animus Napisano 25 listopada 2020 Udostępnij #51 Napisano 25 listopada 2020 52 minuty temu, daggulka napisał: Właśnie procesor jest spoko ..... gamingowy bardziej Niskonapięciowy procek. Link do komentarza
PeZet Napisano 26 listopada 2020 Udostępnij #52 Napisano 26 listopada 2020 12 godzin temu, daggulka napisał: Laptopki Samsunga są poza moim zasięgiem cenowym niestety. Ten mój kosztował 1200zł bez systemu. O, teraz sprawdziłem, że faktycznie podrożał dwukrotnie. Link do komentarza
animus Napisano 26 listopada 2020 Udostępnij #53 Napisano 26 listopada 2020 Tak właśnie wyglądają ceny teraz. Link do komentarza
daggulka Napisano 26 listopada 2020 Autor Udostępnij #54 Napisano 26 listopada 2020 31 minut temu, animus napisał: Tak właśnie wyglądają ceny teraz. Dokładnie. Popyt jest, więc rżną nas na kasie ... wszak kupić trza, bo na czymś trzeba pracować i uczyć się zdalnie Link do komentarza
aaaa Napisano 26 listopada 2020 Udostępnij #55 Napisano 26 listopada 2020 no niestety...jak Ewie kupowałem, to było drożej, ale jeszcze nie tak tragicznie...a to było raptem miesiąc temu...klucz do tego, to chyba to, że to było na początku częściowego zawieszania nauczania w szkołach...ceny były jeszcze do zaakceptowania Link do komentarza
daggulka Napisano 27 listopada 2020 Autor Udostępnij #56 Napisano 27 listopada 2020 Otóż i kupiłam .... Dell E5530 i5 8GB 256GB SSD 15,6 https://allegro.pl/oferta/dell-e5530-i5-8gb-256gb-ssd-15-6-faktura-vat-9967446246?snapshot=MjAyMC0xMS0yN1QxMzowNToyNy4xMTNaO2J1eWVyOzExZjBmZTExZTIwMTkwYzJmZWMzNGViNTMxMzdlMTlmNDk1MzIzMjFkYTkxMjA5OTFlYmQxOGJkYmU4NDIwNTk%3D Poleasingowy - 1200zeta. Sprzedawca na allegro ma 100% pozytywnych komentów. Rozmawiałam z nim zresztą — cena niska, ponieważ ma obtarcia w rogach (podejrzewam, że ma to od wkładania do torby i wyciągania — mam tak samo ze służbowym), widoczne jakieś tam ryski na obudowie. To akurat dla mnie nie problem ... on ma działać, wygląd jest na drugim planie . Jak w moim samochodzie — wstyd się nim poruszać (kilka parkingówej i jeden zaliczony słupek w carrefour )... ale działa i jeździ, to najważniejsze Wymieniona pasta pod prockiem, wymieniony dysk na nowy i bateria również nowa, matryca bez zarzutu. Ufff ... jedna sprawa z głowy Link do komentarza
podczytywacz Napisano 27 listopada 2020 Udostępnij #57 Napisano 27 listopada 2020 No i pięknie! Prawie taki jak mój Będzie Pani zadowolona! Swojego mam na i7 i śmiga!!! jak rakieta Bateria starcza na 3,5 godziny... Oby tylko nie przechwalić i nie zapeszyć Link do komentarza
daggulka Napisano 27 listopada 2020 Autor Udostępnij #58 Napisano 27 listopada 2020 Dokładnie Myślę, że będzie spoko ... jak przyjdzie o od razu simsy 4 uruchomię — jak pójdzie płynnie, to "bedzie pani zadowolona" Ja wiem, że co tam ... simsy takie se pomyślicie. Problem w tym, że mój laptop przycinał ... wymagania sprzętowe do tego dziadostwa wcale nie są takie se z zada Link do komentarza
bajbaga Napisano 27 listopada 2020 Udostępnij #59 Napisano 27 listopada 2020 Mam nadzieję, że system legalny. 41 minut temu, daggulka napisał: on ma działać, wygląd jest na drugim planie . Jak w moim samochodzie O tototototo. Laptop ma śmigać, samochód jeździć, a dupencja ma wyglądać. Ps. Wszystkie wymagania spełnione Link do komentarza
daggulka Napisano 27 listopada 2020 Autor Udostępnij #60 Napisano 27 listopada 2020 1 minutę temu, bajbaga napisał: Mam nadzieję, że system legalny. O to nie zapytałam 1 minutę temu, bajbaga napisał: O tototototo. Laptop ma śmigać, samochód jeździć, Właśnie 1 minutę temu, bajbaga napisał: a dupencja ma wyglądać. O! I tu masz rację. Dupencja. Na szczęście jestem już starszą (nie)miłą panią i mnie te strasznie wyśrubowane normy nie obowiązują . Mój kumpel mnie tak wita jak mnie widzi —słowami: no witam starszą miłą panią 5 minut temu, bajbaga napisał: Ps. Wszystkie wymagania spełnione W tym wieku, Rysiu?! W tym wieku? W tym wieku to ja się cieszę, jak wstaję rano i nic mnie nie boli Link do komentarza
bajbaga Napisano 27 listopada 2020 Udostępnij #61 Napisano 27 listopada 2020 Przed chwilą, daggulka napisał: Mój kumpel mnie tak wita jak mnie widzi —słowami: no witam starszą miłą panią Kumpla wyautować - dupencja to dupencja - to tak jak róża nie ma przodu ani tyłu a śliczna, a kobieta albo dupencja albo nie, bez względu na wiek Link do komentarza
daggulka Napisano 27 listopada 2020 Autor Udostępnij #62 Napisano 27 listopada 2020 4 minuty temu, bajbaga napisał: Kumpla wyautować - dupencja to dupencja - to tak jak róża nie ma przodu ani tyłu a śliczna, a kobieta albo dupencja albo nie, bez względu na wiek Ty pacz ... faktycznie — róża piękna bezwzględnie A z tym systemem — jeśli okaże się, że nie ... to co? Link do komentarza
bajbaga Napisano 27 listopada 2020 Udostępnij #63 Napisano 27 listopada 2020 12 minut temu, daggulka napisał: A z tym systemem — jeśli okaże się, że nie ... to co? Uaktualnienia będą niedostępne - ale być może będzie to plusem. Link do komentarza
daggulka Napisano 27 listopada 2020 Autor Udostępnij #64 Napisano 27 listopada 2020 7 minut temu, bajbaga napisał: Uaktualnienia będą niedostępne - ale być może będzie to plusem. To wiem, ale czy ktoś przypadkiem nie "dobierze mi się za to do zada"? Link do komentarza
aaaa Napisano 27 listopada 2020 Udostępnij #65 Napisano 27 listopada 2020 w lapkach legalny system jest chyba reguła...bardzo podobny model dostała Ewa moim zdaniem nie musisz się niczego obawiać... Link do komentarza
daggulka Napisano 27 listopada 2020 Autor Udostępnij #66 Napisano 27 listopada 2020 13 minut temu, aaaa napisał: w lapkach legalny system jest chyba reguła...bardzo podobny model dostała Ewa moim zdaniem nie musisz się niczego obawiać... No ja mam nadzieję W ogóle zabłysnęłam, chłopaki ... blondyna jak nic. Słuchajcie tego. Se pomyślałam ... a, uj tam - wezmę se toto w 10 rat allegro 0%, a z premii świątecznej kupię za gotówę pralkę i telewizor, bo na tym nie da się już nic oglądać. Jak pomyślała tak zrobiła - raczej postarała się zrobić. Tak więc zaznaczę, ze nigdy nic w raty nie brałam na allegro. W ogóle boję się rat i innych zobowiązań i z reguły nic nie biere, ale tutaj ... 0%, dlaczegóż nie? Kliknęłam zapłać w ratach, wyskoczył wniosek kredytowy ... srylion pierdół, wypełniłam, decyzja pozytywna i info, że trzeba poczekać na uruchomienie kredytu. No i bosko. Poczekałam chwilę, włażę na ofertę lapka - a ona tam nadal wisi jako aktywna do sprzedaży. Se myślę -kuuuuuźwa ... no przecież nie może chyba tak być, bo ktoś może sprzątnąć... i myślenia ciąg dalszy — ja ją chyba miałam kliknąć na "kup teraz". Jak pomyślała, tak zrobiła ... kliknęła i zasiadła dumna z siebie, że już wszystko ok. Nie mija godzina, dzwoni do mnie facet z tego banku i mówi, że niestety decyzja ratalna została odrzucona, ponieważ towaru nie ma już w ofercie. Ja mu mówię: jak to nie ma? przeciw osobiście kuźwa kliknęłam "kup teraz". A on mi na to, że miałam nie klikać, bo to oni mieli załatwić po przyznaniu kasy. Zapadło niezręczne milczenie. I ja mówię: i co teraz? A on mi, że nic nie zrobię, mogę od nich wziąć normalny kredyt tylko bo tamta umowa wygasła. Boooosssssko. Gwiazda Daga - obyta we wszechmiar - zabłysnęła niczym czubek (dosłownie) na bożonarodzeniowej choince No ale skąd ja mogłam wiedzieć, żeby nie klikać? No nic ... teraz pożyczka oprocentowana czekoladą od świeżo pracującej córy, jak wpłynie premia to jej oddam Link do komentarza
animus Napisano 27 listopada 2020 Udostępnij #67 Napisano 27 listopada 2020 (edytowany) 4 godziny temu, daggulka napisał: Otóż i kupiłam .... Dell E5530 i5 8GB 256GB SSD 15,6 https://allegro.pl/oferta/dell-e5530-i5-8gb-256gb-ssd-15-6-faktura-vat-9967446246?snapshot=MjAyMC0xMS0yN1QxMzowNToyNy4xMTNaO2J1eWVyOzExZjBmZTExZTIwMTkwYzJmZWMzNGViNTMxMzdlMTlmNDk1MzIzMjFkYTkxMjA5OTFlYmQxOGJkYmU4NDIwNTk%3D No i kupiła. Gdyż presja była. Matryca zryta. Szybka kobita. Edytowano 27 listopada 2020 przez animus (zobacz historię edycji) Link do komentarza
daggulka Napisano 27 listopada 2020 Autor Udostępnij #68 Napisano 27 listopada 2020 3 minuty temu, animus napisał: No i kupiła. Gdyż presja była. Matryca zryta. Szybka kobita. Gdzie Ty tam widzisz zrytą matrycę? Sprzedawca gwarantował, że pikobelo ... jak nie będzie pikobelo to dostanie go z powrotem, bo powiedziałam mu i wiedział, że na tym najbardziej mi zależy Link do komentarza
animus Napisano 27 listopada 2020 Udostępnij #69 Napisano 27 listopada 2020 Jakoś sciachany taki, oby służył, mogą nie domagać gniazda. Link do komentarza
daggulka Napisano 27 listopada 2020 Autor Udostępnij #70 Napisano 27 listopada 2020 1 minutę temu, animus napisał: Jakoś sciachany taki, oby służył, mogą nie domagać gniazda. Niech mi się nie ważą ... po to dzwoniłam i zad zawracałam facetowi, żeby mieć wszystko ustalone Wszystko działa Mój w pracy to jest ściachany ... ten to jeszcze spoko Link do komentarza
animus Napisano 27 listopada 2020 Udostępnij #71 Napisano 27 listopada 2020 1 minutę temu, daggulka napisał: Gdzie Ty tam widzisz zrytą matrycę? Ale to ty masz zrytą matrycę. Link do komentarza
daggulka Napisano 27 listopada 2020 Autor Udostępnij #72 Napisano 27 listopada 2020 1 minutę temu, animus napisał: Ale to ty masz zrytą matrycę. Aaaaaa to móóóóów ... Ameryki nie odkryłeś Link do komentarza
gawel Napisano 28 listopada 2020 Udostępnij #73 Napisano 28 listopada 2020 Dnia 23.11.2020 o 11:10, bajbaga napisał: Od lat : - kupuję poleasingowe, - Dell zarówno laptopy jak i stacjonarne. Są pancerne. Wymieniałem tylko przy przejściu na 10 (musiałem bo wymagania programów to wymusiły. Ps. Napisz do @aaaa on zna firmę na waszym terenie. Dokładnie szkoda kasy na nowy , obecnie zstały modele premium tak 3-4k tanizny poszły na zdalne nauczenie. Ja za używkę HP z dyskiem ssd dałem 800 z oprogramowaniem 4h na baterii pracuje to jest dla corki 10 cali zgrabny nowy niestety 2400 Link do komentarza
daggulka Napisano 2 grudnia 2020 Autor Udostępnij #74 Napisano 2 grudnia 2020 Jest, dotarł. Klawiatura niczym nówka nie śmigana - pięknie klawisze chodzą, choć będę musiała się przyzwyczaić ... wszak to nie mój "stary" Muszę dostosować wszystko ... rozpoczęłam od zainstalowania antywirusa i przeglądarki. Trochę zejdzie. Pytania: jak poznać, czy system jest ok, czy lipny? nie zrobił mi partycji - mam tylko "C" - potrzebuję jeszcze co najmniej jedną ... stanęłam na etapie, że nie da się tego zrobić bez formata ... zmieniło się coś przez ostatnie lata? Poza tym śmiga jak szalony I cichutko chodzi - tak cichutko, że aż mi brakuje - mój chodził już jak traktor Link do komentarza
TINEK Napisano 2 grudnia 2020 Udostępnij #75 Napisano 2 grudnia 2020 Cześć nie musisz formatować, windows ma wbudowane narzędzie do podziału dysku, wpisz w google i wyskoczy Ci instrukcja jak to zrobić. Robiłem to z 3 miesiące temu, przysłali mi nowego kompa i też był tylko dysk C pozdrawiam Link do komentarza
daggulka Napisano 2 grudnia 2020 Autor Udostępnij #76 Napisano 2 grudnia 2020 Spoko, ogarnę podział. Dziękuję Tinek Jak myślicie - przy dysku 256 SSD ile wydzielić na partycję C? Link do komentarza
gawel Napisano 2 grudnia 2020 Udostępnij #77 Napisano 2 grudnia 2020 2 minuty temu, daggulka napisał: Spoko, ogarnę podział. Dziękuję Tinek Jak myślicie - przy dysku 256 SSD ile wydzielić na partycję C? Mam 225 ssd nie dziel nie ma czego i nie ma sensu tych dysków się nie defragmentuje a dostep jest natychmiastowy nie ma ograniczen wynikajacych z mapowania. Link do komentarza
daggulka Napisano 2 grudnia 2020 Autor Udostępnij #78 Napisano 2 grudnia 2020 Bardziej mi chodzi ryzyko utraty danych w przypadku "padnięcia" dysku. Na D wrzuciłabym wszystkie pozasystemowe rzeczy jak foty, teksty, czy inne takie. Link do komentarza
bobiczek Napisano 2 grudnia 2020 Udostępnij #79 Napisano 2 grudnia 2020 34 minuty temu, daggulka napisał: Jest, dotarł. Na co się zdecydowałaś w końcu? Gadaj, bo ja chyba też będę musiał pomyśleć zaraz Link do komentarza
gawel Napisano 2 grudnia 2020 Udostępnij #80 Napisano 2 grudnia 2020 1 minutę temu, daggulka napisał: Bardziej mi chodzi ryzyko utraty danych w przypadku "padnięcia" dysku. Na D wrzuciłabym wszystkie pozasystemowe rzeczy jak foty, teksty, czy inne takie. Jak dysk padnie to podziały nic ci nie dadzą skąd taki pomysł to nie jest podział fizyczny jak spali się dysk to go nie uruchomisz żadnej partycji Link do komentarza
daggulka Napisano 2 grudnia 2020 Autor Udostępnij #81 Napisano 2 grudnia 2020 Przed chwilą, bobiczek napisał: Na co się zdecydowałaś w końcu? Gadaj, bo ja chyba też będę musiał pomyśleć zaraz Poleasingowy za naprawdę niewielkie pieniądze (1200 zeta), parametry super ... procek intel core i5, 8gb ramu i 256 ssd dysk, wymieniona bateria, dysk i pasta pod prockiem. Dell Latitude E5530 Masywniejszy, niż mój poprzedni HP Pavilion - ale to akurat nie przeszkadza 2 minuty temu, gawel napisał: Jak dysk padnie to podziały nic ci nie dadzą skąd taki pomysł to nie jest podział fizyczny jak spali się dysk to go nie uruchomisz żadnej partycji Ale jeśli będę chciała zrobić refresh systemu, to nie muszę robić pełnego formata, tylko odświeżenie z ocaleniem partycji D. Nie będę musiała przerzucać danych na dysku zewnętrznym. Po prostu zostaną nienaruszone na D. Link do komentarza
gawel Napisano 2 grudnia 2020 Udostępnij #82 Napisano 2 grudnia 2020 4 minuty temu, daggulka napisał: Poleasingowy za naprawdę niewielkie pieniądze (1200 zeta), parametry super ... procek intel core i5, 8gb ramu i 256 ssd dysk, wymieniona bateria, dysk i pasta pod prockiem. Dell Latitude E5530 Masywniejszy, niż mój poprzedni HP Pavilion - ale to akurat nie przeszkadza Ale jeśli będę chciała zrobić refresh systemu, to nie muszę robić pełnego formata, tylko odświeżenie z ocaleniem partycji D. Nie będę musiała przerzucać danych na dysku zewnętrznym. Po prostu zostaną nienaruszone na D. Ale ja też mogę to zrobić na 1 partycji , ale zastanawiam się poco? Link do komentarza
animus Napisano 2 grudnia 2020 Udostępnij #83 Napisano 2 grudnia 2020 43 minuty temu, daggulka napisał: Jest, dotarł. Klawiatura niczym nówka nie śmigana - pięknie klawisze chodzą, choć będę musiała się przyzwyczaić ... wszak to nie mój "stary" Muszę dostosować wszystko ... rozpoczęłam od zainstalowania antywirusa i przeglądarki. Trochę zejdzie. Pytania: jak poznać, czy system jest ok, czy lipny? A w biosie powinien być zaszyty klucz. Jakaś dowód sprzedaży? Link do komentarza
daggulka Napisano 2 grudnia 2020 Autor Udostępnij #84 Napisano 2 grudnia 2020 Zawsze tak robiłam. Dla mnie to czytelniejsze. Przyzwyczajam się do pewnych rzeczy. Wolę sobie podzielić i mieć osobną partycję na pierdoły. Zastanawiam się tylko, czy 80 gb wystarczy na systemową Link do komentarza
animus Napisano 2 grudnia 2020 Udostępnij #85 Napisano 2 grudnia 2020 10 minut temu, bobiczek napisał: Na co się zdecydowałaś w końcu? Gadaj, bo ja chyba też będę musiał pomyśleć zaraz Link do komentarza
daggulka Napisano 2 grudnia 2020 Autor Udostępnij #86 Napisano 2 grudnia 2020 1 minutę temu, animus napisał: A w biosie powinien być zaszyty klucz. Ok. 1 minutę temu, animus napisał: Jakaś dowód sprzedaży? Fakturka. Link do komentarza
animus Napisano 2 grudnia 2020 Udostępnij #87 Napisano 2 grudnia 2020 3 minuty temu, daggulka napisał: Ok. Fakturka. A jest tam sam laptop czy coś jeszcze? Link do komentarza
daggulka Napisano 2 grudnia 2020 Autor Udostępnij #88 Napisano 2 grudnia 2020 Przed chwilą, animus napisał: A jest tam sam laptop czy coś jeszcze? Laptop, zasilacz, fakturka. Link do komentarza
animus Napisano 2 grudnia 2020 Udostępnij #89 Napisano 2 grudnia 2020 1 minutę temu, daggulka napisał: Laptop, zasilacz, fakturka. Na fakturze, system operacyjny Micr.................... Link do komentarza
daggulka Napisano 2 grudnia 2020 Autor Udostępnij #90 Napisano 2 grudnia 2020 2 minuty temu, animus napisał: Na fakturze, system operacyjny Micr.................... Nie ma. Jest tylko ujęty laptop. Link do komentarza
animus Napisano 2 grudnia 2020 Udostępnij #91 Napisano 2 grudnia 2020 To może być zaszyty klon. 3 minuty temu, daggulka napisał: Nie ma. Na aukcji na dole widziałem wpis to może napisz do gostka. Link do komentarza
daggulka Napisano 2 grudnia 2020 Autor Udostępnij #92 Napisano 2 grudnia 2020 1 minutę temu, animus napisał: To może być zaszyty klon. Na aukcji na dole widziałem wpis to może napisz do gostka. Tak zrobię Link do komentarza
animus Napisano 2 grudnia 2020 Udostępnij #93 Napisano 2 grudnia 2020 (edytowany) Dell E5530 PROCESOR Intel® Core i5-3210M PAMIĘĆ 8GB DDR3L DYSK nowy SSD 256GB KARTA GRAFICZNA Intel HD Matryca: 15,6'' HDMI Kamera ZASILACZ w zestawie BATERIA - nowa SYSTEM OPERACYJNY Windows 10 Pro 64bit PL STAN Wizualny dobry STAN Techniczny - sprawny GWARANCJA - sprzedawcy 3 miesiące Wystawiam Fakturę VAT 23% To może zrób screen-a i wydrukuj sobie. A na baterię powinnaś dostać rok gwarancj,i bo nowa,, oddzielny dowód zakupu powinien dać. Dostał przy zakupie baterii. Edytowano 2 grudnia 2020 przez animus (zobacz historię edycji) Link do komentarza
daggulka Napisano 2 grudnia 2020 Autor Udostępnij #94 Napisano 2 grudnia 2020 17 minut temu, animus napisał: To może zrób screen-a i wydrukuj sobie. Tak zrobię 17 minut temu, animus napisał: A na baterię powinnaś dostać rok gwarancj,i bo nowa,, oddzielny dowód zakupu powinien dać. Dostał przy zakupie baterii. Hmmm .... Link do komentarza
animus Napisano 2 grudnia 2020 Udostępnij #95 Napisano 2 grudnia 2020 Spytaj go w mordę nie dostaniesz. Link do komentarza
podczytywacz Napisano 2 grudnia 2020 Udostępnij #96 Napisano 2 grudnia 2020 1 godzinę temu, daggulka napisał: Wolę sobie podzielić i mieć osobną partycję na pierdoły Zamiast dzielić - włóż kartę SD w kieszonkę i tam zapisuj te pierdoły... Taka konfiguracja powinna bez trudu udźwignąć największą, tą 128GB. W mojej latitudzie e6530 gniazdo na SD jest od przodu pod klawiaturą... Nie odczujesz różnicy... Link do komentarza
demo Napisano 3 grudnia 2020 Udostępnij #97 Napisano 3 grudnia 2020 Daga a te simsy, czy jak tam, chodzą na tym procku? Link do komentarza
daggulka Napisano 3 grudnia 2020 Autor Udostępnij #98 Napisano 3 grudnia 2020 12 godzin temu, podczytywacz napisał: Zamiast dzielić - włóż kartę SD w kieszonkę i tam zapisuj te pierdoły... Taka konfiguracja powinna bez trudu udźwignąć największą, tą 128GB. W mojej latitudzie e6530 gniazdo na SD jest od przodu pod klawiaturą... Nie odczujesz różnicy... Rozważę Mam sporo fot i filmików z koncertów zawsze (oprócz TERAZ ) ... więc trza mi sporo tego miejsca 18 minut temu, demo napisał: Daga a te simsy, czy jak tam, chodzą na tym procku? Nie miałam czasu wczoraj uruchomić. Ogarniałam programy ... ale dziś uruchomię wieczorkiem — problem w tym, że jak już uruchomię, to nie popracuję ... wciąga mnie na max Link do komentarza
aru Napisano 3 grudnia 2020 Udostępnij #99 Napisano 3 grudnia 2020 to kup sobie zewnętrzny HDD na usb 3, wtedy posłuży przez lata, tak z 500Gb,zapłacisz ze stówę? tego karzełka nie dziel na partycje bo to bezsens, winda i kilka programów tyle zeżre i jeszcze jeść będzie wołać Link do komentarza
podczytywacz Napisano 3 grudnia 2020 Udostępnij #100 Napisano 3 grudnia 2020 Myślę, że taki zewnętrzny też jest potrzebny, chociażby do archiwizacji tych najlepszych pierdół, a karta SD tak do zapisów na bieżąco, żeby tego zewnętrznego nie trzymać cały czas "na sznurku", bo jak to wziąć na kolana, albo do łóżka ... Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się