Redakcja Napisano 2 kwietnia 2015 Udostępnij #1 Napisano 2 kwietnia 2015 Witam wszystkich serdecznie Wiemy, że nasz Zlot odbędzie się 13 czerwca 2015 r. - to dobra wiadomość. Gorsza to ta, że musimy znaleźć nowe miejsce na spotkanie, gdyż Pani Teresa nie chce robić dużych imprez ze względu na stan swojego zdrowia.Założenia:szukamy miejsca, które byłoby w okolicach Warszawy (do 60 km);musi być możliwość noclegów, dla osób chętnych na spotkanie od piątku, 12 czerwca.Czasu jest mało, więc każda propozycja będzie na wagę złota PozdrawiamMarcin Szymanik Link do komentarza
daggulka Napisano 2 kwietnia 2015 Udostępnij #2 Napisano 2 kwietnia 2015 To, że Redakcja chce zorganizować Zlot i że Zlot się ma odbyć to bardzo dobra wiadomość ... na pewno ucieszy wielu - mnie osobiście bardzo cieszy bo będzie znowu okazja na spotkanie się z osobami za którymi już się stęskniłam . Mam nadzieję, że frekwencja dopisze jak zwykle, bo zloty organizowane przez Redakcję zawsze obfitują w porą ilość atrakcji .Natomiast - co do miejsca , kurcze - zdeczka kiszka , zawsze było u Teresy . No ale problemów zdrowotnych "nie przeskoczymy" ... niestety więc nie ma co deliberować tylko trza spiąć poślady i szukać nowej miejscówki i to szybko bo zostało nieco ponad 2 miesiące. Niestety nie znam okolic Warszawy więc nie pomogę .... moge pomóc jedynie tak, że przysiądę i wygoogluję jakieś gospodarstwa agroturystyczne które wpisują się w warunki imprezy. Lepszym rozwiązaniem byłoby polecenie miejscówki przez kogoś, kto był, widział, imprezował i jest szczerze zadowolony . Dlatego mam takie przemyslenia, że skoro Redakcja prosi o pomoc , to jesli ktoś taką miejscówkę ma .... to niech się nie wstydzi i zapodaje linka , obadamy sprawę ogólnoforumowo Link do komentarza
Gość stach Napisano 2 kwietnia 2015 Udostępnij #3 Napisano 2 kwietnia 2015 Proponuję sprawdzone na imprezach integracyjnych miejsce - wprawdzie dalej niż 60 km od stolicy - Karczmę Parchatka - na wylocie z Puław w kierunku Kazimierza Dolnego nad Wisłą. Mają ok 30 miejsc noclegowych, możliwość ustawienia namiotów, dobrą kuchnię, dobrze pieczone prosiaki, jak pogoda dopisze, to i mogą naśnieżyć stok i uruchomić wyciągi .Wstępnie rozmawiałem z menadżerką - mają wolny dzień/weekend i oczywiście mogą imprezę zorganizować.Na Festiwal Kapel i Śpiewaków Ludowych w Kazimierzu się niestety nie załapią zlotowcy, bo zabraknie dwóch tygodni...http://www.karczma.parchatka.pl/Pani menadżer prosiła o ewentualne kontaktowanie się z nią na nr 81 888 43 04 Link do komentarza
Redakcja Napisano 2 kwietnia 2015 Autor Udostępnij #4 Napisano 2 kwietnia 2015 Dziękuję stach , wygląda obiecująco Zadzwonimy... Link do komentarza
daggulka Napisano 2 kwietnia 2015 Udostępnij #5 Napisano 2 kwietnia 2015 Ja tez siedze i szukam ... niestety tylko w google ... Biorę pod uwagę przystępne ceny noclegów , oraz dużą ilośc miejsc noclegowych ... korzystam ze strony : http://www.noclegiw.pl/noclegi-imprezy-int...eckie,14_1.htmlJest w czym szukać i wybierać , strona dobrze zorganiizowana - właściwie zawiera wszystkie potrzebne informacje .I cóż wyszukałam ....Podobnie jak u Teresy , i nawet niedaleko :http://www.noclegi-astra.waw.pl/Jeszcze takie takie http://www.zaciszeteresin.pl/I takie:http://www.gaj-nocleg.pl/I jeszcze:http://willarosa.pl.tl/I jeszcze wiele wiele innych Link do komentarza
Leszek4 Napisano 2 kwietnia 2015 Udostępnij #6 Napisano 2 kwietnia 2015 (edytowany) Nieśmiało wspomnę, że chętnie przyjechałbym. Ino się mną nie przejmujcie. Jeśli nie dacie rady skołować miejscówki dla inwalidy, to nie ma sprawy - ja w tym czasie będę w najgorętszym okresie budowy domu!Ale, gdyby jednak, to:- mogę spać na polu namiotowym (wtedy pokażę Wam, jak sypiam na rybach - pełen komfort!),- muszę mieć jednak dostęp do WC (wystarczy kibel, bo wykąpać się mogę nawet pod zraszaczem!)Howgh! Edit: Strawmanie - zapisz się, proszę. Edytowano 2 kwietnia 2015 przez Leszek4 (zobacz historię edycji) Link do komentarza
daggulka Napisano 2 kwietnia 2015 Udostępnij #7 Napisano 2 kwietnia 2015 Cytat Nieśmiało wspomnę, że chętnie przyjechałbym. Super ... mam nadzieję że się uda zrobić tak, żebys mógł wziąć udział Link do komentarza
autorushd Napisano 2 kwietnia 2015 Udostępnij #8 Napisano 2 kwietnia 2015 a możehttp://www.zagroda.ojrzanow.com/witamyDziś znajomy mi zachwalał. Też niedaleko. Ale jeszcze tam nie byłem. Link do komentarza
Moose Napisano 2 kwietnia 2015 Udostępnij #9 Napisano 2 kwietnia 2015 www.jabłonowiec.pl Link do komentarza
PeZet Napisano 2 kwietnia 2015 Udostępnij #10 Napisano 2 kwietnia 2015 Agroturystyka Zagroda Rusiec/Nadarzyn"Tam mieliśmy warsztaty kilka razy. Niezłe jedzenie. Ognisko robią. Zdaje się 70 miejsc noclegowych. Ceny przyzwoite, negocjowalne." Link do komentarza
daggulka Napisano 2 kwietnia 2015 Udostępnij #11 Napisano 2 kwietnia 2015 Super miejscówki .... chyba Redakcji nie bedzie się jutro nudzić ... i dobrze Link do komentarza
Redakcja Napisano 3 kwietnia 2015 Autor Udostępnij #12 Napisano 3 kwietnia 2015 Bardzo się cieszę, że mamy tak dużo propozycji . Mam nadzieję, że pod koniec przyszłego tygodnia uda nam się ustalić miejsce zlotu Link do komentarza
daggulka Napisano 3 kwietnia 2015 Udostępnij #13 Napisano 3 kwietnia 2015 Cytat Bardzo się cieszę, że mamy tak dużo propozycji . Mam nadzieję, że pod koniec przyszłego tygodnia uda nam się ustalić miejsce zlotu No to czekamy cierpliwie Link do komentarza
bajbaga Napisano 10 kwietnia 2015 Udostępnij #14 Napisano 10 kwietnia 2015 Podbijam, coby "interes" rozruszać - wszak Wiosna się budzi ................ Link do komentarza
Redakcja Napisano 10 kwietnia 2015 Autor Udostępnij #15 Napisano 10 kwietnia 2015 Prawie mamy miejsce Jeszcze w sobotę jedziemy zobaczyć je na żywo i... będziemy odliczać Link do komentarza
daggulka Napisano 10 kwietnia 2015 Udostępnij #16 Napisano 10 kwietnia 2015 Cytat Podbijam, coby "interes" rozruszać - wszak Wiosna się budzi ................ No tak, na wiosnę wszystko się rusza .... wrrrrrróć .... wychodzi .....spod ziemi ..... Cytat Prawie mamy miejsce Jeszcze w sobotę jedziemy zobaczyć je na żywo i... będziemy odliczać No i to jest barrrrrdzo dobra wiadomość w piątkowe południe Link do komentarza
Gość stach Napisano 13 kwietnia 2015 Udostępnij #17 Napisano 13 kwietnia 2015 A co słychać w poniedziałkowe południe?... Link do komentarza
Redakcja Napisano 13 kwietnia 2015 Autor Udostępnij #18 Napisano 13 kwietnia 2015 Cytat A co słychać w poniedziałkowe południe?... Ustaliliśmy miejsce spotkania , jest to Ludowa Altana. Kompleks położony jest na malowniczej działce ze stawem i piaszczystą plażą oraz tarasem wypoczynkowym z wodospadem. Ludowa Altana znajduje się w Rozalinie k/Nadarzyna, 15 km od Janek pod Warszawą, 800 m od trasy Warszawa-Katowice (DK8). (ul. Przemysłowa 64, Rozalin http://www.ludowaaltana.pl).Dla osób chcących przyjechać już w piątek istnieje możliwość noclegu w cenie 50 zł za osobę bez śniadania lub z śniadaniem za dodatkowe 25 zł. To na początek. Mamy tylko dylemat odnośnie terminu. Dostępny jest 6 czerwca, ale jest to długi weekend i zastanawiamy się czy nie będzie kolidował z Waszymi planami wyjazdowymi? 13 czerwca jest wstępnie zarezerwowany przez inną firmę, ale jest szansa, że będzie wolny, ale na potwierdzenie musimy zaczekać około tygodnia.Co o tym myślicie? Spotykamy się w długi weekend czy czekamy na potwierdzenie drugiego terminu?PozdrawiamMarcin Link do komentarza
bajbaga Napisano 13 kwietnia 2015 Udostępnij #19 Napisano 13 kwietnia 2015 Link nie "wchodzi". Link do komentarza
daggulka Napisano 13 kwietnia 2015 Udostępnij #20 Napisano 13 kwietnia 2015 (edytowany) Cytat Link nie "wchodzi". Kropkę na końcu zdania pewnie za blisko Redakcja postawiła i nawias http://www.ludowaaltana.pl/Zajrzałam na ich stronę .... miejscówka rewela, bardzo mi się podoba Co do terminu - ja bym poczekała na ten drugi, kilka dni nas nie zbawi a być może są osoby które planują długi weekend "bożociałowy" zaplanować i spędzić inaczej, wyjazdowo na przykład. Edytowano 13 kwietnia 2015 przez daggulka (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Redakcja Napisano 13 kwietnia 2015 Autor Udostępnij #21 Napisano 13 kwietnia 2015 Cytat Kropkę na końcu zdania pewnie za blisko Redakcja postawiła i nawias Zajrzałam na ich stronę .... miejscówka rewela, bardzo mi się podoba Co do terminu - ja bym poczekała na ten drugi, kilka dni nas nie zbawi a być może są osoby które planują długi weekend "bożociałowy" zaplanować i spędzić inaczej, wyjazdowo na przykład. Poprawiłem Link do komentarza
bobiczek Napisano 13 kwietnia 2015 Udostępnij #22 Napisano 13 kwietnia 2015 "Dla tych z Państwa, którzy preferują aktywny wypoczynek również przygotowaliśmy ciekawą ofertę imprez plenerowych. Oferujemy:– staw i kąpielisko z piaszczystą plażą– boisko do piłki nożnej i siatkówki– pas startowy dla motolotni– plac zabaw dla dzieci– stanowiska do grillowania– staw rybny z możliwością wędkowania– tor do jazdy quadem– taras wypoczynkowy z wodospadem i widokiem na kompleksPonadto jesteśmy w stanie zorganizować dodatkowe atrakcje:– lot motolotnią– lot balonem na uwięzi– paintball– kulig/przejazd wozami z pochodniami– foto budka– wspinaczka, łucznictwo, minigolf, oraz wiele innych zabaw integracyjnych na świeżym powietrzu i w zadaszeniu." Link do komentarza
daggulka Napisano 13 kwietnia 2015 Udostępnij #23 Napisano 13 kwietnia 2015 Hahahaha .... wiedziałam, że Cię to ruszy Link do komentarza
Gość gawel Napisano 13 kwietnia 2015 Udostępnij #24 Napisano 13 kwietnia 2015 Miejsce fajne i mogę w sumie dotrzeć rowerem jest tylko 5 km to i pieszo też da radę Link do komentarza
autorushd Napisano 14 kwietnia 2015 Udostępnij #25 Napisano 14 kwietnia 2015 gdziekolwiek nie zrobicie, moje dzieciaki już się cieszą Link do komentarza
coolibeer Napisano 14 kwietnia 2015 Udostępnij #26 Napisano 14 kwietnia 2015 Miejsce super tylko ta data 13 czerwiec nie bardzo.Zaczynam się modlić o 6 czerwca żeby przeszedł Link do komentarza
Gość stach Napisano 16 kwietnia 2015 Udostępnij #27 Napisano 16 kwietnia 2015 (edytowany) Cytat "Dla tych z Państwa, którzy preferują aktywny wypoczynek również przygotowaliśmy ciekawą ofertę imprez plenerowych. Oferujemy:[coś tam...]? staw rybny z możliwością wędkowania[coś tam...] Jak obserwowałem kiedyś wędkarzy, trudno było mi zauważyć ich większą aktywność, chyba, że nieśli wiadra pełne złowionych ryb...edit: coś mi się podwoiło...To tak offtopowo... Edytowano 16 kwietnia 2015 przez stach (zobacz historię edycji) Link do komentarza
autorushd Napisano 16 kwietnia 2015 Udostępnij #28 Napisano 16 kwietnia 2015 6 w sumie też może być. Jak mnie na Ukrainie nie zastrzelą to dotrę;) Link do komentarza
bobiczek Napisano 17 kwietnia 2015 Udostępnij #29 Napisano 17 kwietnia 2015 Bym 6-go wolał chyba................. Link do komentarza
daggulka Napisano 17 kwietnia 2015 Udostępnij #30 Napisano 17 kwietnia 2015 Jakkolwiek będzie - będzie fajnie Link do komentarza
Witand - pokrycia dachowe Napisano 20 kwietnia 2015 Udostępnij #31 Napisano 20 kwietnia 2015 Cytat "Dla tych z Państwa, którzy preferują aktywny wypoczynek również przygotowaliśmy ciekawą ofertę imprez plenerowych. Oferujemy:– stanowiska do grillowania- taras wypoczynkowy z wodospadem i widokiem na kompleksPonadto jesteśmy w stanie zorganizować dodatkowe atrakcje:– bal– kulig– foto ... w zadaszeniu." Wszystko byłoby super żeby nie to "foto". W poniedziałek pierwsze strony brukowców pokażą wszystkie "momenty" Pozdrawiam. Link do komentarza
retrofood Napisano 20 kwietnia 2015 Udostępnij #32 Napisano 20 kwietnia 2015 Cytat Wszystko byłoby super żeby nie to "foto". W poniedziałek pierwsze strony brukowców pokażą wszystkie "momenty" Pozdrawiam. Kurcze, ja podpisałem niedawno kontrakt z Hollywood Pictures na wyłączność publikacji wizerunku... Link do komentarza
coolibeer Napisano 21 kwietnia 2015 Udostępnij #33 Napisano 21 kwietnia 2015 Cytat Wszystko byłoby super żeby nie to "foto". W poniedziałek pierwsze strony brukowców pokażą wszystkie "momenty" Pozdrawiam. Zawsze pokazują te dobre strony więc nie ma się czego bać ;)Wiadomo już coś odnośnie rezerwacji? Cytat Bym 6-go wolał chyba................. 5 jedziemy na mecz to byśmy od razu w strojach Narodowych zawitali nie? Link do komentarza
daggulka Napisano 21 kwietnia 2015 Udostępnij #34 Napisano 21 kwietnia 2015 Cytat Wszystko byłoby super żeby nie to "foto". W poniedziałek pierwsze strony brukowców pokażą wszystkie "momenty" Pozdrawiam. Strach się bać Cytat Kurcze, ja podpisałem niedawno kontrakt z Hollywood Pictures na wyłączność publikacji wizerunku... Pisz szybko aneks Cytat Zawsze pokazują te dobre strony więc nie ma się czego bać ;) Właśnie Jeszcze niespełna 2 miesiące .... to będzie naprawdę świetny zlot - miejscówkę mamy rewelacyjną Link do komentarza
Redakcja Napisano 22 kwietnia 2015 Autor Udostępnij #35 Napisano 22 kwietnia 2015 Znamy już termin naszego spotkania, będzie to 13 czerwca Lista obecności: https://forum.budujemydom.pl/Lista-obecnosc...015-t25911.htmlSzczegółowe informacja na temat spotkania https://forum.budujemydom.pl/LetKA-2015-spr...cje-t25912.htmlPozdrawiamMarcin Szymanik Link do komentarza
daggulka Napisano 22 kwietnia 2015 Udostępnij #36 Napisano 22 kwietnia 2015 Cytat Znamy już termin naszego spotkania, będzie to 13 czerwca Termin jest . Chyba nie każdemu pasuje .... ale jest jeszcze prawie 2 miesiące do Zlotu , można coś poczarować , na przykład podlizywać się szefowi przez 2 miesiące żeby wysępić urlop tudzież zwozić żonie kwiaty tirami żeby wyraziła zgodę Już wpisuję w terminarz .... priorytet ustawiony Link do komentarza
ewiq0 Napisano 24 kwietnia 2015 Udostępnij #37 Napisano 24 kwietnia 2015 Cytat Dla osób chcących przyjechać już w piątek istnieje możliwość noclegu w cenie 50 zł za osobę bez śniadania lub z śniadaniem za dodatkowe 25 zł. To chyba nie są ceny jak u Teresy, jeśli dobrze pamiętam.... Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się