-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Czy ta cienkowarstwowa wylewka nie będzie się po czasie rozwarstwiać i kruszyć? np. pod działaniem wody/mrozu/słońca? Myślałem żeby skłonić wykonawcę do sfrezowania tego na gładko i pomalowania farbą do betonu.
-
Trzeba to wyrównać zaprawami cienkowarstwowymi (koszt 3 - 5 razy wyższy niż zwykły beton, a nawet więcej) i powierzchnię zatrzeć, kiedy jest pora. to nie poczeka, ani się nie da przyspieszyć. Pytanie na ile poziom tej posadzki można jeszcze podnieść, bo ze zdjęć wnioskuję, że niewiele. Czyli wcześniej trzeba spróbować usunąć z wierzchu co się da. Najlepiej by było powierzchnię przefrezować, ale koszty by były spore. I trzeba jasno powiedzieć, ze w tym przypadku nie było nawet próby wyrównania wylewki tak, jak się to robić powinno. Ktoś po prostu wylał beton i zostawił jak się ułożyło, zgarniając z grubsza powierzchnię chyba łopatą. Partactwo ostatniego rzędu, dawno nie widziałem czegoś tak spieprzonego.
-
Co z tym dalej robić? Wyp... sprawy nie naprawi.
-
Daj spokój, na zbity pysk bym go wypier...lił bez zapłaty.
-
Dzień dobry. Bardzo proszę o poradę co mam robić dalej. Zleciłem lokalnemu wykonawcy wykonanie wylewki betonowej pod bramą garażową i pod tarasem. Chciałem mieć równą i gładką powierzanie łatwą do utrzymania w czystości. Wykonawca wybrał ziemię, zrobił szalunki i wylał beton zamówiony w betoniarni. Zanim poszedłem ocenić rezultat wykonanych prac wykonawcy już nie było, napisał że pojawi się za dwa dni dobudować murki oporowe. To co zobaczyłem sprawiło że chciało mi się płakać z bezsilności. zamieszczam przykładowe zdjęcia wykonanych prac. Mam Dwa pytania. Pierwsze - Jak się ma stan faktyczny do tłumaczenia "że się lepiej nie dało bo to taki beton", drugie - jak to można naprawić? Docelowo nie zamierzałem nic na tym betonie kłaść. To miła być równa i gładka powierzania. Dodatkowo nie ma dylatacji pomiędzy wylewką a ścianami budynku. Wykonawca stwierdził że ponacina beton na granicy łączenia wylewki pod tarasem a opaską i płytą pod garażem. Płytki na ścianie domu są pobrudzone betonem - jak to doczyścić? Jak załatwić sprawę z wykonawcą? Nie mam doświadczenia w budowlance zaufałem że będzie to wykonane zgodnie ze sztuką budowlaną. A może czepiam się bezpodstawnie. Proszę o poradę Dziękuje z góry i pozdrawiam.
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się