Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 26 sierpnia 2014 Udostępnij #13 Napisano 26 sierpnia 2014 Cytat A gdzie to wszystko trzymacie?Macie na to jakieś specjalne miejsce w garażu?U nas jest ten problem, że zamiast garażu mamy wiatę, a do tego brak piwnicy, więc nie ma gdzie tego wszystkiego przechowywać. Myślicie, że warto kupić taki gotowy domek narzędziowy? Rozwiń Nie znam ceny tego domku, ale na pewno będziesz miał taniej kupić garaż blaszak 3X5 m za około 1500 zł, jeżeli nie potrzebujesz tak dużego to są też i mniejsze i tańsze. Link do komentarza
NOTO Napisano 28 sierpnia 2014 Udostępnij #14 Napisano 28 sierpnia 2014 Wcześniej trzymałem wszystko w garażu. Ale przez to manewrowanie w nim samochodem było "trudniejsze".Postawiłem taki domek ale drewniany i do niego przeniosłem ogrodowe graty.Zyskał garaż (choć w zamian trafiło do niego kilka nowych narzędzi ) i domek też ładnie się prezentuje.Dostęp do domku jest dla mnie szybszy (stoi w części ogrodowej) niż do garażu i nie musze się przeciskać np. ze szpadlem koło samochodu. Link do komentarza
lidia5657 Napisano 19 grudnia 2014 Udostępnij #15 Napisano 19 grudnia 2014 Cytat Wcześniej trzymałem wszystko w garażu. Ale przez to manewrowanie w nim samochodem było "trudniejsze".Postawiłem taki domek ale drewniany i do niego przeniosłem ogrodowe graty.Zyskał garaż (choć w zamian trafiło do niego kilka nowych narzędzi ) i domek też ładnie się prezentuje.Dostęp do domku jest dla mnie szybszy (stoi w części ogrodowej) niż do garażu i nie musze się przeciskać np. ze szpadlem koło samochodu. Rozwiń Rozwiązałam to podobnie, blisko ogródka mam składzik narzędziowy, a w nim kosiarkę, i wszystkie konewki, grabie, sekatory i inne potrzebne rzeczy. Wszystko jest pod ręką, w jednym miejscu, nie ma problemu jak się zmieścić samochodem w garażu. Nie trzeba nosić wszystkiego kilkadziesiąt metrów. Przy znika szansa że przy wyjmowaniu czegoś ucierpi lakier na aucie A to ważne zwłaszcza w sytuacji, kiedy dzieci pomagają przy pracach ogrodniczych. Link do komentarza
rower Napisano 24 lutego 2015 Udostępnij #16 Napisano 24 lutego 2015 Ja się dołączę do dyskusji. Czy warto kupić coś takiego jak sekator wykonany z jednego kawałka stali? Takie sekatory są droższe niż zwykłe, ale ponoć warto. Co uważacie? Mam na oku taki model: http://allegro.pl/polmar-proline-40008-sek...4916227621.html Link do komentarza
Draagon Napisano 24 lutego 2015 Udostępnij #17 Napisano 24 lutego 2015 (edytowany) No daj spokój 14.70 zł i masz z tym problem ? To kurier więcej kosztuje ;) Ja swój sekator kupiłem w lidlu - od 4 lat jest świetny nawet 3cm grubości gałęzie nim ścinam. Edytowano 24 lutego 2015 przez Draagon (zobacz historię edycji) Link do komentarza
rower Napisano 25 lutego 2015 Udostępnij #18 Napisano 25 lutego 2015 Cytat No daj spokój 14.70 zł i masz z tym problem ? To kurier więcej kosztuje ;) Ja swój sekator kupiłem w lidlu - od 4 lat jest świetny nawet 3cm grubości gałęzie nim ścinam. Rozwiń Zostałem trochę źle zrozumiany. Nie mam problemu z tymi 15 złotymi, tylko czy taki jednoczęściowy sekator wart jest zachodu, w sensie czy jego wytrzymałość jest o tyle wyższa, że warto kupić coś takiego w internecie i trochę poczekać zamiast kupić pierwszy lepszy sekator z najbliższego sklepu. Link do komentarza
ewamariusz Napisano 25 lutego 2015 Udostępnij #19 Napisano 25 lutego 2015 Witam. Rower kup coś lepszego, tego typu sekatorki, wielka nazwa, szybko się psują, zaraz wyleci sprężynka odpychając od siebie ramiona, itd. Pozdrawiam 1 Link do komentarza
Barbossa Napisano 25 lutego 2015 Udostępnij #20 Napisano 25 lutego 2015 Cytat Zostałem trochę źle zrozumiany. Nie mam problemu z tymi 15 złotymi, tylko czy taki jednoczęściowy sekator wart jest zachodu, w sensie czy jego wytrzymałość jest o tyle wyższa, że warto kupić coś takiego w internecie i trochę poczekać zamiast kupić pierwszy lepszy sekator z najbliższego sklepu. Rozwiń na czym polega ta jednoczęściowość i jednokawałkowość metalu?i co ma ciąć? Link do komentarza
r-32 Napisano 25 lutego 2015 Udostępnij #21 Napisano 25 lutego 2015 Cytat na czym polega ta jednoczęściowość i jednokawałkowość metalu?i co ma ciąć? Rozwiń Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 25 lutego 2015 Udostępnij #22 Napisano 25 lutego 2015 (edytowany) Cytat Ja się dołączę do dyskusji. Czy warto kupić coś takiego jak sekator wykonany z jednego kawałka stali? Takie sekatory są droższe niż zwykłe, ale ponoć warto. Co uważacie? Mam na oku taki model: http://allegro.pl/polmar-proline-40008-sek...4916227621.html Rozwiń Jaka to stal? A już pisanie, że z jednego kawałki stali zakrawa na śmiech. Rączki są z odlewu z aluminium (a raczej to stop aluminiowy), a ostrza ze stali bliżej nie określonej.Wiem, że ten opis tego produktu to nie Twój wymysł, ale nie daj się omamić reklamowym bełkotem.Chcesz kupić porządny sekator to szukaj w śród markowych produktów np. Fiskarsa. Edytowano 25 lutego 2015 przez mhtyl (zobacz historię edycji) Link do komentarza
MTW Orle - osuszanie budynków Napisano 25 lutego 2015 Udostępnij #23 Napisano 25 lutego 2015 Cytat Jaka to stal? A już pisanie, że z jednego kawałki stali zakrawa na śmiech. Rączki są z odlewu z aluminium (a raczej to stop aluminiowy), a ostrza ze stali bliżej nie określonej.Wiem, że ten opis tego produktu to nie Twój wymysł, ale nie daj się omamić reklamowym bełkotem.Chcesz kupić porządny sekator to szukaj w śród markowych produktów np. Fiskarsa. Rozwiń eeeeee tam - nie jestem ogrodnikiemkupiłem jakiś połamał się na gałązceposzedłem do ogrodniczego - opodal i kupiłem innyz "groźbą" że jak połamię to wrócę bo mam niedalekojuż ciął i 5 - 7 cm gałęzie na 3-4 razy ale ciął - i nie wróciłemceny już nie pamiętam znaczy trochę latek minęło ale wydatek masakrycznie wysoki nie był .narzędzia do pracy ciagłej - jak najwyższa półka to się opłacanarzędzia od czasu do czasu - zdecydowanie średnia półkanajgorzej z tymi jednorazowymi czynnościamikupisz z dolnej - kupisz ponownie bo nie zrobisz 3 Link do komentarza
bajbaga Napisano 26 lutego 2015 Udostępnij #24 Napisano 26 lutego 2015 Cytat Czy warto kupić coś takiego jak sekator ....... Rozwiń Warto - ale do przycinania i cięcia kwiatów.Warto, bo to są najczęściej wykonywane czynności.Warto, bo taki sekator im lżejszy tym lepszy, a jak "zdechnie" to kupisz nowy.Warto, ale ze zwykłą sprężyną a nie taśmową (stożkową).Warto kupić drugi, o długiej dźwigni do przycinania krzewów i gałązek drzew - im większy tym lepszy.Warto - ale jak masz tylko 0,00095ha kwiatów w doniczkach i jeden krzak porzeczki + 1 śliwkę, to nie warto, bo wystarczy nóż (nawet tępy) stare nożyczki i brzeszczot do piłowania. Link do komentarza
ewamariusz Napisano 26 lutego 2015 Udostępnij #25 Napisano 26 lutego 2015 Cytat Jaka to stal? A już pisanie, że z jednego kawałki stali zakrawa na śmiech. Rączki są z odlewu z aluminium (a raczej to stop aluminiowy), a ostrza ze stali bliżej nie określonej.Wiem, że ten opis tego produktu to nie Twój wymysł, ale nie daj się omamić reklamowym bełkotem.Chcesz kupić porządny sekator to szukaj w śród markowych produktów np. Fiskarsa. Rozwiń Witam. Co racja to racja, lepiej jeden dobry co by później nie wydawać ponownie kasy. Ja drugi kupiłem już Fiskarsa. Pozdrawiam Link do komentarza
rower Napisano 27 lutego 2015 Udostępnij #26 Napisano 27 lutego 2015 Widzę, że dyskusja nieźle się rozwinęła na temat takiego maleństwa. Niech będzie aluminium zamiast stali. Ja jestem ogrodnikiem z doskoku i robię coś tam jak muszę, nie jest to jakaś moja specjalna pasja. W każdym razie podoba mi się taka forma projektowania narzędzia. Link do komentarza
MTW Orle - osuszanie budynków Napisano 1 maja 2015 Udostępnij #27 Napisano 1 maja 2015 Cytat W każdym razie podoba mi się taka forma projektowania narzędzia. Rozwiń troszkę erdół już w swoim życiu udało mi się kupić ale uwierz mi że jak kupowałem to nigdy nie interesowało mnie jaka jest forma projektowania .skupiałem się na- ma działać- ma wykonywać to do czego zostało przeznaczone- ma działać i działać i działać Link do komentarza
harwi Napisano 28 listopada 2015 Udostępnij #28 Napisano 28 listopada 2015 Jak łopata to Fiskars'a niejedna poszła na gliniastej kamieniastej ziemi. Żyje tylko saperka wojskowa dziadka ale ona też złamała się ale pospawaliśmy i dalej działa to wojskowe jest nie do zdarcia praktycznie a ma lat hihohoho i ho ;) Sekator to dla ogrodnika podstawa Link do komentarza
Drwalka Napisano 17 lutego 2016 Udostępnij #29 Napisano 17 lutego 2016 a ja mam zwykły szpadel taki jak ten http://sklep-nasiona.pl/wzmacniany-szpadel...wytem-kard.html Sprawia się bardzo dobrze. Nigdy nie było z nim problemów. Cenę też ma całkiem przyzwoitą w stosunku do tych markowych typu fiskars. Podstawa aby szpadel miał wysokiej jakości stal w i miarę dobre połączenie z trzonkiem. To prosta recepta na dobry szpadel. Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 17 lutego 2016 Udostępnij #30 Napisano 17 lutego 2016 Cytat a ja mam zwykły szpadel taki jak ten http://sklep-nasiona.pl/wzmacniany-szpadel...wytem-kard.html Sprawia się bardzo dobrze. Nigdy nie było z nim problemów. Cenę też ma całkiem przyzwoitą w stosunku do tych markowych typu fiskars. Podstawa aby szpadel miał wysokiej jakości stal w i miarę dobre połączenie z trzonkiem. To prosta recepta na dobry szpadel. Rozwiń Wiesz co? Porównujesz malucha do mercedesa. Narzędzia marki Fiskars to klasa sama w sobie. A ten szpadel z linku to na sam jego widok bym go nie kupił. Powód? Bo jak widzę że jest profilowany czyli wzmacniany to nie jest dobra stal tylko blacha. Dobrej stali się nie profiluje bo jest wytrzymała, gorszą tak, aby ją wzmocnić. I dochodzi jeszcze ta tandetna rączka wykonana z plastyku ale cóż jaka cena taka i jakość. Link do komentarza
MTW Orle - osuszanie budynków Napisano 17 lutego 2016 Udostępnij #31 Napisano 17 lutego 2016 Cytat Wiesz co? Porównujesz malucha do mercedesa. Rozwiń ale innego nie potrzebuje , skoro starcza jest ok . Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 17 lutego 2016 Udostępnij #32 Napisano 17 lutego 2016 Jak jego się nie używa to starczy na długo, długo Link do komentarza
Igo Napisano 22 lutego 2016 Udostępnij #33 Napisano 22 lutego 2016 Ja myślałam o zakupie dwustronnego kilofa do usuwania korzeni, ale jak tak czytam Wasze porady to nie wiem czy będzie to wystarczające. W sumie drogie to nie jest, więc mogę zaryzykować. Najwyżej dokupię jeszcze inny sprzęt. Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 22 lutego 2016 Udostępnij #34 Napisano 22 lutego 2016 Cytat Ja myślałam o zakupie dwustronnego kilofa do usuwania korzeni, ale jak tak czytam Wasze porady to nie wiem czy będzie to wystarczające. W sumie drogie to nie jest, więc mogę zaryzykować. Najwyżej dokupię jeszcze inny sprzęt. Rozwiń Zależy do jakich korzeni, mam na myśli ich wielkość i ilość.Jeżeli małe i drobne to nie ma nic lepszego jak dobry, ostry szpadel. Link do komentarza
smoaga Napisano 24 lutego 2016 Udostępnij #35 Napisano 24 lutego 2016 Cytat Wiesz co? Porównujesz malucha do mercedesa. Narzędzia marki Fiskars to klasa sama w sobie. A ten szpadel z linku to na sam jego widok bym go nie kupił. Powód? Bo jak widzę że jest profilowany czyli wzmacniany to nie jest dobra stal tylko blacha. Dobrej stali się nie profiluje bo jest wytrzymała, gorszą tak, aby ją wzmocnić. I dochodzi jeszcze ta tandetna rączka wykonana z plastyku ale cóż jaka cena taka i jakość. Rozwiń Nadszedł czas na rozpoczęcie prac ogrodowych i zakup porządnych narzędzi. Czyli najlepszy jest Fiskars jeżeli chodzi o łopaty. A który sekator wybrać? Co roku mam ten sam dylemat. Moje dotychczasowe sekatory nie wytrzymywały jednego sezonu- z reguły gdzieś podczas prac gubiłam sprężynkę bez której prace były bardzo utrudnione wręcz niemożliwe. Przy dużym wyborze w sklepach ogrodniczych nie wiem co kupić. Dodam ,że sekator ciężko się napracuje w moim ogrodzie.Pozdrawiam Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 24 lutego 2016 Udostępnij #36 Napisano 24 lutego 2016 Cytat Nadszedł czas na rozpoczęcie prac ogrodowych i zakup porządnych narzędzi. Czyli najlepszy jest Fiskars jeżeli chodzi o łopaty. A który sekator wybrać? Co roku mam ten sam dylemat. Moje dotychczasowe sekatory nie wytrzymywały jednego sezonu- z reguły gdzieś podczas prac gubiłam sprężynkę bez której prace były bardzo utrudnione wręcz niemożliwe. Przy dużym wyborze w sklepach ogrodniczych nie wiem co kupić. Dodam ,że sekator ciężko się napracuje w moim ogrodzie.Pozdrawiam Rozwiń Jak już pisałem wyżej Fiskars to jest klasa sama w sobie. Narzędzia tej firmy warte są wydanych pieniędzy Jeszcze można się połakomić na narzędzia firmy Gardena, tez są dobrze wykonane i praca nimi daje dużo przyjemności.Ale żeby narzędzia długo posłużyły jest jeden warunek do spełnienia, trzeba o nie dbać i używać ich zgodnie z przeznaczeniem. Link do komentarza
Slav. Napisano 24 lutego 2016 Udostępnij #37 Napisano 24 lutego 2016 Cytat Nadszedł czas na rozpoczęcie prac ogrodowych i zakup porządnych narzędzi. Czyli najlepszy jest Fiskars jeżeli chodzi o łopaty. Rozwiń Mam dwie sztychówki Fiskarsa i Romanika. Obie są godne polecenia - dodatkowy + dla Romanika za rękojeść. Link do komentarza
ewamariusz Napisano 24 lutego 2016 Udostępnij #38 Napisano 24 lutego 2016 Cytat Jak już pisałem wyżej Fiskars to jest klasa sama w sobie. Narzędzia tej firmy warte są wydanych pieniędzy Jeszcze można się połakomić na narzędzia firmy Gardena, tez są dobrze wykonane i praca nimi daje dużo przyjemności.Ale żeby narzędzia długo posłużyły jest jeden warunek do spełnienia, trzeba o nie dbać i używać ich zgodnie z przeznaczeniem. Rozwiń Popieram w 100%, wcześniej miałem podobny szpadel z linku podanego przez Drwalkę, nigdy już takiego nie zakupię, tandeta i to nie wygodna w użytkowaniu. Friskas leży dobrze w rękach, i jest solidny. Co do sekatorów, także miałem różne i wszystkie szybko ulegały uszkodzeniu, jedynie właśnie Friskasa jakoś się trzyma ale i w tym przypadku można się pokusić o Gardenę. Pozdrawiam Link do komentarza
smoaga Napisano 25 lutego 2016 Udostępnij #39 Napisano 25 lutego 2016 Dziękuję za pomoc. Przy sekatorach firmy Gardena pojawiał się problem z gubiącymi się nie wiadomo gdzie sprężynkami. Pozdrawiam Link do komentarza
ewamariusz Napisano 25 lutego 2016 Udostępnij #40 Napisano 25 lutego 2016 Cytat Dziękuję za pomoc. Przy sekatorach firmy Gardena pojawiał się problem z gubiącymi się nie wiadomo gdzie sprężynkami. Pozdrawiam Rozwiń Kup Friskasa i będziesz zadowolona, nie musisz kupować tych najdroższych te tańsze ich firmy też będą dobre. Pozdrawiam Link do komentarza
Misiekk Napisano 26 lutego 2016 Udostępnij #41 Napisano 26 lutego 2016 Ja również mogę polecić fiskars, na przykładzie siekiery do drewna.Firma ceni sobie swoje produky ale z pewnością wystarczają na dłużej. Link do komentarza
Szwajcar Napisano 26 lutego 2016 Udostępnij #42 Napisano 26 lutego 2016 Podłączę się... nie mam za dużego doświadczenia, ale kupiłem coś takiego:By ogarnąć trochę teren na ognisko, na działce. Kosztowało tyle co pół piły łańcuchowej i warte było każdej wydanej złotówki Drzewka i gałęzie grubości przedramienia. Ciach i już. Pół godziny w młodniku i wykarczowany wychodek razem ze ścieżką dla ogniskowych gości. Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 26 lutego 2016 Udostępnij #43 Napisano 26 lutego 2016 Cytat Dziękuję za pomoc. Przy sekatorach firmy Gardena pojawiał się problem z gubiącymi się nie wiadomo gdzie sprężynkami. Pozdrawiam Rozwiń Nie ma problemu z dokupieniem. Koszt takiej sprężynki to około 3 zł. Cytat Podłączę się... nie mam za dużego doświadczenia, ale kupiłem coś takiego:By ogarnąć trochę teren na ognisko, na działce. Kosztowało tyle co pół piły łańcuchowej i warte było każdej wydanej złotówki Drzewka i gałęzie grubości przedramienia. Ciach i już. Pół godziny w młodniku i wykarczowany wychodek razem ze ścieżką dla ogniskowych gości. Rozwiń Ale masz na myśli piłę łańcuchową madeinchina Jestem zdania, że lepiej kupić coś droższego raz niż dwa razy taniochę.Mam sekator + dokładana piła na wysięgniku żyrafa Fiskarsa, praca nim to prawdziwa przyjemność, lekko, łatwo daje się ciąć, a cięcie piłą to naprawdę miodzio Link do komentarza
Szwajcar Napisano 27 lutego 2016 Udostępnij #44 Napisano 27 lutego 2016 Cytat Ale masz na myśli piłę łańcuchową madeinchina Rozwiń Te nożyce były droższe od niejednej piły "madeinchina" Nie chce mi się szukać paragonu, ale tak dwieipółstówy kosztowały.I nie zapominajmy też, że są różne madeinchina i Made in China - w zależności dla kogo się produkuje.Powiedzmy, że kosztowały pół piły łańcuchowej budżetowej marki Partner firmowanej przez Husqvarna Link do komentarza
MTW Orle - osuszanie budynków Napisano 27 lutego 2016 Udostępnij #45 Napisano 27 lutego 2016 Cytat pół piły łańcuchowej budżetowej marki Partner firmowanej przez Husqvarna Rozwiń To zrobiłeś dobry biznesspotkałem się z dwoma "partnerami"jeden był mój osobistya drugi kumplai oba były do luftuw moim obroty były ustawiane w serwisie a po 10 minutach po dojeździe na budowę już się nie dała odpalićw kumpla też coś strzelałoostatecznie dostał moją i miał złożyć z 2 - 1nie wiem z jakim skutkiem Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 28 lutego 2016 Udostępnij #46 Napisano 28 lutego 2016 Bo piły Partner, pomimo że sprzedawane przez Husqvarnę to markowa chińszczyzna. Jeżeli ktoś by się dobrze przyjrzał to taki sam model jak Partner 351 jest produkowany w różnych kolorach i pod różnymi innymi markami. Link do komentarza
smoaga Napisano 7 marca 2016 Udostępnij #47 Napisano 7 marca 2016 Cytat Nie ma problemu z dokupieniem. Koszt takiej sprężynki to około 3 zł.Ale masz na myśli piłę łańcuchową madeinchina Jestem zdania, że lepiej kupić coś droższego raz niż dwa razy taniochę.Mam sekator + dokładana piła na wysięgniku żyrafa Fiskarsa, praca nim to prawdziwa przyjemność, lekko, łatwo daje się ciąć, a cięcie piłą to naprawdę miodzio Rozwiń Zakupiłam sprzęt Fiskarsa , Faktycznie się sprawdza . Jedyną wadą sprzętu jest to,że same nie tną i nie kopią :-) ... Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 8 marca 2016 Udostępnij #48 Napisano 8 marca 2016 Cytat Zakupiłam sprzęt Fiskarsa , Faktycznie się sprawdza . Jedyną wadą sprzętu jest to,że same nie tną i nie kopią :-) ... Rozwiń Bo zapomniałaś dokupić pilota do tych narzędzi, wtedy będą same ciąć i same kopać w zależności jaką funkcję wciśniesz na pilocie Link do komentarza
smoaga Napisano 8 marca 2016 Udostępnij #49 Napisano 8 marca 2016 Cytat Bo zapomniałaś dokupić pilota do tych narzędzi, wtedy będą same ciąć i same kopać w zależności jaką funkcję wciśniesz na pilocie Rozwiń Hahah....ale śmieszne :-) .Pilot do narzędzi nie bardzo by się sprawdził. No ogół nie czytam instrukcji , przyciskam tak długo guziki na urządzeniach,aż sprzęt zadziała. Po pracach w ogrodzie czuję przyjemne zmęczenie oraz satysfakcje z wykonanej pracy, a przy użyciu pilota to tylko palec by bolał od przyciskania guziczków...nuuuda...chyba wolę tradycyjne używanie narzędzi . Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 8 marca 2016 Udostępnij #50 Napisano 8 marca 2016 Cytat Hahah....ale śmieszne :-) .Pilot do narzędzi nie bardzo by się sprawdził. No ogół nie czytam instrukcji , przyciskam tak długo guziki na urządzeniach,aż sprzęt zadziała. Po pracach w ogrodzie czuję przyjemne zmęczenie oraz satysfakcje z wykonanej pracy, a przy użyciu pilota to tylko palec by bolał od przyciskania guziczków...nuuuda...chyba wolę tradycyjne używanie narzędzi . Rozwiń Czyli dbasz o formę i o linię bo nic tak nie wyszczupla jak praca fizyczna Jeszcze większa satysfakcja jak wszystko ładnie urośnie, wtedy poniesiony trud jak w reklamie - bezcenny Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się