-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Przez podczytywacz · Napisano
Jeżeli nadal masz zamiar wzmacniać te drzwi, to rób to po cichutku, tak coby okoliczna żulia nie dowiedziała się o tym, bo dla nich będzie to sygnał, że warto tu przy najbliższej okazji zajrzeć... I zrób to tak, coby nie było na zewnątrz śladu, że są te drzwi wzmocnione - czyli wszelkie działania typu od razu sobie odpuść... Radzę to z doświadczenia... Kiedyś miałem w piwnicy drzwi ażurowe z listew drewnianych i trzymałem w niej rower, przetwory i inne "przydasie" i nikt się nie zainteresował tą zawartością piwnicy... I po jakimś czasie postanowiłem zasłonić ten "ażur" kartonem z pudła po telewizorze... Dokładnie następnego ranka nie było drzwi na swoim miejscu, roweru, kilku "przydasiów" A Ty, zapewne jako @Piotr_Budowniczy masz zamiar budowlane "przydasie" tam przetrzymywać... -
Ogólnie podchodzę tak że lepiej zrobić z zapasem. Bo później to już nie da się wrócić do tego etapu.
-
Przez Renata Piątkowska · Napisano
Czy jest możliwość obejrzenia na żywo? My jesteśmy ze Stargardu : ) pozdrawiam -
Przez Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne · Napisano
Na chudziaku powyżej poziomu gruntu w zupełności wystarczającym rozwiązaniem jest gruba folia PE (polietylenowa). Można ją kupić w naprawdę szerokich rolkach (do 6 m), tak aby w całym pomieszczeniu był to jeden kawałek bez połączeń. Układamy jej dwie warstwy. Podłogi w piwnicach, czyli w miejscach, gdzie może występować napór wody gruntowej to inna sprawa. -
Przez Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne · Napisano
Cyrkulacja raczej utrudnia namnażanie się bakterii. Bo im najbardziej sprzyja woda w bezruchu. Na przykład takie nieużywane fragmenty rurociągu.
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts