Pomocnik Napisano 7 stycznia 2012 Udostępnij #1 Napisano 7 stycznia 2012 Gdyby zapytać uczestników internetowego forum miesięcznika Budujemy Dom, czy znają Dagmarę Kasprzyk-Rogal, to tylko pewna część odpowiedziałaby twierdząco. Natomiast nie ma chyba osoby, która nie znałaby daggulki. Na pytanie, skąd jest, odpisuje, naśladując charakterystyczną, śląsko brzmiącą frazę: z samiuśkiego połednia… :). A gdzie to jest konkretnie? Dagmara mieszka w miejscowości Zebrzydowice w pobliżu Cieszyna. Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/budowlane-abc/reportaze/a/14379-dom-daggulki Link do komentarza
Gość Marcin Napisano 7 stycznia 2012 Udostępnij #2 Napisano 7 stycznia 2012 Miło się czytało. Fajny artykuł. Brawa dla inwestorki za wytrwałość.. Link do komentarza
retrofood Napisano 7 stycznia 2012 Udostępnij #3 Napisano 7 stycznia 2012 Ej, Zołza, aleś się tajniaczyła... Link do komentarza
yaco181 Napisano 7 stycznia 2012 Udostępnij #5 Napisano 7 stycznia 2012 W koncu Smoczyca pokazala swoje zamczysko Gratulacje. Fajny domek Link do komentarza
daggulka Napisano 7 stycznia 2012 Udostępnij #6 Napisano 7 stycznia 2012 taaaa .... mam nieodparte wrażenie, że niedługo otworzyć lodówke, a tam Zołza ... Link do komentarza
TINEK Napisano 7 stycznia 2012 Udostępnij #7 Napisano 7 stycznia 2012 jakieś deja vu mam chybazdaje mi się, że się wczoraj w taki sam temat wpisałemsprawdziłem, to było w Daggulkowym wewontku, muszę przestać pić Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 7 stycznia 2012 Udostępnij #8 Napisano 7 stycznia 2012 To jest nas dwóch Link do komentarza
Karlsen Napisano 7 stycznia 2012 Udostępnij #9 Napisano 7 stycznia 2012 Pani Naczelnik - tyś sławna. Proszę o autograf. Link do komentarza
retrofood Napisano 7 stycznia 2012 Udostępnij #10 Napisano 7 stycznia 2012 Cytat Pani Naczelnik - tyś sławna. Proszę o autograf. Bez ... nie podchodź Link do komentarza
bee Napisano 9 stycznia 2012 Udostępnij #11 Napisano 9 stycznia 2012 Bardzo fajny tekst, przyjemnie się czytało. Link do komentarza
retrofood Napisano 9 stycznia 2012 Udostępnij #12 Napisano 9 stycznia 2012 Cytat Bardzo fajny tekst, przyjemnie się czytało. Jeszcze parę takich jest. Podesłać Ci linki? Link do komentarza
Gość Koszty woda i ścieki Napisano 13 stycznia 2012 Udostępnij #13 Napisano 13 stycznia 2012 Woda ze ściekami 60zł za 2 miesiące? 30zł z miesiąc? Obecnie 1m3 wody ze ściekami dochodzi do 10zł więc 3m3 wody?. Link do komentarza
bobiczek Napisano 13 stycznia 2012 Udostępnij #14 Napisano 13 stycznia 2012 Cytat jakieś deja vu mam chybazdaje mi się, że się wczoraj w taki sam temat wpisałemsprawdziłem, to było w Daggulkowym wewontku, muszę przestać pić http://www.youtube.com/watch?v=wpkDFdLXLWM Cytat Woda ze ściekami 60zł za 2 miesiące? 30zł z miesiąc? Obecnie 1m3 wody ze ściekami dochodzi do 10zł więc 3m3 wody?. się kąpią tylko w sobotę - w dodatku po kolei....ostatni ma troszkę chłodniej - ale nie narzeka Link do komentarza
animus Napisano 13 stycznia 2012 Udostępnij #15 Napisano 13 stycznia 2012 (edytowany) Gratulacje Dagga jestem pełen podziwu! Edytowano 13 stycznia 2012 przez animus (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Afrodytaa Napisano 15 stycznia 2012 Udostępnij #16 Napisano 15 stycznia 2012 Gratulejszyn Link do komentarza
daggulka Napisano 15 stycznia 2012 Udostępnij #17 Napisano 15 stycznia 2012 dzięki wszystkim za dobre słowo , i Panu Markowi Żelkowskiemu za poświęcony czas i zaproszenie "na łamy" Link do komentarza
Marek Żelkowski Napisano 15 stycznia 2012 Udostępnij #18 Napisano 15 stycznia 2012 Cytat dzięki wszystkim za dobre słowo , i Panu Markowi Żelkowskiemu za poświęcony czas i zaproszenie "na łamy" Link do komentarza
KAROI Napisano 29 stycznia 2012 Udostępnij #19 Napisano 29 stycznia 2012 Historia regulowania pieca... bomba! Link do komentarza
alabasteragart Napisano 29 stycznia 2012 Udostępnij #20 Napisano 29 stycznia 2012 Świetny artykuł, a domek po prostu mistrzostwo. Prosty, funkcjonalny, niewyszukany. Bardzo podobny do mojego, który rozpocznę budować wiosną 2012 roku. Historia Daggulki urzekła mnie i moją żonę ponieważ przeżywamy podobną historię. Jeździmy z żoną dużo rowerami, szczególnie latem. Podczas jednej z wycieczek w 2010 roku po okolicach zatrzymaliśmy się w malowniczej wsi około 15 km od Piotrkowa Trybunalskiego. Żonie tak się spodobało to miejsce, że powiedziała tak od niechcenia, że mogła by tu zamieszkać. W tamtym czasie w ogóle nie było pomysłu na budowę. Mamy dwoje dzieci na studiach więc drenaż kieszeni jest konkretny. Po upływie roku od pamiętnej wycieczki tj. w maju 2011 r. czytałem gazetę i w oko wpadło mi ogłoszenie "działkę sprzedam ..." ww wsi, która urzekła tak moją żonę. Zadzwoniliśmy, działka 900 m2, pięknie położona po 3 tygodniach była nasza. Ja chciałem budować po ukończeniu studiów przez nasze dzieci, żona nie chciała budować domu po 50 - tce. Sprzedaliśmy mieszkanie i o dziwo mieszkamy z rodzicami. Jest "ciężko" ale niedługo zaczynamy więc żyjemy nadzieją. Historia Daggulki dodała nam otuchy i wiatru w skrzydła. Link do komentarza
daggulka Napisano 3 lutego 2012 Udostępnij #21 Napisano 3 lutego 2012 Cytat Historia regulowania pieca... bomba! z perspektywy czasu - a i owszem Cytat Historia Daggulki dodała nam otuchy i wiatru w skrzydła. życzę powodzenia - jeśli się czegoś bardzo chce , to się uda Link do komentarza
Gość gawel Napisano 3 lutego 2012 Udostępnij #22 Napisano 3 lutego 2012 Cytat życzę powodzenia - jeśli się czegoś bardzo chce , to się uda Wszak są 2 uda (albo się uda, albo nie uda) Link do komentarza
alabasteragart Napisano 3 lutego 2012 Udostępnij #23 Napisano 3 lutego 2012 Cytat z perspektywy czasu - a i owszem życzę powodzenia - jeśli się czegoś bardzo chce , to się uda Dzięki, jesteśmy pełni nadziei, a dom gabarytowo jest bardzo podobny do waszego. Poniżej foto naszej działki z września 2011 Cytat Dzięki, jesteśmy pełni nadziei, a dom gabarytowo jest bardzo podobny do waszego. Poniżej foto naszej działki z września 2011 Link do komentarza
angelikaw Napisano 12 lutego 2012 Udostępnij #24 Napisano 12 lutego 2012 Bardzo przyjemnie się czytało... A wszelkie rady są na wagę złota Link do komentarza
Gość Zbyszek Napisano 2 września 2012 Udostępnij #25 Napisano 2 września 2012 Witam! Miałbym do Pani prośbe, czy mogłaby Pani przesłać wiecej zdjec, zwłaszcza kuchni i salonu,gdyż buduje taki sam dom i chciałbym podobnie połaczyć kuchnie z salonem. Pozdrawiam. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się