Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 1 miesiąc temu...
Napisano
A mi szarość w pomieszczeniach jakoś nie przypadła do gustu,wydaje się to taki przygnębiający i ciężki kolor,który nie nastraja zbyt pozytywnie. Wolę jasne barwy jak np niebieski czy słonecznikowy.
  • 4 tygodnie temu...
Napisano
zakładaj. To są fajne tematy icon_smile.gif Dużo inspiracji a wiadomo, że nie każdy umie sam sobie wymyślić jak urządzić wnętrza. Takie tematy są właśnie bardzo pomocne.
Napisano
Cytat

ostanie zdjęcia naprzykład bardzo ładne, takie bardzo jasny i delikatny popiel w połączeniu z jasnymi meblami ładnie wygląda naprawde i wcale nie chłodno.

ja w swojej sypialnie do szarej sciany, szarej rolety, szarych donic - dodaje czerwone dodatki w postaci czerwonego żyrandola, wazonu, czerwonych poduch - wnętrze nie jest już nudne icon_wink.gif
meble - oczywiscie dąb bielony do takiego zestawienia icon_biggrin.gif
Napisano (edytowany)
Wnętrza w szarościach mogą być naprawdę świetne, jednak trzeba uważać, żeby efekt nie był zbyt monotonny lub po prostu "smutny". Ale jak odpowiednio połączy się to z dodatkami, meblami i z innymi kolorami, to może wyglądać naprawdę dobrze i gustownie.

Dla przykładu poniżej dwie wizualizacje z portalu deko-racja.pl, na których ściany są w odcieniach szarości i wygląda to moim zdaniem naprawdę super, bo dobrze komponuje się z resztą.

projekt1
projekt2 Edytowano przez Kamil79 (zobacz historię edycji)
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
Również podobają mi się pokoje w szarościach. Chociaż ja jednak wolę meble w tych kolorach, ściany jednak powinny być bardziej kolorowe. Także ciekawie wygląda taki komplet wypoczynkowy:

DSC01446.jpg

Do tego ciemno fioletowe ściany i metalowe dodatki..taki właśnie salon mi się marzy.
  • 2 lata temu...
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
Świetne inspiracje kolorystyczne są na stronie fluggera, szczególnie w dziale - trendy kolorystyczne na 2013 rok icon_smile.gif szarość uwielbiam tak na marginesie ;)
Napisano
Cytat

Świetne inspiracje kolorystyczne są na stronie fluggera, szczególnie w dziale - trendy kolorystyczne na 2013 rok icon_smile.gif szarość uwielbiam tak na marginesie ;)

Mnie zachwyca ten indianin icon_smile.gif

DSC01446.jpg

Napisano
W temacie inspirujących szarości ZAWSZE jestem na tak icon_biggrin.gif Tyle że trzeba uważać, żeby się nie zrobiło nudno. Szarość wymaga dobrego smaku (dekorator wnętrz?), dobrych materiałów, umiarkowania. Czasem fajnie się sprawdzają kolorowe dodatki - ale też z pomysłem, z umiarem i ze smakiem.
  • 3 tygodnie temu...
Napisano
Szary kolor czy też całe aranżacje w pokojach mogą przybrać ciekawy kształt tylko i wyłącznie pod warunkiem,że postaramy sie o kilka niezbędnych dodatków,wtedy ma to sens. Powiedzmy same meble w innym kolorze i wtedy jest kontrast,a to już bardzo wiele.
  • 3 tygodnie temu...
  • 1 miesiąc temu...
Napisano
oj..ale szarości nie muszą byc nudne ..wystarczy wybrać fajny wzór tapety na jedna ze ścian i nie będzie wcale u nas szaro-buro..tylko będziemy mieć odrobinę szaleństwa zachowując szare motywy;) Chętnie zaprojektujemy wybrany wzór tak aby idealnie pasowała do wnętrza.

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
Cytat

No tak jedna ściana w tapecie, to rzeczywiście w Polsce ostatnio trendy, ale podstawa to wybrać tą właściwą.

a i ja szarą tapetkę zakupiłam icon_smile.gif i rolety....
i chyba dywan będzie szary...
Pozostaje mi tylko przeczytać jeszcze do konca 50 twarzy Greya a już będzie całkiem szaro:)
ale w dodatki pójdę kolorowe icon_biggrin.gif
Napisano
Fajna i zarazem nowoczesna aranżacja,która łączy też w sobie funkcjonalność. Wstaw zdjęcie jak będziesz miała dywan,jestem ciekaw jak prezentuje się całość. Oświetlenie jak sądzę też juz gotowe czy jednak się mylę?
Napisano
Dla niektórych szary oznacza ponure wnętrze, ale po pierwsze jest nieskończona ilość możliwości ożywienia go dodatkami, po drugie zawsze można połączyć na ścianach dwa kolory. Doradzam przyjaciółce i rozważam szarość z wanilią w wersji spokojniejszej i szarość z pomarańczą w wersji bardziej ekstrawaganckiej. Zastanawiamy się nad Magnatem - pomarańczowy szafit i grafitowy marmur, bo to wypróbowana przez nas farba. Co myślicie?
Napisano
Szary to fajny pomysł na urządzenie wnętrza,ale pod warunkiem,że dodamy tam kilka odpowiednich dodatków na ścianę w postaci obrazków,czy kontrastową i jasną podłogę,meble. Wtedy ma to duży sens.
Napisano
Jak dla mnie tej szarości jest już za dużo icon_mad.gif teraz wszyscy malują mieszkanie na szaro i białe dodatki bądź srebrne. A może tak warto by nasze mieszkanie się różniło od innych. Szary jest kolorem nudnym, ale by nadać mu agresji i takiego pobudzenia dopasujmy go z kolorem czerwonym. To tak jakbyśmy założyły szarą sukienkę i szare dodatki- > trochę nudne icon_cool.gif ale jeśli do szarej sukienki założymy czerwone korale, to już to jakoś wygląda. icon_lol.gif
Napisano
Zgodzę się co do kwestii,że szarość jest modna,jednak też zależy od dodatków,koloru mebli czy podłogi. Akurat powyższe aranzacje bardzo przypadły mi do gustu.
Napisano
Cytat

Szarosc jest teraz bardzo modna, wklejajcie swoje inspiracje.

bardzo katalogowe wnętrza. jakie farby polecacie? jestem po kładzeniu gładzi Euro-Mix. Jestem zadowolony i chcę kupić farbę, która dobrze kryje. Nie chcę zepsuć mojej pracy icon_smile.gif
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
jasne szarości lub te, wpadające w beż są OK, całkiem przyjemnie wygladają, gdy mamy meble w odcieniu miodowego drewna. Można też np. tylko jedną lub dwie ściany w pokoju zrobić na szaro, a resztę w bieli, why not...?

enjoy this MONDAY !
Napisano
Zawsze byłem przeciwny szarym ścianom, a tu proszę icon_smile.gif Patrzę na te foty i dochodzę do wniosku ze niesłusznie krytykował taki kolor ścian. Wystarczą kolorowe dodatki, meble itd i całość wygląda fajnie icon_smile.gif Kurdeee jak będzie okazja to sobie przemaluję u siebie icon_smile.gif
Napisano
Szarość jest w modzie,z tym że nie możemy również zapominać o odpowiednim oświetleniu,tutaj chętnie pomożemy i doradzimy w tej kwestii,zajmujemy się tym na co dzień.
  • 1 miesiąc temu...
Napisano
Ludzie maja różne upodobania - jednym podoba się pusta ściana w ładnym kolorze, a drudzy nie wyobrażają sobie pomieszczenia bez dodatków. Ważne, żeby temu kto tam mieszka żyło się po prostu dobrze i w zgodzie ze sobą, a nie ślepo podążając za modą i trendami.

Jeśli chodzi o szare wnętrza to naszym zdaniem są one bardzo ciekawym rozwiązaniem. Tego typu pomieszczenia wyglądają stylowo i elegancko. Ich najwiekszy plus to właśnie ta prostota, dlatego decyduje się na taką aranżację coraz więcej osób.
  • 1 miesiąc temu...
Napisano (edytowany)
A może szara, industrialna sypialnia ? To alternatywa dla tradycjonalistów, którzy pomieszczenie to mają urządzone w klasycznym stylu, w ciepłych, pastelowych barwach. Centralnym punktem takiego pomieszczenia może być łóżko i fotel z naszego e-sklepu, które obszyte są szarym jeansem.

DSC01446.jpg

Edytowano przez hauz.pl (zobacz historię edycji)
Napisano
Cytat

Wnętrza w szarościach są dołujące. Docenić to można, gdy się w końcu przemaluje je z powrotem na biało.

W tym swietle szary betonowy blat kuchenny, traci troche na wartosci icon_wink.gif
Napisano
Uwielbiam szarości. Sama mam jasnoszare ściany w salonie i do tego białe meble i ciemnoszary wypoczynek. Kolor wprowadzam poprzez dodatki: czasem fioletowe, innym razem turkusowe, w święta były to czerwienie.
  • 2 tygodnie temu...
  • 2 tygodnie temu...

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Utwórz nowe...