vip42 Napisano 22 lipca 2012 Udostępnij #101 Napisano 22 lipca 2012 demo - tylko twoje zdanie jest jedyne, najlepsze i bezdyskusyjne? Inni z założenia nie mają racji...Nie widziałeś ich chaty, więc co się wcinasz ze swoim gustem? Gust jest jak dupa, każdy ma swoją.Kakamilk jednoznacznie określił dlaczego wybrał panele i uzasadnił to tak, że każdy chyba powinien zrozumieć, nawet Ty. To jest jego wybór, ja u siebie zrobię jak będę chciał i potrzebował. Link do komentarza
demo Napisano 23 lipca 2012 Udostępnij #102 Napisano 23 lipca 2012 Cytat Kakamilk jednoznacznie określił dlaczego wybrał panele i uzasadnił to No właśnie że nic nie uzasadnił i szczerze mówiąc czuć na kilometr handlarza panelami podobnie jak ciebie naiwniakiem .Bredzi coś o nowoczesnym domu z drewnianymi stropami , ogrzewaniu w zimę i chłodzeniu latem ,pomiędzy deską a panelem . Dla zmyły ubrał to w opowiastkę o nowym gniazdku , a teraz przyczaił się i czeka na zainteresowanie owymi cudownymi panelami za 98 zet z gwarancją na 33 lata i możliwością lądowania na tym samolotów . Swoją drogą dlaczego gwarancja dokładnie na 33 lata ? , kto daje tak durne gwarancje ? . Tylko ktoś kto wie że robi ludzi w bambuko . Zapewne też tylko przez umiar i handlową wstrzemięźliwość nie wspomiał o możliwości lądowania nie tylko byle jakich samolotów , ale największych transportowców wyładowanych po brzegi czołgami . Myślę że na te cudowne panele można nawet dać gwarancję na 33 lata , trzy miesiące i trzy dni , he he . A jak trzeba będzie to do końca świata i jeden dzień dłużej . Link do komentarza
vip42 Napisano 23 lipca 2012 Udostępnij #103 Napisano 23 lipca 2012 Cytat No właśnie że nic nie uzasadnił ... mi wystarcza Cytat Zrobiliśmy sobie wizualizację wnętrz z każdym chyba parkietem drewnianym................nawet z bambusem, cena nie była dla nas ważna na etapie wizualizacji wnętrz.....................wnioski mnie przeraziły - PARKIET DREWNIANY, ZNISZCZYŁ, POWALIŁ, ROZBROIŁ, POPSUŁ ( i kilka innych niecenzuralnych określeń:-)) nasz cały nowoczesny disigne w naszym nowoczesnym domu. Po prostu drzewo (które uwielbiamy) nie pasuje do nowoczesnego wnętrza, oczywiście wyglądało ładnie, ale nie było tego WOW. Wspomniane WOW WOW WOW było dopiero po dokonaniu wizualizacji z panelami. ... a reszta do bla bla bla dla zainteresowanych oraz dyskutantów Link do komentarza
Gość xenia Napisano 23 lipca 2012 Udostępnij #104 Napisano 23 lipca 2012 ale bzdura 33 lata? Polonika na blachę dawała 10lat a po 2 latach blachy płowiały! Ale gwarancja tego nie obejmuje. Co raz więcej na forach handlowców wciskających śmieci. Łżesz pan jak Chajzer o darmowych smsach. Link do komentarza
Gość kakamilk Napisano 24 lipca 2012 Udostępnij #105 Napisano 24 lipca 2012 Cytat ale bzdura 33 lata? Polonika na blachę dawała 10lat a po 2 latach blachy płowiały! Ale gwarancja tego nie obejmuje. Co raz więcej na forach handlowców wciskających śmieci. Łżesz pan jak Chajzer o darmowych smsach. Ludu kochany.........miało być o panelach......a jest o mojej konspiracyjnej wspópracy z firmą produkującą panele.WYBACZCIE STRASZNIE ŻAŁUJE, ŻE WYBRAŁEM PANELE. . . . ROZWAŻĘ PARKIET, TAK ABY wam SIE DOBRZE W MOIM DOMKU MIESZKAŁO.KRAJ MAMY PIĘKNY TYLKO LUDZIE JACYŚ.........WRACAJCIE DO TEMATU, NIE CHCĘ SPRZEDAĆ NICZEGO, NIE PRACUJĘ DLA NIKOGO,(MAM WŁASNĄ FIRMĘ, ALE Z DZIAŁALNOŚCIĄ W SZWECJI), WASZA ZAWIŚĆ MNIE ŚMIESZY.rozróżnijcie czym jest DEMOkratyzm ( z wolnością słowa) od DEMOkretynizmu ( z głupotą słowa) swoją drogą to ty zapewno mało kolegów masz..........zgadnij łaj.oczywiście kasuje profil bo czegoś więcej się po tych dyskusjach spodziewałem.pozdrawiam normalność i chajzera - kimkolwiek to coś jest Link do komentarza
demo Napisano 24 lipca 2012 Udostępnij #106 Napisano 24 lipca 2012 Cytat KRAJ MAMY PIĘKNY TYLKO LUDZIE JACYŚ.........WRACAJCIE DO TEMATU, NIE CHCĘ SPRZEDAĆ NICZEGO, NIE PRACUJĘ DLA NIKOGO,(MAM WŁASNĄ FIRMĘ, ALE Z DZIAŁALNOŚCIĄ W SZWECJI), WASZA ZAWIŚĆ MNIE ŚMIESZY. Kolego weź przestań tak z grubej rury o zawiści pitolić bo do teraz nikt nie wiedział że masz jakąś firmę . No więc powiedz sam czego niby miałem Ci zazdrościć jak nie wiedziałem ????? , co ???.Czytałem Twój temat o podłodze drewnianej i izolacjach . No niestety wydaje mi się że strasznie kombinujesz , nie powiem jak kto .Pozdrawiam .ps. Ale z tymi panelami to jednak chyba trochę przesadziłeś . Link do komentarza
vip42 Napisano 24 lipca 2012 Udostępnij #107 Napisano 24 lipca 2012 25 lat gwarancji (przynajmniej tak to nazwano) to widziałem dla paneli, i widziałem piękne kilkudziesięcioletnie podłogi z drewna. Link do komentarza
demo Napisano 25 lipca 2012 Udostępnij #108 Napisano 25 lipca 2012 A zastanowiłeś się jak dojdziesz swoich praw po 25 latach ? ! . Link do komentarza
vip42 Napisano 25 lipca 2012 Udostępnij #109 Napisano 25 lipca 2012 Cytat A zastanowiłeś się jak dojdziesz swoich praw po 25 latach ? ! . dlatego napisałem "przynajmniej tak to nazwano" ale marketingo brzmi nieźle - 25 lat gwarancji!!! Link do komentarza
Gość ania Napisano 1 sierpnia 2012 Udostępnij #110 Napisano 1 sierpnia 2012 parkiecik droższy, ciut gorszy w utrzymaniu ale wygląda wystrzałowo. Link do komentarza
vip42 Napisano 2 sierpnia 2012 Udostępnij #111 Napisano 2 sierpnia 2012 już myślałem że parkieciarze odpuścili... Link do komentarza
Gość panele do kosza Napisano 9 sierpnia 2012 Udostępnij #112 Napisano 9 sierpnia 2012 parkiet zawsze był lepszym materiałem więc po co ta dyskusja? Jak mawia mój dziadek : Gumolit czy Panele jak na wieś to bedą..w necie poczytać sobie można o panelach z chin których jest teraz najwięcej.. Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 9 sierpnia 2012 Udostępnij #113 Napisano 9 sierpnia 2012 Takie smuty walisz,że tylko pogratulować argumentów przeciw panelom. Link do komentarza
mojdom Napisano 13 sierpnia 2012 Udostępnij #114 Napisano 13 sierpnia 2012 Ale są również polskie panele i nie żadne "gumolity" tylko drewniane. Sprawdź zanim krytykujesz. Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 13 sierpnia 2012 Udostępnij #115 Napisano 13 sierpnia 2012 Cytat Ale są również polskie panele i nie żadne "gumolity" tylko drewniane. Sprawdź zanim krytykujesz. Kto krytykuje? Wypowiadałem się się bezstronnie za jednym jak i za drugim materiałem i nie twierdzę,że parkiet jest the best a panele do kitu. Link do komentarza
daggulka Napisano 13 sierpnia 2012 Udostępnij #116 Napisano 13 sierpnia 2012 Odnoszę wrażenie, Mhtyl że to nie było do Ciebie, tylko kontra na panele z chin gościa "panele do kosza" Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 13 sierpnia 2012 Udostępnij #117 Napisano 13 sierpnia 2012 Cytat Odnoszę wrażenie, Mhtyl że to nie było do Ciebie, tylko kontra na panele z chin gościa "panele do kosza" Tak tez pomyślałem ale dla jasności odpisałem No to powinien go zacytować,a jeżeli odpowiedź jest beż cytatu to odnosi się do ostatniej wypowiedzi. Link do komentarza
vip42 Napisano 20 sierpnia 2012 Udostępnij #118 Napisano 20 sierpnia 2012 brakuje jeszcze adresu sklepu gdzie te super extra parkiety mozna kupić Link do komentarza
Gość elżbieta1972 Napisano 28 sierpnia 2012 Udostępnij #119 Napisano 28 sierpnia 2012 mam wątpliwości co do paneli laminowanych. W rodzinie mam kuzynkę alergolog, która zdecydowanie odradza oprócz używania cukru to do domu to ODRADZA wszystkim znajomym panele!!! Wszystko inne jest ok. myślę że coś w tym jest. Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 28 sierpnia 2012 Udostępnij #120 Napisano 28 sierpnia 2012 Cytat mam wątpliwości co do paneli laminowanych. W rodzinie mam kuzynkę alergolog, która zdecydowanie odradza oprócz używania cukru to do domu to ODRADZA wszystkim znajomym panele!!! Wszystko inne jest ok. myślę że coś w tym jest. Tak jest na pewno - brak wiedzy! Link do komentarza
vip42 Napisano 29 sierpnia 2012 Udostępnij #121 Napisano 29 sierpnia 2012 Cytat mam wątpliwości co do paneli laminowanych. W rodzinie mam kuzynkę alergolog, która zdecydowanie odradza oprócz używania cukru to do domu to ODRADZA wszystkim znajomym panele!!! Wszystko inne jest ok. myślę że coś w tym jest. A moja alergolog zaleciła mi właśnie panele z cukrem Link do komentarza
Gość elżbieta1972 Napisano 3 września 2012 Udostępnij #122 Napisano 3 września 2012 i pomogły? Czy dla was sprzedaż jest najważniejsza?. Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 3 września 2012 Udostępnij #123 Napisano 3 września 2012 Cytat i pomogły? Czy dla was sprzedaż jest najważniejsza?. Nie, zdrowy rozsądek, i nie sprzedaż tylko zakup bo tu nikt nie sprzedaje . Link do komentarza
Jani_63 Napisano 3 września 2012 Udostępnij #124 Napisano 3 września 2012 Alergolog od cukru?... a myślałem że tym się zajmuje diabetolog.Choć z drugiej strony nie tylko... bimbrownik też ma całkiem sporą wiedzę w sprawie wykorzystania cukru w domu Link do komentarza
vip42 Napisano 4 września 2012 Udostępnij #125 Napisano 4 września 2012 Cytat i pomogły? Czy dla was sprzedaż jest najważniejsza?. Pomogły, tylko musi być odpowiednia ilość cukru w cukrze Akurat nie jestem sprzedawcą niczego, może oprócz zdrowego rozsądku. Jak poczytasz i spróbujesz zrozumieć co napisałem we wcześniejszych postach to może dotrze do Ciebie, że nigdzie nie zachwalam paneli, płytek lub parkietu jako remedium na całe zło świata - jak to próbują wmówić nam "parkieciarze". Ja po prostu neguję ten pogląd. Nie uważam, że parkiet jest taki super. W niektórych przypadkach jest idealnym rozwiązaniem, a w innych przypadkach lepszym wyjściem są płytki, kamień, beton, linoleum, panele lub jeszcze inne podłoże (np glina, metal itp). Wszystko zależy od gustu, przeznaczenia, kasy i wielu wielu innych czynników. Ale żeby to zrozumieć nie można być zaślepionym jednym rozwiązaniem. Link do komentarza
Inż.Maliniak Napisano 29 września 2012 Udostępnij #126 Napisano 29 września 2012 Cytat A ja proponuję, przed zakupem drewnianych, wykonać prosty test. Mocno uderzyć w drewno kanciastym przedmiotem (kluczykiem od auta) i sprawdzić, czy nie ma odkształceń (wgnieceń) – nawet w przypadku drewna tzw. twardego.Założę się że wyniki będą zaskakujące. Pamiętajmy, że wyroby z drewna nie są oznaczone klasą ścieralności (twardości). ano własnie. deski są fajne, łądne, piękne, ale niewytrzymałe toto. i ciężko wymienić, o cyklinowaniu nie wspomnę w sumie jakby się człowiek uparł, to i płytkę potłucze, więc jest powód, zeby wybrać panele. ale jakoś nie widze tych za 25 złotych. Link do komentarza
vip42 Napisano 29 września 2012 Udostępnij #127 Napisano 29 września 2012 Cytat jest powód, zeby wybrać panele panele lub coś innego np płytki, parkiet, linoleum... Link do komentarza
rasacz Napisano 26 października 2012 Udostępnij #128 Napisano 26 października 2012 Cytat alergizuje dywan z roztoczami , zasłony pełne kurzu , kołdra z pierza .... ale panele? bez jaj .... zgadzam się, skąd takie poglądy??? Jeśli panele to celuloza,to co ma być tym czynnikiem alergicznym??? Link do komentarza
Doradca - Prodexpol Napisano 2 listopada 2012 Udostępnij #129 Napisano 2 listopada 2012 Cytat Ja zdecydowanie wolę parkiet, choć oczywiście jest on droższy od tradycyjnych paneli. Jednak myślę, że warto zainwestować trochę więcej gotówki i cieszyć się piękna podłogą przez długie lata. Parkiet droższy - to zależy od klasy parkietu/desek, można dostać parkiet już polakierowany od 55zł. Link do komentarza
vip42 Napisano 2 listopada 2012 Udostępnij #130 Napisano 2 listopada 2012 jakiś namiar? to już cena z materiałem, ułożeniem, klejeniem, szlifowaniem i lakierowaniem? Link do komentarza
bajbaga Napisano 2 listopada 2012 Udostępnij #131 Napisano 2 listopada 2012 No i konserwatorem powierzchni płaskich raz w tygodniu, do końca „życia” parkietu. Link do komentarza
vip42 Napisano 2 listopada 2012 Udostępnij #132 Napisano 2 listopada 2012 Cytat No i konserwatorem powierzchni płaskich raz w tygodniu, do końca „życia” parkietu. to nic dziwnego, że ludzie tak szaleją za parkietami Link do komentarza
rasacz Napisano 2 listopada 2012 Udostępnij #133 Napisano 2 listopada 2012 czy ktoś pastował polerował kiedyś podłogę? ja niestety miałem takową "przyjemność"... nie polecam... Link do komentarza
Gość optymalista Napisano 4 listopada 2012 Udostępnij #134 Napisano 4 listopada 2012 Mam panele AC4 Krono (60zł/m2), rok mieszkamy z żoną i rocznym dzieciakiem. Panele zaczynają się wykręcać rantami do góry i odpryskiwać TRAGEDIA dla oczu. Dwa lata starszy Parkiet u siostry MERBAU a tysiąc razy lepiej wygląda gdzie cztero-osobowa rodzina w domku parterowym mieszka. Ja stawiam na drewno lite nawet gdy trzy razy droższe to czasie lepiej się opłaca. Radzę PYTAĆ tych co użytkują i panele i drewniane podłogi o porównanie bo na tym forum dziwne porady są.. Link do komentarza
daggulka Napisano 4 listopada 2012 Udostępnij #135 Napisano 4 listopada 2012 Cytat Mam panele AC4 Krono (60zł/m2), rok mieszkamy z żoną i rocznym dzieciakiem. Panele zaczynają się wykręcać rantami do góry i odpryskiwać TRAGEDIA dla oczu. reklamować , a nie kwękać .... mój Kronopol trzy razy tańszy od Twojego leży na podłogach od lat 5 i nic mu się nie dzieje .... Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 4 listopada 2012 Udostępnij #136 Napisano 4 listopada 2012 Cytat Mam panele AC4 Krono (60zł/m2), rok mieszkamy z żoną i rocznym dzieciakiem. Panele zaczynają się wykręcać rantami do góry i odpryskiwać TRAGEDIA dla oczu. Dwa lata starszy Parkiet u siostry MERBAU a tysiąc razy lepiej wygląda gdzie cztero-osobowa rodzina w domku parterowym mieszka. Ja stawiam na drewno lite nawet gdy trzy razy droższe to czasie lepiej się opłaca. Radzę PYTAĆ tych co użytkują i panele i drewniane podłogi o porównanie bo na tym forum dziwne porady są.. Mogą mieć nawet i AC5 czy AC10 jeżeli montaż ktoś spierniczył to nie ma co zwalać winy na materiał. Ja założyłem AC3 i to najtańsze bo nie chciałem inwestować przed przeprowadzką a chciałem ,żeby jakoś pokój wyglądał i już jest prawie dwa lata i spoko. Nawet jak kupisz z najwyższej półki parkiet czy deski to jak Ci ktoś montaż spieprzy to też będziesz narzekał,że to wina materiału? Link do komentarza
demo Napisano 6 listopada 2012 Udostępnij #137 Napisano 6 listopada 2012 (edytowany) Cytat reklamować , a nie kwękać .... mój Kronopol trzy razy tańszy od Twojego leży na podłogach od lat 5 i nic mu się nie dzieje .... nima co reklamować bo to typowy przykład zalewania podłogi wodą przy myciu .Posłać kobietę na kurs dla sprzataczek najlepiej do tej Rozenek z TVN . Edytowano 6 listopada 2012 przez demo (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Gość optymalista Napisano 6 listopada 2012 Udostępnij #138 Napisano 6 listopada 2012 Czy na kursie panele zmywa się suchą ścierką? Małgosia Rozenek w domu ma Palisander a jak po domach chodzi to widać gdzie panele a gdzie drewno. A podczas zgłoszenia reklamacyjnego sprzedawca napisał iż gwarancja nie obejmuje takich wad! Czyli najlepiej nie zmywać paneli !!! To po co je produkują? Czy kolega Demo to zmywa podłogę, a żona w którym odcinku u Rozenkowej była :P. Link do komentarza
vip42 Napisano 6 listopada 2012 Udostępnij #139 Napisano 6 listopada 2012 Wystarczy zmywać, a nie topić. Mopa należy wyrznąć przed myciem podłogi. Link do komentarza
daggulka Napisano 7 listopada 2012 Udostępnij #140 Napisano 7 listopada 2012 Cytat Wystarczy zmywać, a nie topić. Mopa należy wyrznąć przed myciem podłogi. ale że .... mopa???!!! Link do komentarza
retrofood Napisano 7 listopada 2012 Udostępnij #141 Napisano 7 listopada 2012 Może... mopem? Link do komentarza
daggulka Napisano 7 listopada 2012 Udostępnij #142 Napisano 7 listopada 2012 Cytat Może... mopem? Link do komentarza
vip42 Napisano 7 listopada 2012 Udostępnij #143 Napisano 7 listopada 2012 oj wyżąć Link do komentarza
daggulka Napisano 7 listopada 2012 Udostępnij #144 Napisano 7 listopada 2012 Cytat oj wyżąć aj tam ... wyrżnąć lepiej brzmi Link do komentarza
vip42 Napisano 7 listopada 2012 Udostępnij #145 Napisano 7 listopada 2012 a bo kij do mopa też trzeba gdzieś załatwića jak masz tylko deskę to najpierw trzeba wyrżnać z niej odpowiedni kij, ewentualnie tą końcówkę (to na co zakłada się system myjąco-zbierający czyli te sznurki czy mikrofibry) Link do komentarza
daggulka Napisano 7 listopada 2012 Udostępnij #146 Napisano 7 listopada 2012 Cytat a bo kij do mopa też trzeba gdzieś załatwića jak masz tylko deskę to najpierw trzeba wyrżnać z niej odpowiedni kij, ewentualnie tą końcówkę (to na co zakłada się system myjąco-zbierający czyli te sznurki czy mikrofibry) wybrnąłeś Link do komentarza
vip42 Napisano 7 listopada 2012 Udostępnij #147 Napisano 7 listopada 2012 ewentualnie chodziło mi o wyrżnięcie dużego mopka czyli mopa - nietoperza który wisi pod sufitem i ciągle brudzi podłogę, która jest wyłożona panelami klasy AC4 zawihjającymi się do środka podczas częstego mycia. A brak guana powoduje mniejszą intensywność nawilżania podłóg...już sam nie wiem Link do komentarza
daggulka Napisano 7 listopada 2012 Udostępnij #148 Napisano 7 listopada 2012 teraz to już przesadziłeś Link do komentarza
retrofood Napisano 7 listopada 2012 Udostępnij #149 Napisano 7 listopada 2012 Cytat ewentualnie tą końcówkę (to na co zakłada się system myjąco-zbierający Dotąd sądziłem, że pozycja w której końcówkę wsuwa się w system myjaco - zbierający, jest równie popularna... Link do komentarza
vip42 Napisano 7 listopada 2012 Udostępnij #150 Napisano 7 listopada 2012 technika dowolna, ważny efekt Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się