Przez
zenek
w Gorące debaty
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Cześć, Pacjentem jest mieszkanie środkowe, narożne w kamienicy 3 piętrowej. Budynek jest z +/- 1930, pierwotnie oczywiście nieocieplony, jednak w 2020 wyremontowano elewację i dołożono około 15cm ocieplenia zewnętrznego. Ja posiadam te mieszkanie od niedawna - w stanie do generalnego remontu. Aktualnie jestem na etapie wywalania z niego wszystkiego, tynki nie tynki itd. Na zewnętrznych ścianach mieszkania(nie te sąsiadujące z mieszkaniami, klatką schodową, tylko ze „światem zewnętrznym”) pod tynkami odnalazły płyty trzcinowe o grubości 3cm, które służyły jako ocieplenie, a aktualnie się ich pozbywam. Tynki były położone w 1970, płyty może wtedy, może wcześniej. W każdym razie przed ociepleniem budynku. Zastanawiam się czy w miejsca płyt trzcinowych nie powinienem czegoś dać w zamian? Jeśli tak to co? Jest w ogóle sens, skoro budynek ocieplili z zewnątrz? Jakie jeszcze dane są potrzebne by podjąć dobrą decyzję? W mieszkaniu nie zaobserwowałem problemu z wilgocią, grzybem. Docelowe ogrzewanie to piec dwufunkcyjny. Wentylacja działa sprawnie. Ślicznie proszę o dzielenie się przemyśleniami i dziękuje za pomoc
-
Pytaj o rękawice podgumowane, a nie o wyroby. I sprawdź czy odpowiedź będzie taka sama.
-
Przez Kamil Sobczyk · Napisano
@Michal85 znalazłeś odpowiedź? Albo rozwiązanie? Mi po ociepleniu też wyszły takie kropki co prawda tylko dwie ale jednak. Zrobiłem w tych miejscach otwór i było mokro aż do ściany (chociaż budynek ogrzewany). -
Ja ze względu na to że ściany piwnicy miałem całe mokre, bo drenaż był całkowicie zatkany, zaizolowałem tylko folią kubełkową, ściany wyschły w ciągu kilku miesięcy. A jak chodzi o izolację termiczną to stwierdziłem, że zwróci się to za 100 lat, więc zrezygnowałem i ocieplę tylko stropy w piwnicach. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
-
To zadaj mu pytanie: - czy wyroby gumowane to do pojemnika na tekstylia wyrzucać? Ja tak to rozumiem. Do spalarni trafiają odpady, których nie można poddać recyklingowi, w tym zmieszane odpady komunalne oraz odpady z procesu sortowania, które nie nadają się do dalszego przetwarzania. Odpady komunalne zmieszane: To odpady, które trafiają do "czarnego pojemnika".
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się