Skocz do zawartości

Jaki prezent pod choinkę?

Recommended Posts

Napisano
Pomyślałem, że warto powspominać o nietrafionych i trafionych prezentach bożonarodzeniowych. Jedni nie lubią otrzymywać ubrań a inni kosmetyków. Jak to wygląda u Was?

Pozdrawiam
Marcin
Napisano
Cytat

Jedni nie lubią otrzymywać ubrań a inni kosmetyków. Jak to wygląda u Was?

ja tam nie mam żadnego problemu z przyjmowaniem prezentów icon_mrgreen.gif zawsze staram się rozsiać wici wcześniej, z czego bym była najbardziej zadowolona, a jak nie jestem, to i tak zawsze okazuję radość, żeby nie sprawić przykrości darczyńcy, jeśli coś mi nie podejdzie.. ale najbardziejnajbardziej to lubię dostawać książki.. przyjmuję w każdej ilości icon_smile.gif
Napisano
u mnie najbardziej nietrafionymi prezentami zawsze były i będą ubrania i biżuteria (łańcuszki, bransolety)...

najbardziej ciszyłam się z podstawek do książek, scyzoryka i mp4. :yahoo:
podobnie jak molytek zawsze bardzo chętnie przyjmę książki. (tylko trzeba uważać, bo mam ich mnóstwo więc żeby nie dać powtórki ;))

Co roku mam prezenty z których się bardzo cieszę i takich, których nie powinnam dostać, dlatego trudno mi tu jednoznacznie wskazać na "tak" i na "nie" icon_smile.gif :smile:
Napisano
ja też już rozpuszczam wici, chcę dostać lodówkę do nowego domu, albo drzwi (8 sztuk)
ale chyba rózgę dostanę

ewentualnie ze dwie tony ekogroszku też chętnie przyjmę icon_biggrin.gif
Napisano
zawsze chętnie wszystko co związane z hobby (znaczy wędki, kołowrotki, jest wybór....)
No i czapki,skarpety, rękawice na narty......szalik klubowy, no jest w czym wybierać icon_smile.gif
Hobby, sport
I coraz częściej mile widziane będą suplementy.
Magnez, coś na kojarzenie, coś na koncentrację.....jakiś Biuerlecitin.....
Za rok chyba nowe zęby
Peruka albo tupecik
Coraz większy wybór będzie icon_smile.gif
Napisano
Się zrobił koncert życzeń a miało być ... czego nie lubimy.
Ja tak normalnie ... ale całym sercem .. i duszą .. nienawidzę dostawać na Święta rachunków za prąd. A jak na złość, co roku około dwudziestego grudnia, wpada do mnie szary i nijaki człowieczek z takim właśnie prezentem.

Powoli zaczynam go właśnie wyglądać ... Szarego Clausa.
Napisano
A ile tam masz na tym rachunku bo ja 3760 zł icon_biggrin.gif jeśli cie to pocieszy
Napisano
Cytat

Ja tak normalnie ... ale całym sercem .. i duszą .. nienawidzę dostawać na Święta rachunków za prąd.

ściemniasz - chodzisz spać coraz wcześniej, nie zużywasz jak wszyscy, bo po "dobranocce" z dzieciorami już zalegasz......
Nie możesz sie bać rachunków za elektryczność....ściemniasz.... przynajmniej w dziecinnym
icon_smile.gif

Brak obrazka
Napisano (edytowany)
Hm pod choinkę chcialbym dostać coś tak nietypowego że niestety nie mogę napisać ale nadzieję mam że kiedyś dostanę icon_rolleyes.gif Edytowano przez gawel (zobacz historię edycji)
Napisano
Cytat

A ile tam masz na tym rachunku bo ja 3760 zł icon_biggrin.gif jeśli cie to pocieszy

Nie należę do ludzi, których cieszy cudze większe nieszczęście. Staczają mi moje własne. Nawet jeśli .. nikczemnie małe w porównaniu.
Napisano
Cytat

Nie należę do ludzi, których cieszy cudze większe nieszczęście. Staczają mi moje własne. Nawet jeśli .. nikczemnie małe w porównaniu.

Tomek na spokojnie to jest do kwietnia prognoza z całym sezonem grzewczym ale nie kupuje węgla i nie płace za gaz. Owszem wiem że to tak wygląda ale zaliczki sa ok. Nie mniej jednak dziekuje
Napisano (edytowany)
Cytat

ściemniasz ...

No neee . to nie ja. Za dużo grzywy ....

Cytat

Tomek na spokojnie to jest do kwietnia prognoza z całym sezonem grzewczym ale nie kupuje węgla i nie płace za gaz. Owszem wiem że to tak wygląda ale zaliczki sa ok. Nie mniej jednak dziekuje

Piotru, ja to wszystko wiem, względnie się domyślam .. ale zasadniczo .. wypadamy z tematu ... ;) Edytowano przez Trzylwy (zobacz historię edycji)
Napisano
No własnie nie wazne jaki prezent wazne żeby coś dostać to jest najważniejsze. Choć z takich dawnych prezentów to pamiętam jak dostałem walkman z pewexu Jezu to było coś to był rok może 83. Ech....
Napisano
Cytat

No neee . to nie ja. Za dużo grzywy ....

ja zawsze wklejam wszędzie swoje korzystniejsze stare.....
ale skoro sam się dopominasz.....

Brak obrazka

co nie zmienia faktu ściemniania w dziecinnym icon_smile.gif
Napisano
A ja zawsze dostaję to co chcę bo przez cały rok na lodówce wisi lista z prezentami, które chcę i każdy sobie przychodzi i wybiera na różne okazje. icon_smile.gif Ja tylko wykreślam, jak już dostanę lub sobie kupię i dopisuję nowe. icon_biggrin.gif
  • 7 miesiące temu...
Napisano
Na święta można kupić kosmetyki , coś do ubrania . Najgorszy prezent to chyba skarpetki . A to bardzo często się zdarza . he he . Ale fakt faktem przydają się .
  • 2 miesiące temu...
  • 4 tygodnie temu...
  • 3 tygodnie temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie temu...
Napisano
No i co, prezenty w minione święta trafione? Bo nikt się nie chwali... :P Może nie byliście grzeczni? icon_wink.gif Ja zawsze się cieszę niemal z wszystkiego, co dostanę, sama zawsze ze 2-3 miesiące przed świętami kombinuję z prezentami.
  • 10 miesiące temu...
Napisano
Ja poproszę o naszyjnik bądź kolczyki Codziennie sprawdzam świąteczną promocję, ciągle coś nowego. Naprawdę jeśli ktoś nie jest do końca pewny co zakupić dla dziewczyny/ żony/ matki biżuteria będzie strzałem w dziesiątkę! Nie znam osoby, która nie byłaby zadowolona, a w Kuźni naprawdę są cudeńka i blisko 4000 różnych wzorów...
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
Cytat

No i co, prezenty w minione święta trafione? Bo nikt się nie chwali... :P Może nie byliście grzeczni? icon_wink.gif Ja zawsze się cieszę niemal z wszystkiego, co dostanę, sama zawsze ze 2-3 miesiące przed świętami kombinuję z prezentami.

No, ja owszem "kombinuję z prezentami", ale zanim się zabiorę do konkretnych zakupów to jest połowa grudnia albo i dalej icon_biggrin.gif I wtedy nie pozostaje mi nic innego jak zakupy przez internet. Szybko, łatwo i wygodnie icon_smile.gif
Może to i wbrew tradycji, ale zawsze pokazuję domownikom co chcę kupić i pytam, czy im się podoba. Tak zrobiłam z bransoletką Shains - pomyślałam, że dla nastoletniej siostry będzie idealna. No i faktycznie nie dość że się jej spodobała bransoletka, to jeszcze poprosiła mnie o zamówienie drugiej męskiej bransoletki dla swojego chłopaka - bo to takie "super romantyczne" jak będą mieć podobne bransoletki ze swoimi imionami (tzn. ona jego imię, a on jej) icon_smile.gif
Napisano
Mamy fantastyczny pomysł na gwiazdkowy prezent! :santajump:

Bon podarunkowy na prenumeratę dowolnego czasopisma z oferty wydawnictwa AVT. Elegancki i piękny, z listem od Świętego Mikołaja, zapakowany w świąteczną kopertę, będzie niebanalnym i zawsze trafionym podarkiem.

Więcej informacji: http://ulubionykiosk.pl/bony

Pozdrawiam
Marcin
Napisano
Cytat

TAK

no to zaczęłam się na serio bać.

no i by nie odchodzić od tematu to ja uwielbiam dostawać książki, szczególnie kulinarne, ale nie najbardziej popularne, tylko stare, często zapomniane.

nie lubię dostawać perfum. co roku dostaję od teściowej i jeszcze się nie zdarzyło, by ładnie pachniały icon_redface.gif
  • 5 tygodnie temu...
  • 2 tygodnie temu...
  • 3 miesiące temu...
Napisano
Bardzo lubię dostawać książki, ale ja akurat jestem prawdziwym bibliofilem. Mój partner natomiast gustuje w wszelakiego rodzaju sprzęcie sportowym. A dla ludzi których mniej znam kupuję karty podarunkowe.
  • 6 miesiące temu...
  • 2 lata temu...

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Dokładnie. Gram na nim z bratankami w piłkę, biegają, a ja lubię między drzewami i kwiatami wysadzanymi pod kontrolą rozłożyć sobie leżak i poczytać przy piwku książkę. Tak jest pięknie.
    • Na wydzielonych obszarach, gdzie samosiew łąki nie zagrozi ogrodom.  Bo tu zdjęcie jednego z trawników zrobione 8 godzin temu:   Na szybko przejrzałam profil na FB Uniwersytetu w Oksfordzie i nigdzie się na chwalą widokiem owej łączki. Same wystrzyżone trawniki. Pewnie nie wygląda najlepiej.   W miejscach publicznych jak najbardziej łąki są do wprowadzenia. Ale Łuczaj skupił się na przydomowych ogródkach ze swoim apelem.  Trawnik nie jest łąką. Pełni inne funkcje. Zamiast zakazywać koszenia trawników należałoby się skupić na propagowaniu łąki jako elementu ogrodu/parku . 
    • Oferuje zapoznanie się z rzetelną i profesjonalną firmą świadczącą usługi elektryk warszawa. Zapraszam się do zapoznania z zakresem usług. Instalacje elektryczne, montaż alarmów, kamer CCTV, usuwanie i naprawa awarii prądu. Wszystko szybko rzetelnie i z głową.
    • Nowość w Osmo ,  Plamy na drewnianym parkiecie to zmora wielu właścicieli mieszkań i domów. Pojawiają się najczęściej w wyniku kontaktu drewna z wodą, metalem (np. spod mebli), a także w miejscach o zwiększonej wilgotności – przy wejściu, pod doniczkami czy wokół kuchni. Czy da się je skutecznie usunąć bez szlifowania i uszkadzania powierzchni? Tak!  Rozwiązaniem jest Osmo Odplamiacz 6602.
    • Mam garaz w trakcie budowy ktory nie ma w srodku chudziaka a jedynie nasypaną glinę zmieszaną z piaskiem. Stoi na wylewanej i zbrojonej ławie fundamentowej oraz tym scisnie fundamentowej z bloczka betonowego w ilości 6 warstw i dość gruba spoina ok 2-3cm. Chcialbym go z zewnątrz odkopac do spodu ściany fundamentowej (czyli ława bedzie nadal zasypana) i zasmarowac ściany izolacja oraz obłożyć styropianem. Czy w związku z tym ze w srodku jest zasypana glina na wysokości 5 bloczków nie dojdzie do jakiegoś obsuniecia, rozsunięcia bloczków betonowych? Druga sprawa wieniec na scianie fundamentowej robi sie chyba powyżej 6 bloczków prawda?  U mnie nie ma tego wieńca a zaobserwowałem kilka rys na bloczkach betonowych na stronie gdzie są dwa okna.  Nie pamiętam czy otwory okienne były zbrojone (zbrojenie pod okienne) ale chyba nie. Czy te rysy mogą być spowodowane występowaniem okien czy może braku wieńca?
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...