czy moderator forum powinien być obiektywny i beztronny?
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Przez Eksperci Osmo · Napisano
Cześć wszystkim! 👋 Chciałem się podzielić sprawdzonym rozwiązaniem, jeśli ktoś z Was ma problem z pękającymi końcówkami desek – szczególnie na tarasach, elewacjach czy przy okapach dachowych. Osmo do końcówek , czoła desek – bezbarwny wosk specjalnie stworzony do zabezpieczania hirnholzu, czyli końcówek desek. Po zastosowaniu tworzy bardzo skuteczną barierę przed wodą i przesuszeniem, dzięki czemu drewno nie pęka tak łatwo od zmiennych warunków atmosferycznych. Nakłada się pędzlem tylko na końcówki Bardzo łatwy w użyciu – gotowy do aplikacji prosto z puszki Na bazie naturalnych olejów i wosków, bezpieczny dla drewna Pasuje do wszystkich gatunków – od Bangkirai, po modrzew czy sosnę Po wyschnięciu warto resztę powierzchni zabezpieczyć np. olejem tarasowym Osmo Ja zastosowałem go na świeżo dociętych deskach tarasowych z modrzewia i po jednej zimie zero pęknięć na końcówkach 👌 Jeśli ktoś buduje taras albo robi renowację, to serio warto – bo nawet najlepsze drewno będzie pękać od czoła bez zabezpieczenia. Macie pytania? Chętnie pomogę. -
Tak, wystarczy membrana, kontłaty mają być na tyle grube, żeby membrana po rozgrzaniu nie dotykała blachy. A przestrzeń ma być od dołu połaci aż po kalenicę. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
-
Przez Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne · Napisano
To dwa całkowicie różne systemy, Odmienne zarówno pod względem budowy, jak i pełnionych funkcji i możliwości. Trzeba chociażby brać pod uwagę jakie ma być podstawowe źródło ciepła w domu. Pisaliśmy o tym wielokrotnie. Chociażby tutaj: https://budujemydom.pl/instalacje/kominki-i-kominy/a/669-kominek-z-dgp-i-plaszczem-wodnym-kiedy-zdecydowac-sie-na-dany-rodzaj-kominka https://budujemydom.pl/instalacje/kominki-i-kominy/a/23898-ring-5-roznic-miedzy-kominkiem-z-dgp-a-kominkiem-z-plaszczem-wodnym -
Czy wystarczy tylko folia paroprzepuszczalna i kontrłaty, czy trzeba coś więcej, żeby dach „oddychał” pod blachodachówką? Jak duża powinna być przestrzeń wentylacyjna, jaka wysoka?
-
No ok. A przy wyborze kominka na drewno co lepsze kominek z płaszczem wodnym czy z dgp ?
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się