Skocz do zawartości

farsa z pomocnymi postami...

Recommended Posts

Moim zdaniem, nic to nie zmienia, bo dalej zachowuje anonimowość „plusujacych”.
Dlaczego?

„Pomocne” posty są już widoczne (podświetlone). Kto jest autorem też wiadomo.
Najnowsze dodatkowo uwidocznione są na stronie głównej.
Kto i ile napisał takowych – też wiadomo.
Dlaczego informacja dla kogo dany wpis jest pomocny ma być tajna?
  Cytat

Nasz mistrz ceremonii (informatyk) się rozpędza i (po ustaleniach) będą widoczne osoby plusujące. A każdy plusowany i plusujący będzie mógł zmienić zdanie i odrzucić bądź zabrać plusa. Robi się ciekawie icon_smile.gif

Pozdrawiam
Marcin

Rozwiń  

ależ się będzie działo .... już widzę oczyma wyobraźni na zlocie ring , zawieszone rękawice a w narożnikach tabliczki : "dla tych którzy odebrali plusa" i "dla tych którzy czują się pokrzywdzeni bo im odebrano plusa" ..... a w starciu dwa spocone ciała dochodzą każde do swojej sprawiedliwości ... i ten prawy sierpowy tudzież lewy prosty lądujący na szczęce - pot rozbryzgujący sie na lewo i prawo i te rozentuzjazmowane tłumy krzyczące : "dać mu szanse, dać mu szansę.... !!!!!!!!!!!!!"
uffff ... ależ emocje .... icon_rolleyes.gif
ponadto tak skromnie podpowiem - przydałyby się ochraniacze na szczękę i na klejnoty coby zbyt dużych odszkodowań nie żądano od organizatorów... icon_rolleyes.gif

dobra dobra ... żartowałam .... pomysł unowocześnień plusików mi się generalnie bardzo podoba .... zobaczymy jak z wykonaniem ... icon_biggrin.gif
  Cytat

Dlaczego informacja dla kogo dany wpis jest pomocny ma być tajna?

Rozwiń  

już jest ..... idę bezczelnie pozaglądać kto kogo na forum lubi icon_lol.gif icon_razz.gif

Jako urodzony upierdliwiec mam jeszcze jedno pytanko : zauważyłam, że nie są do wglądu w profilu wszystkie pomocne posty - tylko część ..... czy to się zmieni żeby można było zobaczyć wszystkie? albo się mylę i można je jakoś obejrzeć, a ja nie wiem jak?
Gość mhtyl
  Cytat

ja optuję za scenariuszem który zapodałam kilka wpisów wyżej .... będzie że tak to ujmę : maksymalnie widowiskowo icon_lol.gif

Rozwiń  

Proszę na bieżąco i gorąco info o panującej sytuacji icon_biggrin.gif Sceny drastyczne proszę usunąć bo jestem na agresję uczulony icon_lol.gif
W takim wypadku (cyt.. T.B. złośliwego pajaca -post wcięło pewno usunięty ) Redakcja powinna wprowadzić możliwość akceptacji takowego plusiku przy każdym poście przez właściciela postu lub jego odrzucenie a natrętna osoba już drugi raz nie mogła by zaplusikować w tym poście .
  Cytat

W takim wypadku (cyt.. T.B. złośliwego pajaca -post wcięło pewno usunięty ) Redakcja powinna wprowadzić możliwość akceptacji takowego plusiku przy każdym poście przez właściciela postu lub jego odrzucenie a natrętna osoba już drugi raz nie mogła by zaplusikować w tym poście .

Rozwiń  

To redakcja usuwa obraźliwe i złośliwe posty? Chyba tylko nie w stosunku do mnie ( tu przechodzi ch… itd.) .
Ps. Czy jak ktoś ewidentnie pajacuje, to jest pajacem czy nie?
Gość mhtyl
Coś nie działa to cudo tak jak powinno,albo jestem nie doinformowany. Otóż dałem + wczoraj za sympatycznego posta a licznik pokazuje pokazuje 0 (ZERO) w temacie Z czego wykonać ściany str5, natomiast u mnie zauważyłem podobną sytuację dostałem niby + pisze od kogo a licznik wygląda jak z reklamy z jednego banku (0) a w tym samym temacie w innym poście jest jeden + ale nie pisze od kogo zresztą u innych tak samo a dzieje się to w temacie Wybór projektu-1 komin do kominka i pieca co. Mam nadzieje że to chwilowe niedociągnięcia ze strony systemu icon_smile.gif
Gość adiqq
Przydałoby się zbiorcze zestawienie gdzieś..tak żeby można bło widzieć w jednym miejscu - najbardziej przydałoby się to w sytuacji kasowania niechcianych plusów - tak trzeba wchodzić do odpowiedniego wewontka...no chyba że jest taka opcja a ja jej nie widze...

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Dzień dobry, Nasze zalecenia dotyczące montażu blachy trapezowej TP-26 SUPER: MONTAŻ - Konstukcja wsporcza z łat drewnianych 40×50 mm, 40×60 mm, 32×100 mm montowanych w maksymalnym rozstawie 350 mm mierzonym od tych samych krawędzi. - Należy sprawdzić i jeżeli to konieczne przeprowadzić jej niwelację zapewniającą kąty proste na połaci oraz jej równą płaszczyznę. - W części okapowej rekomendowane jest użycie pasa nadrynnowego zaciągowego jako elementu nośnego do montażu arkuszy. Arkusze należy przygotować, wykonując w ich części startowej tzw. zaciąg, element zaczepowy o pas. - Mocowanie arkuszy w górę fali w rozstawie wkrętów maksymalnie co 700 mm, za pomocą wkrętów samowiercących typu TORX 4,8 x 60 mm w kolorze pokrycia. Należy zwrócić uwagę na siłę dokręcenia wkrętów, powinna zapewnić odpowiednie przyleganie arkusza do podkonstrukcji bez wgniecenia górnej części fali. Należy odpowiednio wyregulować siłę dokręcenia wkrętów używając do tego np. sprzęgła wkrętarki. - Zaleca się wykonanie wlotowej szczeliny wentylacyjnej okapu o przekroju min. 200 cm2 /1mb oraz w celu jej zabezpieczenia przed owadami i gryzoniami wykonanie specjalnej obróbki z blachy perforowanej. - Zalecana wylotowa szczelina wentylacyjna powinna mieć przekrój czterokrotnie mniejszy od wlotowej, licząc na jedną stronę połaci ( 50 cm2 /1mb). Zapewnia ją pozostawienie 60 mm szczeliny pomiędzy arkuszami przeciwległych połaci w kalenicy oraz obustronny montaż listwy podkalenicowej, w której specjalnie zaprojektowania perforacja zapewnia optymalny przepływ powietrza, chroniąc kalenicę przed wdmuchiwaniem wody opadowej i śniegu. Listwa podkalenicowa do TP26 SUPER jest także elementem nośnym do montażu obróbki kalenicy np. PROSTA PLUS. CIĘCIE - Do cięcia blach należy używać nożyc elektrycznych z głowicą rotującą. Po zakończeniu montażu bezwzględnie oczyścić powierzchnię z opiłków, wkrętów itp. W przypadku uszkodzenia powierzchni należy jak najszybciej wykonać niezbędny (punktowy) retusz, przy zastosowaniu lakieru odpowiedniego z oryginalnym kolorem blach. - W przypadku użycia szlifierki kątowej do cięcia blach powlekanych lub innych materiałów będących w zasięgu powstającego na skutek cięcia strumienia gorących opiłków, następuje utrata gwarancji. Reklamacje nie będą uwzględniane. __________________________ Blacha trapezowa TP-26 SUPER https://pruszynski.com.pl/produkt/blachy-trapezowe/blacha-trapezowa-na-dach/tp26super-blacha-trapezowa-na-dach/
    • Przy kolejnych porządkach tak zrobię, ale mimo to i tak stoi już parę lat. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
    • Komentarz dodany przez Henryk: Jedyny na rynku legalny zestaw do przeróbki szamba. Warunek - trzeba mieć szczelne szambo. Procedura tak jak przy oczyszczalni. Montaż - 1 dzień. W końcu nie śmierdzi, a oczyszczone ścieki wykorzystuje do nawadniania iglaków...
    • To konieczność. Też próbowałem tylko wsuwać, ale wtedy nawet jak się człowiek oprze przypadkowo ręką o taki regał, to się mogą wysunąć. I półki wtedy lecą. Chociaż zaginanie nie jest łatwe. Najlepiej najpierw pod języczek wsuwać ostrze noża i lekko go ugiąć tak, aby później móc złapać koniec małymi kleszczykami i zagiąć już co najmniej o kąt prosty, a najlepiej jeszcze bardziej. Wtedy całość się trzyma, można regał przesuwać, przenosić i nic się nie dzieje.
    • Cenna uwaga, bo ja tych blach nie pozaginałem. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...